ایرانیان جهان

آخرين مطالب

قمار «اون» خواندنی ها

قمار «اون»
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
«کیم جونگ اون» رهبر کره‌شمالی، جسورانه‌ترین قمار دیپلماتیک خود را با تامین حدود 11هزار سرباز و انبار تسلیحات برای روسیه در راستای حمایت از جنگ این کشور علیه اوکراین انجام داده است. استقرار این نیروها، کمک‌های خارجی به موقع برای تلاش‌های جنگی روسیه را فراهم می‌کند. نیروهای کره‌شمالی در کنار نیروهای روس در منطقه کورسک می‌جنگند تا به آنها در بازپس‌گیری مناطق از دست رفته کمک کنند. روز دوشنبه، سرلشکر «پت رایدر»، سخنگوی پنتاگون گفت که پنتاگون «نشانه‌هایی» دیده است که تعداد نامشخصی از سربازان کره‌شمالی کشته و زخمی شده‌اند. «چو سانگ هون» در گزارشی برای نیویورک‌تایمز نوشت، اعزام نیروها طیف وسیعی از منافع را برای کره‌شمالی به همراه دارد؛ از پول نقد گرفته تا اهرم دیپلماتیک بسیار مورد نیاز. تحلیلگران می‌گویند که «کیم» میلیاردها دلار غذا، نفت، پول نقد و سیستم‌های تسلیحاتی پیشرفته از روسیه دریافت می‌کند که به رژیم او کمک می‌کند تحریم‌های بین‌المللی را تحمل و نیروهای مسلح متعارف خود را ارتقا دهد.

کیم نیاز مبرمی به چنین تحولی داشت. توفان سه گانه ای از حوادث رژیم خاندان «کیم» را در دهه گذشته متزلزل کرده است. نخست، تحریم‌های سازمان ملل به رهبری آمریکاست که اقتصاد کره‌شمالی را با ممنوعیت تمام صادرات عمده آن از جمله زغال سنگ، غذاهای دریایی، منسوجات و کارگران و همچنین محدود کردن شدید واردات نفت این کشور، ویران کرد. کیم به دنبال لغو تحریم‌ها از طریق دیپلماسی مستقیم با دونالد ترامپ بود. اما مذاکرات بدون توافق در سال2019 شکست خورد. کره‌شمالی با طولانی شدن حمله روسیه به اوکراین و روی آوردن پوتین به او فرصت‌هایی را به روی خود باز دید. روسیه در حال استفاده از «نیرو» و «مهمات» بود و کره‌شمالی هر دو را داشت. ارتش این کشور یکی از بزرگ‌ترین نیروهای مسلح متعارف جهان است که 1.3میلیون عضو دارد. همچنین دارای انبارهای عظیمی از گلوله‌های توپخانه، راکت‌ها و سایر سلاح‌های متعارف (که بسیاری از آنها قدیمی است) و موشک‌های بالستیک جدید است.
این مغازله زمانی آغاز شد که کره‌شمالی، سرگئی شویگو (وزیر دفاع وقت روسیه) را به یک رژه بزرگ تسلیحاتی در پیونگ یانگ در ژوئیه سال گذشته دعوت کرد. پس از آن تسلیحات کره‌شمالی به روسیه سرازیر شد. زمانی که پوتین در سپتامبر سال گذشته از «کیم» دعوت کرد به نشستی در خاور دور روسیه برود، پوتین به او نشان داد که چه چیزی می‌تواند به کره‌شمالی ارائه دهد. به همین دلیل، کیم را به بازدید از تاسیسات پرتاب فضایی، یک کارخانه هواپیماسازی و... برد. در ماه ژوئن، کیم و پوتین یک معاهده دفاع متقابل و همکاری در پیونگ یانگ امضا کردند و پس از آن کره‌شمالی شروع به اعزام نیرو به روسیه کرد. مقامات کره جنوبی گفته‌اند که کره‌شمالی همچنین 20هزار کانتینر شامل میلیون‌ها گلوله توپ، موشک‌های بالستیک جدید توسعه‌یافته، سیستم‌های راکتی و هویتزرهای دوربرد به روسیه داده است.
کیم در 29نوامبر با وزیر دفاع جدید روسیه، «آندری آر.بلوسوف»، در پیونگ یانگ ملاقات کرد و قول داد که به حمایت از روسیه ادامه دهد و روابط را «به‌شدت گسترش دهد.» «یانگ مو جین»، رئیس دانشگاه مطالعات کره‌شمالی در سئول گفت که این نشست خبر از ارسال نیروها و تسلیحات بیشتر از کره‌شمالی دارد. صادرات سلاح به روسیه به صنعت مهمات کره‌شمالی جان می‌بخشد. کیم در ماه‌های اخیر هنگام بازدید از کارخانه‌های اسلحه‌سازی و تولید انبوه پهپادهای تهاجمی خواستار افزایش تولید شد. به گفته محققان یک اندیشکده مستقر در ایالات متحده، کره‌شمالی همچنین در تلاشی آشکار برای تولید بیشتر موشک‌های « KN-23»، که به روسیه برای استفاده علیه اوکراین داده، یک کارخانه تولید موشک را توسعه داده است. به گفته «اولنا گوسینووا»، محقق دانشگاه مطالعات خارجی هانکوک در سئول، کره‌شمالی از طریق معاملات تسلیحاتی با روسیه تا 5.5میلیارد دلار درآمد کسب کرده است. در گزارشی که در ماه اکتبر منتشر شد، او همچنین تخمین زد که کره‌شمالی می‌تواند سالانه 572میلیون دلار از طریق استقرار نیروها به‌دست بیاورد. صادرات رسمی این کشور در سال گذشته تنها 330میلیون دلار بوده است.
بر اساس تجزیه و تحلیل تصاویر ماهواره‌ای که ماه گذشته توسط «مرکز منبع باز» مستقر در بریتانیا و بی‌بی‌سی منتشر شد، نفت‌کش‌های کره‌شمالی نفت بسیار بیشتری از روسیه وارد کرده‌اند. در عین حال، ارتش کره‌شمالی روی زمین، برای اولین بار در دهه‌های گذشته به بینش‌های ارزشمندی در میدان نبرد دست می‌یابد، از جمله نوآوری‌هایی در استفاده از پهپادها که جنگ‌های مدرن را تغییر می‌دهد. جنگ علیه اوکراین این فرصت را به کره‌شمالی می‌دهد تا موشک‌های بالستیک جدیدتر « KN-23» و « KN-24» خود را علیه سیستم‌های دفاع هوایی غربی در نبردهای زنده آزمایش کند. به گفته مقامات کره‌جنوبی، تکنسین‌های این کشور به دنبال شناسایی کاستی‌ها هستند. یکی از ترس‌ها در سئول این است که در آینده، کیم بتواند در ازای کمک به روسیه بر فناوری‌های مورد نیاز برای موشک‌های هسته‌ای تسلط یابد که می‌توانند اهدافی را در سراسر اقیانوس آرام هدف قرار دهند و به این ترتیب، وارد چانه‌زنی شود. «جانگ سهو» تحلیلگر موسسه استراتژی امنیت ملی مستقر در سئول گفت: «فکر نمی‌کنم آنها هنوز به مرحله‌ای رسیده باشند که روسیه فناوری‌ها و قطعات حساس هسته‌ای و موشکی را ارائه کند.»

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1300449/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جذاب‌ترین کشور برای سرمایه‌گذاری کجاست؟

روسیه همچنان تأمین‌کننده اصلی گاز مایع اتحادیه اروپا

شب یلدا در میان مهاجران افغانستانی + فیلم

رونمایی از رقبای ایران در جام ملت‌ها؛ تقابل با افغانستان در مرحله گروهی

ادعای تازه آمریکا درباره تحریم‌ها علیه ایران

اتهام زنی آمریکا علیه برنامه هسته‌ای ایران ادامه دارد

دولت آمریکا 2 روز دیگر تعطیل می‌شود

شریعتمداری: باید از NPT خارج شویم

بلینکن: ایران در سیاست خارجی خود تجدیدنظر کند/ نمی‌گذاریم به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند

حرکت تحریرالشام در راستای منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی

هشدار کاخ سفید به جمهوری‌خواهان کنگره درباره تعطیلی دولت آمریکا

بلینکن: به منزوی‌کردن ایران ادامه می‌دهیم

اظهارات هاکان فیدان در مورد صحبت های آیت الله خامنه ای رهبر ایران در مورد تحولات سوریه

الجولانی این نظامیان که مورد حمایت آمریکا هستند را تهدید کرد

لاپید: کابینه نتانیاهو بیمار است

حمله به 2 هدف نظامی حساس در تل‌آویو با موشک بالستیک «فلسطین 2»

پوتین: حرکت خود در برابر دلار را آغاز کرده و پیش می‌رویم

افت یکدست قیمت ها در بازار سکه و طلا؛ دلار قرمزپوش شد

قیمت دینار عراق امروز پنجشنبه 29 آذر 1403

هشدار نشریه آمریکایی در خصوص تبعات حمله به ایران / آمریکا و اسرائیل بدانند ایران، عراق نیست

همتی: هدف‌گذاری تجاری اعضای D8 رسیدن به حجم 500میلیارد دلار تا 2030 است

اینفوگرافی/ رتبه آبروبر ایران در رشد اقتصادی 50 سال اخیر

اراده لازم از سوی ایران و مصر برای از سرگیری روابط وجود دارد

مردم کدام کشورها مهارت‌ بیشتری در ریاضیات و حل مساله دارند؟

دهک‌های پایین تحت فشار؛ طبقه متوسط عصبانی

23 دستگاه خودروی خارجی قاچاق در مازندران کشف شد

دستیابی به تجارت 500 میلیارد دلاری تا پایان سال 2030+ فیلم

اظهارات نماینده مجلس درباره بحران کاهش اعتبار پول

آیا بورس تهران عقب ماندگی خود را در سال 1403 جبران می کند؟

23 خودرو لوکس در این استان توقیف شد

احتمال ریزش قیمت دلار/ افزایش نرخ ارز مبنای اقتصادی ندارد

لامبورگینی رونمایی از اولین مدل برقی را به 2029 موکول کرد

آلمان جذاب‌ترین کشور برای سرمایه‌گذاری است؟

دیده بان حقوق بشر: اسراییل در غزه مرتکب نسل کشی شده است

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: اجازه ادامه تهدیدات علیه اسراییل را نمی‌دهیم

هم‌گروهی ملی‌پوشان ساحلی با امارات، افغانستان و اندونزی

کی‌یف استقلال و حاکمیت خود را تقدیم روسیه نخواهد کرد

به حملات علیه رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهیم

جزئیات تحریم‌های آمریکا علیه چند نهاد و شخص مرتبط با ایران

الجولانی شبه‌نظامیان مورد حمایت کشور آمریکا را تهدید کرد

قیمت جهانی نفت امروز 29 آذر؛ برنت 72 دلار و 92 سنت شد

خروج از بحران، نیازمند تصمیم‌های سخت است

اردوغان بعد کودتا رسانه ساخت

رشد 40 درصدی مصرف سالانه قهوه در کشور

سقوط سنگین بیت کوین با شوک آمریکا

بهترین زمان برای خرید بلیط پرواز خارجی چیست؟

فرصت‌های اقتصادی توافق ایران با صندوق اوپک

سنایی: اراده لازم از سوی ایران و مصر برای از سرگیری روابط وجود دارد

سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت به لامرد فارس

خیز کشور‌های دی 8 برای تجارت 500 میلیارد دلاری