ایرانیان جهان

آخرين مطالب

گاردین: افغان‌هایی که از کشورشان فرار کردند در برزخ گرفتار شده‌اند ایالات متحده آمریکا

گاردین: افغان‌هایی که از کشورشان فرار کردند در برزخ گرفتار شده‌اند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش ایسنا، روزنامه گاردین گزارش داد، برخی اسناد و مدارک جدید که به دست این روزنامه انگلیسی رسیده نشان داده‌اند شهروندان افغانی که بعد از خروج پرآشوب نظامیان ایالات متحده از افغانستان اقدام به فرار از کشور خود با کمک آمریکا کردند حالا در دست کم 36 کشور ثالث دیگر در انتظار گرفتن مجوز ورود به آمریکا سرگردان مانده و در برزخ قرار گرفته‌اند.
طبق این گزارش خیلی از این افغان‌ها در تاسیساتی همچون زندان ساکن شده‌اند و در ابهام از بابت سرنوشت پناهندگی و اسکان مجدد خود به سر می‌برند.
بعد از خروج پر آشوب و فاجعه‌بار نظامیان آمریکایی در سال 2021 از افغانستان و در حالی که این کشور در حال تصرف شدن مجدد توسط طالبان بود صدها هزار تن از افغان‌ها برای فرار از کشور خود تلاش کردند و بعدا در کشورهای ثالث در تاسیسات مخصوص اسکان پناهندگان قرار گرفتند اما مقام‌های آمریکایی دقیقا مشخص نکرده‌اند چه تعداد از این افغان‌ها در چنین تاسیساتی به سر می‌برند.
برخی وکلا برآورد کرده‌اند که «صدها» نفر از این افغان‌ها در تاسیسات اسکان موقت در بالغ بر 36 کشور ثالث دیگر سرگردان مانده‌اند.
گاردین نوشت مجموعه‌ای از اسناد دولتی ایالات متحده که روز سه‌شنبه منتشر شدند جزئیاتی فاش نشده از مشارکت دولت ایالات متحده در فعالیت‌ها در این تاسیسات پرده برداشته‌اند. طبق این اسناد این افغان‌ها گرفتار مصائبی همچون جدا سازی اعضای خانواده‌ها، وخامت وضعیت سلامت روان و امکانات ناکافی در تاسیسات اسکان شده و نگران استرداد اجباری خود در آینده هستند.
این اسناد در پی دادخواهی سه سازمان حقوق بشری شامل «مرکز حقوق اساسی»، «مرکز قوانین ملغی کننده» و «وکلای مسلمان» از سه وزارتخانه ایالات متحده شامل وزارتخانه‌های دفاع، امور خارجی و امنیت داخلی به دست آمده و چشم‌اندازهایی را تا دست کم پاییز سال 2023 به دست می‌دهند.
«صدف دوست»، یک وکیل و مدیر برنامه حقوق بشر در مرکز قوانین ملغی کننده به روزنامه گاردین اظهار کرد چند وکیل درخواست کردند اطلاعاتی درباره شرایط در حدود 6 تاسیسات که اطلاع از اسکان افغانها در آنها داشتند به دست بیاورند.
با این وجود این گروه‌ها در یک اطلاعیه نوشتند اسنادی که به دست آوردند نشان داد افغان‌های خارج شده از افغانستان که برای ورود به ایالات متحده درخواست داده‌اند «در دست کم 36 کشور تحت بازداشت بوده، نگهداری شده یا مجبور به باقی ماندن در برزخ شده‌اند.»
«صدف دوست» افزود: «اسناد دیگری که به دست آورده‌ایم حاکی از ارسال بی وقفه نامه‌های درخواست اتباع افغان به مقامات دولت ایالات متحده برای اعلام شکایت از عدم دسترسی به سفارت‌خانه‌ها، وکلا و سازمان‌های فعال در حوزه بشر و حقوق مهاجرت و گرفتار شدن به شرایط غیرقابل تحمل و ترومای دسته‌جمعی است.»
در این اسناد مشخص نشده که چه تعداد از این 36 کشور این افغان‌ها را در مراکز نگهداری پناهندگان اسکان می‌دهند. این وکلا گفتند که از وجود دست کم پنج مورد از چنین تاسیساتی در چهار کشور شامل امارات متحده عربی، قطر، کوزوو و آلمان اطلاع دارند. اسناد نشان می‌دهند تا آوریل 2023، 2834 افغان که درخواست در دست بررسی برای ورود به ایالات متحده داشته‌اند در قطر به سر برده و 1256 نفر از چنین افغان‌هایی در امارات متحده عربی، 259 نفر در کوزوو و ده‌ها تن دیگر در کشورهای دیگر بوده‌اند.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده در بیانیه‌ای به گاردین گفت دولت واشنگتن از سال 2021 «تلاش‌هایی به منظور اسکان مجدد افغان‌های واجد شرایط » انجام داده است. او اضافه کرد همچنان که مقام‌ها به پرونده‌های متقاضیان رسیدگی می‌کنند،‌ «آنها با مجوز کشورهای ثالث دیگر می‌توانند در خاک آنها سکونت یابند و آمریکا هزینه‌ها را پوشش دهد.»
به گفته این سخنگو ایالات متحده در سال مالی 2024 بیش از 33 هزار روادید مهاجرتی ویژه را برای افغان‌ها صادر کرده است.
وی افزود: «تلاش‌های دولت ایالات متحده به منظور اسکان مجدد افغان‌های واجد شرایط از طریق یک مسیر مهاجرتی قانونی در آمریکا از زمان معلق شدن فعالیت سفارت آمریکا در کابل در اوت 2021 در جریان بوده و این تلاش‌ها امروز نیز ادامه می‌یابند.»
به نوشته گاردین، از بعد از اعلامیه آمریکا در ژوئیه 2021 مبنی بر این که افغانستان را بعد از 2 دهه جنگ در آنجا ترک می‌کند تا کنون بیش از 1.6 میلیون نفر خاک افغانستان را ترک کرده‌اند. در آخرین روزهای اجرای فرآیند خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان در ماه اوت، مقام‌های آمریکایی به هماهنگ سازی خارج کردن شتاب‌زده حدود 120 هزار نفر از افغانها به ده‌ها کشور دیگر در سراسر جهان دست زدند.
فعالان حقوق بشری پیش از این از بابت شرایط اسکان این افغان‌ها در برخی کشورها شامل امارات، کوزوو و قطر اظهار نگرانی کرده بودند. دیده بان حقوق بشر در سال 2023 هشدار داد بالغ بر 2700 افغان به شکلی خودسرانه در وضعیت بازداشت در «مرکز بشردوستانه امارات» در شهر ابوظبی قرار گرفته‌اند و طبق گزارش‌ها «اتباع افغان در آنجا برای بیش از 15 ماه در شرایط ناگوار و در تنگنا سکونت داشته و امیدی به پیشرفت پیدا کردن پرونده‌هایشان ندارند.»
طبق گزارش گاردین،‌ بسیاری از افغان‌هایی که بعد از خروج آمریکا از کشور خود فرار کردند در شرایط سختی در کمپ‌ها تحت نظارت 24 ساعته به سر برده و تحرک آنها محدود بوده و نمی‌توانند به مشاوران حقوقی، بازدید کننده و خبرنگاران دسترسی داشته باشند و بعضا به دلیل کمبود تجهیزات پزشکی به مشکلاتی که جانشان را تهدید می‌کند گرفتار می‌شوند.
همچنین گزارش شده که مواردی از خودکشی و اعتصاب غذا از سوی افغان‌هایی که در قطر و کوزوو سرگردان شده‌اند رخ داده و تاسیسات آنها در کوزوو در بین مردم محلی به «گوانتاناموی کوچک» معروف شده است.

ایرانیان جهان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1327572/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیوستن دانشگاه تهران به آزمایشگاه مرکز تحقیقات هسته‌ای اروپا

اعلام زمان آغاز مجدد پروازها از فرودگاه‌های ایران به اروپا +فیلم

ایران غایب بزرگ نشست بین المللی درباره سوریه در عربستان

خشم ترامپ از افزایش صادرات چین / برنامه چین برای مقابله با فشارهای ترامپ چیست؟

کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا از ایلان ماسک شکایت کرد

چرا کاربران TikTok آمریکا به پلتفرم‌های چینی مهاجرت می‌کنند؟

وزیر دفاع پیشنهادی ترامپ : از کشتن تک‌تک اعضای حماس توسط اسرائیل حمایت می‌کنم

دلار به قله دو ساله رسید؛ ردپای سیاست‌های ترامپ در ارزش اسکناس سبز !

بلینکن: آمریکا امنیت مرز‌های ارمنستان را تقویت خواهد کرد

مسعود پزشکیان در دوراهی / چشم پوشی از قاتلان شهید سلیمانی یا مذاکره با ترامپ؟

پنج دلیل قابل تامل برای مخالفت مذاکرات با آمریکا توسط عضو دفتر رهبری

تداوم صادرات نفت روسیه به رغم تحریم‌های جدید آمریکا

توقف معامله هند با نفت‌کش‌ های روسیه

پزشکیان: تقویت روابط با تاجیکستان و امضای سند جامع راهبردی با روسیه در دستور کار است

پیام مهم و جنجالی پزشکیان به آمریکا از NBC

مراسم تحلیف ترامپ؛ میلیاردرها دور هم جمع می‌شوند

ادعای رسانه‌های اسراییل درباره دریافت پاسخ حماس

نشست کابینه نتانیاهو برای تصویب توافق تبادل اسرا

وقتی گزینه ترامپ برای پنتاگون «آسه‌آن» را نمی‌شناسد!

نتایج قرعه کشی خودرو عصر امروز اعلام می‌شود

آرامش به بازار روغن باز می‌گردد

السودانی: ایران همپیمان مهم عراق است / نقش برجسته تهران در مبارزه با داعش و تروریسم

سبد‌های معیشتی برای این سرپرستان واریز می‌شود/روش دریافت

چه کالاهایی در دبی ارزان‌تر هستند؟ کشف گزینه‌های اقتصادی در شهر لوکس امارات

از خرید خدمت سربازی خبری نیست؟

توافق راهبردی با روسیه ابزار ایران در نظم جدید است

بیش از 3000 میلیارد ریال پروژه مشارکتی در مبارکه در حال اجرا است

اختیار انتخاب متراژ مسکن باید به مردم سپرده شود

اصلاح رویه خصوصی‌سازی‌ها و تدوین بسته‌های ارزی و تامین نقدینگی

رسانه‌های بیگانه، واقعیت مسکن اقتصادی را مخدوش می‌کنند

اولویت اقتصاد چهارمحال و بختیاری بهره‌وری است

کشف بیش از یک میلیون و 476 هزار نخ سیگار قاچاق در کرج‎ ‎

تیم منتخب سال 2024 آسیا

ترکیب عجیب منتخب سال 2024 بدون ستاره‌های ایرانی

آغاز مجدد پرواز‌های هواپیما‌های ایرانی به اروپا

دانشگاه تهران به سازمان تحقیقاتی هسته ای اروپا(CERN) پیوست

دانشگاه تهران به سازمان تحقیقات هسته ای اروپا (CERN) پیوست

پروازها به اروپا آغاز می‌شود

پروازهای ایران به اروپا از این تاریخ آغاز می‌شود

نخستین کاهش واردات نفت چین در 2 دهه گذشته ثبت شد

امارات به افغانستان کمک نقدی می کند

وزیر دفاع پیشنهادی ترامپ: "از نابودی کامل حماس حمایت می‌کنم"+فیلم

آیا توافقی پایدار میان ایران و آمریکا ممکن است؟

رونمایی از دادخواست مردم ایران علیه خاندان پهلوی و دولت تروریستی آمریکا

چوب حراج به تاریخ ایران در آمریکا؛ فروش سکه‌های هخامنشی و ساسانی در نیویورک/ عکس

معامله محرمانه ایران و ترامپ: دنیا در شوک!

زلنسکی به لهستان رفت

دادستان لاهه خواستار مخالفت با اقدام تل‌آویو برای رد حکم بازداشت نتانیاهو شد

عدم همکاری بانک‌ها متقاضیان نهضت ملی مسکن را مجبور به افزایش آورده کرد

افزایش تورم تولید خدمات در مقایسه با سال قبل