زنگ هشدار جدی با محوریت فقر در ایران
اخبار ایران
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج
، در سال های گذشته به دلایل مخالف از جمله تشدید تحریم های خارجی علیه ایران و البته تداوم برخی مشکلات ساختاری و سومدیریت های داخلی، شاهد عقب ماندن قابل توجه وضعیت درآمدی مردم از نرخ فقر در ایران بوده ایم. موضوعی که فقیر شدن طیف های قابل توجهی از مردم کشورمان را به دنبال داشته است.
در این راستا، مساله فقر و گسترش آن در کشورمان، به دغدغه ای محسوس و قابل توجه از منظر صاحب نظران و تحلیلگران مختلف تبدیل شده است.
در این رابطه، اخیرا سلام ستوده، نماینده مردم مهاباد در مجلس شوای اسلامی رد موضع گیری معناداری تاکید کرده که در وضعیت کنونی بیش از 25 میلیون نفر در ایران زیر خط فقر زندگی می کنند و قدرت خرید و درآمد مناسبی ندارند. البته که پیش از این نیز برخی کارشناسان نسبت به این موضوع هشدار داده و تاکید کرده اند که گسترش فقر در کشورمان خود می تواند ایجاد کننده سیلی از دیگر چالش ها و مسائل در حوزه های مختلف باشد.
موضوعی که تحقق آن با هزینه های قابل توجهی برای ایران همراه خواهد بود. با این همه، افزایش فقر در ایران و رانده شدن طیف های قابل توجهی از مردم کشورمان به زیر خط فقر، واقعیتی است که در تحلیل آن باید به دو نکته توجه داشته باشیم.
اول اینکه افزایش افرادی که در کشورمان زیر خط فقر قرار دارند، در نوع خود این پالس و پیام معنادار را به ذهن مخابره می کند که این موضوع می تواند چالش های جدی را برای بخش تولید و به طور کلی رونق اقتصادی ایران به دنبال داشته باشد. توجه داشته باشیم که وقتی طیف های قال توجهی از مردم یک کشور قدرت خرید خود را به واسطه سطح پایین درآمدیشان از دست می دهند، این مساله بدان معناست که دیگر همچون گذشته قادر نخواهند بود نسبت به بهرهمندی و خرید کالاها و خدمات مورد نیاز خود اقدام کنند.
این مساله سبب می شود تا حوزه تولید و صنعتگران و به طور کلی فعالان اقتصادی در کشورها آسیب ببینند. اهمیت این موضوع زمانی بیش از پیش آشکار می شود که توجه باشیم بخش تولید پیشران و محرک اصلی رشد و توسعه اقتصادی در هر کشوری است. از این رو، تضعیف آن نیز به تضعیف بنیه اقتصادی کشورها خواهد انجامید.
نکته دوم اینکه در سال های گذشته، سال به سال شاهد فاصله گرفتن درآمد طیف های قابل توجهی از مردم کشورمان به ویژه کارگران از نرخ تورم بوده ایم. این یعنی افراد سال به سال فقیرتر شده اند. اساسا همین نگاه فرسایشی به حوزه مسائل اقتصادی و اجتماعی است که در طی سال های اخیر برای ایران مسالهساز شده است. از این رو، مسوولان امر و جریان حکمرانی در کشورمان باید هر چه سریعتر نگاه های انفعالی در مواجهه با معضلات اقتصادی را کنار بگذارند و به جای مدیریت بحران، به دنبال یافتن راه حل باشند.
بدون تردید تداوم روندهای کنونی سبب خواهد شد تا وضعیت فقر در ایران بدتر شده و کشورمان با هزینه ها و خسارات جدی در نتیجه این موضوع رو به رو خواهد شد.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1319784/