ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سرمقاله وطن امروز/ تروریست خوب؛ تروریست بد! خواندنی ها

سرمقاله وطن امروز/ تروریست خوب؛ تروریست بد!
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - وطن امروز / «تروریست خوب؛ تروریست بد!» عنوان یادداشت روز در روزنامه وطن امروز به قلم حنیف غفاری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
ملاقات مقامات آمریکایی و جولانی در سوریه، مورد توجه بسیاری از تحلیلگران مسائل منطقه و نظام بین‌الملل قرار گرفته است. این ملاقات، قطعا نقطه آغاز پیوند جولانی و واشنگتن نبوده و صرفا نقطه‌ای آشکارساز در مناسبات پیوسته این 2 محسوب می‌شود. در این معادله، اساسا تفاوتی میان 2 حزب سنتی آمریکا (دموکرات و جمهوری‌خواه) وجود ندارد. به عبارت دقیق‌تر، سرمایه‌گذاری آمریکا بر جولانی و وابستگان او، از مدت‌ها قبل در اتاق فکر سیاست خارجی آمریکا به مثابه یک سیاست کلان تعریف شده و گردش قدرت در کاخ سفید (از بایدن به ترامپ) کمترین تاثیری در پیشبرد این سیاست مداخله‌گرانه و خطرناک ندارد. 
1ـ لغو جایزه دستگیری جولانی!
دولت ژوزف بایدن روز جمعه 20 دسامبر/ 30 آذر اعلام کرد تصمیم گرفته است جایزه 10 میلیون دلاری تعیین‌شده برای دستگیری ابومحمد جولانی، رهبر گروهک تروریستی هیأت تحریرالشام در سوریه را لغو کند. این اعلامیه پیش از دیدار باربارا لیف، دیپلمات ارشد آمریکا در منطقه با احمد الشرع (ابومحمد جولانی) منتشر شد. جولانی مدعی شده با القاعده و داعش همسو نیست و دیگر تعلقی به این 2 گروهک تروریست ندارد. با این حال، اعضای گروه جولانی و مناسباتی که وی با تروریست‌ها دارد، چنین ادعایی را زیر سوال می‌برد. از یک سو، جولانی دروغ نگفته است! او بیش از آنکه متغیری وابسته به القاعده و داعش باشد، متغیری وابسته به کاخ سفید محسوب می‌شود. سیاست‌گذاری‌ها و حتی نحوه عملیات گروه‌های تروریست در خاک سوریه (از ادلب و ریف حلب گرفته تا حماه و دمشق) جملگی در بطن همین وابستگی متقابل تعریف می‌شود. نباید فراموش کرد همواره میان تروریسم مولد (آمریکا) و وابستگان آن در سراسر دنیا، بویژه منطقه غرب آسیا و شبه‌قاره هند ارتباط مستقیم و غیرقابل انکار وجود دارد. 
2ـ نخستین حضور رسمی آمریکا در سوریه پسااسد

این نخستین حضور رسمی و به اصطلاح دیپلماتیک آمریکا در سوریه از زمان پایان حکومت بشار اسد به شمار می‌رود. با این حال چنین دیداری کاملا صوری و بر اساس نوعی ظاهرسازی انجام شد و هدف از آن، ارائه تصویری کاذب از مواجهه آمریکا با تحولات سوریه است. بر این اساس، واشنگتن در صدد است هم خود و هم جولانی را بازیگرانی مستقل (و نه پیوسته) در چنین منظومه‌ای جلوه دهد. نکته جالب توجه و البته مضحک این است که هیأت تحریرالشام در آمریکا به ‌عنوان یک سازمان تروریستی خارجی شناخته می‌شود اما در سیاست‌گذاری علنی آمریکا، تعلق مطلق و مفرط هیأت تحریرالشام به کاخ سفید، پنتاگون و سنتکام غیرقابل انکار است. گام بعد آمریکا، رفع تحریم‌های تحریرالشام است. 
3ـ تصویرسازی آمریکا از جولانی
تطهیر جولانی، تبدیل به یک بازی تاکتیکی آشکار از سوی واشنگتن شده است. رئیس هیأت به اصطلاح دیپلماتیک آمریکایی در دمشق (که با جولانی دیدار داشت) در مواضع خود مدعی شد: «آقای(!) الشرع متعهد به کنار گذاشتن تروریسم شده و در نتیجه ایالات متحده دیگر جایزه تعیین‌شده را ارائه نخواهد کرد. ما درباره نیاز حیاتی به تضمین این موضوع صحبت کردیم که گروه‌های تروریستی نتوانند در داخل سوریه یا در خارج، از جمله علیه ایالات متحده و شرکای ما در منطقه، تهدیدی ایجاد کنند. به وی گفتم جایزه تعیین‌شده در برنامه «پاداش برای عدالت»(!) را دنبال نخواهیم کرد».
چرخش سریع آمریکا از تروریست خواندن جولانی و حتی ملاقات رسمی و دیپلماتیک با او، به وضوح نشان‌دهنده نقشه راهی است که واشنگتن در قبال تحریرالشام و مهره خود در رأس آن (جولانی) تعریف کرده و بر اساس همان نقشه پیش می‌رود. اعلام ظاهری دغدغه‌های آمریکا در حالی صورت می‌گیرد که بر اساس شواهد متقن، واشنگتن مولد اصلی بحران در سوریه محسوب می‌شود. بدون شک یک مولد بحران نمی‌تواند نسبت به بحران خلق‌شده توسط خود ابراز نگرانی کند! قاعده‌ای که به صورت خاص درباره واشنگتن صادق است. به عبارت بهتر تسلط گروهک‌های تروریست بر سوریه معلول حمایت‌های مستمر آمریکا و شرکای غربی/ عربی‌اش از گروه‌های تکفیری سوریه است. از این رو واشنگتن به عنوان مولد اصلی بحران اساسا صلاحیت سخن گفتن درباره این بحران را ندارد. نکته مهم دیگری که باید در این باره مدنظر قرار داد، به استراتژی و راهبرد تعریف‌شده و مدون کاخ سفید در سوریه بازمی‌گردد. واشنگتن به طور کلی مخالف تضعیف گروه‌های تروریست تکفیری است. به بیان دقیق‌تر هر آنچه منجر به تضعیف تروریست‌های تکفیری و نابودی آنها شود، با برخورد مستقیم کاخ سفید مواجه شده و پیرامون آن غوغای تبلیغاتی - رسانه‌ای بر پا می‌شود. 
ین همان حفاظ نامرئی اما ملموسی است که آمریکا حول جولانی و مهره‌هایش ایجاد کرده و بر بسط و گسترش ابعاد و عمق آن تاکید دارد. ایالات متحده آزادسازی واقعی سوریه و تحقق استقلال این کشور را مترادف با تضعیف مهره‌های خود قلمداد می‌کند. از این رو در صدد است به هر شکل ممکن جلوی این روند را بگیرد. 
نکته بعد در این باره به رویکرد آمریکا در مذاکرات مربوط به سوریه بازمی‌گردد. آمریکا در طول سال‌های اخیر بویژه ماه‌های منتهی به تحولات جاری در سوریه، تجهیزات نظامی گسترده‌ای را از طریق مرزهای ترکیه برای گروهک‌های تروریست روانه ساخته است. فراتر از آن، اصرار واشنگتن بر حفظ تحریرالشام در خاک سوریه ـ که از طریق ترکیه در مذاکرات سال‌های اخیر از لسان اردوغان منتقل می‌شد ـ در همین چارچوب قابل ارزیابی است. در واقع آمریکا در صورتی تحولات سوریه و منطقه را مطلوب می‌پندارد که برآیند آنها منجر به تروریسم نیابتی مطلوب واشنگتن شود. حفظ و گسترش دامنه بحران انسانی در سوریه، اصلی‌ترین خواسته ایالات متحده در برهه زمانی فعلی محسوب می‌شود. بدیهی است از دید مقامات آمریکایی هر اندازه بحران در سوریه بیشتر گسترش یابد، قدرت مداخله کاخ سفید در امور غرب آسیا افزایش خواهد یافت.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1305278/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جایزه یک میلیون دلاری برای دارندگان توکن همستر/ بلاک چین لایه 2 درراه است

برگزاری نخستین جلسه شورای لجستیک مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور

گران‌ترین جام‌های تاریخ فوتبال؛ از جام جهانی تا لیگ قهرمانان اروپا

شلیک ناو آمریکایی به دو جنگنده خودی در دریای سرخ

رایزنی وزرای دفاع ترکیه و آمریکا/ گفت‌وگو درباره تحولات سوریه

گفتگوی وزرای دفاع ترکیه و آمریکا درباره سوریه

دستگیری محمدرضا نوری از مصادیق بازداشت خودسرانه است

داستان تولد اولین جنگنده مافوق صوت

رشد اقتصادی 2.7 درصدی در تابستان

ورود پلیس امنیت اقتصادی به پرونده واردات 60هزار تن برنج تقلبی

چهار لژیونر عربستانی دیگر در راه اروپا!

بمباران مناطق مرزی افغانستان توسط پاکستان

ریال مقابل دلار چند است؟/ایران، دارنده کم ارزش ترین ارز خاورمیانه

وضعیت پا در هوای جمعیت سنی 15سال و بیشتر

بازگشت ستاره سابق برزیل به خانه بعد از 12 سال!

فیروزآبادی: ماهواره‌های استارلینک وقتی بر فراز آسمان چین می‌رسند خاموش می‌شوند

رکود بازار سنگ آهن ادامه خواهد یافت

حمله هوایی پاکستان به مناطق مرزی افغانستان

حمله هوایی پاکستان به مناطق مرزی افغانستان/ واکنش طالبان

حمله هوایی ارتش پاکستان به مناطق مرزی افغانستان

وزیر ارتباطات دولت رئیسی دلواپس رفع فیلتر و اتفاقات برای مردم شد

عصبانیت رسانه عبری از فروش تی‌شرتی در آمریکا

واکاوی اظهارات وزیر اقتصاد در مجلس؛ مبنای محاسبه دلار 73 هزار تومانی بی‌ربط است/ از دست دادن فرصت توافق در دولت رئیسی، بر نوسانات بازار ارز دامن زد

انتقالم به بارسلونا بهترین اتفاق سال 2024 بود

رسمی؛ اسکار به سائوپائولو پیوست

دیدار عراقچی با سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان

ترامپ نام کوه دنالی را تغییر می‌دهد!

اعتراض سردار فدوی به وضعیت نیروگاه ها:خیلی ضایع است که می‌گویند نیروگاه‌های ما سوخت ندارند

ریزش سهم خودروسازان چینی در بازار خودرو‌های الکتریکی اروپا

دیدار و گفتگوی سرپرست جدید سفارت کشورمان در کابل با وزیر امور خارجه

دیدار سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان با عراقچی

تاکید عراقچی بر حمایت ایران بر دستیابی به ثبات، امنیت پایدار و توسعه افغانستان

واکنش‌ها به ادعای ترامپ درباره آبراه پاناما + فیلم

افشاگری روسیه درباره آمریکا در آفریقا

عصبانیت رسانه عبری از فروش تی‌شرت‌های شهید نصرالله در آمریکا

تصمیم عجیب و جدید ترامپ؛ تغییر نام یک کوه

ایران به بیانیه آمریکا درباره تبعه ایرانی واکنش نشان داد

فرصت اندک ترامپ برای رسیدن به توافقی محدود با ایران

خبری خوش برای 51 هزار نفر از بازنشستگان کشوری

بورس فردا باز است؟

پیگیری ایران برای آزادی محمدرضا نوری

راهکارهای مبهم آقای وزیر

عدم انطباق رشد اقتصادی، بهره‌وری و کنترل تورم در بودجه 1404 با سیاست‌های کلی برنامه هفتم

گام سبز و نوین پتروشیمی بندر امام در مسیر حفاظت از محیط زیست: آغاز پروژه پیشرفته تشخیص و رفع نشتی (LDAR)

سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان به وزیر خارجه گزارش داد

سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان با عراقچی دیدار کرد

دیدار سرپرست جدید سفارت جمهوری اسلامی ایران در افغانستان با عراقچی

عراقچی بر حمایت ایران بر دستیابی به ثبات، امنیت پایدار و توسعه افغانستان تاکید کرد

حجت الاسلام سعیدی: دنبال حذف فضای مجازی نیستیم

واکنش شهباز شریف به تحریم‌های آمریکا علیه پاکستان