ایرانیان جهان

آخرين مطالب

بوی عطر تند فرانسوی پشت گوش ترامپ/تلاش غرب برای هل دادن ایران به سمت فرسایش سیاسی و اقتصادی اخبار ایران

بوی عطر تند فرانسوی پشت گوش ترامپ/تلاش غرب برای هل دادن ایران به سمت فرسایش سیاسی و اقتصادی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - برنا- گروه سیاسی: به رغم تمایل ایران برای آغاز گفت‌وگوها اما مواضع اروپا و ایالات متحده نشان می‌دهد که آنها بیش از اتخاذ یک تصمیم مشخص در قبال تهران، سیاست ذهنی کردن فشارها و بالا بردن شدت تنش‌ها را در دستور کار قرار داده‌اند.
به گزارش خبرگزاری برنا، امانوئل مکرون اولین رهبراتحادیه اروپاست که با دعوت از ترامپ برای بازگشایی کلیسای نوتردام قبل از ورود رسمی به کاخ سفید با یک مهمانی سیاسی- فرهنگی از او استقبال کرد، با اینکه سابقه مراوده با ترامپ برای اروپایی‌ها خاطرات چندان خوشی ندارند و تلنگر ترامپ برای تکاندن کت امانوئل از شوره سر و گفت‌وگوی سادیستی و تحقیرآمیز او با مرکل که این تبادل زبانی را تبدیل به یک سند محرمانه کرده بود، اما دنیای سیاست همیشه دنیای تقابل نیست و گاهی رهبران دنیا روبه روی هم خواهند نشست از بوی بد دهان سیاست گلایه نمی‌کنند، چون تاریخ تکرار متنوعی از تقابل و همکاری است.
آخرین باری که امانوئل ماکرون در سال 97 به مهمانی سه روزه ترامپ در ایالات متحده رفت تا امروز، دنیا هزاران بار چرخید. «پلیس خوب» اروپا در آن سال همه همت خود را جمع کرده بود تا ترامپ را برای ماندن در برجام قانع کند اما هرگز این اتفاق نیفتاد. مسئله ایران و برجام ساعت‌ها از این ضیافت سه روزه را به خود اختصاص داد، همانگونه که احتمالا این بار در کاخ الیزه هم ایران موضوع بحث‌های غیررسمی او و ترامپ تنها چند روز مانده به حضورش در کاخ سفید بود. بعد از آن ضیافت که حدود 6 سال از آن گذشته، اتفاقت مهمی در دنیا رخ داده وچرخ‌دنده‌های استراتژی اروپا و آمریکا را چرخانده است.
مهمتر از همه جنگ اوکراین، بعد از آن هفتم اکتبر و روایت ایرانی، اروپایی و آمریکایی از حملات متقابل حماس و اسرائیل بوده که با عقبه‌های سیاسی ادعای نقش ایران در رساندن پهپاد و تجهیزات نظامی به روسیه وارد فهرست فشارها برتهران شده است. حالا امانوئل ماکرون نقش میاندار تندرویی را بر عهده گرفته که ترامپ را به یک تصمیم مهم درباره ایران فرامی‌خواند، تصمیمی که تحلیل آن در شرایط فعلی کمی دشوار به نظر می‌رسد.
روایت آخر ماکرون درباره ایران و قدرت گرفتن مجدد ترامپ که هفته گذشته بیان شد از یکسو بر اهمیت موضوع ایران تمرکز داشت، از سوی دیگر بر مسئله سرزمینی اوکراین. ماکرون در سخنرانی خود چند نکته را برجسته کرد. او ابتدا مدعی شد ایران چالش اصلی امنیتی و راهبردی برای فرانسه، اروپایی‌ها و البته کل منطقه و فراتر از آن است. او با اولویت‌دهی به مسئله ایران کلید اصلی را در قفل خاورمیانه چرخاند و گفت:« ترامپ می‌داند که یک متحد قوی در فرانسه دارد.»
تلاش برای افزایش ابتکارعمل اروپا
بیان سیاست کاملا متضاد فرانسه در قبال مسائل هسته‌ای ایران نسبت به آنچه که در زمان خروج ترامپ از برجام عنوان شده بود در وهله اول چرخش‌های سیاسی اروپا را به رخ می‌کشد که اولویت‌بخشی به مسئله ایران در قبال اوکراین و روسیه را نشان می‌دهد. از سوی دیگر، ماکرون در همین جلسه از اوکراین خواسته توقعات و انتظاراتش را در مورد مسائل سرزمینی پایین بیاورد. او این ذهنیت را تقویت کرده که پایان دادن به جنگ اوکراین بر اساس خواسته‌های اولیه ترامپ و توقعات روسیه احتمالا نزدیک‌تر است و ابتکارعمل اروپا و نفوذ ماکرون بر زلنسکی بعد از بایدن بیشتر خواهد شد. اما این مسئله زیرپوست سیاست اروپا در قبال ایران ازتلاشی حکایت می‌کند که ماکرون و اتحادیه اروپا بعد از فشارهای سیاسی در حوزه هسته‌ای بر تهران آن را هدایت می‌کنند.
سیاست افزایش ذهنی فشارها
به رغم تمایل ایران برای آغاز گفت‌وگوها اما مواضع اروپا و ایالات متحده نشان می‌دهد که آنها بیش از اتخاذ یک تصمیم مشخص در قبال تهران، سیاست ذهنی کردن فشارها و بالا بردن شدت تنش‌ها را در دستور کار قرار داده‌اند. این استراتژی از یکسو بعد از حملات مستمر اسرائیل به نیروهای مقاومت و سقوط بشار اسد مطابه‌گرانه و زیاده‌خواهانه به نظر می‌رسد، از سوی دیگر امکان از موضوعیت افتادن گفت‌وگوها را بعد از اتفاقات منطقه‌ای تقویت می‌کند. در هر دو مورد هل دادن ایران به سمت رادیکال کردن سیاست خارجی و داخلی به عنوان یک فصل مشترک مد نظر غربی‌هاست. اما چرا چنین ابتکاری در اختیار غرب قرار گرفته است؟ این سوالی است که پاسخ به آن از اتفاقی که در آینده خواهد افتاد مهم‌تر است. 
تهران نیت‌خوانی می‌کند
سخنان روز دوشنبه امانوئل مکرون و وزیر خارجه فرانسه و ترامپ در روز سه‌شنبه را باید درهمین راستا دانست؛ وقتی مکرون بر گفت‌وگوهای راهبردی با ترامپ درباره ایران اصرار دارد و خود را متحد قوی ایالات متحده معرفی می‌کند یا وزیر خارجه او هرگونه رفع تحریم را منوط به آزادی زندانیان فرانسوی می‌داند و ترامپ در پاسخ به خبرنگاری که از او می‌پرسد چه تمهیداتی برای حمله به ایران دارید، می‌گوید اینها اسرار نظامی است، پیشبرد راهبرد افزایش هزینه‌های نظامی در ایران را دنبال می‌کند تا در ادامه با تحریم‌های جدید بتواند فرسایش از درون را به جمهوری اسلامی تحمیلکند. مجموعه موضع‌گیری‌ها نشان می‌دهد غرب به استراتژی متحد برای مقابله به ایران فکر می‌کند، موضوعی که در دوره اول ترامپ رخ نداد یا حداقل تقسیم کار اروپا و آمریکا آنها را در دو دسته کاملا متضاد قرار داده بود. نه اروپا توانست ترامپ را به ماندن در برجام متقاعد کند و نه اروپایی‌ها به وعده راه‌اندازی اینستکس و تحقق تعهداتشان عمل کردند. این بار اتحاد اروپا و آمریکا در ایجاد فشار بیشتر بر ایران با هدف گفت‌وگوطرح شده یا فرسودن درونی ؟ ایران بعد از فرصت‌های از دست رفته به گفت‌وگویی تن می‌دهد که با فهرست جدید غرب تزئین خواهد شد یا به تقابل ادامه خواهد داد؟ غرب حتما به هر دو گزینه فکر می‌کند. اما جمهوری اسلامی احتمالا در مرحله نیت‌خوانی است.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1323394/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وحشتنتوس؛ یووه تحت فشار و در شرایط اضطراری

کاهش تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه

آنچلوتی: بارسا را ببریم، قهرمان اروپا می‌شویم!

ایران چگونه از طریق ناوگان سایه نفت تحریمی خود را می‌فروشد؟

داده‌های تلفن ترامپ دزدیده شد

ریسک تصمیم‌گیری ژاپن و چین چه کردند؟

موبایل ترامپ هک شد/ سرقت اطلاعات محرمانه از گوشی ترامپ

تبادل آتش در نزدیکی مرزهای ایران

آغاز بکار رسمی منطقه آزاد سیستان با تمرکز بر تجارت تخصصی و سرمایه‌گذاری

نرخ دلار و یورو در مرکز مبادله ارز

مقایسه بین کوچ اجباری در غزه و لس‌آنجلس

هدف قرار دادن درآمدهای نفت و گاز روسیه

آخرین جزئیات از وضعیت آتش سوزی در لس آنجلس آمریکا

هفته درخشش طلا – صدای بورس

آتش‌ سوزی لس‌ آنجلس؛ خانه مربیان NBA خاکستر شد

تهدیدی در پس یک تمکین

اظهارات رئیس سیا درباره غیرنظامی‌بودن برنامه هسته‌ای ایران

معاون وزیر اقتصاد: در مدیریت پرونده ایران با FATF مدیریت تعاملات پولی و مالی با 200 کشور دنیا مهم است

اعلام آمادگی ایران برای کمک‌ به حادثه‌دیدگان در آتش‌سوزی لس‌آنجلس/ ابراز همدردی هلال‌احمر ایران با صلیب سرخ آمریکا

عضو شورای سیاسی انصارالله: جهنم به آمریکا خواهد رسید

10 حادثه طبیعی پرهزینه در آمریکا + عکس

صداوسیما، آتش‌سوزی لس‌آنجلس را «علائم بالینی افول آمریکا» معرفی کرد + ویدئو

ارتباطی بین تحریم های آمریکا و fatf وجود دارد؟

برنامه ترامپ برای روز نخست تصدی ریاست جمهوری لو رفت

در مدیریت پرونده ایران با FATF مدیریت تعاملات پولی و مالی با 200 کشور دنیا مهم است

ابراز همدردی هلال احمر ایران با صلیب سرخ آمریکا

نامه رسمی ایران به امریکا برای کمک به مردم لس‌آنجلس

قیمت طلا بالاخره تکان خورد

واقعی؛ اعلام آمادگی ایران برای کمک به آمریکا

راهبرد آمریکا برای نابودی ایران هرگز تغییر نخواهد کرد

کینه آمریکا با ایران دیرینه است/ ناامن سازی کشور از برنامه های دشمنان انقلاب اسلامی است

ابراز همدردی هلال‌احمر ایران با صلیب سرخ آمریکا / اعلام‌ آمادگی برای کمک‌ به حادثه‌دیدگان

ویدیوی آخرالزمانی لس‌آنجلس

چین تلفن ترامپ را هک کرد/ سرقت حجم چشمگیری «داده»

سرمقاله ابتکار/ چندخاطره کوتاه ازمرحوم آیت‌الله هاشمی

سرمقاله جوان/ منطق بی‌توجهی به منافع آمریکا

ده ها کشته و زخمی بر اثر بمباران روستای مسلمان‌نشین از سوی ارتش میانمار

دیدار هیأت عمانی با الجولانی

شرط تنظیم بازار روغن

برآورده نشدن انتظارات؛ افت 33 هزار واحدی شاخص بورس

قیمت اوراق وام مسکن چقدر شد؟

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس: فقط موضوع ناترازی برق نیست، ما ناترازی و کمبود انرژی داریم

روایت عضو جداشده منافقین از جنایت علیه کُردهای عراق

هیئت پارلمانی ایران عازم عراق شد

همایش حقوق شهروندی ایثارگران در یزد برگزار شد

رویکرد فرهنگی گردشگری مهم‌تر از رویکرد اقتصادی آن است

ناگفته‌هایی از فساد 3.4 میلیارد دلاری چای دبش

سهم فرهنگی در حوزه گردشگری بالاتر از سهم اقتصادی است

در برابر ایران هراسی ضعیف برخورد کرده‌ایم/ باورشان شده که وارد جهنم می‌شوند

نیروهای شرکتی تبدیل وضعیت شوند/ دست دلالان قطع شود