بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، حجتالاسلام والمسلمین علی خورشیدی، در خطبه نماز جمعه شهر بیجار که در حسینیه این شهر برگزار شد، پس از دعوت به تقوای الهی، اظهار داشت: تقوا میتواند به انسان آرامش درونی و اطمینان خاطر بدهد، مولای متقیان امیر مومنان و میفرماید: "کسی که تقوا را پیشه خود کند، در زندگیاش آرامش خواهد داشت.
"
وی تصریح کرد: حضرت علی (ع) نه تنها به اهمیت تقوا اشاره کرده، بلکه خود نیز الگوی عملی تقوا در زندگی بوده است. او همواره در رفتار و گفتار خود به رعایت تقوا توجه داشته و به دیگران نیز توصیه میکرد که تقوا را در زندگی خود رعایت کنند.
امام جمعه بیجار عنوان کرد: تقوا در کلام حضرت علی (ع) به عنوان یک اصل اساسی در زندگی دینی و اخلاقی مطرح است. او با تأکید بر اهمیت پرهیزگاری، دوری از گناهان و نزدیک شدن به خداوند، به انسانها یادآوری میکند که تقوا میتواند زندگی آنها را متحول کند و آنها را به سوی نیکی و سعادت هدایت کند.
توهم اقتدار
حجت الاسلام خورشیدی در بخش دیگر از خطبه های خود با اشاره به آتش سوزی در لسآنجلس آمریکا؛ ابراز داشت: آمریکا که خود را به عنوان ابرقدرت جهانی با پیشرفتهترین سیستمهای شناسایی و مهار بلایای طبیعی معرفی میکند، در مواجهه با بحرانهای بزرگ طبیعی نظیر آتشسوزیهای گسترده در کالیفرنیا و طوفان ماریا در پورتوریکو نشان داده است که این ادعاها تا حد زیادی نادرست و توخالی هستند.
وی بیان داشت: در حالی که آمریکا بهعنوان یک کشور توسعهیافته و صاحب فناوریهای پیشرفته در زمینههای مختلف، از جمله شناسایی بلایای طبیعی، شناخته میشود، واکنشهای دولت به این بحرانها اغلب کند، ضعیف و فاقد برنامهریزی استراتژیک بودهاست.
امام جمعه بیجار یادآور شد: در بحران آتشسوزیهای کالیفرنیا با وجود ادعای مقامهای این کشور مبنی بر برخورداری از امکانات و تجهیزات پیشرفته، مشکلات اساسی در پیشبینی، پیشگیری و پاسخدهی به این بحرانها مشاهده شد. منابع دولتی بهطور ناکافی برای مقابله با آتشسوزیها تخصیص یافتند و دولت فدرال در ارسال کمکهای فوری و منابع لازم به ایالتهای آسیبدیده کوتاهی کرد.
حجت الاسلام خورشیدی افزود: یکی از عوامل اصلی گسترش آتشسوزیها، سوءمدیریت منابع طبیعی و جنگلهاست. دولت آمریکا طی سالهای اخیر بودجه مربوط به مدیریت جنگلها را کاهش داده است. این کاهش بودجه منجر به انباشت مواد قابل اشتعال مانند شاخههای خشک و برگها در جنگلها شدهاست. علاوه بر این، عدم استفاده از فناوریهای نوین و کمبود نیروی متخصص برای نظارت بر وضعیت جنگلها باعث شد که این بحران در مراحل اولیه شناسایی و کنترل نشود. چنین ضعفهایی همراه با تغییرات اقلیمی، به افزایش شدت و گستردگی آتشسوزیها منجر شدهاست.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مشکلات اساسی در این فاجعه، زیرساختهای ناکارآمد مقابله با بحران است. کمبود تجهیزات اطفای حریق، عدم دسترسی به منابع آبی کافی و نیروی انسانی محدود از جمله عواملی بودند که مهار آتش را دشوار میکنند. علاوه بر این، تأخیر در واکنش دولت ایالتی و فدرال به بحران، باعث شد که دامنه خسارات افزایش یابد. در حالی که هشدارهای اولیه درباره وقوع آتشسوزیها داده شده بود، دولت در ارسال نیروهای کمکی و تجهیزات ضروری بسیار کُند عمل کرد. این تأخیر نهتنها هزینههای مالی را افزایش داد، بلکه زندگی هزاران نفر را به خطر انداخت.
حجت الاسلام خورشیدی تأکید کرد: اینکه ما و دلسوزان از آتش سوزی خوشحال نیستند اما برخی ها از کشته شدن پنجاه هزار مسلمان وجنایت رژیم صهیونی زبان بسته بودند، حرفی نزدند، اما برای آتش سوزی بیشتر از حد کاسه داغتر از آش شدند؛ این جمله رئیس جمهور منتخب را نشیندند که گفته خاورمیانه را به آتش می کشم؛ ولی خودشان سوختند.
امام جمعه بیجار در پایان خطبه های خود گفت: از حضور جوانان ونوجوانان در مراسم معنوی اعتکاف تشکر می کنم امسال از نظر کمی وکیفی وبرنامه ای شاهد رشد بوده ایم. نواقصی هم بود که باید بر طرف شود.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1329925/