عهده داری ریاست شورای اروپا توسط لهستان در تلاطم بحرانها
اروپا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - کشور لهستان در حالی از اول ژانویه، ریاست دورهای بر اتحادیه اروپا را از مجارستان تحویل میگیرد که این تشکل با بحرانهای بی شماری از جمله ناکار آمد شدن موتور آلمان-فرانسه دست و پنجه نرم میکند. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه اتریشی «استاندارد» در مطلبی به عهده داری مسئولیت ریاست دوره ای بر اتحادیه اروپا توسط دولت لهستان از ابتدای سال آینده در سایه هجوم بحران ها به این اتحادیه اشاره کرده و نوشت: این مسئولیت در حالی به لهستان می رسد که یک بحران دولتی در آلمان و فرانسه شکل گرفته و موتور اتحادیه اروپا ناتوان است.
بروکسل همچنین در برابر دونالد ترامپ می لرزد، اما لهستان با اعتماد به نفس ریاست دوره ای بر اتحادیه اروپا را بر عهده می گیرد.
نویسنده در ادامه با اشاره به اینکه عهده داری ریاست دوره ای بر اتحادیه اروپا هر شش ماه یکبار توسط یکی از کشورهای عضو امری روتین در این اتحادیه است، در عین حال نوشت: اما در آستانه سال 2024/25، هیچ چیز در بیش از نیمی از کشورهای اتحادیه اروپا عادی نیست. انگار کل کره زمین وارونه شده است! گویی بحرانها و جنگها نه تنها حل نشده بلکه تشدید می شوند. اتحادیه اروپا تا به حال به ندرت وارد یک سال کاری جدید به این شکل تهدیدآمیز و نامطمئن شده است.
این شرایط تنها به این دلیل نیست که جنگ روسیه علیه اوکراین وارد چهارمین سال خود می شود. از فوریه 2022، نه تنها صدها هزار نفر در این جنگ قربانی شده اند بلکه میلیونها اوکراینی نیز مجبور به فرار از وطن خود شده اند. برای بقیه جهان از جمله اروپا این به معنای بحران انرژی، بحران اقتصادی، مشکلات غذایی در آفریقا، تنش های سیاسی در سراسر جهان و فلج شدن همکاری بین المللی است.
علاوه بر این، «دونالد ترامپ،» دومین دوره ریاست جمهوری خود را در 20 ژانویه در ایالات متحده آغاز می کند. وی ماههاست که تهدید به جنگ اقتصادی علیه اروپاییها و پایان ناتو کرده است، مگر اینکه شرکای فراآتلانتیکی برای امنیت خود بیشتر از قبل هزینه کنند.
ترامپ میخواهد آتشبس را در اوکراین اجرا کند و در صورت لزوم از فشارهای زیادی استفاده کند تا کییف را وادار کند تا مناطق تحت کنترل نیروهای روسی را واگذار کند. در این شرایط ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه هم سرعت جنگ را تشدید کرده است.
بنابراین در هفته ها و ماه های آینده همه چیز برای اروپایی ها پیچیده و دشوار خواهد بود. اما گوی این بحران ها برای اروپا کافی نبوده و در این شرایط دو کشور مهم اتحادیه اروپا ( فرانسه و آلمان) به عنوان «موتور» سنتی این تشکل نیز در حال شکست و ضعیف شدن بیشتر هستند.
این بدان معناست که دولت فرانسه به ریاست جمهوری امانوئل ماکرون، و دولت آلمان تنها توانایی محدودی برای اقدام در سطح اتحادیه اروپا دارند.
پس از فروپاشی دولت ائتلافی آلمان به رهبری اولاف شولتز این کشور به یک اردک لنگ تبدیل شده است. پس از انحلال بوندستاگ توسط رئیس جمهور این کشور، در پایان فوریه انتخابات جدیدی برگزار خواهد شد. اگر دولتی وجود داشته باشد که بتواند قبل از تابستان در برلین فعالیت کند، این یک موهبت برای سیاست اتحادیه اروپا خواهد بود.
در اینجا این پرسش مطرح است که چگونه می توان در مورد جنگ در اوکراین و تقویت اقتصاد اروپا تصمیمات گسترده ای اتخاذ کرد وقتی پاریس و برلین تا این حد معلول هستند؟
حالا امید جدید برای ثبات اروپا در لهستان نهفته است که از اول ژانویه ریاست شورای اروپا را بر عهده خواهد گرفت. ورشو در حال ورود به خلاء قدرت در اتحادیه اروپا است. این کشور از جمله با اوکراین، بلاروس که متحد روسیه است و منطقه کالینینگراد روسیه هم مرز است.
لهستان، از اعضای ناتو است که بیش از چهار درصد از تولید ناخالص داخلی خود در سال 2024 یعنی بیش از دو برابر هدف قبلی این ائتلاف را صرف هزینه های دفاعی کرده است. این امر لهستان را در جایگاه اول ناتو قرار می دهد.
این کشور با 38 میلیون نفر جمعیت، بزرگترین اقتصاد اروپای مرکزی و شرقی است. رشد اقتصادی لهستان تقریباً سه درصد و به طور قابل توجهی بالاتر از آلمان، فرانسه و اتریش است.
برای ریاست لهستان بر شورای اتحادیه اروپا "امنیت، اروپا!" به عنوان شعار انتخاب شده است. به این ترتیب امنیت در این دوران به معنای وسیع باید به محور همه زمینه های سیاسی تبدیل شود. این فقط به معنای توان دفاعی نظامی اروپا نیست. فهرست اولویت ها همچنین شامل امنیت در زمینه هایی مانند فناوری اطلاعات، اقتصاد، انرژی و مواد غذایی یا بهداشت و همچنین مهاجرت و تامین امنیت مرزهای خارجی اتحادیه اروپا می شود.
فوکوس: سیاست امنیتی اولویت لهستان در زمان ریاست شورای اروپا انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1311989/