چشمانداز قیمت لیتیوم در سال 2025 مثبت شد/ تسلا فرشته نجات بازار لیتیوم میشود
آسیا و اقیانوسیه
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش میمتالز، قیمت لیتیوم در بازار جهانی طی یک سال اخیر کاهش چشمگیری پیدا کرد تا سال 2024 به سال سیاهی برای لیتیوم تبدیل شود. قیمت این فلز معدنی در 26 دسامبر به کمترین سطح خود طی یک ماه اخیر رسید و با قیمتی کمتر از 76 هزار یوان به ازای هر تن معامله شد. اگرچه پیشبینیها از تداوم روند کاهشی قیمت لیتیوم و مازاد عرضه آن در سال میلادی جدید حکایت میکرد.
ولی شرکت خودروسازی تسلا در نخستین روزهای 2025 به انتشار برنامههای تولید خود برای سال جدید روی آورد که به اعتقاد تحلیلگران بازار فلزات تسلا به تنهایی میتواند رونق نسبی را به بازار لیتیوم در سال 2025 بازگرداند. همچنین باید به سیاستهای جدید اروپا و چین جهت حمایت از صنعت خودروهای الکتریکی اشاره کرد که در صورت اجرای این سیاستها قیمت لیتیوم در سال جاری به سقف قیمتی خود نزدیک خواهد شد. بر اساس جدیدترین ارزیابیهای شرکت تحقیقاتی Adamas Intelligence تقاضا جهانی برای لیتیوم در طول سال 2025 با 26 درصد افزایش به 1.46 میلیون تن خواهد رسید که این رقم در سال گذشته برابر با 1.15 میلیون تن بود.
همچنین بررسیهای شرکت تحقیقاتی Adamas Intelligence نشان میدهد عرضه جهانی لیتیوم در سال میلادی جدید به ویژه از سوی استرالیا، چین و شیلی افزایش مییابد و با رشد 16 درصدی به 1.58 میلیون تن برسد در حالی که این میزان در سال گذشته معادل 1.36 میلیون تن بود.
سیاستهای اروپا و چین به داد بازار لیتیوم میرسد چین بزرگترین مصرفکننده لیتیوم در جهان به شمار میرود و مطابق برنامههای محرک اقتصادی پکن برای سال 2025 عرضه خودروهای الکتریکی افزایش خواهد یافت. در واقع دولت چین مشوقهای مالیاتی برای تولیدکنندگان و خریداران خودروهای برقی در نظر گرفته است تا سهم خودروها الکتریکی در بازار چین در مقایسه با بنزینی در سال جدید بیشتر شود. به اعتقاد تحلیلگران در صورت اجرای سیاستهای جدید چین، 2025 به سال طلایی برای لیتیوم تبدیل خواهد شد. همچنین باید به قوانین جدید اروپا پیرامون کاهش تولید CO2 اشاره کرد و خودروسازان اروپایی طی سال میلادی جدید باید با استانداردها و اهداف سختگیرانهتری جهت تولید خودروهای بنزینی دست و پنجه نرم کنند. به اعتقاد کارشناسان استانداردهای جدید اروپا منجر به گسترش عرضه خودروهای برقی در این قاره به دلیل هزینههای پایین تولید و مالیات کمتر خواهد شد.
منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1316120/