جنگ نرم افزار؛ گوگل آنالیتیکس و کاربران ایرانی
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار سیاسی ایونا به نقل از سیتنا , برخی رسانهها این اقدام را با تحریمهای آمریکا مرتبط دانستهاند اما برخی دیگر اعلام کردهاند طبق مجوز وزارت خزانهداری آمریکا موسوم به «دی-2»، ارائه خدماتی مانند گوگل آنالیتیکس به کاربران ایرانی، قانونی است.
یک پژوهشگر اینترنت، در حساب ایکس خود نوشت که اگر این اقدام به تحریمهای آمریکا مرتبط باشد، این تصمیم غیرموجه به نظر میرسد.
او تاکید کرد که طبق مجوز «دی-2»، خدماتی مانند گوگل آنالیتیکس که امکان مرور وب و اشتراکگذاری اطلاعات را فراهم میکنند، در صورتی که الزامات مرتبط را رعایت کنند، میتوانند قانونی تلقی شوند. نخستین واکنش ایران به درگیری ها و حمله به حلب و سوریه بخوانید
آنالیتیکس سال 1391 دسترسی کاربران به این سرویس را در کوبا مسدود کرده بود.
گوگل دلیل این محدودیت را تحریمهای آمریکا علیه کوبا اعلام کرد.
در این مجوز عمومی، از جمله به گسترش دسترسی به شبکههای اجتماعی، پلتفرمهای کنفرانسهای ویدیویی، بازیهای رایانهای، پلتفرمهای آموزش مجازی، ترجمه خودکار و خدمات تایید هویت کاربران اشاره شده است.
گوگل آنالیتیکس یک سرویس رایگان است که آمار بازدیدکنندگان یک وبسایت را نشان میدهد. اولین مدال ایران کشتی قهرمانی آسیا برای ابوذری بخوانید
در چند سال گذشته دو شرکت آمریکایی اپل و گوگل با استناد به قوانین تحریمی آمریکا، ارائه برخی خدمات به ایرانیان را متوقف کردهاند.
مرکز ملی فضای مجازی پیش از این اعلام کرده بود 44 درصد از 227 خدماتی که گوگل ارائه میکند، در ایران مسدود است. چرا گوگل آنالیتیکس کاربران ایرانی را مسدود کرد؟
گوگل آنالیتیکس، یکی از ابزارهای پرکاربرد برای تحلیل وبسایتها، به طور ناگهانی دسترسی کاربران ایرانی را محدود کرده است. این اقدام گوگل در حالی صورت میگیرد که پیشتر، وزارت خزانهداری آمریکا مجوزی را صادر کرده بود که بر اساس آن، ارائه برخی خدمات از جمله خدمات آنالیتیک به کاربران ایرانی مجاز اعلام شده بود.
کارشناسان معتقدند این تصمیم گوگل ممکن است به دلایل مختلفی از جمله فشارهای سیاسی، نگرانیهای امنیتی یا حتی خطاهای فنی اتخاذ شده باشد. با این حال، این اقدام ضربه بزرگی به کسبوکارهای آنلاین ایرانی وارد کرده و باعث ایجاد ابهام در مورد آینده استفاده از ابزارهای تحلیلی گوگل در ایران شده است. افشاگری جنجالی سر مربی تیم ملی روی باخت ایران شرط بسته بود بخوانید
نکته قابل توجه این است که گوگل پیش از این نیز سابقه مسدود کردن دسترسی کاربران برخی کشورها به خدمات خود را داشته است. این شرکت در سال 1391 دسترسی کاربران به گوگل آنالیتیکس را در کوبا مسدود کرد که دلیل آن را تحریمهای آمریکا علیه این کشور اعلام کرده بود.
در حال حاضر، بسیاری از کاربران ایرانی و فعالان حوزه دیجیتال مارکتینگ در انتظار توضیح رسمی گوگل در مورد دلایل این محدودیت هستند. همچنین، کارشناسان حقوقی در حال بررسی ابعاد حقوقی این موضوع و امکان پیگیری قانونی آن هستند.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1322754/