سوریه به گذرگاه صادرات نفت و گاز کشورهای حاشیه خلیج فارس و عراق تبدیل می شود
عراق
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به نقل از روسیا الیوم، رسانه های سوریه طی روزهای اخیر به مساله اهمیت پروژه های خط های لوله نفت و گاز و هیدروژن خلیج فارس از طریق سوریه به کشورهای منطقه و جهان پرداختند.
این رسانه ها به جایگاه ژئوسیاسی سوریه در خطوط تجارت بین المللی و خطوط لوله انرژی و ارتباط میان مناطق تولید گاز و نفت در خلیج فارس و عراق و میان ترکیه که دروازه بازارهای اروپایی است، اشاره کردند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
خط لوله قطر و ترکیه
رسانه های عربی و خارجی گزارش دادند که اجرای خط لوله گاز قطر به ترکیه بعد از سقوط نظام بشار اسد دیگر امکان پذیر شده است.
ایده پروژه خط لوله قطر به ترکیه در سال 2008 مطرح شده است که خط لوله مشترک از قطر شروع می شود و با عبور از اراضی عربستان و اردن به خط گاز عربی در دمشق وصل می شود و بعد از آن خط لوله از دمشق به اراضی ترکیه کشیده می شود و از آن جا به بازارهای اروپا می رسد.
مساله ای که درباره این پروژه وجود دارد و نادیده گرفته شده این است که این پروژه قرار بود که بیشتر گاز ایران و تا حدود اندکی گاز قطر را صادر کند زیرا قرار بود خط لوله از میدان شمال مشترک میان ایران و قطر را به بازارهای اروپایی صادر کند.
خط لوله پیشنهادی از عراق به بندرهای سوریه
مصلحت ایجاب می کند که شیوه هایی برای همکاری در عرصه واردات و صادرات نفت گاز عراق به بازارهای بین المللی از طریق اراضی و بندرهای سوریه ایجاد شود زیرا عراق گزینه های زیادی برای صادرات نفتش به دلیل محدودیت صادراتی بندر فاو ندارد و با کشیدن خط لوله از عراق به بندرهای سوریه توان صادراتی بغداد به بازارهای بین المللی به میزان یک میلیون بشکه در روز فقط از طریق سوریه، بالا می رود.
در سایه چنین پروژه ای سوریه مقادیری از نفت را بر اساس نیاز خود وارد می کند و به درآمدهایی دست پیدا می کند و نیز جایگاه این کشور در خطوط تجارت بین الملل بدون نادیده گرفتن چالش های سرمایه گذاری و سیاسی و امنیتی برای ساخت این خط را تقویت می کند.
خط لوله عربستان از طریق سوریه برای صادرات هیدروژن
بر اساس «چشم انداز 2030» عربستان قصد دارد که تبدیل به به بزرگترین تولید کننده هیدروژن در جهان شود و مقدار تولید هیدروژن این کشور به 4 میلیون تن در سال در سال 2035 برسد.
عربستان قصد دارد که تبدیل به صادر کننده اصلی هیدروژن در جهان شود و قصد دارد هیدروژن را به بازارهای اروپایی صادر کند. این هدف عربستان با ایجاد خط لوله که از اردن و سوریه عبور می کند تا بازار ترکیه را تغذیه کرده و بعد بازارهای اروپایی را تغذیه کند، ممکن می شود.
خلاصه آن که دولت جدید سوریه ناگزیر باید از جایگاه این کشور بهره ببرد تا تبدیل به بخشی از پروژه های خط های لوله بین المللی شود که در آینده مطرح می شوند و بدین ترتیب دولت درآمدهایی را کسب می کند و به نقطه توازنی در تنوع بخشی واردات و مصرف منابع انرژی برسد و از آن مهم تر امنیت و ثبات سوریه با پروژه ها و منافع بین المللی مرتبط می شود.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1315518/