ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تقابل آمریکا و پاکستان بر سر زرادخانه‌های هسته‌ای ایالات متحده آمریکا

تقابل آمریکا و پاکستان بر سر زرادخانه‌های هسته‌ای
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - وال استریت ژورنال با انتشار یاداشتی مدعی شد، دولت بایدن هفته‌ها قبل از پایان دوره ریاست جمهوری، اعلام کرد که پاکستان در حال توسعه یک موشک بالستیک دوربرد است که در نهایت می‌تواند سلاح هسته‌ای اسلام‌آباد که قادر به حمله به ایالات متحده است را مجهز کند. به ادعای این نشریه، مقامات آمریکایی مدعی‌اند که دولت بایدن اطلاعات مربوط به فعالیت‌های موشکی مخفی پاکستان را فاش کرد و تحریم‌هایی علیه یک نهاد دولتی درگیر در این کار را اعمال کرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این سیاست در حالی رسانه‌ای شد که تلاش‌های مکرر پایان بیان نگرانی‌ها در این باره و از طریق کانال‌های محرمانه ناکام ماند.
سایه تنش بر روابط آمریکا و پاکستان وال استریت ژورنال در ادامه گزارش ادعایی اش آورد، جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی، روز پنجشنبه مدعی شد: «فهرست کشور‌هایی که هم سلاح هسته‌ای دارند و هم توانایی موشکی؛ بازیگرانی که قادرند به شکلی مستقیم خاک آمریکا را هدف قرار دهند، اندک است. از همین رو برای ما سخت است که سیاست‌های پاکستان را چیزی جز تهدیدی در حال ظهور برای ایالات متحده بدانیم. هشدار کاخ سفید در باب شکاف فزاینده‌ای میان واشنگتن و اسلام آباد تأکید کرد که پاکستان زمانی شریک حیاتی ایالات متحده در جنوب آسیا به شمار می‌رفت تا جایی که دو دهه پیش توسط دولت جورج دبلیو بوش به عنوان "متحد اصلی غیر ناتو" معرفی شد. مقامات گفتند که اطلاعات تازه فاش شده در باب تلاش‌های پاکستان برای گسترش دامنه نیروی موشکی خود، از جمله به توسعه تجهیزاتی برای آزمایش موتور‌های موشکی بزرگ اشاره دارد. در این میان سخنگوی وزارت خارجه پاکستان روز شنبه گفت که ادعا‌های فاینر "بی اساس"، "عاری از عقلانیت" و "برای روابط میان دو بازیگر مفید نیست. "
در این میان یک مقام ارشد دولت بایدن گفت که ساخت موشک دوربردی که بتواند ایالات متحده را هدف قرار دهد چندین سال و شاید تا یک دهه طول بکشد. این مقام دولتی افزود: «ما در تلاش هستیم تا فشار‌ها را تحمیل کرده تا از مانع از شکل گیری چنین مشکلی شویم، زیرا نمی‌خواهیم پاکستان در این مسیر آنقدر پیش برود که به تهدیدی وجودی تبدیل شود». پاکستان مدت‌هاست که روابط نظامی نزدیکی با چین دارد، همان بازیگری که هند را به عنوان یک دشمن می‌بیند و برای برنامه موشکی خود به ارتش پاکستان تسلیحات و کمک می‌رساند. در همین راستا فاینر گفت که ایالات متحده به دنبال همکاری با پاکستان است و در طول سال‌ها با اسلام آباد در زمینه مبارزه با تروریسم تعامل داشته است. علیرغم فراز و نشیب‌ها در روابط، ایالات متحده تا حدی به دلیل موقعیت پاکستان در منطقه و موقعیت این بازیگر به عنوان یک کشور مسلح هسته‌ای به دنبال تعامل و همکاری با این بازیگر بوده است. تمرکز ایالات متحده بر مقابله با چین و تمرکز پکن بر رویارویی با هند در سال‌های اخیر روابط واشنگتن با اسلام آباد را تیره کرده؛ کشوری که از زمان خروج ایالات متحده از افغانستان اهمیت کمتری برای آمریکا دارد.
هراس از هسته‌ای شدن آسیا وال استریت ژورنال در ادامه گزارش ادعایی اش آورد، در زمان نخست وزیری شهباز شریف، پاکستان عمدتاً به دلیل نفوذ ارتش، که مدت‌ها قدرت قابل توجهی را در اختیار داشته، در مسیری مستبدانه حرکت می‌کند. هدف برنامه هسته‌ای اسلام‌آباد هدف قرار دادن احتمالی هند است؛ قدرتی مجهز به سلاح هسته‌ای که از سال 1947 تاکنون سه جنگ بزرگ را تجربه کرده است. به ادعای این نشریه، تصمیم افشای اطلاعات محرمانه ایالات متحده در پایان دوره ریاست جمهوری بایدن، در واقع پرونده را به ترامپ، رئیس جمهور منتخب واگذار می‌کند؛ چهره‌ای که در اولین دوره ریاست جمهوری اش ارائه کمک‌های امنیتی به پاکستان را کاهش داد و از این کشور خواست که موضع سخت تری در برابر شبکه‌های تروریستی در قلمرو خود اتخاذ کند. فاینر در رویدادی که توسط بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی و انجمن کنترل تسلیحات برگزار می‌شد، سخنرانی کرد و اظهاراتش توسط سایر مقامات ارشد دولت به عنوان بخشی از تلاش دیپلماتیک گسترده‌تر برای تحت فشار قرار دادن پاکستان برای توقف برنامه توصیف شد.
بیشتربخوانید:قمار هولناک اسلام آباد با کارت اسرائیل
فاینر درباره تلاش پاکستان برای توسعه موشک دوربرد گفت: «اگر این استراتژی ادامه یابد، پاکستان توانایی حمله به اهدافی فراتر از جنوب آسیا، از جمله در ایالات متحده را خواهد داشت.» او از گفتن اینکه چرا ممکن است پاکستان بخواهد چنین موشک دوربردتری بسازد، خودداری کرد. اما برخی از تحلیلگران می‌گویند که اسلام آباد ممکن است به دنبال راهی برای بازداشتن واشنگتن از کمک به هند باشد، بالاخص اگر جنگی میان دهلی نو و اسلام اباد رخ دهد.
پاکستان همچنین ممکن است نگران تلاش ایالات متحده برای خلع سلاح اجباری زرادخانه هسته‌ای اسلام آباد باشد، اگرچه مقامات ایالات متحده گفتند که واشنگتن قصد انجام این کار را ندارد. به گفته هانس کریستنسن فعال در فدراسیون دانشمندان آمریکایی، یک سازمان غیرانتفاعی که مسائل امنیتی را بررسی می‌کند، زرادخانه هسته‌ای پاکستان به آرامی در حال غنی شدن است و در حال حاضر حدود 170 کلاهک را در خود جای داده است. در این میان سخنگوی وزارت خارجه پاکستان گفت که برنامه‌های نظامی این کشور «به منظور دفاع از حاکمیت و حفظ صلح و ثبات در جنوب آسیا است». نگرانی در مورد برنامه موشکی پاکستان در حالی مطرح می‌شود که ایالات متحده با رشد و گسترش نیروی هسته‌ای چین، معاهده تسلیحات استراتژیک با روسیه که قرار است در فوریه 2026 منقضی شود و تلاش‌های کره شمالی برای ایجاد زرادخانه هسته‌ای خود مواجه است. یک دستورالعمل محرمانه که در اوایل سال جاری توسط بایدن صادر شد، به پنتاگون دستور می‌دهد تا گزینه‌هایی را برای جلوگیری از تجاوز همزمان چین، روسیه و کره شمالی تعریف کند.
روز چهارشنبه، وزارت امور خارجه تحریم‌هایی را علیه مجتمع توسعه ملی در اسلام‌آباد اعمال کرد؛ تحریم‌هایی که به گفته ایالات متحده بخش توسعه موشک‌های بالستیک شاهین پاکستان را هدف قرار داد؛ نهادی که بر دستیابی به اقلامی برای برنامه موشکی دوربرد، از جمله شاسی خودرو‌های ویژه و موشک تلاش دارد. فاینر خاطرنشان کرد که این اولین بار است که ایالات متحده یک شرکت دولتی پاکستانی را که در توسعه موشکی شرکت دارد، تحریم می‌کند. همچنین تحریم‌هایی علیه سه شرکت پاکستانی در کراچی اعمال شد که به گفته وزارت امور خارجه در تامین تجهیزات برنامه موشکی دوربرد مشارکت داشتند. ایالات متحده قبلاً یک موسسه چینی و شرکت‌های چینی را به دلیل کمک به برنامه موشکی پاکستان تحریم کرده بود.
منبع: اقتصاد نیوز

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1305991/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

در 5 مکان توریستی جهان، «زنان» حق ورود ندارند!

تمام جام‌ها و افتخارات لیونل مسی از سال 2004 تا 2024؛ از توپ طلا تا جام جهانی

روسیه: غرب به دنبال دامن زدن به نارضایتی در بلاروس است

بازگشت پرقدرت اعدام به آمریکا

تندروها؛ مانع تزریق امید به جامعه

عبور از بی‌تصمیمی در فیلترینگ

365 روز عبرت

فارن افرز: ایران باید در آینده سوریه سهم داشته باشد

شعار «یاعلی یاعلی» معترضین علوی سوریه در مقابل فرمانداری طرطوس

اسرائیل سفیر واتیکان را احضار کرد

بیت کوین رایگان تنها با ثبت‌نام بدون قرعه کشی (فرصت محدود)

پیش بینی قیمت دلار 6 دی 1403

دیدار رئیس‌جمهور با فعالان اقتصادی خراسان شمالی + فیلم

منطقه اقتصادی زاگرس می‌تواند نقشی محوری در توسعه استان بازی کند

کارهایی که با سرمایه انسانی قابل انجام است، با پول حاصل نخواهد شد

سطح شاخص‌های رفاه در خراسان شمالی پایین است

دولت چهاردهم، وارث بحران‌های دولت قبل است

حمایت از طرح های کمیته امداد کرمان در رفع تنگناهای معیشتی جامعه

بدون رفع تحریم ها باز هم کشور از توسعه بازمی ماند / ناامیدی با شعار درمان نمی شود

قیمت دلار تا پایان 1403 چقدر می‌شود؟ / پاسخ هوش مصنوعی

سرمایه انسانی نقش کلیدی در ایجاد تحولات کشور دارد

رتبه‌بندی توپ طلای 2025؛ صلاح در صدر جدول، وینیسیوس در تعقیب او / گل

موبایل دزدی توسط پلیس چین | ترفند عجیب پلیس چین برای پیشگیری از سرقت موبایل و واکنش جالب مردم +ویدئو

آمریکا با حمایت تروریست‌ها به دنبال بی‌ثباتی منطقه است + فیلم

درگیری شدید مهره‌های تحت حمایت آمریکا و ترکیه در سوریه

علی‌اف: هنوز علت سقوط هواپیمای آذربایجانی معلوم نیست

تظاهرات دوباره در تل‌آویو

پیش بینی قیمت طلا و سکه 6 دی 1403

ماجرای باورنکردنی صدام از ایرانی‌ها / رازی که بعد از مرگ برملا شد!

نشست فعالین اقتصادی خراسان شمالی با رئیس جمهور برگزار شد

شما مدیران استان خراسان شمالی و دیگر نقاط کشور می‌توانید کارهایی کنید که با پول قابل دستیابی نیست

هادی قوامی نماینده شهرستان‌های اسفراین و بام و صفی آباد: معادن آلبلاغ فرصت‌های مردمی‌سازی اقتصاد را تقویت می‌کنند

سفر اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به منطقه آزاد انزلی

جهان در شوک چشم‌انداز پرفراز و نشیب 2025/ ریسک‌های سیاسی و اقتصادی به صف شدند

آیا ترکیه جای ایران و روسیه را در سوریه گرفته است؟

رقابت های کشتی جام امپراتور ژاپن برگزار شد

دیدار معاون رئیس جمهور ایران با نخبگان افغانستانی

بحران در روابط افغانستان و پاکستان؛ از حملات خونین هوایی تا دعوا بر سر سلطان محود غزنوی!

تقویت همکاری های ایران و افغانستان در چارچوب روابط همسایگی

امضای تفاهم نامه اتصال شبکه افغانستان از طریق ایران

یمن: سکوت کشور‌های اسلامی در قبال جنایات اسرائیل شرم‌آور است

استاد دانشگاه تهران: رفع فیلترینگ به‌طور کامل اجرا شود

گام اول رفع فیلتر، تجربه «برد- برد» دولت پزشکیان برای کسب رضایت مردم بود

«آپاچی» صهیونیست‌ها جدیدترین شکار «سام7» شد

اعلام ممنوعیت آمد و شد در حمص

پاساژ علاءالدین تعطیل می‌شود؟

قیس خزعلی در ایران ترور شد؟ | ماجرای حضور دبیرکل عصائب اهل حق در ایران چه بود؟

مراسم تقدیر از همسران جانبازان کانادین با حضور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

پیگیری مجدانه بحث تفاهم‌نامه اشتغال جامعه ایثارگری مازندران

فرزندان معاون اول سابق قوه قضاییه به 25 سال زندان محکوم شدند