ایرانیان جهان

آخرين مطالب

عکس‌هایی برای جاودانگی شهید حکیم عراق

عکس‌هایی برای جاودانگی شهید حکیم
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - نمایشگاه عکس «برخط مقاومت» به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سیدمحمد باقر حکیم در گالری شماره یک خانه عکاسان ایران در حوزه هنری افتتاح شد. - اخبار فرهنگی -
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، گردهمایی اصحاب فرهنگ و هنر در نمایشگاه عکس «برخط مقاومت» به بهانه سالگرد شهادت آیت الله سیدمحمد باقر حکیم در گالری شماره یک خانه عکاسان ایران در حوزه هنری برگزار شد.
سیدحیدر حکیم فرزند شهید حکیم، سردار قمی معاون رئیس جمهور در امور افغانستان، یاسر عبدالظاهر رایزن عراق در ایران، حبیب‌الله عباسی مدیر روابط‌عمومی نهاد ریاست‌جمهوری، نصیر عبدالمحسن عبدالله سفیر عراق در ایران، سیدمحمدحسین حجازی مدیر عامل شرکت نوسازی عباس آباد، مسئول جوانان جنبش حماس، مجید یراقبافان و سیداحسان باقری مدیر خانه عکاسان ایران در این مراسم حضور داشتند.
سیدامیر جاوید قائم مقام رئیس حوزه هنری در امور بین‌الملل در ابتدای این مراسم با تاکید بر چهره همیشه پر از مهر شهید حکیم، گفت: نماز جماعت خواندنم را مدیون شهید حکیم هستم، چراکه در زمان کودکی‌ام ایشان امام جماعت مسجدی در خیابان خالد اسلامبولی بود. اگر لبخند، مهر همیشگی و آغوش باز ایشان روی کودکان نبود، شاید ما به این راحتی پای‌مان به مسجد باز نمی‌شد. آثار این نمایشگاه همان‌طور که مشاهده می‌کنید، با نماز پیوند خورده است و سیرت شهید سیدمحمدباقر حکیم را در نماز و عبادت می‌بینیم. در این نمایشگاه چهره‌های پر نوری به نمایش درآمده که به صیقل خوردن قلب‌ها و روح ما کمک می‌کند. خوشحالیم اعلام کنیم آغوش حوزه هنری به روی برادران عراقی‌مان باز است.
در ادامه، ایرج مسجدی معاون هماهنگ‌کننده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که سفیر پیشین ایران در عراق نیز بوده است، در سخنانی بیان کرد: برگزاری چنین نمایشگاهی جای شکر و تقدیر دارد چراکه نام و خاطرات و زندگی شهید را به نوعی جاودانه می‌کند و برای نسل‌های آینده معرف شهید بزرگوار خواهد بود.
وی با اشاره به فیلم مستندی که از ابومعدی المهندس تماشا کرده است، گفت: شب گذشته زندگی ابومهدی المهندس را قالب یک فیلم مستند دیدم که بسیار خوب و بجا بود. کاش دست‌اندرکاران امر ساخت فیلم مستند در کنار نمایشگاه‌های هنری و عکس را در نظر بگیرند و در این مسیر، ما آمادگی داریم در این زمینه کمک کنیم.
مسجدی اظهار کرد: خاندان حکیم خاندانی بسیار بابرکت و پر از علم و فضل و جهاد و شهادت هستند و همه خاندان حکیم، شخصیت‌های عالم و بزرگ و عالم‌پرور هستند.
وی به بیانات امام خمینی (ره) درباره شهید حکیم اشاره کرد و گفت: امام خمینی می‌فرمایند «در عراق تعدادی از علما را دستگیر کردند که من می‌شناسم‌شان. وقتی انسان می‌بیند شهید آقای صدر آن عالم فاضل و همشیره ایشان را با چه وضعی شهید شدند و بعد هم مرحوم آقای حکیم که آن‌قدر خدمت کردند، با اینها رژیم بعثی آن‌چنان رفتار کردند که انسان متأثر می‌شود.» آقای حکیم یک عالم فرهیخته‌ای بود که در بحث علم فقه اصول و قرآن و تاریخ و اجتماع، کتاب‌ها و آثارشان را در موضوعات مختلف آثار بسیاری دارد که شما جوانان باید آنها را بخوانید.
سردار مسجدی در ادامه به ذکر خاطراتی از شهید حکیم پرداخت و همچنین به دورانی که آن شهید با شهید حاج‌قاسم سلیمانی جلسه داشتند اشاره کرد و افزود: از زمانی که شهید سلیمانی فرمانده سپاه قدس شدند، ملاقات‌های زیادی با شهید حکیم داشتند اما یک بار هم راضی نمی‌شدند آقای حکیم به دفترشان بیاید و هر زمان کاری در میان بود، حاج قاسم به دیدار شهید حکیم می‌رفتند که این موضوع از نظر من بسیار مهم است وگرنه رفتار تعدادی از مدیران این‌گونه نیست.
در ادامه مراسم، نصیر عبدالمحسن عبدالله سفیر عراق در ایران پشت تریبون حاضر شد و سخنانی درباره شهید محمدباقر حکیم ایراد کرد.
در پایان، حاضران از نمایشگاه عکس «بر خط مقاومت» در گالری شماره یک خانه عکاسان بازدید کردند.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «آیت الله شهید سید محمد باقر حکیم (1318 - 1382 هـ ش) در نجف اشرف دیده به جهان گشود. ایشان در دامان پدرشان آیت الله العظمی سید محسن حکیم مرجع عالیقدر جهان تشیع تربیت اخلاقی و جهادی و علمی یافت و افزون بر محضر پدر نزد آیات عظام سید ابوالقاسم خویی و شهید سید محمد باقر صدر به تحصیل علم پرداخت و رابطه معنوی ویژه ای با شهید سید محمد باقر صدر پیدا کرد که فراتر از رابطه استاد و شاگردی بود.
سید محمد باقر از جوانی در کنار بعد علمی فعالیت جهادی و سیاسی خود را آغاز کرد و اولین بار در سال 1350 حدود دو سال به زندان رژیم بعث در عراق افتاد همچنین بار دیگر در سال 1352 به همراه گروهی از علما از جمله شهید صدر به زندان افتاد تا اینکه در سال 1355 در پی اعتراضات به منع شعائر حسینی و پیاده روی اربعین توسط رژیم بعث که از آن به انتفاضه صفر یاد میشود برای بار سوم زندانی و زیر شکنجه های سخت قرار گرفت و محکوم به حبس ابد شد، اما بعد از یک سال و نیم از زندان آزاد و حدود یک سال بعد با مهاجرت از عراق مرحله تازه ای از فعالیت جهادی ایشان آغاز شد.
آیت الله حکیم در مهر 1359 و اندکی پس از آغاز جنگ تحمیلی به ایران هجرت و به دعوت امام خمینی (ره) در همسایگی ایشان در تهران سکونت یافتند و میهمان امام ) بودند. ایشان با هدف یکپارچه کردن نیروهای مخالف رژیم بعث فعالیتهای گسترده سیاسی را آغاز کرد و رهبری عراقیان مهاجر را بر عهده گرفت و مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق را بنا نهاد. همچنین با تأسیس شاخه نظامی بدر متشکل از مجاهدین عراقی در ایران نقش به سزایی در مقابله با رژیم بعث عراق ایفا کرد.
پس از گذشت بیش از 20 سال از این حضور تأثیرگزار در ایران ایشان کمتر از دو ماه بعد از سرنگونی رژیم بعث در اردیبهشت 1382 به عراق بازگشت و در نجف اشرف ساکن شدند و به فعالیتهای سیاسی و فرهنگی خود ادامه داد و در این راستا نماز جمعه را در صحن مطهر علوی (ع) در نجف اشرف برپا کردند.
شهید آیت الله حکیم سرانجام در 8 شهریور 1382 پس از اقامه چهاردهمین نماز جمعه طی یک عملیات تروریستی بر اثر انفجار خودروی بمب گذاری شده در جوار بارگاه امیر مؤمنان علی (ع) به لقاء الله شتافت.»
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1317164/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ویژگی‌های ویروس شایع‌شده در چین/ راه‌های انتقال HMPV

پاسخ فن‌آور واکسن کووپارس به نگرانی‌ شیوع ویروس جدید در چین

یک دستور تاریخی به نفع مردم

ترس‌های اغراق‌آمیز از موارد HMPV در چین؛ هیچ دارو یا واکسنی برای آن وجود ندارد

واگذاری 9 معدن بزرگ افغانستان در سال 2024

سرمایه گذاری شرکت ایرانی در بخش انرژی افغانستان

قیمت جهانی طلا امروز 18 دی 1403

قیمت دلار هرات | قیمت دلار سلیمانیه| قیمت دلار استانبول | قیمت دلار آمریکا امروز سه‌شنبه 18 دی 1403

سرمقاله کیهان/ نسخه تسلیم در پوشش مذاکره با آمریکا

ملانیا از حضور ایلان ماسک در اطراف ترامپ راضی است

ضربات گردان‌های قدس به اشغالگران در شمال کرانه باختری

شناسایی یکی از عوامل ترور یحیی السنوار

فرودگاه بین‌المللی دمشق فعالیت خود را از سر گرفت

جزییات ثبت سفارش کالاهای اساسی؛ اعلام شروط واردات چای و برنج

مالیات مستغلات اجاری سیستمی شد

وزارت ارتباطات مخالف اینترنت طبقاتی است؟

سخنگوی دولت: قطع گاز مشترکین پر مصرف به دلیل حمایت از تولید بود

گزارش تسنیم از ماجرای کمبود روغن خوراکی در بازار

قیمت دینار عراق امروز سه شنبه 18 دی 1403

هلال احمر کردستان آماده برپایی پایگاه‌های امداد و نجات ویژه اربعین در خاک عراق است

درخواست مهلت بازپرداخت تسهیلات بانکی و مالیات برای واحدهای تولیدی اصفهان

دست شمسایی به عنوان بهترین مربی فوتسال جهان نرسید

موانع‬ اقتصادی‬ شهریار با جدیت و حضور میدانی احصا و پیگیری می شود

خانوار‌های ایرانی در مرز ورشکستگی اقتصادی

مرور مبادلات فرهنگی ایران و چین؛ توسعه اقتصادی براساس فرهنگ است

همراهی فعالان اقتصادی در سفر پزشکیان به تاجیکستان

اقتصاد دریا محور عامل مهم توسعه «دشتی» است

مهاجم ایرانی اینتر ایتالیا جهان عرب را به تحسین وادار کرد + عکس

ورود رئیس‌جمهور به موضوع قرارداد چین

آیفون خونین اپل، عامل جنگ و آشوب در کنگو!

قیمت طلای جهانی رشد کرد

تحولات اوکراین|کی‌یف خود را برای دوران ترامپ آماده می‌کند

پشت پرده حضور آمریکا در سوریه

آخرین خبر درباره مذاکرات آتش بس غزه

تخصیص‌‌های لحظه‌آخری بایدن برای تداوم جنگ‌

آمریکا 11 زندانی یمنی را از «گوانتانامو» به عمان منتقل کرد

اعتماد به آمریکا با سرنوشت سیاه همراه می‌شود‌

جنگبان!

سرمقاله ایران/ قطار شهری ملی جایگزین قطارهای چینی می‌شود

صهیونیست‌ها ترجیح می‌دهند خارج از اراضی اشغالی زندگی کنند

اردوغان: به دنبال موشک 2 هزار کیلومتری هستیم

آیا دلار 20 هزار تومان می‌شود؟

افزایش معاملات روزانه بازار ارز تجاری به 45 میلیون یورو

تکرار استقراض 10 میلیارد دلاری دولت از صندوق توسعه ملی در 1404

سالروز گرامیداشت شهدای عملیات «نصر» در همدان

ملاقات عمومی مدیرکل بنیاد مازندران با جامعه ایثارگری محمودآیاد

دستور کار چیست؟

از توسعه روابط تجاری با پاکستان تا تسهیل واردات تجهیزات صنعتی

وزیر ارشاد: توسعه اقتصادی و سیاسی میان کشورها بر پایه فرهنگ است

ضرورت کنترل و ساماندهی انرژی