ناتوانی اتحادیه اروپا برای اتخاذ رویکرد مشترک در قبال روسیه
اروپا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - ناتوانی اتحادیه اروپا در یافتن یک خط و مشی سیاست خارجی مشترک در قبال سوریه نارضایتی نمایندگان پارلمان اروپا را هم برانگیخته است. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «تاگس سایتونگ» در مطلبی نوشت: پس از سقوط دولت بشار اسد در سوریه، کشورهای عضو اتحادیه اروپا قادر به یافتن خط مشی سیاست خارجی مشترک در قبال این مسئله نیستند و این موضوع باعث نارضایتی پارلمان اتحادیه اروپا شده است.
تحولات سوریه بخصوص بحث جدیدی با محوریت پناهندگان را در اتحادیه اروپا به راه انداخته است. در آستانه نشست 27 وزیر کشور اتحادیه اروپا در روز پنجشنبه در بروکسل، مواضع کشورهای عضو در این باره هنوز فاصله زیادی دارد. در حالی که اتریش در حال آماده شدن برای اخراج پناهجویان سوری است، آلمان و اکثر کشورهای اتحادیه اروپا هنوز می خواهند منتظر بمانند و ببینند که وضعیت در این کشور چگونه توسعه می یابد.
کارل نهمر، صدراعظم اتریش در این باره گفته است: برنامه بازگشت و اخراج منظم به سوریه اکنون توسعه می یابد. وی دراین راستا به دنبال هماهنگی با دیگر کشورهای عضو این اتحادیه نیست.
آلمان، سوئد، نروژ و دانمارک هم اخیرا تنها اعلام کردند که در ابتدا تصمیمات خود در مورد درخواست پناهندگی و اخراج را متوقف خواهند کرد. فرانسه هم می خواهد از این روش پیروی کند.
این روزها مشابه اولین بحران بزرگ پناهجویان، بروکسل دوباره روزهای سختی را سپری می کند. «مگنوس برونر»، کمیسر امور داخلی اتحادیه اروپا تعلیق تصمیمات پناهندگی را کاملا قابل قبول خواند. با این حال، وی پیشنهادی برای یک رویکرد هماهنگ در سراسر اتحادیه اروپا ارائه نکرد.
«کاجا کالاس»، مسئول جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز هیچ برنامه ای در قبال سوریه ندارد. وی در جلسه استماع پارلمان اروپا درباره وضعیت سوریه، تنها اظهار داشت که این اتحادیه به یک دوره انتقال صلح آمیز در سوریه امیدوار است. وی روزها در جریان تحولات سوریه همچنان ساکت بود و سپس تنها از سقوط دولت اسد استقبال کرد و درباره دوران بعد از آن اظهار نظری نکرد.
این موضوع باعث نارضایتی پارلمان اروپا شده است. اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپایی هنگام معرفی تیم جدید خود، سیاست خارجی فعالتر و منسجمتری را اعلام کرده و تعهد بیشتری نسبت به سیاست مهاجرت را وعده داده بود. اما حالا هیچ نشانه ای از این شرایط در اولین بحران بزرگ سیاست خارجی این تیم جدید وجود ندارد و برعکس اتحادیه اروپا فلج به نظر می رسد.
هیلد واتمنز، نماینده لیبرال بلژیکی در جریان مناظره پارلمانی این سوال را از کالاس پرسید که آیا نباید سرعت خود را بالا برده و به دمشق سفر کنید و مذاکرات را آغاز کنید؟
در نشست وزرای کشور این اتحادیه نیز هیچ اقدامی در این راستا پیش بینی نمی شود. قرار است در مورد وضعیت سوریه فقط در زمان ناهار صحبت هایی انجام شود. نانسی فایزر، وزیر کشور فدرال آلمان و همتایانش می خواهند در درجه اول بر پیمان مهاجرتی جدید اتحادیه اروپا و وضعیت منطقه شنگن تمرکز کنند.
روسیه: با نیروهای مختلف در سوریه تماس داریمفرانسه خواستار عقب نشینی اسرائیل از جنوب سوریه شد انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1293842/