ایرانیان جهان

آخرين مطالب

کتاب «نافع (تفسیر اقتصادی قرآن)» روانه بازار نشر شد اخبار ایران

کتاب «نافع (تفسیر اقتصادی قرآن)» روانه بازار نشر شد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، کتاب «نافع (تفسیر اقتصادی قرآن)» اثر حسین میرزاخانی در 344 صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.
تفسیر حاضر در بردارنده ره‌یافت‌های اقتصادی بزرگترین منبع اعتقادی و معرفتی جهان آفرینش، یعنی قرآن کریم است راه حل‌هایی ارائه می‌دهد که با مفاهیم بلند عدالت خواهی، ارزش‌های اخلاقی و آزادی کاملاً سازگاری و هماهنگی دارند.
این تفسیر تبیین کننده سازوکارهای رشد و توسعه اقتصادی است و از راهکارهای تنظیم منطقی تولید، توزیع و مصرف کالاها و خدمات سخن می‌گوید. همچنین عوامل واپس‌گرایی و عقب ماندگی اقتصادی ملت‌ها را توضیح می‌دهد. 
از ویژگی‌های ممتاز کتاب پیش رو این بوده که دربردانده تمامی سرفصل‌ها و کلیدواژه‌های روزآمد اقتصادی است که از جمله آنها می توان به همچون اقتصاد و اعتقاد، تولید، بهره‌وری سرمایه، کشاورزی، دام‌داری، تجارت، اصول رشد کسب و کار، اقتصاد جنگ و صلح، اقتصاد زیستی، صنعت و مهارت، تورم، رکود، توزیع ثروت، مدیریت مصرف، دهک‌بندی، برنامه و بودجه، بازار سرمایه، بازارهای موازی غیر مولد، نقش آفرینی دولت در اقتصاد، اصطلاحات مستمر اقتصادی، نظام بانکی، خوش حسابی و معوقات بانکی، اهداف و برکات توسعه اقتصادی، اصول اخلاقی در حوزه اقتصاد، موانع پیشرفت، فرهنگ مبارزه با فقر و بی‌عدالتی و حذف محرومیت از کلیت جامعه، ساختن جامعه سالم، با بن‌مایه‌های اقتصادی سالم و جامع، وابستگی متقابل اقتصادی، مالکیت فکری و معنوی، آداب تجارت، تعزیر مالی، اقتصاد دانش بنیان، مکاتب اقتصادی، سرمایه‌داری کازینویی، اقتصاد سیاه، بورس و حتی جهانی شدن اقتصاد و داد و ستد بین المللی اشاره کرد.
در مجموع، این تفسیر نشان دهنده برتری اقتصاد اسلامی بر اقتصادهای سرمایه‌داری (کاپیتالیسم)، کمونیسم و مختلط است، زیرا اقتصاد اسلامی، اقتصادی منعطف، کم ریسک (خطرپذیر)، کارآمد، اخلاقی و عاطفی، نزدیک به اقتصاد مختلط، پیدایش قله‌های ثروت، مشوق تولید دانش بنیان، سرمایه‌گذاری و کارآفرینی و نوآوری، پیگیر رفاه‌مندی همه اقشار جامعه است. 
برشی از اثر
* تشویق به تولیدات صنعتی در بخش دفاعی و نظامی
«وَعَلَّمْنَاهُ صَنْعَهَ لَبُوسٍ لَّکُمْ لِتُحْصِنَکُم مِّن بَأْسِکُمْ فَهَلْ أَنتُمْ شَاکِرُونَ» و ساختن زره را که به سود شماست به وی [داوود علیه السلام] آموختیم تا شما را از آسیب جنگتان حفظ کند(سوره انبیا، آیه 80).
«لبوس» در اصل به معنای لباسی است که انسان را از هر چیز زشتی بپوشاند و اینجا با توجه به کاربردی که برای آن تعریف شده، مراد زره جنگی است. برخی اهل لغت خود لبوس را به معنای «درع» (زره) گرفته اند. یکی از موارد کاربرد واژه «لبوس» مطلق «سلاح» است. ولی به همان دلیل پیش گفته مقصود از آن سلاح‌هایی است که جنبه دفاعی دارند.
تولید سلاح‌های دفاعی و بازدارنده و فروش و تجارت آنها باید تحت نظارت افراد صالح و شایسته باشد. این مطلب برداشتی از آموختن سند زره‌سازی به داوود(ع)! تولید سلاح دفاعی و بازدارنده و استفاده از آن، امری لازم و ضروری است. نوع و مقدار تولید و گسترش آن باید در جهت منافع و خیر و صلاح مردم و جامعه دینی، و نیز با مدیریت افراد صالح و تحت نظارت رهبری نظام دینی باشد؛ زیرا این امور (همچون جنگ و صلح) مهم‌تر از آن است که به دست نظامیان سپرده شود. به کارگیری دانش و فناوری‌های نوین، به منظور دفاع از منافع انسان‌های مظلوم و مورد تجاوز ستمگران، یک ضرورت است. کسی نزد امام کاظم(ع) رفت و از وی پرسید: مردم دو سرزمین که هر دو کافرند، در حال جنگ و ستیز با یکدیگرند. آیا ما مجازیم که تجارت سودآور فروش سلاح با آنان را برگزینیم؟ امام(ع) پاسخ فرمود: «به آنها سلاح دفاعی [نه تهاجمی و آدم کشی] بفروش».
حفظ منافع و خیر و صلاح مردم، اصل اساسی در اقتصاد نظامی است. برداشت یاد شده از «لام» انتفاع در «لکم» استفاده گردید.
علاقه مندان برای تهیه این کتاب می توانند به نشانی اینترنتی مؤسسه بوستان کتاب به آدرس www.bustaneketab.ir مراجعه کنند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1322079/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش عارف به پیشنهاد دیدار ترامپ و پزشکیان | امروز دیدار با ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در دستور کار جمهوری اسلامی نیست

آلمان: غزه متعلق به فلسطینیان است

آماده‌سازی پنتاگون برای خروج کامل از سوریه

پزشکیان: اتحاد اعضای اوپک مانع تحریم آمریکا خواهد شد

معاون وزیر نفت در پاسخ به تهدید ترامپ: تجربه ما هم بیشتر از گذشته است / باید برای هر نوع احتمالی برنامه ریزی داشته باشیم

تمایل دونالد ترامپ برای توافق هسته ای با ایران

مجاهد: بازپس‌گیری پایگاه بگرام و سلاح‌ها رویا و خیال پردازی است

مقصد سفر جدید پزشکیان مشخص شد

قیمت طلا اوج گرفت/ طلا به 3000 دلار می‌رسد؟

مجاهد: بازپس‌گیری پایگاه بگرام خیال پردازی است

مارکو روبیو: آمریکا آماده رهبری و زیبا کردن غزه است

سازمان ملل: کوچ اجباری فلسطینیان ممنوع است

ترامپ: توافق هسته‌ای راستی‌آزمایی‌ شده با ایران را ترجیح می‌دهم

رئیس‌رئیس‌جمهور: اعضای اوپک متحد باشند، آمریکا نمی‌تواند یکی از اعضا را تحریم کند

قسد به احتمال خروج آمریکا از سوریه واکنش نشان داد

آرژانتین از سازمان جهانی بهداشت خارج می‌شود

رئیس‌جمهور: اعضای اوپک متحد باشند، آمریکا نمی‌تواند یکی از اعضا را تحریم کند

ظریف: آمریکا باید موانع را بردارد +ویدیو

درآمدزایی رئیس جمهور فلسطینی تبار السالوادور از زندانیان آمریکا

ترامپ قواعد بازی را بهم زد؛ بهترین پاسخ تهران، اجابت این درخواست است!

سازمان ملل مدعی شد کوچ اجباری فلسطینیان ممنوع است

کینه این قوم علیه ظریف عمیق است

چرا ترامپ رویای مالکیت غزه را در سر دارد؟

«ترامپی»؛ توهین روزنامه اصولگرا به ظریف

عیسی مروان، مردِ در سایه تشکیلات حماس که بود؟

رسانه عربی: بن‌گویر می‌خواهد به غیر از غزه اهالی کرانه باختری را هم کوچ دهد

ادعای عجیب اردوغان: من و جولانی درباره آینده منطقه توافق کردیم

نماینده ترامپ: «غزه دستکم برای 10 تا 15 سال آینده، غیر قابل سکونت است»

ترامپ در دیدار نتانیاهو: شایسته دریافت جایزه صلح نوبل هستم

وزارت دادگستری غزه: طرح ترامپ به زباله‌دان تاریخ خواهد پیوست

عضو کمیسیون صنایع مجلس مدعی شد: شرکت کروز با تبانی سهام دار ایران خودرو شده است

سکه بهار آزادی و امامی به رکوردهای تازه دست یافتند؛ نرخ مسکوکات صعودی ماند!

بخش خصوصی بالاخره فرمان هدایت ایران خودرو را بر عهده گرفت

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با خانواده های معظم شهدا و ایثارگران

فیلم/ حرف‌های جنجالی مهران غفوریان درباره مشکلات اقتصادی مردم

افت فروش تسلا در اروپا؛ آیا امپراتوری فناوری ماسک در خطر است؟

رفع فیلتر تلگرام و یوتیوب در 22 بهمن صحت دارد؟

امضای اولین ضمانت‌نامه دولتی برای یک شرکت ایرانی در پروژه بین‌المللی

واحد‌های تولیدی مناطق آزاد از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده خارج شدند

پزشکیان یک لایحه در همکاری مشترک با روسیه را به مجلس ارسال کرد

ارائه صورت‌های مالی دولت برای اولین بار در هیات دولت

بازیگران و همسران شان در فجر 1403

افتتاح استخر کارگران الیگودرز با تأمین مالی 18 میلیارد

اولین شکاف اروپا و امریکای ترامپ؛ اروپا طرح ترامپ را غیرقانونی خواند

رتبه‌بندی توپ طلای 2025؛ یامال و رافینیا در تعقیب صلاح

چین در واکنش به تحریم‌های غرب، صادرات پنج فلز استراتژیک را محدود کرد

برانکو، آینده پرسپولیس را پیش‌بینی می‌کند: آیا رؤیاها به حقیقت می‌پیوندند؟

سرمربی ایرانی فوتسال افغانستان تمدید کرد

روبیو: آمریکا غزه را دوباره زیبا خواهد کرد

افت یک درصدی بهای نفت در پی جنگ تجاری چین و آمریکا