ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سقوط آزاد «ماکرون» در صحنه سیاست اخبار ایران

سقوط آزاد «ماکرون» در صحنه سیاست
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - اغلب فرانسوی ها، ماکرون را یک مانع و سد در مسیر بهبود وضعیت کشورشان ارزیابی می کنند. فردی که نه می تواند راه حل ارائه کند و نه اجازه می دهد تا آن هایی که می توانند مشکلات فرانسه را حل کنند، فرصتی برای ابراز وجود داشته باشند. - اخبار رسانه ها -
به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، بر اساس جدیدترین نظرسنجی انجام شده توسط روزنامه فرانسوی فیگارو، 61 درصد از فرانسوی ها اعلام کرده‌اند که بحران سیاسی جاری در کشورشان باید از طریق استعفای امانوئل ماکرون پایان یابد.
این عدد از رشد 7 درصدی در قیاس با ماه سپتامبر گذشته خبر می دهد. در عین حال، 72 درصد از فرانسوی ها تاکید کرده اند که هیچ امیدی به عملی شدن وعده های ماکرون ندارند.
کمتر کسی است که معادلات سیاسی در فرانسه را دنبال کند و نداند که امانوئل ماکرون رئیس جمهور این کشور در یک بن بست تمام عیار قرار گرفته است. بر اساس جدیدترین نظرسنجی انجام شده توسط روزنامه فرانسوی "فیگارو"، 61 درصد از فرانسوی ها اعلام کرده اند که بحران سیاسی جاری در کشورشان باید از طریق استعفای امانوئل مکرون پایان یابد. این عدد از رشد 7 درصدی در قیاس با ماه سپتامبر گذشته خبر می دهد.
در عین حال، 72 درصد از فرانسوی ها تاکید کرده اند که هیچ امیدی به عملی شدن وعده های ماکرون ندارند. مارین لوپن رهبر جریان اپوزیسیون فرانسه به تازگی در موضع گیری گفته که مکرون عملا همه فرانسوی ها را خشمگین کرده و پیش بینی می شود که او زودتر از موعد پُست خود را ترک کند. وی تاکید کرده که مکرون نه در داخل و نه خارج از فرانسه، اعتباری ندارد.
بر طبق قانون، امانول ماکرون تا سال 2027 رئیس جمهور فرانسه خواهد بود. با این حال، مخالفان وی معتقدند که او مدام برای آرام کردن مخالفت ها علیه خود، اقدام به مطرح کردن شعار و وعده های تازه می کند. مدتی قبل بود که نخست وزیر منصوب ماکرون یعنی میشل بارنیه نیز از سِمت خود برکنار شد و اکنون دولت وی صرفا در حال اداره وضعیت در فرانسه تا زمان برگزاری انتخابات پارلمانی است و اختیارات اجرایی چندانی ندارد. سقوط دولت بارنیه سریع ترین سقوط یک دولت در فرانسه در 60 سال اخیرِ این کشور بوده است.
پیشتر هم ماکرون در اقدامی جنجالی به دلیل اوج گیری قدرتِ طیف های رقیبش به ویژه در انتخابات پارلمان اروپایی، اقدام به انحلال پارلمان فرانسه کرده بود. اقدامی که با انتقادات زیادی از وی همراه شد. با این همه، سوال اصلی در این رابطه این است که براستی دلیل وضعیت وخیم و بحرانی مکرون در عرصه معادلات سیاسی فرانسه چیست؟ به نظر می رسد برای پاسخ به این پرسش بایستی 3 مولفه را مد نظر داشت.
2025؛ دشوارترین سال دوران ریاست جمهوری «ماکرون»
یک: سیاست‌های طبقاتی رئیس جمهور فرانسه
یکی از ویژگی های بارز سال های اخیرِ قبضه قدرت توسط امانوئل مکرون و احزاب سیاسی متحد وی در فرانسه این بوده که آن ها عملکرد به شدت طبقاتی را از خود به نمایش گذاشته و می گذارند. به طور خاص در مورد لایحه اصلاحی قانون بازنشستگی در فرانسه که سن بازنشستگی در این کشور را افزایش می داد، طبقات متوسط و ضعیف فرانسه اعتراض داشتند که این اقدام ماکرون کاملا در راستای خدمت رسانی به منافع ثروتمندان فرانسوی است.
در حقیقت، ماکرون و جریان های سیاسی متحد او در قدرت سعی دارند با افزایش فشارها به طبقات متوسط و ضعیف در جامعه فرانسه، پایگاه حمایتی خود در میان طبقه ثروتمندان را حفظ کنند و از حمایت های آن ها همچنان برخوردار باشند. درست به همین دلیل هم است که مکرون را در فرانسه با لقب رئیس جمهورِ ثروتمندان می شناسند. دیگر اصلاحات مد نظر مکرون در حوزه هایی نظیر قیمت سوخت نیز کمترین خسارت و چالش را برای اغنیای فرانسوی به همراه داشته این در حالی است که دیگر طبقات اقتصادی و اجتماعی در این کشور، آسیبهای جدی را متحمل شده اند.
دو: بحران اقتصادی در فرانسه
فرانسه از همان سال های نخستِ حضور ماکرون در قدرت در دهه 2010 میلادی، با چالشهای اقتصادی عدیده‌ای دست به گریبان بود با این حال، وقوع پاندمی کرونا و البته اوج گیری جنگ های اوکراین و غزه، تاثیرگذاری مستقیمی را بر اقتصاد فرانسه داشته اند و سخت تر شدن زندگی رفاهی و معیشتی مردم در این کشور را سبب شده اند. در این چهارچوب، منتقدان و طیف مخالفان ماکرون معتقدند که او به خوبی قادر به مدیریت وضعیت نبوده و نه تنها سیاست هایش بحران اقتصادی در فرانسه را تشدید کرده اند و در عین حال، عامه مردم فرانسه را از نظر اقتصادی ضعیف‌تر ساخته اند بلکه همین شکست و عدم تمایل ماکرون به تغییر رویکردهایش سبب شده تا وی از موقعیت رئیس جمهوری برای همه فرانسوی ها خارج شود و خود به عامل تشدید و تعمیق قطبی گرایی سیاسی و اجتماعی و اقتصادی در کشور فرانسه تبدیل شود. موضوعی که از چشم اندازی کلان، موجب بحرانی‌تر شدنِ هر چه بیشتر وضعیت معادلات اقتصادی در فرانسه شده است.
در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال 2022 فرانسه نیز شاهد بودیم که اگرچه ماکرون توانست پیروز انتخابات شود با این حال، رقیب اصلی وی یعنی مارین لوپن از جریان راستگرای فرانسه هم توانست آرا قابل توجهی را به سمت خود جلب کند و با کمترین فاصله ممکن در طی دهه های گذشته، از ماکرون شکست خورد. بسیاری شکست مارین لوپن را یک یپروزی بزرگ برای وی و متحدانش عنوان کردند و تاکید کردند که مکرون عملا پالس‌های هشدار انتخابات مذکور را به خوبی حس کرده است. 
سه: فرسایشی شدنِ حضور ماکرون در قدرت
در نهایت باید گفت که ماکرون از سال 2017 که رئس جمهور فرانسه شده تا به امروز، نه در حوزه مشکلات اقتصادی فرانسه، نه مسائل بین المللی این کشور و نه حتی ایجاد انسجام سیاسی و برخورد منعطف و منطقی با جریان های مخالف و اپوزیسیون، نتوانسته عملکرد مطلوبی را از خود نشان بدهد و همین مساله سبب شده تا بسیاری از فرانسوی ها بر اساس آنچه جدیدترین نظرسنجی روزنامه فیگارو به آن اشاره داشته، اذعان کنند که صرفا گذار از ماکرون است که می تواند مشکلات جدی فرانسه را درمان کند.
در واقع، اغلب فرانسوی ها، ماکرون را یک مانع و سد در مسیر بهبود وضعیت کشورشان ارزیابی می کنند. فردی که نه می تواند راه حل ارائه کند و نه اجازه می دهد تا آن هایی که می توانند مشکلات فرانسه را حل کنند، فرصتی برای ابراز وجود داشته باشند. همین موضوع سبب شده تا احزاب راستگرا که سال ها در صحنه سیاست فرانسه در حاشیه بودند، اوج گیری قابل توجهی را از منظر جلب توجه افکار عمومی داشته باشند و به اذعان بسیاری از صاحب نظران، رئیس جمهور آتی فرانسه را باید از میان آن ها جستجو کرد.
منبع: جهان نیوز 
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1319180/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایلان ماسک در اندیشه خرید لیورپول؟

ایلان ماسک دست روی باشگاه مطرح فوتبال گذاشت

دیدار سفیر چین با معاون عارف

سازمان جهانی بهداشت: ویروس اچ‌ام‌پی‌وی معمولا بی‌خطر است

◄ قطار کانتینری چین – ایران از مرز اینچه برون گذشت

روش‌های انتقال بیماری ویروسی HMPV/ بیماری چینی واکسن دارد؟

مشخصات هواپیمای KJ-3000؛ هواپیمای کنترل و هشدار زودهنگام چین

علی خطیر: نگاه رییس فدراسیون به آینده فوتبال مثل افغانستان نباشد، مثل عربستان باشد/ از دست رفتن قهرمانی استقلال قسمت بود

پشت پرده احداث سد پاشدان در افغانستان چیست؟

جهنم جدید برای متحدیدن آمریکا / حمله به بمب های سنگرشکن

رهبر انقلاب: کار نرم‌افزاری دشمن، فاصله‌انداختن بین واقعیت و تصور افکار عمومی است

چین و روسیه قدرت موشک ها یپرسونیک را به رخ همه کشیدند

ترامپ خواستار افزایش سقف بدهی‌های ملی شد

موشک‌های هایپرسونیک؛ بلای جان این کشور

تأثیر محدودیت‌های نفتی بر توسعه آلاسکا

طالبان: کمک‌های آمریکا برای فرار همکارانش هزینه شده است

تجاوز هوایی سازمان تروریستی سنتکام آمریکا به یمن

هشدار انصارالله درباره رژیم صهیونیستی

سفر وزیر خارجه بحرین به سوریه

میقاتی: لبنان فردا رئیس‌جمهور خواهد داشت

ارمنستان، خیالِ روسیه را راحت کرد

حزب‌الله: مانعی بر سر اجماع لبنانی‌ها برای انتخاب رییس‌جمهور نخواهیم بود

آمریکا پشتِ نتانیاهو ایستاد؛ دادگاه بین‌المللی کیفری را تحریم می‌کنیم

اوکراین: آماده‌ایم جای مجارستان را در ناتو و اتحادیه اروپا بگیریم

عقب ماندگی 7 هزار میلیارد تومانی بودجه معاونت فنی شهرداری تهران

عقب‌ماندگی ساخت 50 هزار مسکن محرومان بنیاد مسکن

سبزپوشی بورس در هفته جاری

نخست‌وزیر عراق: روابط ایران و عراق باید گسترش یابد؛ مخالف زبان تهدید علیه سایر کشور‌ها هستیم

السودانی: زبان گفت‌و‌گو بهترین روش برای حل اختلافات بین کشورهاست/ دخالت‌های خارجی در سوریهباید متوقف شود + فیلم

نشست مطبوعاتی مشترک رئیس جمهور ایران با نخست وزیر عراق/ پزشکیان: امنیت، رشد و رفاه مردم عزیز عراق از اهمیت شایانی برای ما برخوردار است

تصاویری از تیپ جدید مسعود پزشکیان در مراسم استقبال رسمی از نخست وزیر عراق

مسعود پزشکیان: ایران و عراق دغدغه‌های مشترکی در ارتباط با تحولات جاری در سوریه دارند

از تولد در ریاض تا حکومت در دمشق/ این جولانی بی رحم کیست؟

پزشکیان: امنیت، رشد و رفاه مردم عزیز عراق از اهمیت شایانی برای ما برخوردار است

زنده نگه داشتن امید، مهمترین وظیفه/ رسانه‌ها توهم اقتدار آمریکا را بشکنند

رهبر انقلاب: کینه آمریکا نسبت به ایران کینه شتری است / ما از مقاومت در هرنقطه‌ای که در مقابل رژیم صهیونیستی ایستادگی کند، حمایت میکنیم + فیلم

اجرای عدالت و مردمداری شرط توسعه پایدار در خوزستان است

تأکید پزشکیان بر تقویت مناسبات اقتصادی ایران و عراق

الگو ساخت ورزشگاه‌های بزرگ دنیا از کجا می‌آید؟

درمان اقتصاد باید در بخش سیاسی رفع شود/ حق شناس: تحریم مانعی جدی است

رهبر انقلاب: تحقق رشد 8 درصد امکان‌پذیر است/مواضع شجاعانه رئیس‌جمهور دل مردم را شاد کرد

رهبر انقلاب: آمریکا با تحریم قصد به زانو در آوردن اقتصاد ایران را داشت، اما ملت ایران بیشترین پیشرفت را کرد

کاهش قیمت BTC تا چه میزان امکان‌پذیر است؟

موقعیت جغرافیایی ایران و عراق برای تشکیل یک هاب منطقه‌ای اقتصادی بی‌نظیر است

مصونیت افکار عمومی در برابر تبلیغات دشمن ضروری است

تأکید پزشکیان و السودانی بر تقویت مناسبات اقتصادی ایران و عراق

وزیر صمت به سیستان و بلوچستان می‌آید

سفر وزیر صمت به سیستان و بلوچستان

افتتاح آزمایشگاه ایمنی انرژی در شیان چین با مشارکت دانشگاه تبریز

تعاونی‌های مرزنشینان خراسان جنوبی تقویت شود