حقیقت فسیلهای 20 هزار ساله برملا شد
آسیا و اقیانوسیه
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - آفتابنیوز :
نتایج تحقیقات جدید نشان میدهد استخوانهای فسیل شدۀ 20هزار ساله معروف به «مرد اوشیکاوا» که گمان میرفت بخشی از باستانیترین فسیلهای انسان کشفشده در ژاپن باشد، آن چیزی نیست که دانشمندان تصور میکردند و درحقیقت، این فسیلها استخوانهای یک خرس باستانی است.
این فسیلها در اواخر دهه 50 میلادی در شهر «تویوهاشی» در حدود 225 کیلومتری جنوب غربی توکیو پیدا شد.
اما «ژن سووا»، انسانشناس دانشگاه توکیو که سرپرستی تحقیقات جدید روی این فسیلها را برعهده داست، به «لایوساینس» گفت که تردیدها در مورد فسیلهای «اوشیکاوا» برای نخستینبار در اواخر دهه 80 میلادی مطرح شد و از آن زمان تاکنون ادامه یافته است.
به گفته «سووا»، نتایج تحقیقات جدید که در 1 دسامبر 2024 در مجله «Anthropological Science» منتشر شد، بدون شک نشان میدهد استخوانها به یک خرس قهوهای باستانی تعلق دارند.
این محقق افزود: استخوانهای خرس متعلق به آن دوره تاریخ به ندرت در مکانهای باستانشناسی ژاپن یافت میشوند، بنابراین دانشمندان ژاپنی از جمله دیرینهشناسانی که فسیلها را در دهه 50 میلادی یافتند، درک محدودی از شکل استخوانهای خرس داشتند.
«سووا» گفت: با این حال، این دانشمندان توضیحات را «با جزئیات و بسیار دقیق» انجام دادهاند و همچنین تعداد زیادی از بقایای اسکلتهای فسیلشده را در چندین دهه جمعآوری کردهاند.
این فسیلها بهخاطر ناحیه اوشیکاوا تویوهاشی که در حفاریهای معدنی بین سالهای 1957 تا 1959 میلادی کشف شدند، به این نام نامگذاری شدهاند. «سووا» گفت که دانشمندان ژاپنی در آن زمان فکر میکردند یک قطعه استخوان متفاوت به نام «مرد آکاشی» قدیمیترین فسیل انسان متعلق به ژاپن است که شاید بیش از 780 هزار سال قدمت داشته باشد. اما این فسیل در حمله هوایی متفقین به توکیو در طول جنگ جهانی دوم از بین رفت.
فسیلهای «اوشیکاوا» در ابتدا به عنوان استخوان بازو و انتها یا سر استخوان ران از پای انسانی که بیش از 20 هزار سال پیش زندگی میکرد، شناسایی شدند. اما در مطالعه جدید و معاینه و توموگرافی کامپیوتری (CT) نشان داد که استخوان بازو انسان احتمالاً استخوان رادیوس از ساعد یک خرس قهوهای (Ursus arctos) متعلق به همان دورۀ تاریخی است. همچنین به گفته «سووا» سر استخوان ران به عنوان استخوان یک خرس تایید شد.
کشف اینکه فسیلهای اوشیکاوا به انسان تعلق ندارد، به این معنی است که قدیمیترین فسیلهای انسانی یافتشده در ژاپن، در معدن سنگ آهک در نزدیکی شهر ژاپنی هاماکیتا، در حدود 40 کیلومتری شرق اوشیکاوا کشف است. این فسیلهای انسانی شامل تکههایی از استخوان پای انسان، استخوان بازو، استخوان گردن و جمجمه هستند که تصور میشود به دو فرد مختلف تعلق دارند که یکی حدود 14 هزار سال پیش و دیگری حدود 17 هزار سال پیش زندگی میکردند.
بقایای فسیلی انسان نیز در جزایر ریوکیو ژاپن که تقریباً در میانه راه بین ژاپن و تایوان قرار دارد، پیدا شده است. دانشمندان فکر میکنند جوانترین این فسیلها مربوط به حدود 18هزار سال پیش است، در حالی که قدمت قدیمیترین آنها ممکن است به 32هزار سال قبل بازگردد.
منبع: خبرگزاری ایسنا
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1329902/