ایرانیان جهان

آخرين مطالب

شهید سلیمانی با هدف تقویت محور مقاومت، میان گروه‌های متعارض در پاکستان و افغانستان هماهنگی ایجاد کرد +فیلم افغانستان

شهید سلیمانی با هدف تقویت محور مقاومت، میان گروه‌های متعارض در پاکستان و افغانستان هماهنگی ایجاد کرد +فیلم
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - علی صفری، دبیر بین‌الملل خبرگزاری دانشجو بر نقش برجسته شهید قاسم سلیمانی در ایجاد هماهنگی میان شخصیت‌ها و گروه‌های متعارض تاکید کرد و افزود که سردار سلیمانی به جای فرماندهی مستقیم بر نیروها، از آنها حمایت نمود و آنها را به فرماندهان مستقل تبدیل کرد.
به گزارش گروه بین‌الملل ؛علی صفری دبیر بین الملل خبرگزاری دانشجو در ویژه برنامه لشکر قدس شبکه یک به مناسبت سالگرد شهید سلیمانی گفت: یکی از ویژگی‌های برجسته سردار قاسم سلیمانی توانایی ویژه او در مدیریت گروه‌ها و شخصیت‌هایی بود که در یک جغرافیا به‌شدت با یکدیگر متعارض بودند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
او توانست این گروه‌ها را در راستای منافع ملی ایران و محور مقاومت به کار گیرد. شاهد این موضوع، حضور شیعیان پاکستانی در سوریه است که برای حفاظت از مقدسات و مبارزه با گروه‌های افراطی همچون داعش، نقش‌آفرینی کردند.
افغانستان: از جهاد علیه شوروی تا مبارزه با افراط‌گرایی صفری در خصوص نقش شهید سلیمانی در افغانستان گفت: افغانستان نیز در تاریخ خود، به‌ویژه در دوران اشغال شوروی، به محل تجمع گروه‌های جهادی تبدیل شده بود. در آن دوران، حضرت امام خمینی (ره) به‌طور رسمی از مجاهدینی که علیه شوروی مبارزه می‌کردند، حمایت کردند. پاکستان در آن زمان به‌عنوان عقبه این گروه‌های جهادی عمل می‌کرد و بسیاری از مدارس دینی و پایگاه‌های تسلیحاتی و فکری آن‌ها در این کشور متمرکز بود. افرادی همچون عبدالله عزام و بن لادن در پاکستان مستقر بودند و از حمایت کشورهای منطقه و غربی برخوردار بودند.
شیعیان پاکستانی؛ نیروی پنهان مقاومت وی افزود: پاکستان، با وجود جمعیت شیعیان قابل‌توجه، در آن دوران تحت حکومت دیکتاتوری ژنرال ضیاءالحق، نگران نفوذ انقلاب اسلامی ایران بود. رهبر شیعیان پاکستان و نماینده حضرت امام خمینی (ره) در آن زمان، شهید سید عارف حسینی بود. او در غرب پاکستان، در ایالت خیبرپختون‌خوا، فعالیت‌های گسترده فرهنگی و دینی داشت و مدارس دینی تأسیس کرد. هرچند فعالیت‌های او هیچ‌گاه به‌صورت جهادی یا مسلحانه نبود، اما اثرات بزرگی بر جامعه شیعیان پاکستان گذاشت که تا امروز پابرجاست.
در آن دوران، تعاملات افغانستان و پاکستان تأثیر متقابلی بر یکدیگر داشتند. مهاجران افغان به پاکستان رفته بودند و پاکستان نیز تلاش می‌کرد از نظر فکری و تسلیحاتی آن‌ها را تغذیه کند. این گروه‌ها در نهایت وارد افغانستان شده و علیه شوروی مبارزه می‌کردند. جمهوری اسلامی ایران، به‌رغم اینکه یک نظام اسلامی بود، در این مقطع زمانی، منطقی و متعادل عمل کرد و از مجاهدین افغان حمایت کرد.
در دهه 70 شمسی، جمهوری اسلامی ایران با موجی از مهاجرین افغان مواجه شد که به دلیل بی‌ثباتی افغانستان به ایران پناه آورده بودند. این مسئله در دهه 60 و زمان جنگ تحمیلی نیز وجود داشت و بخشی از برادران افغان در جنگ ایران علیه عراق مشارکت داشتند.
در سال 2011، با آغاز بحران سوریه، ابتدا اعتراضات سیاسی به جنگی دینی و چندملیتی تبدیل شد. گروه‌هایی از مناطق مختلف دنیا همچون چچن، ازبکستان و چین به سوریه آمدند تا با اهداف جهادی به این جنگ بپیوندند. در این میان، شیعیان و سایر علاقه‌مندان به محور مقاومت، از کشورهای مختلف، از جمله افغانستان و پاکستان، به سوریه رفتند. این نیروها ابتدا به‌صورت پراکنده فعالیت می‌کردند، اما با افزایش تعداد، در قالب ساختارهایی مانند لشکر فاطمیون سازماندهی شدند.
سازماندهی نیروهای افغان در قالب لشکر فاطمیون دبیر بین الملل خبرگزاری دانشجو در خصوص حضور نیروهای افغان در سوریه گفت: لشکر فاطمیون متشکل از مهاجرین افغان در ایران بود و بعدها با افزایش تعداد نیروها، افغان‌های مهاجر در پاکستان نیز به آن پیوستند. برادران پاکستانی که از ابتدا در کنار افغان‌ها سازماندهی می‌شدند، بعدها به لشکر فاطمیون پیوستند. از آنجا که این نیروها با تفکرات و عملکرد گروه‌های افراطی و تکفیری آشنا بودند، توانستند نقش مهمی در جنگ سوریه ایفا کنند. آن‌ها برخلاف برخی نیروهای ایرانی که در مواجهه با این گروه‌ها اطلاعات دقیقی نداشتند، به‌خوبی می‌دانستند که با چه کسانی طرف هستند.
با افزایش تعداد پاکستانی‌های حاضر در سوریه، از سال 1395 یا 1396 نیروهای زینبیون به‌عنوان یک لشکر مستقل شکل گرفتند. این لشکر که متشکل از شیعیان پاکستانی بود، از نظر فکری و معنوی توسط سردار سلیمانی حمایت می‌شد. اما او به‌جای فرماندهی مستقیم، این نیروها را به فرماندهان مستقل تبدیل کرد و نقش پشتیبان فکری و معنوی را ایفا کرد.
تعامل سردار سلیمانی با نیروهای مقاومت؛ الگویی برای مدیریت منطقه‌ای کارشناس مسائل بین الملل افزود: لشکر زینبیون از نیروهایی تشکیل شده بود که اغلب مهاجرین افغان مقیم پاکستان یا شیعیان پاکستانی بودند. بخشی از آن‌ها زائرانی بودند که در عراق یا ایران حضور داشتند و با دیدن شرایط سوریه، تصمیم به مشارکت در نبرد گرفتند. در ابتدای امر، این نیروها در کنار لشکر فاطمیون سازماندهی می‌شدند، اما با افزایش تعداد، به لشکری مستقل تبدیل شدند.
تعاملات سردار سلیمانی با این نیروها، نه‌تنها در زمینه نظامی، بلکه در زمینه معنوی و روحی نیز تأثیرگذار بود. او با ایجاد انگیزه و اعتمادبه‌نفس در میان این نیروها، توانست آن‌ها را به لشکرهایی مستقل و مؤثر تبدیل کند. این نیروها بعدها در عملیات‌های مختلف در سوریه و عراق نقش‌آفرینی کردند و اثرات قابل‌توجهی بر تحولات منطقه گذاشتند.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1315649/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کارگری: به دنبال جایگاه تک رقمی در ژاپن هستیم/ به دنبال تحول حوزه پارالمپیکی ها هستیم

تعلیق درخواست پناهندگی شهروندان سوری در کشورهای عضو اتحادیه اروپا

بقائی: سوریه نباید مامن و پناهگاهی برای تروریست‌ها شود / آغاز دور جدید مذاکرات ایران و اروپا

چین بزرگ‌ترین صادرکننده خودرو در جهان

قیمت نفت امروز دوشنبه 17 دی 1403

گسترش مجوز محصولات اصلاح و ویرایش ژنتیکی شده

عوامل کلیدی تأثیرگذار بر بازار نفت در سال 2025

در حال حاضر هیچ درمان یا واکسنی موثری علیه ویروس وجود ندارد | گزارش شیوع متاپنوموویروس در این کشور

ماجرای سد سه دره؛ چین چرخش کره زمین را کند کرد!

شیوع ویروس متاپنوموویروس در چین و آسیای میانه

فراز و فرود قیمت نفت ایران در 2024

ویدیو: وضعیت آشفته بیمارستانی در چی پس از شیوع ویروس شبه کرونا در چین

جنگنده‌ای که آمریکا را می‌ترساند

سدسازی در افغانستان برای آسیب رساندن به ایران است

اعترافات وحشتناک/ دختر کارمند کنسولگری افغانستان پدرش را کشت

اقدامات اخیر سدسازی در افغانستان، قطعاً مشکلاتی را برای ایران به وجود می‌آورد

بقائی: بازداشت چچیلیا سالا ارتباطی با «عابدینی» ندارد/ پیگیری حقآبه ایران از افغانستان/ در لبنان از بسته دیپلماتیک بازرسی نشد

«روشنایی» آماده ارائه در جشنواره‌های بین‌المللی شد

پایان اصلاح رنگ فیلم سینمایی «روشنایی»

چین مدعی شد که این کشور در سرتاسر جهان دزدی سایبری می‌کند

«روشنایی» آماده نمایش شد

بایدن: 47 سال است که «پوتین» را می‌شناسم!

احتمال مذاکره ایران و آمریکا | بقائی: آماده مذاکره برای رفع تحریم هستیم

از کاپیتال هیل تا خرابه‌های غزه

علی نصیریان را در فیلم جدیدش ببینید

گاف جدید بایدن / 47 سال است که پوتین را می‌شناسم!

جدیدترین قیمت دلار هرات | قیمت دلار سلیمانیه| قیمت دلار استانبول | قیمت دلار آمریکا امروز دوشنبه 17 دی 1403

فیلمی با بازی علی نصیریان آماده نمایش در عرصه بین الملل شد

کاهش ارزش یوان چین و احتمالات درباره جنگ ارزی با آمریکا

سرمقاله ابتکار/ به یاد تختی جوانمردی که جاودانه ماند

تیراندازی به سمت صهیونیست‌ها در کرانه باختری

حضور حدود 700 هزار آواره سوری در لبنان

واکنش عصبی نتانیاهو به عملیات تیراندازی در کرانه باختری

آژیر هشدار در شهرک‌های اطراف نوار غزه فعال شد

ابراز نگرانی نانسی پلوسی از شخصیت عجیب ترامپ

افزایش قیمت سیب‌زمینی در بازار

قدردانی وزیر نفت از رسانه ملی در همراهی با پویش دو درجه کمتر

تشکیل قرارگاه ویژه مشترک بهینه‌سازی انرژی در کشور

مهلت ارائه اظهارنامه ارزش افزوده پاییز تمدید می‌شود

سفر نخست‌وزیر عراق به تهران فرصتی برای تقویت روابط راهبردی دو کشور است

سخنگوی وزارت خارجه: موضوع دالان زنگزور مطلقا سیاسی نیست/ تحولات سوریه از مهم ترین دستورکارها در سفر سودانی به تهران است

چهارمین جشنواره «افتخار من»

نیازمند خلاقیتها و ظرفیتهای نخبگان شاهد و ایثارگر در عرصه های مختلف هستیم

ارائه خدمت به جامعه ایثارگر وظیفه‌ای خطیر بردوش همگی است

ضرورت به‌روزرسانی تجهیزات معادن برای افزایش بهره‌وری و توسعه اقتصادی

زنگ خطر برای اقتصاد سوم جهان

قیمت جهانی نفت کاهش یافت

ایران بعد از چین محدودترین اینترنت جهان را دارد/ این‌گونه می‌خواهید پیشرفت کنید؟

جریانی به دنبال مناقشه آبی ایران و افغانستان هستند

بلینکن با همتایان اروپایی درباره سوریه نشست برگزار می‌کند