ایرانیان جهان

آخرين مطالب

مذاکرات برجام و گفتگو درباره گروگان های لانه جاسوسی موفق نبود ایالات متحده آمریکا

مذاکرات برجام و گفتگو درباره گروگان های لانه جاسوسی موفق نبود
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش آفتاب نو، مهدی فضایلی در ادامه آورده است: مهم‌ترین ادعای طرفداران مذاکره با آمریکا، حل مشکلات کشور ازجمله مشکلات اقتصادی و رفع فشارهاست و مهم‌ترین ادعای مخالفان مذاکره با آمریکا این است که نه‌تنها مذاکره با آمریکا مشکلات کشور ازجمله مشکلات اقتصادی را حل نمی‌کند، بلکه بر مشکلات خواهد افزود و موجب ضرر و زیان خواهد شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
به‌عبارت دیگر، طرفداران مذاکره، تامین منافع ملی را در گرو مذاکره و مخالفان مذاکره، تأمین منافع ملی را در عدم‌مذاکره می‌دانند؛ بنابراین اختلاف بین طرفداران و مخالفان مذاکره، اختلافی است اساسی، مهم و مبنایی.
در این سطور، برخی دلایل مغایرت منافع ملی با انجام مذاکره با آمریکا به‌ویژه در شرایط کنونی را به‌اجمال مرور می‌کنم.
پیش از پرداختن به دلایل، اشاره کنم این دلایل صرف‌نظر از نگاه اعتقادی و ایدئولوژیک است که البته خود ایدئولوژی مبنایی است بسیار مهم و اساسی.
نخست، یکی از اساسی‌ترین مبانی انقلاب و نظام اسلامی که البته هر نظام مستقلی نیز آن را می‌پسندد و تأیید می‌کند «ظلم‌نکردن و زیر بار ظلم نرفتن است»؛ این مبنا با شعار و مطالبه اساسی مردم در ابتدای پیروزی انقلاب یعنی «استقلال» نیز انطباق کامل دارد. با این مبنا نمی‌توان با نظام و کشوری که مبنایش برخورد استکباری و ظالمانه است تعامل داشت و بدون زیربار ظلم رفتن مذاکره، به‌معنای دادوستد عادلانه، انجام داد. اثبات خوی زیاده‌خواهانه، ظالمانه و استکباری آمریکا نیازی به مطالعات عمیق و تاریخی ندارد؛ کافی است همین امروز سرمان را بالا بگیریم و چشمان‌مان را باز کنیم و ادعاهای آمریکا حتی نسبت به کانادا، کانال پاناما و سرزمین گرینلند را ببینیم!
دوم، ملاک تجربه در هر کار به‌ویژه کارهای خطیر، ملاک مهمی است و عُقلا به‌هیچ‌وجه از آن صرف‌نظر نمی‌کنند. از تجربه پیش از انقلاب اسلامی و تجارب ملل دیگر که بگذریم، تجارب متعدد خودمان در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی در تعامل و مذاکره با آمریکا، هیچ تجربه مثبت و امیدبخشی را در اختیار ما نمی‌گذارد؛ از مذاکره برای آزادی گروگان‌های لانه جاسوسی آمریکا گرفته تا مذاکرات برجام. نتیجه تمام این مذاکرات، تقویت بی‌اعتمادی به آمریکا و اثبات مفیدنبودن یا زیان باربودن و موفق نبودن مذاکره با آمریکاست؛ لذا به قول جناب حافظ: من جرب المجرب حلت به‌الندامه.
سوم، یکی از دلایل موافقان مذاکره با آمریکا که البته ممکن است به آن اذعان نکنند اما با اندکی توجه می‌توان آن را مشاهده کرد، مرعوب هیمنه و ابهت آمریکا بودن است. در نگاه این افراد، آمریکا همچنان صاحب هژمونی و توانمند برای هر اعمال نظری است؛ حال‌آنکه واضح و آشکار است که آمریکای امروز، آمریکای قرن بیستم نیست و افول ابرقدرتی آن تقریبا مورد اجماع است.
خطاهای محاسباتی متعدد در مواجهه با ایران عزیز و شکست در طرح‌های براندازی نظام جمهوری اسلامی، عدم‌دستیابی‌ها به اهداف در تحولات 2دهه اخیر در عراق، افغانستان، یمن و ناکامی‌های متعدد در به نتیجه رساندن طرح‌های خود برای تحکیم رژیم‌صهیونیستی ازجمله مواردی است که هژمونی آمریکا را با چالش‌های جدی روبه‌رو ساخته و تحلیل‌گران راهبردی در سطح جهان را به این نتیجه رسانده که مقابله با آمریکا و شکست این کشور ممکن است. همین‌جا تصریح کنم که مذاکره جمهوری اسلامی ایران با آمریکا نقش بسیار مهمی در احیای هژمونی آمریکا خواهد داشت و این خیانتی است به کل جهان!
چهارمین دلیل، مشاهده وضعیت کشورهای متعددی که با آمریکا ارتباط سیاسی نزدیک و همراهانه داشته‌اند یا دارند، اما مشکلات گوناگون آنها ازجمله اقتصادی حل نشده و مردم‌شان همچنان با فقر و تنگناهای معیشتی دست‌به‌گریبان هستند. ایران دوران پهلوی، مصر، عراق، اردن، افغانستان و ده‌ها کشور ریزودرشت دیگر در آسیا، آفریقا، آمریکای لاتین و آمریکای جنوبی مصداق این مسئله هستند. بنابراین تصور اینکه با فشردن دست آمریکا و زدن لبخند به آنها مشکلات یکباره رنگ می‌بازد، تصوری تخیلی و غیرواقعی است.
هزینه‌های سازش و بهای پرداخته‌شده از سوی کشورهایی نظیر برخی کشورهای حاشیه خلیج‌فارس برای آراستن ظاهر خود خیلی آشکار نیست؛ ولی عدم‌استقلال سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اسیر سیاست‌های آمریکا بودن در آنها اظهرمن‌الشمس است و کافی است به پایگاه‌های نظامی آمریکا در این کشورها نگاه بیندازیم.
پنجم، ویژگی مقطعی است که امروز در آن قرار داریم.
با آنچه در سوریه اتفاق افتاد، آمریکا خود را در شرایط برتر و ایران را ضعیف می‌پندارد و این مصادف شده است با آغاز ریاست‌جمهوری فردی با ویژگی‌های ترامپ! آیا اشتیاق نشان‌دادن به مذاکره در این شرایط، تقویت انگاره دولتمردان آمریکا مبنی بر داشتن دست‌برتر نیست؟ آیا هر فردی در سمت رئیس‌جمهور آمریکا، چه برسد به ترامپ که گفته می‌شود تاجر است، در چنین شرایطی به‌دنبال امتیازگرفتن که نه، حتی باجگیری نیست؟ آیا در چنین صحنه‌ای می‌شود منافع ملی ایران عزیز را تأمین کرد؟ آیا با احساسی که آمریکا امروز نسبت به‌خود و ما دارد و ولعی که برخی برای مذاکره ابراز می‌کنند، آمریکا حاضر است امتیازی ارزشمند و مؤثر در حل مشکلات به ایران بدهد؟ زهی خیال باطل!
پایان‌بخش سخن اینکه، ما خوب می‌دانیم رودرروشدن با آمریکا حتما هزینه‌هایی دارد؛ اما این را هم می‌دانیم که مذاکره با آمریکا بعد از چهل‌وشش سال ایستادگی عزتمندانه، به‌ویژه در این شرایط و با برخورداری آمریکا از توان پروپاگاندا، نه‌تنها ارزنی از مشکلات ما را حل نخواهد کرد، بلکه همه داشته‌های ما را نیز بر باد خواهد داد و مصداق اتم و اکمل خسارت محض خواهد شد.
بنابراین به ضرس قاطع و با صدای بلند می‌گوییم مذاکره با آمریکا تأمین‌کننده منافع ملی ما نیست و هرگاه به شرایطی دست یابیم که منافع ملی ما با مذاکره تأمین می‌شود، قطعا هیچ خردمند و دلسوزی از آن چشم‌پوشی نخواهد کرد.
منبع: روزنامه همشهری
+

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1327377/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرد حامل مواد مخدر در سمنان دستگیر شد

غیبت عجیب بازیکنان ایرانی در ترکیب منتخب سال 2024 آسیا + عکس

غیبت ایرانی‌ها در تیم منتخب سال 2024 آسیا

وزیر راه: پروازها به اروپا دوازدهم بهمن از سرگرفته می‌شود

واردات نفت چین کاهش یافت

آغاز پرقدرت مس در ابتدای سال 2025/ آیا قیمت همچنان صعودی خواهد بود؟

خروج اتباع افغانستانی از دو شهر پاکستان

سخن تازه پزشکیان درباره مذاکره با دولت ترامپ

بازگشت لیونل مسی به بارسا: رویایی که شاید به حقیقت بپیوندد

تلاش غرب برای ایجاد تنش و ناامنی در قفقاز جنوبی

وضعیت برزخی افغانستانی‌ها به روایت گاردین

هیاتی از تایوان در مراسم تحلیف ترامپ شرکت می‌کند

اشک برای گربه‌های لس‌آنجلس و سکوت مقابل درد کودکان غزه!

گزارشی از مراسم دادخواست مردم ایران علیه خاندان پهلوی و دولت تروریستی آمریکا

مشاور ارشد پوتین مدعی شد محو شدن اوکراین از صفحه روزگار محتمل است

چوب حراج به تاریخ ایران در آمریکا + عکس

سرمقاله وطن امروز/ جهش تعداد تلفات اسرائیل در نوار غزه

بایدن، قهرمان طبقه کارگر یا رئیس‌جمهور فراموش‌شده؟

ماجرای اشتیاق ترامپ برای تصاحب گرینلند

سرمقاله صبح نو/ حقیقت مقاومت

اردوغان: همه کشورها از سوریه دست بردارند، فقط ترکیه کفایت می‌کند!

صحنه‌هایی از عملیات گروهان‌های قدس در شرق غزه

پرواز پهپادهای آمریکایی بر فراز جنوب لبنان

ارتش روسیه منطقه «اوکراینکا» در شرق اوکراین را تصرف کرد

برنج ایرانی گران شد

موج جدید هک و سرقت رمزارزی

کشته شدن یک ایرانی در عراق خبرساز شد/ «آمد سرهد» کیست؟ + عکس

توانمندی بالای ایران در تولید و صادرات مصالح ساختمانی

اتفاق‌های مثبتی برای جلوگیری از قاچاق سوخت در راه است

کرمانشاه و گرمیان عراق روابط تاریخی و راهبردی دارند

20 یادداشت تفاهم میان ایران و تاجیکستان به امضا می‌رسد

اولویت نخست در اقتصاد چهارمحال‌وبختیاری بهره‌وری است

مهاجر: بخش اقتصادی سفرهای رئیس جمهور پررنگ است

ژاپن در تیم منتخب فوتبال آسیا رکورد زد

عکس| تیم منتخب سال 2024 آسیا بدون هیچ بازیکن ایرانی!

غیبت تلخ ایرانی‌ها در تیم منتخب سال 2024 آسیا

معتکفین با صحیفه سجادیه مانوس شوند

سطح ذخایر گاز "نگران‌کننده" است

پروازهای ایران به اروپا از این تاریخ آغاز می‌شود/وزیر راه و شهرسازی چه گفت؟

10 بازیکن با بیشترین دریبل در 7 لیگ معتبر اروپا؛ خوشا به حال تیم ملی اسپانیا!

پرواز‌های ایران به اروپا از 12 بهمن

زمان آغاز مجدد پروازهای هواپیماهای ایرانی به اروپا اعلام شد

وزیر راه: پروازها به اروپا از دوازدهم بهمن از سرگرفته می‌شود

عراقچی: فعلا مذاکره‌ای غیر از موضوع هسته ای با اروپا نداریم

فعلا مذاکره‌ای غیر از موضوع هسته ای با اروپا نداریم

پیش‌بینی رافینیا: بارسا و سیتی در فینال اروپا!

صادرات خودروی چینی در سراشیبی نزول

خطر آغاز 4 جنگ بزرگ در جهان

مزایای حضور در نمایشگاه گوانجگو چین + زمان برگزاری

رکوردشکنی واردات سنگ آهن به چین