ایرانیان جهان

آخرين مطالب

مذاکره‌ غیرمستقیم ایران با آمریکا قطعیست ایالات متحده آمریکا

مذاکره‌ غیرمستقیم ایران با آمریکا قطعیست
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - محمد قوچانی درباره‌ی ادعا‌های اخیر مطرح شده درباره‌ی اینکه مسئولیت پرونده‌ی هسته‌ای با علی شمخانی است، گفت: بنا بر اطلاعی که دارم محوریت با وزارت امور خارجه و عباس عراقچی است.
قوچانی روز یکشنبه گفت: دولت پزشکیان طرح مشخصی برای این موضوع با محوریت وزارت امور خارجه دارد و البته احتمال دارد میزان نقش‌آفرینی علی لاریجانی از شمخانی بیشتر باشد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت درباره‌ی دلیل مطرح شدن چنین ادعایی از سوی آقای شمخانی گفت: او عضو شورای عالی امنیت ملی نیست، اما علاقه دارد که وجهه‌ی رازآلود و امنیتی به خود بدهد. به نظر من این ادعا مطرح شده تا سوال و جوابی درباره‌اش در رسانه‌ها شود تا به این شکل، موضوع ترویج شود.
تلاش‌ها برای دریافت پاسخی از مقام‌های دولتی به نتیجه‌ای منجر نشده و تنها سخنگوی دولت و رئیس سازمان انرژی در پاسخ گفته‌اند که به این موضوع دامن نزنید. یک مقام وزارت امور خارجه نیز تاکید کرده که این ادعا مسئله‌ی مهمی نیست.
شمخانی کمکی به مذاکرات هسته‌ای نکرد محمد قوچانی درباره‌ی دلیل تکذیب نشدن ادعای شمخانی از سوی دولت گفت: در دولت آقای پزشکیان قرار نیست ادعا‌ها تکذیب شود و گذر زمان ثابت خواهد کرد که چه کسی سوار کار است.
این فعال سیاسی میانه‌رو درباره‌ی عملکرد علی شمخانی در دولت حسن روحانی گفت: او هیچ کمکی به برجام و مذاکرات هسته‌ای نکرد و شاید در جهت عکس آن هم عمل کرده باشد. البته اگر این بار می‌خواهد کمکی کند حتما دولت استقبال کند.
قوچانی در پاسخ به این سوال که آیا دولت پزشکیان برنامه‌ی مشخصی برای مواجهه با ترامپ دارد و یا سردرگم و بلاتکلیف است، گفت: تکلیف این دولت با سیاست خارجی کاملا روشن است و هدف اصلی تبدیل بازدارندگی ایران از بازدارندگی صرفا نظامی به بازدارندگی سیاسی است.
این عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت: راهبرد‌هایی برای ارتقا بازدارندگی نظامی به بازدارندگی سیاسی در دولت در حال طراحی و فکر است.
او ادامه داد: بازدارندگی نظامی لازم است و نباید تردید کرد که از نقاط پر افتخار ایران بوده که ایران به این بازدارندگی رسیده است. نباید فراموش کنیم در دوران جنگ برای دستیابی به موشک نیازمند کشور‌هایی مثل لیبی بودیم. نیازمند بودیم با آمریکا مذاکراتی کنیم. روس‌ها که در طول تاریخ به ایران خیانت کردند عراق را تجهیز می‌کردند و ما باید در بازار سیاه دنبال موشک می‌گشتیم.
آغاز گفت‌وگوی همه‌جانبه در چند ماه آینده قوچانی درباره‌ی زمان احتمالی اجرایی شدن این راهبرد‌های تازه گفت: مردم ایران قدم جدیدی را در ماه‌های آینده خواهند دید که رسیدن به برنامه‌ای برای گفت‌وگوی همه‌جانبه است.
این فعال سیاسی میانه‌رو در پاسخ به این سوال که آیا در این طرح جایی برای مذاکره‌ی مستقیم با آمریکا وجود دارد، گفت: مذاکره‌ی غیرمستقیم با آمریکا قطعی است، مذاکره‌ی جمعی با حضور این کشور هم قطعا رخ خواهد داد. ممکن است منافع ما در مذاکره‌ی مستقیم باشد همانطور که در دولت احمدی‌نژاد هم به دستور رهبری انجام شد، در دوره‌ی روحانی هم همینطور. در دوره‌ی آقای رئیسی هم تلاش کردند، اما نتوانستند این کار را انجام دهند.
مذاکره مستقیم با آمریکا لازم است قوچانی بر این باور است که مذاکره‌ی مستقیم با آمریکا لازم است و می‌گوید: مذاکره‌ی مستقیم با این کشور هم به معنای سر تسلیم فرود آوردن و پذیرش هر آنچه ترامپ گفت نیست.
او درباره‌ی تفاوت این طرح و طرح‌های مذاکراتی در دولت روحانی گفت: در دوره‌ی روحانی فکر می‌کردند که برجام یعنی پیروزی ظریف و روحانی و موضوعی اثرگذار بر آینده‌ی این دو خواهد بود، اما برای پزشکیان و عراقچی الزاما آینده‌ای به این شکل متصور نیستند.
عراقچی ترکیبی از ظریف و امیرعبداللهیان را ارائه کرد مدیرمسئول و سردبیر نشریه‌ی آگاهی نو با اشاره به عملکرد عباس عراقچی به عنوان وزیر امور خارجه گفت: او در این دوره عملکرد شجاعانه‌ای از خود نشان داد و ترکیبی از ظریف و امیرعبداللهیان را ارائه کرد. عراقچی هم وجوه گفتگومحور ظریف را دارد و هم وجوه مقاومت‌محور امیرعبداللهیان و در حال تبدیل شدن به پدیده‌ی جدیدی است.
او با بیان اینکه نظام کارگزاری جامع‌تر، وفادارتر و متخصص‌تر از عراقچی پیدا نخواهد کرد، گفت: او نه به دنبال برندینگ شخصی خود است و نه دنبال اینکه قهرمان شود. از طرفی دیگر مورد اعتماد سران قوا با گرایش‌های دیگر هم قرار دارد. بدنه‌ی حزب اللهی هم می‌توانند بین احمدی‌نژاد که یک بار هم حاضر نشد به سوریه برود از بشار حمایت کند با عراقچی قیاس کنند که آبروی خود را برای چیزی گذاشت که در خلق آن نقشی نداشت و نظرات متفاوتی هم درباره‌اش داشت.
قوچانی غرب‌زده‌ها و شرق‌زده‌ها را خطری برای تحقق طرح دولت در سیاست خارجی و مواجهه با ترامپ می‌داند و می‌گوید: به لحاظ راهبردی ایران همواره به جهان میانه تعلق دارد. ایران همیشه در نقطه‌ی توازنی قرار داشته و اکنون به موازنه‌ی مثبت ‘هم شرقی هم غربی’ نیاز داریم.
روایت محمد قوچانی از رویارویی دولت روحانی با ترامپ این فعال سیاسی میانه‌رو پیرامون مواجهه‌ی دولت روحانی با ترامپ نیز مطالب و ناگفته‌هایی را مطرح کرد که در پی می‌آید:
در دولت روحانی طرح مشخصی برای مواجهه با ترامپ وجود داشت.
در اوایل به قدرت رسیدن ترامپ در آمریکا از ظریف پرسیدم که آیا به نظر شما ترامپ قابل گفت‌و‌گو است؟ او در جواب گفت که من طرح این موضوع را نوشته‌ام و به راحتی هم می‌توانم آن را انجام دهم.
از نظر دولت روحانی امکان به توافق رسیدن با ترامپ می‌توانست ساده‌تر از اوباما باشد.
بیشتر بخوانید: مخالفت صدیقی با مذاکره ایران و آمریکا
ترامپ یک سال پس از انتخابش هم از برجام خارج نشد در حالی که وعده داده بود پس از انتخاب شدن از این توافق خارج خواهد شد. تیلرسون، وزیر خارجه اول ترامپ مخالف خروج آمریکا از برجام بود. در کتاب خاطرات پمپئو هم آمده که او چه تلاشی کرد که تیلرسون را از کابینه خارج کند و با دروغ‌هایی که به ترامپ گفت تلاش کرد او را به خروج از برجام هدایت کند.
متاسفانه غفلت برخی دوستان اصلاح‌طلب و شبه اصلاح‌طلب (کسانی مثل علی کریمی که الان دیگر ایران هم نیستند) در راه انداختن موج پشیمانم در اوایل دولت دوم روحانی باعث شد دولت تضعیف شود.
بخشی از اصولگرایان هم در حوادث دی 96 تصور کردند با تضعیف دولت روحانی نظام تقویت می‌شود یا خودشان به قدرت می‌رسند، اما در عمل کاملا برعکس این تصور رخ داد.
مکرون تلاش بسیار زیاد و بی سابقه‌ای کرد برای اینکه روحانی و ترامپ گفت‌و‌گو کنند، این امکان بود و شاید مجوزی هم وجود داشت که در شرایطی چنین اتفاقی رخ دهد، اما به دلیلی که باید در زمان خودش بازگو شود محقق نشد.
چنین صحنه‌ای را دیگر در تاریخ ایران نخواهید دید که رئیس جمهور فرانسه از محل اقامت خود با عجله به محل اقامت رئیس جمهور ایران بیاید تا روحانی فرصتی بدهد که با ترامپ مذاکره کند؛ و در محل اقامت رئیس جمهور ایران تلاش کند تا ارتباطی بین این دو برقرار شود یا دست کم ارتباطی تصویری برقرار کند.
آن فرصت را به دلیل مشکلات درون دولت یا نبود طرحی برای مواجهه با ترامپ از دست ندادیم بلکه دلیل از دست رفتن آن فرصت تضعیف دولت از طرف جناح مقابل و حتی متحدان دولت بود. نباید از یاد ببریم که مجلس دهم با حضور بیش از صد نماینده‌ی اصلاح‌طلب طرح سوال از رئیس جمهور را مطرح کرد.
گرچه فرصت‌هایی را در آن مقطع زمانی از دست دادیم، اما راهبرد دولت وقت در مواجهه با ترامپ قبل از ترور شهید سلیمانی کاملا مشخص و روشن بود.
اینکه امروز برجام همچنان پیکری است که می‌توان روی آن کار کنند محصول همان دولت است.
دولت آقای رئیسی که ادعا می‌کرد باید همان روز از برجام خارج می‌شدیم هرگز از برجام خارج نشد، اصولگرایان باید این را در یاد داشته باشند که سه سال دولت را در اختیار خود داشتند و رئیس دولت و وزیر امور خارجه اصولگرا و انقلابی بر سر کار بود و در ابتدا فکر می‌کردند می‌توانند امتیازات بیشتری بگیرند نه تنها امتیاز بیشتر نگرفتند بلکه برجام را به همان صورت حفظ کردند.
منبع: انصاف‌نیوز

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1310988/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بزرگترین بازنده ارزی جهان در سال 2024

برگزاری مناقصه بین‌المللی توسعه تجدیدپذیرها| آخرین جزییات از شرایط صادرات برق اعلام شد

تکاپوی دوباره این کشور برای معافیت پروژه خط لوله گاز با ایران از تحریم‌های آمریکا

واکنش متفاوت ایلان ماسک به حوادث اخیر در ایالات متحده

پس‌لرزه‌های خاورمیانه برای ترامپ

کشف سر نخ ارتباط بین 2 حادثه تروریستی در آمریکا

یدیعوت آحارنوت: حماس تسلیم‌ناپذیر است

حمله روسیه به تاسیسات انرژی در اوکراین

زیر گرفتن اسرائیلی‌ها با تراکتور در تل‌آویو

جایزه میلیونی توانیر برای معرفی استخراج‌کنندگان غیرمجاز رمزارز

سهم 45 درصدی عراق از حجم صادرات ایران

شهید سلیمانی چالش‌ها را به فرصت تبدیل کرد / نیروی مردمی مقاومت حاصل مجاهدت سردار سلیمانی است

توسعه زیرساخت‌های ارتباطی لازمه توسعه اقتصادی است

غیبت ایران از اکسپوی 2025 | فرصتی از دست رفته برای نمایش توانمندی‌های اقتصادی و فرهنگی

استاندار خوزستان: نیازمند تدوین چارچوبی برای تقویت اقتصاد ملی هستیم

فیلمی برای سخنرانان دولتی؛ صرفه‌جویی با تکنولوژی روز اروپا را دیده‌اید؟

اتصال بندر چابهار به شبکه ریلی کشورهای آسیای میانه و اروپا

پزشکان بدون مرز: متحدان اسراییل عامل ویرانی غزه هستند

ثبت بالاترین تلفات نظامی اسراییل در جنگ از زمان جنگ یوم کیپور

مراسم شب فرهنگی افغانستان و آغاز سال نو میلادی برگزار شد

محرومیت 7 میلیون افغانستانی از کمک های بشر دوستانه

تنش بالا گرفت؛ واکنش طالبان به اظهارات وزیر دفاع پاکستان

نگرانی‌ روسیه از عواقب تنش‌های مرزی پاکستان و طالبان

عکسی از عامل انفجار سایبرتراک مقابل هتل ترامپ

از اظهارات ترامپ و مشاورانش باید ترسید/ مذاکرات ایران با اروپا و آمریکا در سال 2025 تعیین کننده است

آمریکا: آماده گفت‌و‌گو‌های سازنده با روسیه هستیم

عکس/ رونمایی سام اصغری از نامزد جدیدش در آمریکا

ایلان ماسک مدعی شد بایدن یک خیانتکار است

می‌خواهم استراحت کنم و در لیگ ملت‌ها نباشم

واکنش نبیه برّی به آبستراکسیون احتمالی جعجع

ابهام‌زدایی از یک مفهوم

اتمام حجت با صدا وسیما؟

حملات اسراییل به غرب دمشق

حماس: هدف قرار دادن چادرهای آوارگان، ادامه جنگ نسل‌کشی است

رسانه عبری: اسرائیل با خطر نابودی ناشی از جنگ داخلی مواجه است

وزارت بهداشت غزه آمار جدید شهدا و زخمی‌ها را اعلام کرد

وزیر اطلاعات دولت انتقالی سوریه وعده آزادی بیان داد

زلنسکی: آماده برقراری روابط دیپلماتیک با سوریه هستیم

سود و اقساط وام 650 میلیونی نهضت ملی مسکن چقدر می شود؟

نخست‌وزیر عراق چهارشنبه آتی به تهران سفر می‌کند

ماجرای ساخت پارکی به نام “ایران” و با آلاچیق هایی به نام استان های ایران توسط سردار سلیمانی در بلندی های مرز لبنان و رژیم صهیونیستی!

شهید القدس| ابتکار شهید سلیمانی برای حفظ جبهه ضدصهیونیسم

لزوم ایجاد ائتلاف جهانی آزادگان و نهادهای حقوقی برای مقابله با استکبار و دفاع از مظلومان

چراغ سبز رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور برای کمک به اعمال معافیت های مالیاتی در مناطق آزاد

عبدی: فشار مضاعف اقتصادی می‌تواند رژیم صهیونیستی را مجبور به پذیرش شروط مقاومت کند

اینفوگرافی/ کارنامه آزادی اقتصادی ایران در سال 1403

توجه به مناطق محروم اولویت کشور در موضوعات اقتصادی است

قالیباف: توجه به مناطق محروم اولویت کشور در موضوعات اقتصادی است

مدیرعامل منطقه آزاد: کارگروه تخصصی احصاء مشکلات مالیاتی در کیش تشکیل شد

انتقال تجربیات موفق شهری با خواهرخواندگی شهرها