سیاست خارجی ترامپ و سدی به نام اقتصاد آمریکا
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار بین الملل خبرگزاری موج
،دونالد ترامپ هنوز وارد کاخ سفید نشده با این حال وی و تیم منصوبش در حوزه سیاست خارجی و امنیت ملی آمریکا به نحوی برای کشورهای مختالف جهان شاخ و شانه میکشند که انگار قرار است سیاست های به مراتب سختگیرانهتری را در دوره جدید حضور خود در قدرت در رابطه با دیگر کشورها و ملت ها در مقایسه با دوره نخست حضورشان در قدرت اتخاذ کنند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در این میان، ترامپ هیچ تفاوتی را هم میان دوستان آمریکا با طیف رقبا و مخالفین این کشور قائل نمی شود و به یک نحو، به صورت ضمنی و آشکار تهدید می کند که بازی کردن در زمین بازی که مطلوب واشینگتن نباشد، می تواند تبعات به شدت منفی را برای آن ها به دنبال داشته باشد. ترامپ در روزهای اخیر بارها و بارها در ادعایی عجیب تاکید کرده که کانادا باید به یکی از ایالت های آمریکا تبدیل شود و اساسا این کشور یک بازیگر مستقل در محیط بین المللی نیست.
در عین حال، او تاکید کرده که کانال پاناما متعلق به آمریکا است. وی در موضع گیری های دیگری گرینلند را نیز که در کنترل دانمارک است، بخشی از خاک آمریکا توصیف کرده است. در مورد ایران نیز بسیاری معتقدند که ترامپ قصد دارد بار دیگر کارزار فشارحداکثری علیه کشورمان را احیا کند. در رابطه با کشورهایی نظیر چین و روسیه و البته متحدین اروپاییِ آمریکا نیز انتظار می رود که ترامپ یک جنگ تعرفه ای و تجاری گسترده را راه بیندازد.
موضوعی که البته برخی نمودها و نشانه های آن را در دوره نخست حضور ترامپ در قدرت مشاهده کرده ایم. با این همه، ورای تمامی لفاظی ها و سیاست های تهاجمی ترامپ و دولت جدیدش، باید این نکته را مد نظر داشته باشیم که رئیس جمهور جدید آمریکا آنچنان دستِ بازی هم ندارد و اقتصاد آمریکا یک سد و مانع بزرگ و حقیقی پیش پای وی است.
اقتصاد آمریکا اکنون بیش از 35 تریلیون دلار بدهی دارد که این عدد در کل تاریخ آمریکا بیسابقه است. در عین حال، بر پایه جدیدترین نظرسنجی موسسه گالوپ، کاهش و تضعیف برخی استانداردهای رفاهی و زندگی در آمریکا سبب شده تا پس از 60 سال، مسائل و دغدغه های اقتصادی از نگاه مردم آمریکا به اصلیترین اولویت آن ها تبدیل شوند و جایگزین نگرانی های آن ها در مورد حاکمیت دموکراسی در کشورشان شوند.
حال در این فضا که مولفه اقتصاد و دغدغه های رفاهی به یک عنصر مهم برای آمریکا و آمریکایی ها تبدیل شده، اینکه تصور شود ترامپ می تواند هر کاری را که مایل است براحتی انجام دهد، چندان واقع بینانه نیست. در واقع، ماجراجویی های احتمالی ترامپ در نهایت می توانند موقعیت وی و دولتش در عرصه قدرت سیاسی آمریکا را به شدت تضعیف کنند. موضوعی که ترامپ به هیچ عنوان مایل به تحقق آن نیست. درست به همین دلیل است که برخی از تحلیلگران معتقدند برخی مواضع ترامپ را نباید چیزی فراتر از ماجراجویی ها و تندرویهای ظاهری دانست و در عمل، خودِ او نیز می داند که موانع جدی بر سر راهش قرار دارند.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1318630/