ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نامه نماینده کنگره به ترامپ: ارسال پول نقد برای طالبان را متوقف کن! ایالات متحده آمریکا

نامه نماینده کنگره به ترامپ: ارسال پول نقد برای طالبان را متوقف کن!
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - تیم بورچت، نماینده جمهوری‌خواه کنگره آمریکا، در نامه‌ای از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب ایالت متحده، خواست از کمک به دشمنان آمریکا خودداری کند. تیم بورچت کمک به طالبان و دیگر دشمنان آمریکا را «خیانت به کهنه‌سربازان آمریکا» خواند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری دانشجو، تیم بورچت، نماینده جمهوری‌خواه کنگره آمریکا، در نامه‌ای از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب ایالت متحده، خواست از کمک به دشمنان آمریکا خودداری کند و ارسال بسته‌های پول نقد به بانک مرکزی افغانستان را که به دست طالبان می‌افتند و قابل ردیابی و نظارت نیستند، متوقف کند.
در نامه تیم بورچت به ترامپ که یک کپی آن در ایکس منتشر شده، آمده است: «پرداخت 40 میلیون دلار در هفته به دشمنان ما توهین به کسانی است که خدمت نظامی کردند.»
از زمان بازگشت طالبان به قدرت، ایالات متحده با اعلام آمادگی برای حمایت از ارائه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان، هرهفته به کابل پول نقد می‌فرستد. این پول‌ها که به درخواست سازمان ملل متحد و از طریق هواپیما‌های متعلق به سازمان ملل متحد به کابل فرستاده می‌شوند، در اختیار بانک مرکزی افغانستان (تحت کنترل طالبان) و بانک بین‌المللی افغانستان که یک بانک خصوصی است، قرار می‌گیرند.
سازمان ملل متحد اواخر سال 2021 برای جبران کمبود نقدینگی در بانک‌های افغانستان، به ایالات متحده و دیگر کمک‌کنندگان پیشنهاد کرد که کمک‌هایشان را در قالب پول نقد به افغانستان بفرستند تا از ورشکستگی نظام بانکی این کشور جلوگیری شود.
اداره بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان (سی‌گار) نوامبر 2024 در گزارشی نوشت که از اکتبر 2021 تا سپتامبر 2024، ایالات متحده 21 میلیارد و 600 میلیون دلار برای افغانستان هزینه کرده است. اسکان مجدد افغان‌ها، فعالیت‌های بشردوستانه و کمک به صندوق امانی افغانستان در سوییس هم در این آمار محاسبه شده‌اند.
بر اساس گزارش سی‌گار، مجموع کمک‌های ایالات متحده برای خدمات بشردوستانه در افغانستان، به سه میلیارد و 500 میلیون دلار می‌رسد که در بسته‌های پول نقد از طریق سازمان ملل متحد به کابل منتقل شده است.
تیم بورچت افزود که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه دولت بایدن، در پاسخ به پرسش او در مورد کمک‌ها به افغانستان اعلام کرده است که طالبان 10 میلیون دلار از این کمک‌ها را به‌عنوان مالیات دریافت کرده‌اند. سی‌گار نیز در گزارشی، واریز این مبلغ را به خزانه طالبان تایید کرد. همچنین در چندین گزارش درباره نحوه هزینه‌کرد کمک‌های نقدی آمریکا در افغانستان، اشاره کرد که طالبان مسیر این کمک‌ها را به سمت وابستگان خود منحرف و از رسیدن آنها به دست نیازمندان واقعی جلوگیری می‌کنند.
تیم بورچت با اشاره به اینکه پول مالیات‌دهندگان آمریکایی به جیب دشمنان آمریکا می‌رود، تاکید کرد که آنتونی بلینکن نیز نتوانست درباره چگونگی توزیع کمک‌های آمریکا به افغانستان پاسخ قانع‌کننده‌ای بدهد، زیرا این کمک‌ها پس از تحویل داده شدن به بانک مرکزی افغانستان که اعضای طالبان آن را اداره می‌کنند، دیگر قابل‌ردیابی نیستند.
این نماینده جمهوری‌خواه پیش از این نیز بار‌ها برای توقف ارسال کمک به افغانستان تحت سلطه طالبان تلاش کرده است. او در ژوئن 2024 لایحه‌ای با عنوان «منع ارسال پول مالیات‌دهندگان به طالبان» ارائه کرد که به تصویب مجلس نمایندگان رسید. این لایحه با هدف جلوگیری از دسترسی طالبان به کمک‌های مالی آمریکا تدوین شد و بورچت در آن تاکید کرد که پول مالیات‌دهندگان آمریکایی نباید به دشمنان این کشور داده شود.
او سپس از وزارت خارجه آمریکا هم به دلیل جلوگیری نکردن از دسترسی طالبان به کمک‌های بشردوستانه انتقاد کرد و خواستار بازنگری در ساختار این وزارتخانه شد.
برای اجرایی شدن این لایحه، نیاز است که سنا و رئیس‌جمهوری آمریکا نیز آن را تایید کنند. در صورت تصویب نهایی، وزارت خارجه موظف خواهد بود از کشور‌هایی که از سال 2021 به افغانستان تحت حاکمیت طالبان کمک کرده‌اند، گزارشی ارائه دهد و برای جلوگیری از دسترسی طالبان به این کمک‌ها راهبردی تدوین کند.
تیم بورچت در پایان نامه‌اش به ترامپ نوشت که منتظر بازگشت او به کاخ سفید است و تلاش‌هایش را برای به نتیجه رسیدن لایحه توقف کمک به افغانستان تحت سلطه طالبان از سر می‌گیرد.
تعحب ایلان ماسک از ارسال کمک مالی به طالبان
ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت‌های تسلا و اسپیس‌اکس، با بازنشر نامه تیم بورچت در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) از احتمال ارسال کمک‌های مالی ایالات متحده به طالبان ابراز تعجب کرد و نوشت: «آیا ما واقعا پول مالیات‌دهندگان آمریکایی را برای طالبان می‌فرستیم؟»
این اظهارنظر ماسک که بیش از 150 میلیون دنبال‌کننده دارد، توجهات بیشتری را به این موضوع جلب و درباره سیاست‌های دولت بایدن در قبال افغانستان پرسش‌هایی جدی مطرح کرد. این توییت بازتابی گسترده در رسانه‌ها و میان کاربران داشت و درباره نظارت بر نحوه استفاده از کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی بحث‌هایی را برانگیخت.
منتقدان ارسال کمک‌های بین‌المللی به افغانستان از جمله بورچت، معتقدند که طالبان ممکن است از این کمک‌ها برای تقویت حکومتشان استفاده کنند. در حالی که مدافعان این کمک‌ها بر اهمیت کمک‌های بشردوستانه برای مردم افغانستان تاکید دارند. این موضوع همچنان یکی از بحث‌برانگیزترین مسائل در سیاست خارجی ایالات متحده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1319123/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تعرض جدید نظامیان آمریکایی مستقر در ژاپن |‌ قربانی بلافاصله پس از حادثه ...

آخرین خبر از نقل و انتقالات فوتبال اروپا امروز چهارشنبه 19 دی / بند تمدید هیونگ مین فعال شد

ماسک از رخ اروپا می‌افتد؟

فرانسه: اتحادیه اروپا می‌تواند برخی از تحریم‌های سوریه را به سرعت لغو کند

نظر سازمان جهانی بهداشت درباره ویروس HMPV در چین

سفیر چین در تهران با معاون بین‌الملل معاون اول رئیس‌جمهور دیدار کرد

مرگ 3 نفر طی یک ماه در زندان‌ ایالت تگزاس

ضرر 220 میلیارد دلاری غول فناوری آمریکا در یک روز

روایتی از ماجرای پهپادهایی که کل آمریکا را نگران کرد/ آیا پای جمهوری اسلامی ایران در میان بود؟

دوران پهلوی قلعه مستحکم منافع آمریکا بود | آمریکایی‌ها کینه شتری دارند و به آسانی‌ها دستبردار نیستند | نگذارید تبلیغات دشمن روی افکار عمومی اثر کند

پهلوی قلعه مستحکم منافع آمریکا بود | آمریکایی‌ها کینه شتری دارند و به آسانی‌ها دستبردار نیستند

پهلوی قلعه مستحکم منافع آمریکا بود | آمریکایی‌ها کینه شتری دارند و به آسانی‌ها دستبردار نیستند | نگذارید تبلیغات دشمن روی افکار عمومی اثر کند

رمز شکست آمریکا در لبنان

رهبر انقلاب:‌ 19 دی یکی از قله‌های تاریخ کشور ماست؛ باید از آن درس و عبرت بگیریم

هشدار فرانسه به ترامپ درباره تصرف گرینلند

رهبر انقلاب: توجه به خواست‌ها و منافع آمریکا،‌ تهدید مردم‌سالاری است

سرمقاله جمهوری اسلامی/ جای خالی مرد مدیریت بحران‌ها

احتمال لغو فوری برخی تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه

بمباران بنت جبیل در جنوب لبنان

مجسمه نتانیاهو غرق در خون شد

تداوم حملات رژیم صهیونیستی به غزه و زنگ خطر درباره فاجعه بشری در بیمارستان ناصر

اعلام آخرین قیمت انواع گوشت مرغ در بازار

44.5 تن شمش طی 4 ماه گذشته وارد کشور شد

تأثیر ترامپ بر بازارهای جهانی؛ واقعیت یا بزرگنمایی؟

توضیحات نایب رییس کمیسیون اقتصادی در خصوص موضوع دستمزد ناعادلانه کارگران با توجه به تورم و استیضاح وزرا

پزشکیان: عراق کشوری مهم و شریک راهبردی برای ایران است

تاکید بر احداث راه آهن بصره- شلمچه

امیدواریم روند توسعه همکاری‌های ایران و عراق شتاب بیشتری بگیرد

عکس/ دیدار نخست وزیر عراق با مسعود پزشکیان

روابط ایران و عراق در عالی‌ترین سطح در جریان است

وزیر خارجه موقت سوریه به عراق می‌رود

تصاویر/ ورود محمدشیاع‌السودانی، نخست‌وزیر عراق به تهران

روایت پزشکیان از دغدغه‌های مهم ایران و عراق | روابط دو کشور روابطی راهبردی است

پزشکیان: سفر نخست وزیر عراق به تهران نقطه عطفی در روابط دو کشور است + فیلم

السودانی: پیگیر اجرایی شدن پروژه‌های مشترک با ایران هستیم

پزشکیان: روابط ایران و عراق در عالی ترین سطح در جریان است

روابط ایران و عراق در عالی‌ترین سطح است / رشد و پیشرفت کشورهای پیرامون ایران برای ما مهم است

رییس‌جمهور: امیدواریم روند توسعه همکاری‌های ایران و عراق شتاب بیشتری بگیرد

پزشکیان: روابط ایران و عراق در عالی‌ترین سطح است

بی‌سوادی؛ چالشی جدی برای توسعه فرهنگی و اقتصادی کشور

کیفیت هوای تهران قابل قبول شد

کارآفرینی شاه کلید توسعه است

از هیچ کوششی برای مساعدت به فعالان اقتصادی فروگذار نخواهیم کرد

رهبر انقلاب: امکان رشد اقتصادی 8 درصدی وجود دارد

توجه به فرمایشات رهبر انقلاب؛ توان داخلی، رمز رشد 8 درصدی اقتصاد

آیا دوره بازاریان سنتی به پایان رسید؟ | ملاقات با تاریخ

سیاست جدید ارزی و پایان بهانه‌ها برای عدم بازگشت دلار صادراتی

پتروشیمی خلیج فارس نماینده جدید خود در باشگاه استقلال را معرفی کرد

شورای نگهبان با انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی موافقت کرد

مسئولیت اجتماعی پتروشیمی‌ها: از تأثیرگذاری تا تحول پیرامونی