خشم پکن از انتصابات جدید تحریرالشام در سوریه
آسیا و اقیانوسیه
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - پس از انتشار لیست انتصابات جدید نظامی در سوریه از سوی گروه تحریر الشام، دولت چین که نسبت به افزایش قدرت تروریستهای اویغوری نگران است، در نشست اخیر شورای امنیت، نارضایتی خود از این مسئله را اعلام کرد.
- فو تسونگ نماینده چین در سازمان ملل اخیرا در نشست شورای امنیت اعلام کرد که چین از انتصاب تروریست های دارای تابعیت خارجی در پست های ارشد ارتش سوریه بسیار نگران است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی خاطرنشان کرد که این یک موضوع حیاتی است زیرا وضعیت داخلی سوریه به هر شکلی هم که پیش برود، تغییری در خط قرمز «عدم مدارا در برابر تروریسم» ایجاد نخواهد شد.
از اظهارات وی میتوان متوجه شد که چین به شدت نگران رژیم جولانی در سوریه است. در واقع منشاء این نگرانی به تروریستهای چینی تبار است. پکن از انتصاب تروریستهای چینی "حزب اسلامی ترکستان" (یا حزب اسلامی ترکستان شرقی) در مناصب مختلف ساختار نظامی جدید سوریه که از سوی گروه تحریم الشام انجام شده است، به شدت عصبانی شده است.
این سازمان عمدتاً متشکل از مسلمانان چینی (اویغورها) از منطقه سین کیانگ (جایی که مسلمانها عمدتا دچار نزاع با حکومت مرکزی چین هستند) تشکیل شده است و در چین به عنوان یک سازمان شبه نظامی جداییطلب خطرناک وابسته به القاعده شناخته میشود.
بنابر ارزیابی مقامات چینی، تروریستهای اویغوری که اکنون سالهای زیادیست در سوریه تجارب زیاد و متفاوتی بدست آورده اند، در صورت بازگشت به سین کیانگ، با اقدامات خود میتوانند هژمونی چین در منطقه را تضعیف کنند.
لازم به ذکر است که فرماندهی نظامی دولت جدید سوریه به تازگی لیستی از ارتقای درجه برخی فرماندهان گروههای مسلح سابق در این کشور ارائه کرده است و بسیاری از اشخاص درون لیست اصالت خارجی و غیر سوری دارند که وظیفه فرماندهی بیش از 4 هزار نیروی خارجی عضو هیات تحریرالشام را در سالهای جنگ داخلی بر عهده داشتند.
در میان این لیست، اسامی تروریستهای چینی نیز به چشم میخورد که مهم ترین آنها ارتقاء عبد العزیز داوود خدابردی به درجه سرتیپی است. عبد العزیز داوود خدابردی، ملقب به ابومحمد ترکستان، دارای اصالت اویغور چینی و فرمانده کل حزب اسلامی ترکستانTIP است. وی عضو حزب اسلامی ترکستان بوده و در افغانستان فعالیتهای خود را آغاز کرده است. نکته قابل توجه این است که تاکنون هیچ فیلمی از صحبت کردن این فرد به زبان عربی منتشر نشده است. با این وجود، مشخص است که او در جلساتی حضور داشته و زبان عربی را دست کم میفهمد، اما تسلط او به حدی نبوده که فیلمی از آن منتشر شود.
منطقه ترکستان شرقی دارای جمعیت 24٫870 میلیون نفری است که همه آنها مسلمان هستند. عده از مسلمانان این منطقه از نظام کمونیستی حاکم در چین خوش شان نمیآمد و مخالف آن هستند. اولین جنبش ترکستان شرقی در سال 1933 الی 1934 رخ داد. این جنبش از طرف سکولاریستها رهبری میشد آنها شعارهای علیه کمونیستها میدادند، اما ارتش چین این گروه را نابود نمود.
در جریان جنگ افغانستان با شوروی تعدادی از جوانان ایغور به پاکستان آمده در آنجا تحصیلات دینی دیدند. عده از آنها تعلیمات نظامی دیده به کشور چین اعزام شدند. حزب اسلامی ایغورها در سال 1990 در پاکستان و افغانستان شکل گرفت ولی در ترکستان شرقی هنوز ایجاد نشده بود. تا آنکه. «جنبش اسلامی ترکستان شرقی» در سال 1997 توسط «حسن معصوم» رسماً بنیانگذاری شد.
هدف این گروه تشکیل یک دولت مستقل به نام «ترکستان شرقی» میباشد. اکثر نیروهای عضو این جنبش در استان سینکیانگ چین حضور دارند اما حوزه فعالیت این گروه تروریستی تنها به چین خلاصه نشده و مناطقی از کشورهای افغانستان، سوریه و روسیه را شامل میشود.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1324140/