شکاف 36 میلیارد دلاری در رقابت تکنولوژیک اروپا و آمریکا
اروپا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - اروپا در یکدهه اخیر سرمایهگذاری در هوش مصنوعی را 9 برابر افزایش داده است
شکاف 36 میلیارد دلاری در رقابت تکنولوژیک اروپا و آمریکا
اکوسیستم فناوری اروپا در یک دهه گذشته تغییر و تحولات زیادی را در زمینه جذب استعدادها، جذب سرمایه تا ساخت شرکت و ایجاد ارزش پشت سر گذاشته است. با وجود این، اتفاقات مختلفی در زمینههای سیاسی و نظارتی نیز در سال جاری در این اکوسیستم رخ داد که نگرانیهایی را از چالشهای بهوجود آمده نشان میدهد.
با قوت گرفتن این چالشها، در مورد توانایی اروپا برای حمایت از شرکتهای موفق درحال رشد تردیدهایی مطرح شده است. این درحالی است که اروپا بهدنبال رشد اقتصادی و نوآوری فناوری در آمریکا و چین درتلاش است بتواند همگام با آنها پیشرود. یکی از ارکانی که میتواند امید به بهبود شرایط را تقویت کند، رونق یافتن استارتاپهاست تا شاید بتوانند شکاف ایجادشده را کاهش دهند. گزارش وضعیت فناوری اروپا که چندی پیش توسط Atomico بهعنوان یک شرکت فعال سرمایهگذاری خطرپذیر اروپایی منتشر شده به بررسی عملکرد کشورهای اروپایی در حوزه فناوری پرداخته است که بخشهایی از آن را در ادامه از نظر میگذرانید.
یک اکوسیستم برای موفقیت به سه رکن کلیدی استعداد، سرمایه و جاهطلبی متکی است که در این میان، جاهطلبی برای تعیین کمیت، دشوارتر است اما شرکتهایی با درآمدهای بالاتر از میلیارد دلاری، بهنوعی بیانگر نقش تأثیرگذار بنیانگذاران برای ایجاد قهرمانان حوزه فناوری در سطوح محلی، منطقهای و جهانیاند؛ چراکه شرکتها از نظر اندازه و تأثیر، با یکدیگر مورد مقایسه قرار میگیرند. از سال 2015، هر سه رکن در بسیاری از کشورها در سراسر این قاره تغییر یافته است. شرکتهایی با درآمدهای میلیارد دلاری که زمانی انگشتشمار بودند، اکنون تقریباً به یکی از ویژگیهای هر اقتصاد اروپایی تبدیل شدهاند. درواقع، 11 اکوسیستم فناوری در اروپا که تا سال 2015 هنوز به موفقیت بالای میلیارد دلاری نرسیده بودند، اکنون دارای یک یا چند اکوسیستمند. در حالی که پیشرفتهایی در جهان حاصل شده، بزرگترین جهش در انگلیس، آلمان و فرانسه رخ داده است. این کشورها از انباشت سطوح پایین دو رقمی یا حتی تکرقمی بودجه در دهه منتهی به 2014 به مجموع جذب 250 میلیارد دلاری در 10 سال گذشته رسیدهاند، به طوری که حتی انگلیس به مرز 150 میلیارد دلار نزدیک شده است. تعداد کارکنان حوزه فناوری نیز در این کشورها به منظور افزایش 7 برابری که در سراسر اروپا مشاهده میشود، بین 6 تا 8 برابر افزایش یافته که با احتساب تعداد کل کارکنان استخدامشده از سوی شرکتهای فناوری مستقر در انگلیس به یک میلیون کارمند نزدیک میشود. در کل کشورهای اروپایی، بهطور متوسط 72 درصد از کارکنان فناوری در همان کشوری فعالیت میکنند که دفتر مرکزی شرکت آنها قرار دارد.
رقابت اروپاییها بر سر بودجه هوش مصنوعی
هوش مصنوعی از اواخر سال 2022 در موضوعات فناوری تسلط داشت و بعد از راهاندازی ChatGPT از سوی OpenAI، این رشد هر سهماه دوبرابر شد. این افزایش در اواسط سال 2023 به اوج خود رسید. در حالی که آمریکا و چین بر سر موضوع تأمین مالی هوش مصنوعی در دنیا تسلط دارند، اما برخی کشورهای اروپایی به صورت جداگانه رتبه بالایی نسبت به آنها پیدا میکنند. تاکنون انگلیس با سرمایهگذاری 4 میلیارد دلاری در سال 2024، رتبه سوم را در فهرست کشورهای برتر از نظر بودجه هوش مصنوعی کسب کرده است. این کشور حتی بالاتر از کانادا قرار گرفته است که با بیش از دوبرابر سرمایهگذاری در هوش مصنوعی، جزء کشورهای برتر در این حوزه به شمار میرود. آلمان و فرانسه نیز عملکرد خوبی از خود نشان دادهاند و به ترتیب در ردههای پنجم و ششم قرار گرفتهاند و هرکدام بیش از یک میلیارد دلار به شرکتهای هوش مصنوعی اختصاص دادهاند. این کشورها به رغم شکاف بیشتر مالی قاره اروپا نسبت به آمریکا، نفوذ فزاینده اروپا را در رقابت هوش مصنوعی نشان میدهند.
متن کامل گزارش ندا اظهری، مترجم را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1309630/