ایرانیان جهان

آخرين مطالب

مذاکره‌ غیرمستقیم ایران با آمریکا قطعی است! ایالات متحده آمریکا

مذاکره‌ غیرمستقیم ایران با آمریکا قطعی است!
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - یک فعال سیاسی میانه‌رو گفت: مذاکره‌ غیرمستقیم با آمریکا قطعی است، مذاکره‌ جمعی با حضور این کشور هم قطعا رخ خواهد داد. ممکن است منافع ما در مذاکره‌ مستقیم باشد همانطور که در دولت احمدی‌نژاد هم به دستور رهبری انجام شد، در دوره‌ روحانی هم همینطور. در دوره‌ی آقای رئیسی هم تلاش کردند اما نتوانستند این کار را انجام دهند.
محمد قوچانی درباره‌ی ادعاهای اخیر مطرح شده درباره‌ی اینکه مسئولیت پرونده‌ی هسته‌ای با علی شمخانی است، گفت: بنا بر اطلاعی که دارم محوریت با وزارت امور خارجه و عباس عراقچی است.
قوچانی روز یکشنبه گفت: دولت پزشکیان طرح مشخصی برای این موضوع با محوریت وزارت امور خارجه دارد و البته احتمال دارد میزان نقش‌آفرینی علی لاریجانی از شمخانی بیشتر باشد.
عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت درباره‌ی دلیل مطرح شدن چنین ادعایی از سوی آقای شمخانی گفت: او عضو شورای عالی امنیت ملی نیست اما علاقه دارد که وجهه‌ی رازآلود و امنیتی به خود بدهد. به نظر من این ادعا مطرح شده تا سوال و جوابی درباره‌اش در رسانه‌ها شود تا به این شکل، موضوع ترویج شود.
تلاش‌ها برای دریافت پاسخی از مقام‌های دولتی به نتیجه‌ای منجر نشده و تنها سخنگوی دولت و رئیس سازمان انرژی در پاسخ گفته‌اند که به این موضوع دامن نزنید. یک مقام وزارت امور خارجه نیز تاکید کرده که این ادعا مسئله‌ی مهمی نیست.
شمخانی کمکی به مذاکرات هسته‌ای نکرد
محمد قوچانی درباره‌ی دلیل تکذیب نشدن ادعای شمخانی از سوی دولت گفت: در دولت آقای پزشکیان قرار نیست ادعاها تکذیب شود و گذر زمان ثابت خواهد کرد که چه کسی سوار کار است.
این فعال سیاسی میانه‌رو درباره‌ی عملکرد علی شمخانی در دولت حسن روحانی گفت: او هیچ کمکی به برجام و مذاکرات هسته‌ای نکرد و شاید در جهت عکس آن هم عمل کرده باشد. البته اگر این بار می‌خواهد کمکی کند حتما دولت استقبال کند.
قوچانی در پاسخ به این سوال که آیا دولت پزشکیان برنامه‌ی مشخصی برای مواجهه با ترامپ دارد و یا سردرگم و بلاتکلیف است، گفت: تکلیف این دولت با سیاست خارجی کاملا روشن است و هدف اصلی تبدیل بازدارندگی ایران از بازدارندگی صرفا نظامی به بازدارندگی سیاسی است.
این عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت: راهبردهایی برای ارتقا بازدارندگی نظامی به بازدارندگی سیاسی در دولت در حال طراحی و فکر است.
او ادامه داد: بازدارندگی نظامی لازم است و نباید تردید کرد که از نقاط پر افتخار ایران بوده که ایران به این بازدارندگی رسیده است. نباید فراموش کنیم در دوران جنگ برای دستیابی به موشک نیازمند کشورهایی مثل لیبی بودیم. نیازمند بودیم با آمریکا مذاکراتی کنیم. روس‌ها که در طول تاریخ به ایران خیانت کردند عراق را تجهیز می‌کردند و ما باید در بازار سیاه دنبال موشک می‌گشتیم.
آغاز گفت‌وگوی همه‌جانبه در چند ماه آینده
قوچانی درباره‌ی زمان احتمالی اجرایی شدن این راهبردهای تازه گفت: مردم ایران قدم جدیدی را در ماه‌های آینده خواهند دید که رسیدن به برنامه‌ای برای گفت‌وگوی همه‌جانبه است.
این فعال سیاسی میانه‌رو در پاسخ به این سوال که آیا در این طرح جایی برای مذاکره‌ی مستقیم با آمریکا وجود دارد، گفت: مذاکره‌ی غیرمستقیم با آمریکا قطعی است، مذاکره‌ی جمعی با حضور این کشور هم قطعا رخ خواهد داد. ممکن است منافع ما در مذاکره‌ی مستقیم باشد همانطور که در دولت احمدی‌نژاد هم به دستور رهبری انجام شد، در دوره‌ی روحانی هم همینطور. در دوره‌ی آقای رئیسی هم تلاش کردند اما نتوانستند این کار را انجام دهند.
مذاکره‌ی مستقیم با آمریکا لازم است
قوچانی بر این باور است که مذاکره‌ی مستقیم با آمریکا لازم است و می‌گوید: مذاکره‌ی مستقیم با این کشور هم به معنای سر تسلیم فرود آوردن و پذیرش هر آنچه ترامپ گفت نیست.
او درباره‌ی تفاوت این طرح و طرح‌های مذاکراتی در دولت روحانی گفت: در دوره‌ی روحانی فکر می‌کردند که برجام یعنی پیروزی ظریف و روحانی و موضوعی اثرگذار بر آینده‌ی این دو خواهد بود اما برای پزشکیان و عراقچی الزاما آینده ای به این شکل متصور نیستند.
تکلیف این دولت با سیاست خارجی کاملا روشن است و هدف اصلی تبدیل بازدارندگی ایران از بازدارندگی صرفا نظامی به بازدارندگی سیاسی است
عراقچی ترکیبی از ظریف و امیرعبداللهیان را ارائه کرد
مدیرمسئول و سردبیر نشریه‌ی آگاهی نو با اشاره به عملکرد عباس عراقچی به عنوان وزیر امور خارجه گفت: او در این دوره عملکرد شجاعانه‌ای از خود نشان داد و ترکیبی از ظریف و امیرعبداللهیان را ارائه کرد. عراقچی هم وجوه گفتگومحور ظریف را دارد و هم وجوه مقاومت‌محور امیرعبداللهیان و در حال تبدیل شدن به پدیده‌ی جدیدی است.
نظام کارگزاری وفادارتر و متخصص‌تر از عراقچی پیدا نمی‌کند
او با بیان اینکه نظام کارگزاری جامع‌تر، وفادارتر و متخصص‌تر از عراقچی پیدا نخواهد کرد، گفت: او نه به دنبال برندینگ شخصی خود است و نه دنبال اینکه قهرمان شود. از طرفی دیگر مورد اعتماد سران قوا با گرایش های دیگر هم قرار دارد. بدنه‌ی حزب اللهی هم می‌توانند بین احمدی‌نژاد که یک بار هم حاضر نشد به سوریه برود از بشار حمایت کند با عراقچی قیاس کنند که آبروی خود را برای چیزی گذاشت که در خلق آن نقشی نداشت و نظرات متفاوتی هم درباره‌اش داشت.
قوچانی غرب‌زده‌ها و شرق‌زده‌ها را خطری برای تحقق طرح دولت در سیاست خارجی و مواجهه با ترامپ می‌داند و می‌گوید: به لحاظ راهبردی ایران همواره به جهان میانه تعلق دارد. ایران همیشه در نقطه‌ی توازنی قرار داشته و اکنون به موازنه‌ی مثبت ‘هم شرقی هم غربی’ نیاز داریم.
روایت محمد قوچانی از مواجهه‌ی دولت روحانی با ترامپ
این فعال سیاسی میانه‌رو پیرامون مواجهه‌ی دولت روحانی با ترامپ نیز مطالب و ناگفته‌هایی را مطرح کرد که در پی می‌آید:
در دولت روحانی طرح مشخصی برای مواجهه با ترامپ وجود داشت.
در اوایل به قدرت رسیدن ترامپ در آمریکا از ظریف پرسیدم که آیا به نظر شما ترامپ قابل گفت‌وگو است؟ او در جواب گفت که من طرح این موضوع را نوشته‌ام و به راحتی هم می‌توانم آن را انجام دهم.
از نظر دولت روحانی امکان به توافق رسیدن با ترامپ می‌توانست ساده‌تر از اوباما باشد.
ترامپ یک سال پس از انتخابش هم از برجام خارج نشد در حالی که وعده داده بود پس از انتخاب شدن از این توافق خارج خواهد شد. تیلرسون، وزیر خارجه اول ترامپ مخالف خروج آمریکا از برجام بود. در کتاب خاطرات پمپئو هم آمده که او چه تلاشی کرد که تیلرسون را از کابینه خارج کند و با دروغ‌هایی که به ترامپ گفت تلاش کرد او را به خروج از برجام هدایت کند.
متاسفانه غفلت برخی دوستان اصلاح‌طلب و شبه اصلاح‌طلب (کسانی مثل علی کریمی که الان دیگر ایران هم نیستند) در راه انداختن موج پشیمانم در اوایل دولت دوم روحانی باعث شد دولت تضعیف شود.
بخشی از اصولگرایان هم در حوادث دی 96 تصور کردند با تضعیف دولت روحانی نظام تقویت می‌شود یا خودشان به قدرت می‌رسند اما در عمل کاملا برعکس این تصور رخ داد.
مکرون تلاش بسیار زیاد و بی سابقه‌ای کرد برای اینکه روحانی و ترامپ گفتگو کنند، این امکان بود و شاید مجوزی هم وجود داشت که در شرایطی چنین اتفاقی رخ دهد اما به دلیلی که باید در زمان خودش بازگو شود محقق نشد.
چنین صحنه‌ای را دیگر در تاریخ ایران نخواهید دید که رئیس جمهور فرانسه از محل اقامت خود با عجله به محل اقامت رئیس جمهور ایران بیاید تا روحانی فرصتی بدهد که با ترامپ مذاکره کند. و در محل اقامت رئیس جمهور ایران تلاش کند تا ارتباطی بین این دو برقرار شود یا دست کم ارتباطی تصویری برقرار کند.
آن فرصت را به دلیل مشکلات درون دولت یا نبود طرحی برای مواجهه با ترامپ از دست ندادیم بلکه دلیل از دست رفتن آن فرصت تضعیف دولت از طرف جناح مقابل و حتی متحدان دولت بود. نباید از یاد ببریم که مجلس دهم با حضور بیش از صد نماینده‌ی اصلاح‌طلب طرح سوال از رئیس جمهور را مطرح کرد.
گرچه فرصت‌هایی را در آن مقطع زمانی از دست دادیم اما راهبرد دولت وقت در مواجهه با ترامپ قبل از ترور شهید سلیمانی کاملا مشخص و روشن بود.
اینکه امروز برجام همچنان پیکری است که می‌توان روی آن کار کنند محصول همان دولت است.
دولت آقای رئیسی که ادعا می‌کرد باید همان روز از برجام خارج می‌شدیم هرگز از برجام خارج نشد، اصولگرایان باید این را در یاد داشته باشند که سه سال دولت را در اختیار خود داشتند و رئیس دولت و وزیر امور خارجه اصولگرا و انقلابی بر سر کار بود و در ابتدا فکر می‌کردند می‌توانند امتیازات بیشتری بگیرند نه تنها امتیاز بیشتر نگرفتند بلکه برجام را به همان صورت حفظ کردند.
منبع: انصاف نیوز

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1311412/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نماینده ویژه آمریکا: شاید کی‌یف مجبور به دادن امتیازات ارضی شود

عملیات تروریستی در آمریکا | مرگ 15 نفر در عملیات تروریستی با پرچم داعش+ ویدیو

بایدن: داعش جایی در آمریکا ندارد؛تسریع تحقیقات درباره حمله نیواورلئان و انفجار لاس وگاس

چشم انداز اقتصاد‌های بزرگ جهان در سال 2025؛ آسیا در صدر قرار گرفت

به سمت اجرای نظام مالیاتی مبتنی بر داده‌های واقعی حرکت کرده‌ایم

هشدار 100 نماینده به پزشکیان درباره کاهش ارزش پول ملی

توقف مسابقه نماینده اسرائیل توسط حامیان فلسطین در اروپا – خبرگزاری ورزش ایران

قیمت جهانی نفت امروز 1403/10/14 |برنت 76 دلار و 8 سنت شد

شکست آمریکا در برابر چین حتمی خواهد بود

یمن: سامانه‌های پدافندی نمی‌تواند از اسرائیل محافظت کند

خروج 2.6 همت پول حقیقی از بورس تهران

رکورد قیمت‌ها در بازار گوشت قرمز

عراق به دلیل دستگیری سلمان الخالد، چهره اپوزیسیون کویت، با جنجال مواجه بوده است

انقلاب صنعتی با تزریق ارز صادراتی‌ها

آیا بن‌سلمان عربستان را ورشکسته خواهد کرد؟

ثبات قیمت میوه در بازار نسبت به هفته گذشته

افزایش قیمت نفت و طلا در بازارهای جهانی

یک قرن بحث درباره انتقال پایتخت ایران

ماجرای برگشت فلفل‌های دلمه از روسیه

آمریکا به تاسیسات اتمی ایران حمله می‌کند

آمریکا در حال ساخت پایگاه در شمال سوریه است

مراقب سویه جدید ویروس کرونا باشید!

واکنش بغداد به جنایت جدید رژیم صهیونیستی در جنوب غزه

قیمت دلار آمریکا امروز جمعه 14 دی ماه 1403 | افزایش دیوانه‌ وار نسبت به دیروز

درخواست از دولت برای ارائه یک بسته اقتصادی

تغییر پول ملی آرژانتین در سال 1992؛ زمینه‌ها و آثار

حاج قاسم کابوسی تمام نشدنی برای آمریکا و استکبار

رمزارزها سال 2025 به کجا می‌روند؟

توزیع زمین به صنعت کاران در افغانستان

نتانیاهو اساساً دنبال توافق نیست

معرفی رنگین‌کمان گوشی اقتصادی هواوی /عکس

رونمایی از اهداف استراتژیک ایران در قفقاز؛ چگونه کریدور شمال-جنوب به اهرم تهران برای عبور از تحریم‌ها تبدیل شد؟

شهادت بزرگ‌ترین دشمن داعش؛ آمریکا با ترور سردار سلیمانی چه چیزی را ثابت کرد؟

چرا ترامپ راهی جز مذاکره با ایران ندارد؟

آقای فرزین ! بازگو کردن حرف های داخل تاکسی ها درباره قیمت دلار ، در شان شماست نیست

واکنش صدام به انتخاب هاشمی شاهرودی به ریاست قوه قضاییه ایران چه بود؟

روسیه آماده جنگ جدید شد!| پوتین به کجا حمله می‌کند؟

صلاح: قهرمانی در لیگ برتر را بیش از لیگ قهرمانان اروپا می‌خواهم؛ انتظار نداشتم اشلوت انقدر خوب باشد

کی‌ روش در آستانه بازگشت به فوتبال آفریقا

بایدن: تحقیقات درباره حادثه نیواورلئان آغاز شده است

عامل حمله نیواورلئان به تنهایی عمل کرده بود

ادغام کامل Poco با برند شیائومی

یک ارتشی، عامل بمب‌گذاری مقابل هتل ترامپ بود

سوءاستفاده ترامپ از حوادث شب گذشته این کشور

قالیباف: روزی که قطعنامه 598 را پذیرفتیم، همه گریه می‌کردیم

رفع مشکلات بدون همکاری بخش خصوصی ممکن نیست

سفر خانوادگی ستاره محبوب تیم ملی به مونیخ در کریسمس

طرح مشکلات بخش خصوصی با رئیس جمهور/در جلسه اعضای اتاق بازرگانی با پزشکیان چه گذشت؟

دانش آموزان اتیوپی به بخاطر ممنوع شدن حجاب اعتراض کردند

پرفروش‌ترین خودروی اروپا در سال 2024