ایرانیان جهان

آخرين مطالب

آشنایی با یاشار دوغو، پدر کشتی ترکیه و قهرمان المپیک 1948 لندن اروپا

آشنایی با یاشار دوغو، پدر کشتی ترکیه و قهرمان المپیک 1948 لندن
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - طرفداری | یاشار دوغو (Yaşar Doğu) زاده یک ژانویه 1913 در شهر سامسون در ترکیه امروزی و عثمانی سابق است. روستای زادگاه یاشار، روستای کارلی است و او پس از کشته‌شدن پدرش در جنگ جهانی اول، به همراه خانواده به روستای مادری خود، امیرلی کوچ کرد. مادر یاشار، در پنج سالگی او، مجددا ازدواج کرد و پسرش را پس از ازدواج به خانه عمه‌اش در روستای کورناز آماسیا فرستاد.
شوهر عمه یاشار، او را همانند پسرانش حیرتین و کمال دوست داشت و تا 18 سالگی بزرگ کرد. یاشار در مزرعه عمه و شوهر عمه‌اش به دامپروری و کشاورزی مشغول بود. او در اوقات فرغت خود به کشتی‌های محلی در روستای خود می‌رفت و کشتی می‌گرفت.
یاشار در سال 1936، در خدمت سربازی برای ارتش عثمانی، به آنکارا فرستاده شده بود و در این شهر، متوجه سالن‌های کشتی مختلف شد و بدین صورت، وارد ورزش کشتی شد. او پس از سربازی در آنکارا ماند و به پیشرفت در کشتی ادامه داد. اونی هلینن سرمربی فنلاندی تیم ملی ترکیه، یکی از کشتی‌های یاشار را دید و او را برای حضور در تیم ملی کشتی ترکیه برای مسابقات قهرمانی اروپا در کشور نروژ دعوت کرد. یاشار در دسته 66 کیلوگرم کشتی آزاد قهرمانی اروپا در چهار کشتی به تشک رفت و پس از یک باخت در چهار کشتی‌، به رتبه دوم و مدال نقره این مسابقات رسید. او سپس در مسابقات بعدی قهرمانی اروپا در سال 1939 شرکت کرد. او این بار در مسابقات کشتی فرنگی در میادین اروپایی حضور پیدا کرد و در دسته 66 کیلوگرم به فینال مسابقات راه یافت. او پس از شکست برابر گوستا اندرسون سوئدی، بار دیگر به یک مدال نقره دست یافت.
مسابقات قهرمانی کشورهای بالکان در سال 1940 به میزبانی ترکیه برگزار شد. در این مسابقات، یاشار در دسته سبک‌وزن کشتی فرنگی، به مدال طلا رسید تا اولین طلای خود را در کشورش تجربه کرده باشد. یاشار دوغو در هر دو سبک آزاد و فرنگی، کشتی می‌گرفت و در مسابقات قهرمانی اروپا در سال 1946 که در استکهلم سوئد برگزار می‌شد، به کشتی آزاد بازگشت و در دسته 73 کیلوگرم به تشک رفت. او به فینال این دسته رسید و پس از شکست کالمان سوواری مجار، به اولین مدال طلای قهرمانی اروپا رسید. او در مسابقات قهرمانی سال بعد اروپا، بار دیگر به کشتی فرنگی بازگشت و در دسته 73 کیلوگرم این سبک از کشتی نیز طلایی شد. او انتقام مسابقات 1939 بخارست را از گوستا اندرسون سوئدی گرفت و به سومین طلای دوران کشتی خود رسید.
یاشار با دو طلای متوالی خود در دو سبک کشتی در مسابقات قهرمانی اروپا، با روحیه‌ای بسیار خوب به مسابقات المپیک 1948 لندن اعزام شد. او میان کشتی فرنگی و کشتی آزاد، سبک آزاد یا فری‌استایل را پسندید و زین پس، در این سبک کشتی گرفت و در المپیک نیز به عنوان یکی از آزادکاران کشورش اعزام شد. اولین مسابقه دوغو در لندن در کلاس وزنی والتروایت (67 تا 73 کیلوگرم) برابر کشتی‌گیری از هند به نام آنانت بهارگاوا صورت گرفت که با پیروزی این کشتی‌گیر ترکیه‌ای همراه بود. او در دومین مسابقه خود، به مصاف رقیبی از ایران به نام عباس زندی رفت و حریف ایرانی خود را نیز شکست داد. او سپس عادل ابراهیم مصطفی مصری و کالمان سوواری مجار را شکست داد و به نیمه نهایی صعود کرد. در این مرحله، یاشار رقیبی از آمریکا به نام للاند مریل را شکست داد و در اولین حضورش در مسابقات کشتی المپیک، به فینال صعود کرد. پیروزی برابر دیک جرارد استرالیایی، یاشار دوغو را به طلای المپیک رساند.
این کشتی‌گیر پس از المپیک، موفق به کسب یک طلای دیگر در مسابقات قهرمانی اروپا شد و در سال 1949، اکسل گرونبرگ سوئدی را شکست داد. او برای نخستین بار در سال 1951 به مسابقات قهرمانی جهان اعزام شد و در دسته 87 کیلوگرم با شکست وایکینگ پالم سوئدی، یک مدال طلای دیگر را به افتخارات خود افزود. یاشار پیش از شروع المپیک 1952 هلسینکی، از کشتی خداحافظی کرد. پس از پایان دوران حضور در تشک، او به عنوان مربی به کارش در کشتی کشورش ادامه داد. او به روستاهای مختلف کشورش سفر می‌کرد و کشتی‌گیران مستعد را شناسایی می‌کرد و آن‌ها را به مسابقات مختلف می‌برد. او از هیچ فداکاری‌ برای شاگردانش دریغ نمی‌کرد و برای آن‌ها شغل و مسکن فراهم می‌کرد تا بتوانند تمام فکر خود را روی کشتی متمرکز کنند. یاشار در دسامبر 1955، دچار یک حمله قلبی شد و تجویز پزشکان برای او، استراحت و دوری از کار بود اما یاشار که به شدت به کشتی علاقه داشت، نتوانست به مهم‌ترین توصیه پزشکان عمل کند و به کارش در اردوهای کشتی کشورش ادامه داد. دومین حمله قلبی در هشتم ژانویه 1961، باعث مرگ یاشار دوغو در یک هفته پس از تولد 48 سالگی‌اش شد. پس از مرگ یاشار دوغو، فدراسیون کشتی ترکیه سالانه با حضور برترین کشتی‌گیران جهان، تورنمنتی را با نام او برگزار می‌کند. یکی از سالن‌های کشتی آنکارا نیز با نام یاشار دوغو به فعالیت خود ادامه می‌دهد. از دوغو با عنوان «پدر کشتی ترکیه» یاد می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1301504/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زاهدی: سخت‌ترین دوران فوتبالی‌ام در ژاپن بود

ادعای خبرنگار سرشناس: ایران و اروپا مذاکرات را از سر می‌گیرند

حمله جدید الخلیفی به سوپرلیگ: زیر سر رئال است!‏

شکوه یلدا ایران باستان‌ تا نفوذ در قلب اروپا

رایزنی مقامات پاکستان و سازمان ملل درباره مهاجرین افغانستانی

دیدار هیئت آمریکایی با «الجولانی» در یکی از هتل‌های دمشق

از پایداری قدرت آمریکا و افول چین تا نمایش بزرگ دموکراسی؛ سال 2024 چگونه گذشت؟

فایننشال تایمز مدعی شد / ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه می‌دهد؟

اریکه نشینی تحریر الشام به تایید ضمنی آمریکا رسید/ بحث درباره انتقال قدرت در دیدار جولانی و هیئت آمریکایی

در دیدار هیئت آمریکایی و الجولانی چه گذشت؟

ترامپ: کشورها باید مهاجران غیر قانونی شان را پس بگیرند وگرنه تجارت بی تجارت/ مردم آمریکا نمی خواهند مردان را در مسابقات زنان ببینند

تلاش کنگره آمریکا برای جلوگیری از تعطیلی احتمالی دولت بایدن در پی کارشکنی‌های ترامپ

امام جمعه قم: نه بشار و نه ارتش سوریه برای جنگیدن انگیزه‌ای نداشتند/ ایران نمی‌توانست در این شرایط کاری پیش ببرد؛ مرزهای هوایی و زمینی را بستند و این امکان را از ایران گرفتند/ تذکر داده شد که تروریست‌ها در حال آموزش هستند، گوش شنوایی نبود

زندان مشهور کرج تحریم شد

در دیدار هیات آمریکایی و الجولانی چه گذشت؟

آلمان: 90 درصد گاز طبیعی مایع خود را از آمریکا وارد می‌کنیم

هیئت آمریکایی در سوریه با الجولانی دیدار کرد / بحث درباره انتقال قدرت در سوریه

ترامپ: مسئولیت تعطیلی احتمالی دولت آمریکا برعهده بایدن است

تحلیل اکوایران از نقش ترکیه در تحولات سوریه

جنایت در شمال غزه

تحلیل عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی از مسئله اصلی بین روسیه و آمریکا

چرا در برخی از شهرهای ایتالیا سیگار کشیدن ممنوع شد؟

بی رونقی بازار طلا در شب یلدا و آستانه روز مادر

وزیر راه خبر داد: حل مشکلات معیشتی راهدار‌ها تا پایان سال

افزایش 37 درصدی ترانزیت کالا از بنادر کشور

این فرصت طلاست: 5 سوت طلای رایگان، هدیه تکنوگلد برای اولین خرید

عزم جدی کرمانشاه و دیالی برای پیگیری اتصال ریلی دو کشور از طریق خسروی

ولایتی: به جای اعتماد به بیگانگان باید در کنار مسلمانان باشند

فیلم/ شهید «تندگویان» در اسارت صدامی‌ها

اقلیت تندرو در سوریه زنگ خطری برای منطقه

مادر و همسر شهیدان «عزیزمحمدی» آسمانی شد

پاسخ جولانی درباره حجاب، تحصیل زنان و مشروب

گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران و اروپا در ژانویه احتمال ازسرگرفته می‌شود

مطالبه بخش خصوصی درباره قانون‌ گذاری در حوزه رمزارزها

ادعای آمریکا درباره کشته شدن سرکرده داعش

امام جمعه قم: ایران نمی‌توانست در سوریه کاری را پیش ببرد

عکس/اولین دیدار رسمی الجولانی با مقامات آمریکا در دمشق

جزئیات نخستین تعامل دیپلماتیک آمریکا با سوریه پس از 12 سال

بلومبرگ: متحدان آمریکا خشمگین هستند

با نمایندگان هیئت تحریر الشام درباره انتقال قدرت صحبت کردیم

راه‌اندازی خط تماس ChatGPT در آمریکا توسط OpenAI

دانشگاه‌ها از دانشجویان خارجی خواستند پیش از تحلیف ترامپ به آمریکا بازگردند

با نمایندگان هیات تحریر الشام درباره انتقال قدرت صحبت کردیم

بحث درباره انتقال قدرت در دیدار جولانی و هیئت آمریکایی/ تاییدیه آمریکا بر اریکه نشینی تحریر الشام در سوریه

پارادایم ایلان ماسک-تیلور سوئیفت!

عملیات شهادت طلبانه در غزه و هلاکت چند نظامی صهیونیست

3 جنایت در 24 ساعت؛ 77 فلسطینی دیگر شهید شدند

گوترش به دنیا هشدار داد؛ تلفیق مرگبار هوش مصنوعی و سلاح هسته‌ای

حذف رانت و تشویق صادرات با سامانه ارز توافقی

حذف 71 میلیون شغل تا سال آینده؛ ایجاد 78 میلیون شغل جدید