جبرائیلی: هیچ تضمیمی وجود ندارد با قبول FATF از لیست سیاه خارج شویم/ باهنر: موضع مجلس در قضیه FATF تعیین کننده است +فیلم
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - باهنر و جبرئیلی به بررسی FATF مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگوی ویژه خبری پرداختند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا باهنر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و یاسر جبرائیلی عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و رئیس سابق مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه خبر به بررسی FATF در مجمع تشخیص پرداختند.
باهنر گفت: اقدامی که میخواهد انجام شود منافعش بیشتر است یا ضررش و خدای ناکرده کسانی نباشند که ذینفع باشند و یا نه و بیشتر بحث ما مصلحت نظام و کشور است و تعاملاتی که باید با نظام بینالملل داشته باشیم البته من موافق FATF هستم.
جبرائیلی در ادامه برنامه بیان کرد: باید مصلحت 86 میلیون نفر ایرانی را در نظر بگیریم.هنوز مسئله به درستی فهم نشده است که چیست. اصلا بحث پیوشتن ایران به FATF نیست و در دستورکار ما نیست. عدهای فکر می:نند جایگاه حقوقی است که اشتباه ات. FATF نهاد بین دولی است و استانداردهایی دارند و باید رعایت شود. الحاق کشور به پالرمو CFT تکلیف FATF است و گفتن باید عضو این دو تا کنوانسیون شوید.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: پس از برجام در زمانی که نوبت به آمریکا برای اجرای تعهداتش رسید لیستی از تحریمها را آوردند که صداوسیما، وزارت اطلاعات و 178 شخصیت حقوقی و حقیقی در آن بودند که نباید ذینفع برداشتن تحریمها باشند و گفتند باید FATF را اجرا کنید.
رئیس سابق مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص اظهار کرد: وزیر اقتصاد وقت اقدام به اجرای FATF کرد و از 41 بند 39 بند اجرا شده است. توصیههای FATF با دو کنوانسیون CFT و پالرمو انجام میشود.
جبرائیلی گفت: آنها میخواهند تعهد بینالمللی درست کنند. تعهد بینالمللی مثل NPT است و گفتند ممکن است NPT را نقض کنید و پرونده را به شورای امنیت بردند و اینجا میگویند عضو این دو کنوانسیون شوید که اگر تحریمها را دور زدید ما بتوانیم با شما برخورد کنیم.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی اختلاف بین مجلس دهم و یازدهم بر سر FATF
باهنر در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری اظهار کرد: مسئله FATF از نظر حقوقی این است که در مجلس دهم مسئله پیوستن به همه این کنوانسیونها تصویب شد و به شورای نگهبان رفت و اشکالها برطرف شد، اما در دو الی سه مورد شورا ایراد حقوقی گرفت و مجلس بر مصوباتش اصرار کرد و طبق قانون اساسی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد تا قضاوت کند که یا نظر شورای نگهبان و یا مجلس را تایید کند.
نماینده ادوار مجلس ادامه داد: در مدت کوتاهی دوره مجلس دهم تمام شد و مجلس یازدهم آمد. مجمع تشخیص جلسه گذاشت تا بین نظر مجلس و شورای نگهبان به قضاوت مصلحتجویانه برسد که اتفاق جالبی افتاد و مجلس یازدهم گفت ما مدافع این مصوبه نیستیم و اصراری بر آن نداریم.
باهنر بیان کرد: مجمع تشخیص که آمد به قضاوت بنشیند باید دو نظر متفاوت را بررسی میکرد که اینجا دیگر نظر متفاوتی نبود لذا درباره آن سکوت کرد و شامل مرور زمان شد و بعد از یک مدتی که مجمع اظهارنظرنکند دیگر حق اظهارنظر ندارد و این مسئله به بایگانی رفت.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: روحانی در اواخر دولتش نامهای خدمت رهبر معظم انقلاب نوشت مبنی براینکه مجمع فرصت قانونی را از دست داده لذا دستور بفرمایید که مجمع به آن رسیدگی کند و دوم اینکه توصیه کنید که آن را مصوب کند که رهبر انقلاب با بخش اول موافقت کردند و درباره بخش دوم گفتند آنها خود کارشناس هستند و نظر میدهند.
نماینده ادوار مجلس تصریح کرد: در دولت رئیسی ایران به لیست کشورهای پرخطر تبادل مالی رفت و به کشورهای دنیا توصیه شده که نپیوستن ما به CFT و پالرمو دو اتفاق را رقم میزند و هزینه تحریمکننده را کاهش میدهد و هزینه کشورهایی که میخواهند تحریم را دور بزنند افزایش میدهد.
مشکلات مبادله تجاری با کشورها در نبود FATF
باهنر گفت: اگر چین، هند و روسیه بخواهند با ایران مبادله کنند و تحریمهای آمریکا را دور بزنند و خنثی کنند مسئله FATF مزاحمت ایجاد میکند و شهروندان ایرانی نمیتوانند در خارج حساب بانکی باز کنند یا سفارتخانههای ما نمیتوانند حساب باز کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: دولت رئیسی مقداری آن را بررسی کرد، اما به مجمع نداد. الان پزشکیان درخواست کرده و رهبر انقلاب موافقت کردند و به صحن مجمع میآید و موضع مجلس در این زمینه تعیینکننده است، چون اگر به مجمع بگویند آن را قبول نداریم مجمع دچار اعوجاج میشود لذا آیتالله آملی لاریجانی گفت باید در این زمینه مصلحت جامعه را در نظر بگیریم.
نماینده ادوار مجلس بیان کرد: تحریمهایی که علیه ایران بهکار بردند و حل نشدن CFT و پالرمو یک وزنه اضافه بر روی تحریمها میگذارد و به خودتحریمیها اضافه میکند لذا این را در مجمع دنبال میکنیم.
جبرائیلی در ادامه برنامه گفت: بار اضافی برای کشور واقعیت ندارد. آقای باهنر گفت ایران در زمان رئیسی وارد لیست سیاه شد، اما در سال 98 این اتفاق افتاد و اگر مصلحت کشور ما بود باید تصویب میشد.
هیچ تضمینی برای بعد از پیوستن به FATF نمیدهند
رئیس سابق مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص اظهار کرد: من مناظرهای با معاون وزارت اقتصاد داشتم که گفت در لیست SDN 178 نفر بودند و آقای سیف رئیس بانک مرکزی در برنامه نگاه یک گفت ما کاری با نهادهای باقی مانده در تحریم نداریم. قنبری مسئول حقوقی بانک مرکزی هم در یک رزونامه نوشت باید یک سازمان برای اجرای تحریمهای سازمان ملل ایجاد کنیم.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی بیان کرد: بانک کشاورزی در سال 96 نامه زد در هنگام خدمات ارزی استعلام کنید که به فردی که خدمات میدهید تحت تحریمها نباشد. با اینکه 39 بند FATF را اجرا کردیم پولها همچنان بلوکه ماند و اعمال فشار کردند که برجام محقق نمیشود وفشار زیادی آوردند.
جبرائیلی گفت: جهانگیری به رهبر معظم انقلاب نامه نوشت که اگر به آن نپیوندیم دیگر نمیتوانیم حقوق بدهیم و ربیعی که سخنگوی دولت بود گفت اگر به FATF نپیوندیم نمیتوانیم واکسن بخریم و نمیتوانیم عضو شانگهای شویم. ما قبلا در لیست سیاه بودیم و اصلا حجم تجارت خارجی صفر نشد بلکه بعد از تحریمها دچار مشکل شدیم.
رئیس سابق مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص افزود: اردیبشهت 97 آمریکا از برجام خارج شد و آن 178 نفرتحریم شده الان شده دو هزار نفر. اینها میخواستند پالرمو را تصویب کنند تا از مواهب برجام استفاده کنند، اما آمریکا از برجام خارج شد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی بیان کرد: یک روزنامه گفت FATF پیشنهاد مذاکره با غرب است، اما ما میگوییم شما تضمین میدهید که در آلمان فردا حساب باز کنید، اما تضمین نمیکنند یا تضمین میدهید ایران از لیست سیاه خارج شود، اما نمیدهند، چون 40 کشور آن حق وتو دارند و آمریکا و رژیم صهیونیستی این کار را نمیکنند.
باهنر در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری اظهار کرد: یکی نوشته بود اگر FATF را بپذیریم باید سردار سلیمانی را به موساد تحویل دهیم. این مسائل تحریمی که علیه ما کار میشود را آثارش را میینیم.
باید خودتحریمی را کنار بگذاریم
نماینده ادوار مجلس تصریح کرد: مسئله کنوانسیونهای پولشویی بسیاری از سردمداران آنها کارها را انجام میدهند و مثل اعلامیه حقوق بشر است که برخی مسائل آن خلاف نص صریح قرآن است، اما حالا باید بگوییم ما از آن خارج میشوبیم تا برای خودمان زندگی کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: ما نمیتوانیم دور کشور سیم خاردار بکشیم، اما با عقل و هوشمندی میتوانیم باشیم؛ قدرت دفاعی بسیار روشن است و کشورها اینکه به سمت کشورما حمله کنند را از ذهنشان پاک کردند و ما باید خودتحریمی را کنار بگذاریم، چون باید ببینیم چه اتفاقی افتاده است.
باهنر گفت: ما میتوانیم خیلی از مشکلات را حل و خودتحریمیها را کنار بگذاریم. ما در ذخایر نفت و گاز در مجموع در دنیا اول هستیم و باید با این امکانات بالقوه و عظیمی که داریم استفاده کنیم. چین، هند وروسیه میگویند اگر تحریمها را دور بزنیم مسئله نپیوستن شما به FATF مزاحم است. رئیس جمهور روسیه گفت ما یکسری اقدام میتوانیم انجام دهیم، اما باید این کار را انجام دهید.
نماینده ادوار مجلس اضافه کرد: ما همین امروز به قیمت نفت بشکهای 70 دلار سالی 210 میلیارد دلار انرژی در کشور مصرف میکنیم؛ آیا به دلار پول میگیریم؛ بطری آب از نفت گرانتر است و این خلاف صددرصدی است.
جبرائیلی در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری اظهار کرد: اگر پتروشیمی و فولاد داریم و مشکل داریم، چون با دلار به داخل کشور میفروشیم.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی بیان کرد: این اعداد فیک است کل ارزش نقدینگی کشور 140 میلیارد دلار است، اما آیا میتوان 210 میلیارد یارانه داد.
از FATF لولو درست کردند
رئیس سابق مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص تصریح کرد: اگر به این دو کنوانسیون بپیوندیم راه دور زدن تحریم بسته میشود. مقامات آمریکایی میگویند جمعآوری و به اشتراکگذاری اطلاعات مالی جهان لازمه تحریم است. دور زدن تحریم آمریکا مستلزم پولشویی است. دور زدن یعنی ایران یک کانالی داشته باشد که هویت همه مخفی بماند. ماده 7 پالرمو میگوید اگر ایران عضو شود باید اطلاعات را ثبت و به اشتراک بگذارد.
جبرائیلی اظهار کرد: FATF در فوریه 2018 یک گزارش نوشته که 72 بار اسم ایران را آورد و بر ضرورت دور زدن تحریم تاکید کرد که تبادل اطلاعات راه دور زدن تحریم است. منوچین میگوید واشنگتن از طریق این نهاد به دنبال مبارزه با دور زدن تحریم است. موسسه رند نوشت آمریکا نمیتواند به ایران حمله کند و نوشته پس از سال 2001 جنگجویان اقتصادی آمریکا آماده مبارزه با دولتهای متخاصم است. اگر آمریکا جریان بینالمللی پول را تحریم کند میتواند رشد اقتصاد قربانی را کاهش دهد.
رئیس سابق مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص گفت: ما اشتباهاتی را مرتکب شدیم. در صادرات غیرنفتی رکورد 9 سال گذشته را شکستیم و معادلات با قبل فرق کرده است و الان نفت را میفروشیم و تحریم را دور میزنیم و نباید دردسر درست کنیم، اما لولو درست کردند که نمیتوانیم واکسن بخریم و عضو شانگهای شویم.
باهنر در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری اظهار کرد: آمریکا میخواهد نظام جمهوری اسلامی نباشد و به کمتر از آن راضی نیست. جبرائیلی مطالب مقامات آمریکایی را خواند، اما ما میگوییم نباید در برابر آمریکا تسلیم باشیم و کشورمان را به آنها کشور بدهیم. در طول این 40 سال گذشته آمریکا کاری نکرده به نفع ما باشد و من کاری به سیاست آمریکا ندارم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: آقای جبرائیلی امسال سال جهش تولید با فعالان بخش خصوصی است. از بازرگانان و تجار بپرسید که FATF را تمام کنیم و به آن بپیوندیم یا نه و از آنها رفراندوم بگیریم. آنها میگویند شما مسئولان ما را خفه میکنید لذا اینکه آمریکا موافق پیوستن ما است یا نه به آن کاری نداریم.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی خسارت FATF به حزبالله
جبرائیلی در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: پمپئو گفت ایران باید پالرمو را تصویب کنید. رهبر انقلاب گفتند کسانی که میخواهند در اقتصاد تصمیمی بگیرند مواضع آمریکا را رعایت نکنند. یک خسارت دیگر پالرمو این است که FATF خواست درباره حزب الله تحقیق کند آن را اشتراکگذاری کنید.
رئیس سابق مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص اظهار کرد: یکی از طرفهای FATF اسرائیل است. اگر به این کنوانسیون بپیوندید روابط تجاری کشف میشود و آن موقع در پیجر بمب میگذارند لذا هدف از این قضیه از بین بردن مصونیت بینالمللی ما است.
باهنر در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری بیان کرد: اگر ما به پالرمو بپیوندیم آقای جبرائیلی میگوید نطنز و مراکز هستهای را میزنند لذا نباید حرفهای بیربط بزنیم. ما در 46 سال گذشته از تهدیدهای آمریکا نترسیدیم. ما 7 سال پشت سر هم حدود 40 درصد تورم داریم طبقه متوسط ما فرودست شدند. بزرگترین ثروت ما ملت ما هستند و باید آنها را نجات دهیم و از این تفکرهای جزماندیشی باید پرهیز کینم و مکلف هستیم به نفع 86 میلیون نفر فکر کنیم.
جبرائیلی در پایان برنامه گفتگوی ویژه خبری اظهار کرد: دلیل تورم 40 درصدی این است اتاق بازرگانی برای کشور تصمیمی میگیرد و با رئیس بانک مرکزی تصمیم گرفتند دلار را گران کنند.
رئیس سابق مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص تصریح کرد: مجمع یک گزارش 18 صفحهای را تهیه کردند که گزارش خوبی است و صداوسیما جلسات مجمع را بهطور زنده پخش کند.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1322119/