ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نشست دوره ای و عادی شورای امنیت درباره قطعنامه 2231 و برجام/ آمریکا و‌ اروپا درباره ایران چه گفتند؟ ایالات متحده آمریکا

نشست دوره ای و عادی شورای امنیت درباره قطعنامه 2231 و برجام/ آمریکا و‌ اروپا درباره ایران چه گفتند؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش منیبان، نشست دوره ای و عادی شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه 2231 این شورا در خصوص ایران و بررسی هجدهمین گزارش آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد درباره اجرای این قطعنامه و توافق هسته ای ایران برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به برجام) برگزار شد.
در ابتدای نشست دوریه‌ای شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه 2231 این شورا درباره ایران و بررسی هجدهمین گزارش «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد، «رزماری دی کارلو» معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی، گزارش گوترش درباره اجرای این قطعنامه و توافق هسته‌ای ایران (برجام) را قرائت کرد.
دی کارلو اظهار داشت: «10 ماه تا پایان یافتن قطعنامه 2231 باقی مانده و همچنان برجام در بن‌بست قرار دارد. همانطور که پیشتر اعلام کردم، شرایط منطقه‌ای بسیار شکننده‌تر شده است. همین مسئله باعث شده تا به‌دنبال راهکار درازمدت باشیم. آمریکا به برجام بازنگشته و تحریم‌های یکجانبه خود علیه ایران را برنداشته است. ایران نیز هیچ کدام از اقدامات خود در واکنش به خروج آمریکا از برجام را برنگردانده است.»
او در ادامه با اشاره به گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدعی نگرانی آژانس درباره پایبندی ایران به تعهدات برجامی خود و ماهیت برنامه هسته‌ای ایران شد.
این ادعا درحالی است که به اذعان «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، سلاح هسته‌ای در سیاست کلان ایران جایگاهی ندارد و برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است.
با این وجود، دی کارلو با اشاره به ذخایر اورانیوم غنی شده با خلوص 60 درصد ایران مدعی نگران کننده بودن این ذخایر شد.
او افزود: «طبق گزارش آژانس، ایران تصمیم دارد تا غنی سازی اورانیوم 60 درصدی را افزایش دهد. تاکنون دبیرکل سازمان ملل نامه‌های مختلفی از سوی اعضای برجام دریافت کرده است. نمایندگان فرانسه، آلمان، انگلیس توضیحات مختلفی نسبت به نمایندگان ایران و فدراسیون روسیه درباره علت شکل‌گیری شرایط کنونی ابراز کرده‌اند.»
دی کارلو اظهار داشت: «دبیرکل سازمان درباره اختلاف نظرات کشورهای عضو نگران است. با وجود این اختلافات، همه کشورهای عضو روی تعهد و اراده خود برای حل این مشکلات تأکید کرده‌اند.»
او افزود: «تنها محدودیت باقی‌مانده علیه ایران، پارگراف دوم ضمیمه ب قطعنامه 2231 درباره انتقال تسلیحات هسته‌ای است. هیچ اطلاعاتی درباره نقض این محدودیت منتشر نشده و ایران این محدودیت را نقض نکرده است.»
دی کارلو اظهار داشت: «از همه طرفین، به‌خصوص آمریکا می‌خواهم تا سیاست چندجانبه و دیپلماسی را اولویت خود قرار دهند. طرفین باید اراده سیاسی خود را نشان دهند و مجددا مذاکرات خود را آغاز کنند. موفقیت و شکست برجام روی همه ما اثر خواهد گذاشت. باید همه طرفین با اراده‌ای مصمم با یکدیگر مذاکره کنند.»
«استاوروس لامبرینیدیس» نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل، در نشست دوره‌ای شورای امنیت این سازمان برای بررسی توافق هسته‌ای ایران (برجام) اظهار داشت: «اطمینان حاصل کردن درباره ماهیت هسته‌ای ایران و جلوگیری از هسته‌ای شدن این کشور، یک اولویت برای اتحادیه اروپا است.»
او افزود: «به باور ما، دیپلماسی همچنان بهترین راه برای اطمینان حاصل کردن از ماهیت برنامه هسته‌ای ایران است و توافق هسته‌ای اجرایی شده به ثبات سراسر منطقه کمک خواهد کرد. قطعنامه 2231 همچنان چارچوب گزارشات آژانس درباره برنامه هسته‌ای ایران است. طبق این قطعنامه، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تنها دیده‌بان ناظر بر برنامه هسته‌ای ایران است.»
لامبرینیدیس بدون اشاره به اقدامات مخرب تروئیکای اروپایی و بدعهدی این کشورها در تعهدات برجامی خود اظهار داشت: «گزارشات اخیر آژانس حاکی از توسعه برنامه هسته‌ای خطرناک ایران است. عدم همکاری ایران با آژانس در روند نظارت آژانس اختلال ایجاد کرده است.»
اظهارات او درحالی است که پیش از صدور قطعنامه ضدایرانی تروئیکای اروپایی و آمریکا در شورای حکام آژانس، ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روی کاهش ذخایر اورانیوم با خلوص 60 درصدی ایران و بررسی انتصاب چهار بازرس مجرب آژانس توافق کرده بودند.
با این وجود، نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل در تلاشی برای مقصر نشان دادن ایران مدعی شد: «طبق تازه‌ترین گزارش آژانس، ایران برنامه خود برای غنی سازی اورانیوم با خلوص 60 درصد را افزایش داده و درحال افزایش تنش‌ها است. این اقدامات به شکل گرفتن نگرانی‌هایی درباره ماهیت برنامه هسته‌ای ایران انجامیده است.»
او اظهار داشت: «اظهارات مقامات ایرانی درباره احتمال تغییر دکترین هسته‌ای خود نیز نگران کننده است. ایران تحت فشار اقتصادی گسترده‌ای است. آمریکا علاوه بر تحریم‌های یکجانبه، پس از خروج خود از برجام تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران اعمال کرده، با این وجود، برنامه هسته‌ای ایران از همیشه توسعه یافته‌تر است.»
لامبرینیدیس افزود: «کانال‌های ارتباطی برای دریافت پیشنهادهای مختلف باز است.»
او در ادامه مدعی روابط نظامی ایران و روسیه و مشارکت ایران در جنگ اوکراین شد و گفت: «اتحادیه اروپا نگران مشارکت ایران در جنگ روسیه علیه اوکراین است. اتحادیه اروپا در واکنش به ارسال موشک بالستیک به روسیه از سوی ایران، تهران را آماج تحریم‌های مختلف قرار داده است. این موضوع به برجام یا قطعنامه 2231 بی‌ربط است اما از ایران می‌خواهیم به حمایت نظامی خود از روسیه پایان دهد.»
ادعای او درحالی است که به اذعان «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین، ایران موشک بالستیکی به روسیه ارسال نکرده است.
لامبرینیدیس همچنین تصریح کرد: «ماه‌های پیش رو حیاتی است. تشدید تنش می‌تواند شرایط را از کنترل خارج کند. در همین راستا از همه طرفین، از جمله آمریکا می‌خواهیم تا درباره برنامه هسته‌ای ایران و برجام مذاکره کنند. همچنین از ایران می‌خواهیم برای نشان دادن حسن نیت خود، به تعهدات برجامی خود برگردد. چنین اقدامی به بازسازی فضایی مناسب برای مذاکرات خواهد انجامید.»
او افزود: «اتحادیه اروپا به ایجاد راهکار دیپلماتیک برای حل مسئله برنامه هسته‌ای ایران پایبند است.»
«رابرت وود» معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت برای بررسی برنامه هسته‌ای ایران و قطعنامه 2231 شورای امنیت، در ابتدای سخنان خود به اظهارات ضدایرانی رو آورد و گفت: «ایران همواره در تحولات بی‌ثبات کننده جهان نقش دارد.»
او مدعی شد: «ایران به ایجاد بی‌ثباتی در خاورمیانه و جهان ادامه می‌دهد و فعالیت هسته‌ای آن نگران کننده است.»
اظهارات خصمانه و یکجانبه وود درحالی است که رژیم صهیونیستی، متحد آمریکا در خاورمیانه تحت حمایت این کشور، درحال کشاندن منطقه به جنگی گسترده است. 
از طرفی، پیرامون مسئله برنامه هسته‌ای برجام، به اذعان متحدان آمریکا، اقدامات یکجانبه واشنگتن، از جمله خروج ناگهانی آن از برجام و اعمال تحریم‌های غیرقانونی علیه ایران، به شرایط کنونی انجامیده است.
با این وجود، معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل مدعی شد: «اقدامات ایران برای توسعه توانایی غنی سازی اورانیوم با خلوص 60 درصد و اظهارات مقامات آن پیرامون تغییر دکترین هسته‌ای خود نگران کننده است. باید در محکوم کردن اقدامات ایران متحد باشیم. ایران می‌تواند به‌جای توسعه برنامه هسته‌ای خود، به اقدامات سازنده و دیپلماسی روی آورد.»
او تصریح کرد: «به باور آمریکا دیپلماسی بهترین راه برای رسیدن به راهکاری درازمدت درباره نگرانی جامعه جهانی نسبت به برنامه هسته‌ای ایران است.»
وود در اظهاراتی ستیزه‌جویانه گفت: «هرچند دیپلماسی بهترین راه است، اما آمریکا آماده است تا از تمام توانایی خود برای جلوگیری از هسته‌ای شدن ایران استفاده کند. ایرانی هسته‌ای غیرقابل قبول است. ما همچنین نگران برنامه موشکی ایران و پهپادهای آن هستیم.»
او مدعی شد: «رسانه‌های ایران به ارسال سلاح و موشک بالستیک به حوثی‌های یمن و حزب‌الله لبنان افتخار می‌کنند.»
معاون نماینده آمریکا همچنین مدعی شد: «ایران درحال ارسال موشک بالستیک و پهپاد به روسیه است. حمایت روسیه از ایران جای تعجبی ندارد.»
منبع: ایسنا

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1299127/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اردوغان همچنان اروپا را می دوشد/ سوریه در کانون روابط ترکیه و اروپا

چین: ایران مواضع سازنده‌ای در زمینه برجام اتخاذ کرده است

کاردار انگلیس: موضوع آموزش زنان را با طالبان مطرح کردم

قیمت جهانی نفت 28 آذر؛ برنت 73 دلار و 20 سنت شد

پنتاگون از عملیات منجر به ترور ژنرال روس فاصله گرفت!

قانونگذاران آمریکایی خواستار توقف ارسال سلاح به اسرائیل شدند

خوش‌بینی آمریکا به مذاکرات آتش‌بس و توقف جنگ در غزه

جزئیات نشست شورای امنیت درباره قطعنامه 2231 و برجام؛ اعضا چه گفتند؟

قیمت جهانی طلا امروز 28 آذر 1403

روسیه ابراز بی‌اطلاعی آمریکا از ترور ژنرال روس را مضحک خواند

موقعیت اوکراین بدون حمایت آمریکا در مذاکرات ضعیف خواهد بود

سرمقاله آرمان ملی/ رسانه‌ ملی یا تریبون تندروها

دولت رئیسی چگونه توانست ناترازی برق و گاز را مدیریت کند؟

سرمقاله اعتماد/ جایگاه منطقه‌ای ایران در تعامل برای آینده خاورمیانه

رژیم صهیونیستی: حماس حدود چهار هزار نیروی جدید جذب کرده است

خرید آجیل شب یلدا نصف شد

ترکیب جدید هیات مدیره سازمان بورس مشخص شد

آخرین قیمت ارز توافقی نیما؛ دلار حواله 62 هزار و 45 تومان شد

قیمت دینار عراق امروز چهارشنبه 28 آذر 1403 + جدول

قیمت دینار عراق امروز چهارشنبه 28 آذر 1403

عراق: شهرک‌سازی «اسرائیل» در جولان اشغالی را محکوم می‌کنیم

نظامیان سوریه ای فراری به عراق خواستار بازگشت به کشورشان شدند

مشکلات بیمه‌ای ایثارگران بهمئی زیر ذره‌بین متولیان

تسلیت قالیباف در پی درگذشت حاج علاءالدین میرمحمد صادقی

فریدریش مرتس کیست؟

ایران در تعطیلات تلخ گازی

آیت‌الله فاضل لنکرانی: برای بهبود وضع اقتصادی ذلت نمی‌پذیریم

بنزین گمشده؛ چگونه روزانه 20 میلیون لیتر سوخت گم می‌شود؟

ضرورت توجه مسئولان به اقتصاد نیروگاه‌داری در کشور/ فولاد مبارکه خرید برق از وزارت نیرو را کاهش می‌دهد

میرمحمد صادقی عضو باسابقه اتاق بازرگانی ایران درگذشت

نگاه اقتصادی تورهای گردشگری سبب خسارت به محیط‌زیست می‌شود

اولین اجلاس بین‌المللی نقش دیپلماسی اقتصادی در توسعه مناطق آزاد | گام مؤثر ماکو برای رشد همکاری‌های بین‌المللی

پیام تسلیت قالیباف و بادامچیان برای درگذشت میرمحمدصادقی

میرمحمد صادقی از چهره‌های برجسته بخش خصوصی گذشت

قالیباف درگذشت حاج علاءالدین میرمحمد صادقی را تسلیت گفت

قیمت طلا کاهش یافت| اونس طلا 2644 دلار و 62 سنت

قیمت جهانی نفت افزایش یافت| نفت برنت 73 دلار و 20 سنت

اسناد محرمانه برنامه هسته‌ای اسرائیل لو رفت

آمریکا و سیاست بازی بر روی اعصاب حساس: این بار اقلیت‌های سوریه

هرج و مرج در سوریه: آیا آمریکا و اسرائیل از آب گل آلود ماهی می گیرند؟

قیمت جهانی طلا 28 آذر؛ هر اونس 2644 دلار و 62 سنت

اعتماد به آمریکا سم مهلک برای سران کشورهای اسلامی است

قیمت جهانی نفت امروز 1403/09/28

آمریکا و سیاست بازی روانی با اقلیت‌های سوریه

قیمت جهانی نفت افزایش یافت

پشت‌پرده ارسال دعوتنامه ترامپ به رئیس جمهور چین/چگونگی آماده‌سازی افکار عمومی توسط آمریکا برای تقابل با محور شرقی

آمریکا: در ترور ایگور کیریلوف هیچ نقشی نداشتیم

مسئولان محترم اگر از دغدغه فیلترینگ فارغ شدند، برای ارزش پول ملی هم فکری کنند!

سرمقاله آرمان امروز/ رمزگشایی از پیغام ترامپ برای ترکیه

ثبت ده‌ها مورد قتل، ربایش و غارت منازل توسط تروریست‌ها در سوریه