بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار مهر، «رودرا گاوراو شرست» و هیأت همراه در سفر به اصفهان عصر یکشنبه با استاندار و معاونان اقتصادی و سیاسی او دیدار و درخصوص گسترش روابط اقتصادی، گردشگری و فرهنگی رایزنی کرد.
در این دیدار مهدی جمالی نژاد استاندار اصفهان با اشاره به جایگاه تاریخی این شهر و استان، اظهار کرد: اصفهان در سه دوره آلبویه، سلجوقی و صفویه پایتخت ایران بوده و از استانهای تاریخی کشور است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی با بیان اینکه اصفهان از گذشتههای دور مهد صنعتگران و هنرمندان معروف ایران بوده است، خاطرنشان کرد: اصفهان در سال 2006 پایتخت فرهنگی جهان اسلام نامگرفت و هم اینک پایتخت فرهنگی کشور است.
استاندار اصفهان با اشاره به وجود صنایع مختلف فعال در این استان، افزود: نخستین منطقه کریدور فناوری کشور در استان اصفهان فعال شد و نخستین شهرک علمی تحقیقاتی کشور در این شهر آغاز به کار کرد.
جمالی نژاد با اشاره به اینکه اصفهان دارای بیشترین صنایع مادر از جمله فولاد و ذوب آهن و چندین نیروگاه و پالایشگاه است، گفت: نه تنها شهر اصفهان که شهرهای مختلف این استان ویژگیها و جایگاههای مختلفی برای گردشگری دارند که از جمله آنها میتوان به شهرهای تاریخی کاشان، نائین و زواره اشاره کرد.
وی با بیان اینکه ایران و هند اشتراکات فرهنگی بسیاری دارند و سالیان سال ارتباط صمیمانه و مسالمت آمیز با هم داشتند، خاطرنشان کرد: دو کشور در حوزه دیپلماسی نیز ارتباطات خوبی دارند و همه این موضوعات سبب میشود که مشکلی در روابط و در حوزه گردشگری و تبادلات تجاری، اقتصادی و فرهنگی نداشته باشیم و روابط در حوزههای سیاسی نیز مانند قبل خواهد بود.
استاندار اصفهان ابراز کرد: علی رغم روابط تنگاتنگ دو کشور اما متأسفانه تعداد تورهای گردشگری خیلی کم است در حالی که ما روادید سه چهار کشور را برای توسعه گردشگری لغو کردیم اما احساس میکنیم کمتر گردشگران خوب هندی را در ایران دیدیم و اکنون گسترش روابط فرهنگی بین هند و اصفهان میتواند بستر مناسبی برای این مهم باشد.
سفیر هند: علاقهمند به توسعه روابط دوستانه و اقتصادی با اصفهان هستیم
در ادامه، رودرا گاوراو شرست سفیر هند با بیان اینکه نخستین بار است که به اصفهان سفر میکنم، اظهار کرد: زمانی که به ایران آمدم و به شهرهای مختلف سفر کردم بسیاری از مردم میگفتند زیباترین شهر ایران اصفهان است که باید بروید و ببینید و خوشحالم که به این شهر آمدم که در واقع نصف جهان است.
وی افزود: مایل هستم که از راهنمایی شما برای بهتر شدن روابط بین هند و اصفهان در همه حوزهها بهرهمند شوم.
سفیر هند در ایران با بیان اینکه علاقمند به توسعه روابط دوستانه، اقتصادی و گردشگری هستیم، خاطرنشان کرد: به نظر میرسد که روابط اقتصادی بین دو کشور مانند ارتباطات سیاسی گسترده نبوده است.
آقای رودرا گاوراو شرست افزود: از این رو با توجه به ظرفیت اقتصادی اصفهان علاقمند به افزایش روابط اقتصادی با این شهر هستیم.
تاکید بر توسعه روابط در زمینه IT
وی ادامه داد: توسعه روابط اقتصادی با اصفهان نه فقط در دانشهای سنتی صنعت مانند فولاد و معادن بلکه در حوزههای دانش بنیان باید افزایش یابد بخصوص اینکه اصفهان مرکز علمی مهم و پیشینه خوبی در زمینه IT دارد.
سفیر هند اضافه کرد: همچنین لازم است در حوزه آموزش و دانشگاهها با اصفهان روابط را گسترش دهیم زیرا به دلیل تشابهات فرهنگی بسیار نزدیک، به ویژه بانوان هندی تمایل دارند در دانشگاههای ایران تحصیل کنند.
رودرا گاوراو شرست با بیان اینکه وجود ادیان و فرهنگهای مختلف در اصفهان سبب میشود ما هندیها حس بهتری در این شهر داشته باشیم، افزود: امروز از میدان نقش جهان بازدید کردم؛ یکی از زیباترین مکانهایی بود که تا امروز دیدم.
وی ابراز کرد: با وجود چنین ظرفیت گردشگری در اصفهان، اگر بازار گردشگری این شهر رونق یابد نه تنها باعث رشد اقتصاد اصفهان میشود بلکه افزایش دوستی دو کشور ایران و هند را به همراه خواهد شد.
سفیر هند با بیان اینکه رایزن بازرگانی ما در اصفهان حضور دارد، اظهار کرد: در همه زمینههای اقتصادی، فرهنگی و آموزشی سریعتر میتوانیم گامهای جدی برداریم و رویدادهای ملی و فرهنگی را سریعتر برگزار کنیم.
ایجاد اتاق بازرگانی مشترک بین هندوستان و اصفهان
رودرا گاوراو شرست اضافه کرد: هیأتهای تجاری میتوانند سفر کنند و ایجاد اتاق بازرگانی مشترک بین هندوستان و اصفهان در تسهیل روابط تجاری کمک کننده خواهد بود.
وی، کمتر دیده شدن گردشگران هندی در ایران را به دلیل ناآگاهی از ظرفیتهای گردشگری کشور دانست و پیشنهاد داد: برای این مهم میتوانیم از اینفلونسرهای هندی دعوت کنیم که در حوزههای مختلف مانند ورزش از جمله کریکت و کبدی که در هند طرفداران بسیاری دارد، فیلم تهیه و ظرفیتهای ایران و اصفهان را معرفی کنند.
سفیر هند خطاب به استاندار اصفهان گفت: در فولاد کویر اردستان تعدادی از سرمایهگذاران هندی حضور دارند و اینها مدتی است برای راهاندازی کارخانهای در آنجا در تلاش هستند که از شما درخواست دارم برای تسهیل شرایط به آنان مساعدت کنید.
به گزارش مهر، استاندار اصفهان نیز در این خصوص دستور پیگیری دارد.
در ادامه این نشست همچنین کوروش خسروی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار نیز اظهار کرد: با توجه به اینکه یک شرکت هندی در حوزه IT در گذشته بیش از یک دهه در اصفهان به آموزش جوانان ما کمک کرد، بسیار مشتاق هستیم که این دفتر نمایندگی در اصفهان مجدد بازگشایی شود.
وی با بیان اینکه برای توسعه IT در اصفهان به کمک شما نیاز داریم، گفت: با توجه به اینکه شرکتهای دانش بنیان ما در حوزه تجهیزات پزشکی به هندوستان صادرات دارند لازم است که تبادلات علمی آی تی و تجهیزات پزشکی بین دو کشور توسعه یابد.
معاون اقتصادی استاندار اصفهان بر لزوم ایجاد روابط بین استارت آپهای هندی و اصفهان تاکید کرد.
به گزارش مهر، در پایان این دیدار سفیر هند در باغچه جهانی صلح استانداری اصفهان، گل محمدی کاشت.
کد خبر 6345124