داعش در سوریه زنگ خطر را برای عراق به صدا درآورد
عراق
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش همشهریآنلاین، «تداوم تلاشهای داعش برای گسترش دامنه فعالیتهایش در مناطق صحرایی سوریه و فعالیتهای فزاینده آن، تهدیدی مستقیم برای عراق و کشورهای منطقه است». این را خالد عبدالاله تحلیلگر روابط بینالمللی میگوید.
مهمترین چالشهای امنیتی داعش در حال سوءاستفاده از مناطق وسیع بیابانی و حضور ضعیف امنیتی از سوی دولت مرکزی سوریه، برای تثبیت حضور خود در این کشور است و به دنبال دستیابی به سلاحهای پیشرفته ای است که توانایی آن را برای انجام حملات گسترده افزایش دهد.
از سوی دیگر، حضور اعضای آن در زندانهای سوریه در سایه احتمال فرار یا آزادی آنها یک خطر دایمی به شمار میآید.
به گفته خالد عبدالاله این تحولات امنیتی، مستقیماً عراق را که با سوریه دارای مرز مشترک است؛ تحت تأثیر قرار میدهد و تحرکات جاری تروریستهای داعش، منبع تهدیدی برای ثبات مناطق مرزی عراق به شمار میرود و گسترش مجدد دامنه فعالیتهای این گروه تروریستی، تهدیدی برای بیثبات کردن کشورهای همسایه است. امری که نیازمند همکاری جدی منطقهای برای رسیدگی به وضعیت مذکور است.
چند هفته پیش بود که، دیده بان حقوق بشر سوریه گزارش داد که گروه تروریستی داعش در شش حمله خود در صحرای سوریه، 70 نفر از جمله 18 غیرنظامی را به قتل رساند. امری که حکایت از سوءاستفاده این گروه تروریستی از بینظمی امنیتی و تغییر نقشه کنترل در بیابان سوریه، دارد.
نقش عراق در حل بحران به نوشته وبگاه المعلومه، عراق با در نظر گرفتن نیاز به ارزیابی خطرات و اولویتبندی مداخله در این امر، از نزدیک این تحولات را زیر نظر دارد.
دولت عراق، رویکرد دیپلماتیک موثری را با هدف تقویت همکاریهای منطقهای از طریق برگزاری نشستهای عربی و منطقهای مانند نشست های عقبه اتخاذ کرده است.
بغداد برای سازماندهی یک کنفرانس بینالمللی با هدف گرد هم آوردن کشورهای همسایه و جامعه بینالمللی برای یافتن راه حلهای پایدار برای بحران سوریه تلاش میکند.
دیدگاه جامع عربی برای حل بحران سوریه عبدالاله تصریح کرد که یک رویکرد آشکار عربی به سمت حمایت از تغییر جامع در سوریه بر اساس مشارکت همه طرفهای سوری در روند ساخت یک کشور جدید وجود دارد. هدف این رویکرد، دستیابی به ثبات بلندمدت و از بین بردن عواملی است که منجر به بازگشت سازمانهای تروریستی مانند داعش میشود.
اقدامات پیشنهادی برای رفع چالشها در این راستا، تدابیر لازم برای مقابله با این چالشها، از جمله تقویت هماهنگی منطقهای برای متحد کردن تلاشهای کشورها در مبارزه با تروریسم و فعالسازی مجدد نمایندگیهای دیپلماتیک عراق در سوریه برای ارتقای همکاریهای مشترک، باید اتخاذ شود تا از این راه از نفوذ عناصر تروریستی جلوگیری شود.
خلأ امنیتی در سوریه یک چالش بزرگ برای عراق و کل منطقه است، زیرا به گروههای تروریستی فرصت میدهد که خود را بازیابی کنند. لذا مرحله کنونی نیازمند همبستگی بینالمللی و منطقهای برای مقابله با بحران سوریه، تضمین ثبات منطقهای و حفاظت از امنیت ملی کشورهای همسایه است.
کد خبر 917710 منبع: فارس برچسبها خبر ویژه سوریه عراق داعش
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1327877/