ایرانیان جهان

آخرين مطالب

احتمال میانجیگری ژاپن میان ایران و آمریکا؛ چرا توکیو گزینه مناسبی است؟ ایالات متحده آمریکا

احتمال میانجیگری ژاپن میان ایران و آمریکا؛ چرا توکیو گزینه مناسبی است؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - موضوع میانجیگری ژاپن در خصوص پرونده هسته‌ای ایران، با سفر اخیر «تاکه‌هیرو فوناکوشی» معاون ارشد وزیر امور خارجه ژاپن به ایران مطرح شده بود.
، خبرگزاری کیودو ژاپن مدعی شد دولت ایران در حال بررسی میانجیگری ژاپن در مذاکرات پشت پرده با دولت بعدی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا درباره موضوع هسته‌ای است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
خبرگزاری کیودو با انتشار این مطلب گزارش داد: دولت قبلی ترامپ رویکرد سختگیرانه‌ای نسبت به موضوع برنامه هسته‌ای ایران داشت که موجب افزایش تنش‌ها در روابط ایران و آمریکا شد. ژاپن کشور دوست ایران محسوب می‌شود و در صورت میانجیگری، انتظار می‌رود در کاهش تنش‌ها میان آمریکا و ایران درباره برنامه هسته‌ای آن و موضوع تحریم‌ها ایفای نقش کند.
این خبرگزاری پیش از این گفت‌و‌گو‌های مین ایران و تروئیکای اروپایی را نیز برای اولین بار اطلاع رسانی کرده بود. همچنین اولین گفتگوی عباس عراقچی در سمت وزیر خارجه با این خبرگزاری ژاپنی صورت گرفته بود.
عراقچی در آن گفت‌و‌گو و در خصوص ابتکارات ژاپن در ارتباط با روابط تهران - واشنگتن در سال 2019، گفت: ایران و ژاپن پیوندی را ایجاد کرده‌اند که ویژگی آن دوستی، درک متقابل، احترام و اعتماد است. رهبری هر دو ملت از این پایه تزلزل ناپذیر قدردانی می‌کنند.
او گفت: «این امر ایران و ژاپن را قادر می‌سازد تا به طور مشترک به چالش‌های جهانی و منطقه‌ای با روحیه سازنده و خوش‌بینی مشترک رسیدگی کنند. من می‌گویم همیشه فضایی برای مشارکت در ابتکارات وجود دارد.»
موضوع میانجیگری ژاپن در خصوص پرونده هسته‌ای ایران، با سفر اخیر «تاکه‌هیرو فوناکوشی» معاون ارشد وزیر امور خارجه ژاپن به ایران مطرح شده بود موضوع میانجیگری ژاپن در خصوص پرونده هسته‌ای ایران، با سفر اخیر «تاکه‌هیرو فوناکوشی» معاون ارشد وزیر امور خارجه ژاپن به ایران مطرح شده بود.
معاون ارشد وزیر امور خارجه ژاپن در این سفر با سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه دیدار کرد و گفت روابط دیرینه و دوستانه بین ایران و ژاپن، بر اهمیت استمرار رایزنی‌ها برای توسعه روابط دوجانبه و کمک به حل و فصل مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی تاکید کرد.
وزیر امور خارجه ایران نیز در این دیدار با اشاره به روابط خوب و دوستانه دو کشور، از رایزنی‌ها با ژاپن در خصوص روابط دوجانبه و مسائل منطقه و بین‌المللی استقبال کرد و بر اهمیت تداوم این رایزنی‌ها با توجه به تحولات اخیر در منطقه به‌ویژه سوریه و نگرانی‌های مشترک دو کشور در خصوص ثبات و امنیت پایدار در منطقه تاکید نمود.
پیش از این نیز و در دولت ابراهیم رئیسی برخی اخبار حاکی از میانجیگیری ژاپن برای احیای مذاکرات برجام مخابره شده بود. ارزیابی آن بود که طرح ژاپن نوعی میانجی‌گری برای احیای فرمت 1+5 بوده که روشن است این فرمت در حال حاضر مورد نظر ایران نیست. علاوه بر اینکه اختلافات میان ایران و آمریکا، اروپا و روسیه بر سر اوکراین و آمریکا و چین اساسا اجازه احیای این فرمت را به راحتی نخواهد داد. فرمت قابل پیش‌بینی همان مذاکرات ایران و آمریکا با حضور واسطه است تا اینکه 2 طرف در زمان مناسب به نقشه راهی مطلوب دست پیدا کنند.
در خصوص نقش ژاپن به عنوان میانجی در روابط ایران و آمریکا در دوره ترامپ می‌توان به تلاش‌های «شینزو آبه» نخست وزیر وقت ژاپن در دوره اول ترامپ در این زمینه نیز اشاره کرد در خصوص نقش ژاپن به عنوان میانجی در روابط ایران و آمریکا در دوره ترامپ می‌توان به تلاش‌های «شینزو آبه» نخست وزیر وقت ژاپن در دوره اول ترامپ در این زمینه نیز اشاره کرد.
هر چند تلاش‌ها در آن زمان بی نتیجه ماند ولی می‌توان ارزیبی کرد شرایط کنونی ایران، منطقه و مناسبات بین المللی متفاوت از آن زمان است و طرف ایرانی نیز برای گفت‌و‌گو با دولت ترامپ ابراز تمایل کرده است.
ژاپن به عنوان متحد آمریکا و کشوری که روابط دیرینه با ایران دارد می‌تواند به عنوان یک میانجی در روابط ایران با آمریکا و حتی غرب مطرح باشد. این کشور عضو 7 کشور صنعتی است و از لحاظ اقتصادی نیز جایگاه بالایی در نظام بین الملل دارد.
از سوی دیگر ژاپن در دوره جنگ 8 ساله عراق با ایران نیز در مقام میانجی ظاهر شده بود. ژاپن و ایران در طول سال‌ها روابط قوی تاریخی خود را حفظ کرده‌اند، که بر آنها پیوند‌های قوی در زمینه انرژی، روابط مردم با مردم و فرصت‌های سرمایه‌گذاری متقابل تاکید شده است.
توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی، شامل چین، روسیه، انگلیس، فرانسه، آلمان و ایالات متحده با هدف محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران در ازای لغو تحریم‌های اقتصادی این کشور در سال 2015 به دست آمد.
اما دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا در سال 2018، یک سال پس از روی کار آمدن خود به‌طور یک‌جانبه ایالات متحده را از این توافق خارج کرد و سپس مذاکرات بر سر احیای این توافق به بن بست رسیده است. متعاقباً ایران برخی از محدودیت‌های هسته‌ای خود ذیل این توافق را کنار گذاشت.
در سال 2021، ایالات متحده تحت ریاست جمهوری جو بایدن به همراه سایر طرف‌های توافق 2015، مذاکرات را با هدف تسهیل ورود مجدد واشنگتن به این توافق از سر گرفتند، اما این رایزنی‌ها تاکنون به جایی نرسیده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1305371/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پرونده سرمربی جنجالی چین در دادگاه تجدید نظر

جایزه یک میلیون دلاری برای دارندگان توکن همستر/ بلاک چین لایه 2 درراه است

برگزاری نخستین جلسه شورای لجستیک مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور

گران‌ترین جام‌های تاریخ فوتبال؛ از جام جهانی تا لیگ قهرمانان اروپا

شلیک ناو آمریکایی به دو جنگنده خودی در دریای سرخ

رایزنی وزرای دفاع ترکیه و آمریکا/ گفت‌وگو درباره تحولات سوریه

گفتگوی وزرای دفاع ترکیه و آمریکا درباره سوریه

دستگیری محمدرضا نوری از مصادیق بازداشت خودسرانه است

داستان تولد اولین جنگنده مافوق صوت

رشد اقتصادی 2.7 درصدی در تابستان

ورود پلیس امنیت اقتصادی به پرونده واردات 60هزار تن برنج تقلبی

چهار لژیونر عربستانی دیگر در راه اروپا!

بمباران مناطق مرزی افغانستان توسط پاکستان

ریال مقابل دلار چند است؟/ایران، دارنده کم ارزش ترین ارز خاورمیانه

وضعیت پا در هوای جمعیت سنی 15سال و بیشتر

بازگشت ستاره سابق برزیل به خانه بعد از 12 سال!

فیروزآبادی: ماهواره‌های استارلینک وقتی بر فراز آسمان چین می‌رسند خاموش می‌شوند

رکود بازار سنگ آهن ادامه خواهد یافت

حمله هوایی پاکستان به مناطق مرزی افغانستان

حمله هوایی پاکستان به مناطق مرزی افغانستان/ واکنش طالبان

حمله هوایی ارتش پاکستان به مناطق مرزی افغانستان

وزیر ارتباطات دولت رئیسی دلواپس رفع فیلتر و اتفاقات برای مردم شد

عصبانیت رسانه عبری از فروش تی‌شرتی در آمریکا

واکاوی اظهارات وزیر اقتصاد در مجلس؛ مبنای محاسبه دلار 73 هزار تومانی بی‌ربط است/ از دست دادن فرصت توافق در دولت رئیسی، بر نوسانات بازار ارز دامن زد

انتقالم به بارسلونا بهترین اتفاق سال 2024 بود

رسمی؛ اسکار به سائوپائولو پیوست

دیدار عراقچی با سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان

ترامپ نام کوه دنالی را تغییر می‌دهد!

اعتراض سردار فدوی به وضعیت نیروگاه ها:خیلی ضایع است که می‌گویند نیروگاه‌های ما سوخت ندارند

ریزش سهم خودروسازان چینی در بازار خودرو‌های الکتریکی اروپا

دیدار و گفتگوی سرپرست جدید سفارت کشورمان در کابل با وزیر امور خارجه

دیدار سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان با عراقچی

تاکید عراقچی بر حمایت ایران بر دستیابی به ثبات، امنیت پایدار و توسعه افغانستان

واکنش‌ها به ادعای ترامپ درباره آبراه پاناما + فیلم

افشاگری روسیه درباره آمریکا در آفریقا

عصبانیت رسانه عبری از فروش تی‌شرت‌های شهید نصرالله در آمریکا

تصمیم عجیب و جدید ترامپ؛ تغییر نام یک کوه

ایران به بیانیه آمریکا درباره تبعه ایرانی واکنش نشان داد

فرصت اندک ترامپ برای رسیدن به توافقی محدود با ایران

خبری خوش برای 51 هزار نفر از بازنشستگان کشوری

بورس فردا باز است؟

پیگیری ایران برای آزادی محمدرضا نوری

راهکارهای مبهم آقای وزیر

عدم انطباق رشد اقتصادی، بهره‌وری و کنترل تورم در بودجه 1404 با سیاست‌های کلی برنامه هفتم

گام سبز و نوین پتروشیمی بندر امام در مسیر حفاظت از محیط زیست: آغاز پروژه پیشرفته تشخیص و رفع نشتی (LDAR)

سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان به وزیر خارجه گزارش داد

سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان با عراقچی دیدار کرد

دیدار سرپرست جدید سفارت جمهوری اسلامی ایران در افغانستان با عراقچی

عراقچی بر حمایت ایران بر دستیابی به ثبات، امنیت پایدار و توسعه افغانستان تاکید کرد

حجت الاسلام سعیدی: دنبال حذف فضای مجازی نیستیم