درخواست قانونگذاران دموکرات برای توقف ارسال تسلیحات نظامی به اسرائیل
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - «واشنگتن دیسی» نوشت: بیست نماینده دموکرات کنگره ایالات متحده از دولت «جو بایدن» خواستهاند انتقال تسلیحات نظامی به اسرائیل را متوقف کند. این درخواست در پی عدم پایبندی اسرائیل به خواستههای آمریکا برای افزایش کمکهای انسانی به غزه مطرح شده است.
در نامهای که روز سهشنبه خطاب به «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا، ارسال شده است، این نمایندگان کنگره از دولت خواستهاند قوانین ایالات متحده را که ارائه کمکهای نظامی به کشورهایی که مرتکب جنایات جنگی و مانع کمکهای بشردوستانه مورد حمایت آمریکا میشوند را رعایت کند.
هشدار درباره تأثیر ادامه حمایت نظامی بر امنیت ملی آمریکا و ثبات منطقه قانونگذاران دموکرات در نامهای به دولت آمریکا اعلام کردند: «ما معتقدیم ادامه انتقال تسلیحات تهاجمی به دولت اسرائیل، رنج مردم فلسطین را طولانیتر کرده و امنیت ملی آمریکا را به خطر میاندازد، زیرا این پیام را به جهان مخابره میکند که ایالات متحده قوانین، سیاستها و حقوق بینالملل را بهصورت گزینشی اجرا میکند.»
این نامه همچنین هشدار داده است که عدم اقدام در این زمینه، جنگ نخستوزیر اسرائیل، «بنیامین نتانیاهو»، علیه غزه را طولانیتر خواهد کرد و منجر به «انزوای اسرائیل در صحنه بینالمللی و افزایش بیثباتی در منطقه» خواهد شد.
این نامه به رهبری «سامر لی» و «گرگ کاسار»، که اخیراً بهعنوان رهبر جدید فراکسیون پیشرو کنگره برای سال آینده انتخاب شده است، تنظیم شده است.
با وجود این فشارها، بعید است «جو بایدن» و «آنتونی بلینکن»، که بارها حمایت «تزلزلناپذیر» خود از اسرائیل را اعلام کردهاند، سیاست خود را تغییر دهند. با این حال، این اقدام نشاندهنده فشار مداوم جناح پیشرو کنگره بر دولت آمریکا در خصوص سیاستهای خاورمیانهای آن است.
«گرگ کاسار»، یکی از منتقدان اسرائیل، پیش از آغاز ریاست خود بر فراکسیون تأثیرگذار پیشرو کنگره، در نامهای که به دولت بایدن ارسال شد، خواستار توجه بیشتر به اقدامات اسرائیل شد.
هشدار دولت بایدن به اسرائیل بیانیه کنگره بر هشدار دولت بایدن به اسرائیل در ماه اکتبر تمرکز دارد، زمانی که مقامات آمریکایی از اسرائیل خواستند ظرف 30 روز امکان انتقال کمکهای بشردوستانه به غزه را فراهم کند؛ در غیر این صورت با پیامدهایی مواجه خواهد شد.
با این حال، علیرغم ادعای گروههای بشردوستانه مبنی بر عدم تحقق این شرایط توسط اسرائیل، دولت بایدن پس از پایان مهلت اعلام کرد که همچنان به ارائه تسلیحات به اسرائیل ادامه خواهد داد.
گروههای بشردوستانه – از جمله شورای پناهندگان نروژ، آکسفام، پناهندگان بینالمللی و سازمان نجات کودکان – اعلام کردند که اقدامات اسرائیل بهویژه در شمال غزه، شرایط میدانی را بهشدت وخیمتر کرده است.
این گروهها در بیانیهای مشترک که ماه گذشته منتشر شد، اعلام کردند: «اسرائیل به خواستههای متحد خود عمل نکرده است.»
محاصره شدید غزه توسط اسرائیل باعث گرسنگی مرگبار در این منطقه شده است. جنگی که تاکنون بخشهای وسیعی از غزه را ویران کرده، به گفته مقامات بهداشت محلی، جان بیش از 45,000 نفر را گرفته است.
اتهام نسلکشی علیه اسرائیل کارشناسان سازمان ملل و چندین گروه حقوق بشری، اسرائیل را به ارتکاب نسلکشی در غزه متهم کردهاند؛ اقدامی که بهعنوان تلاشی برای نابودی کامل یا جزئی مردم فلسطین تعریف شده است.
ماه گذشته، دادگاه کیفری بینالمللی (ICC) حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر اسرائیل، و «یوآو گالانت»، وزیر دفاع پیشین، را به اتهام جنایات جنگی در غزه، از جمله استفاده از گرسنگی بهعنوان ابزار جنگ، صادر کرد.
حمایت قاطع آمریکا از اسرائیل با وجود این اتهامات، آمریکا همچنان به حمایت قاطع از اسرائیل ادامه داده است. بر اساس مطالعه اخیر دانشگاه براون، دولت بایدن در سال اول جنگ غزه 17.9 میلیارد دلار به اسرائیل کمک مالی کرده است.
شکایت فلسطینیها علیه حمایت نظامی آمریکا نامه اخیر کنگره همزمان با شکایتی از سوی فلسطینیها در غزه، کرانه باختری و آمریکا ارائه شده است. این شکایت، هدف خود را الزام دولت آمریکا به توقف حمایت نظامی از یگانهای ارتش اسرائیل که در نقض حقوق بشر مشارکت دارند، عنوان کرده است.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1300875/