ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تقویت روابط دوجانبه و گسترش همکاری‌های اقتصادی اخبار ایران

تقویت روابط دوجانبه و گسترش همکاری‌های اقتصادی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش محمدباقر قالیباف صبح روز پنجشنبه 27 دی 1403 در قالب هیاتی پارلمانی و با بدرقه مجتبی بخشی‌پور عضو هیات رئیسه مجلس و حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور، تهران را به مقصد آدیس آبابا پایتخت کشور آفریقاییِ اتیوپی ترک کرد اما قبل از ترک تهران در جمع خبرنگاران در فرودگاه مهرآباد تهران گفت: توفیقی شد به دعوت تگسه شافائو رئیس مجلس نمایندگان اتیوپی سفری 2 روزه به این کشور داشته باشیم تا توسعه روابط بین دو کشور در زمینه تقویت نقش آفرینی مجلس در حوزه سیاست خارجی و تسهیل و ارتقا روابط اقتصادی، فرهنگی و سیاسی را داشته باشیم.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
روابط سیاسی و رسمی ما بیش از 70 سال است که با این کشور آفریقایی برقرار است.
قالیباف ادامه داد: نکته قابل توجه این بوده که اتیوپی در آفریقا از کشورهای پیش رو در حوزه توسعه به شمار می رود. با گام های بلندی توسعه این کشور در حال پیش رفت است. از طرف دیگر از جهت جمعیت دومین کشور پرجمعیت آفریقا به شمار می رود. بیش از یکصد و بیست میلیون جمعیت دارد و اقتصاد پنجم آفریقا است. نکته مهم دیگر این بوده که اتیوپی در شاخ آفریقا قرار داشته و از لحاظ ژئوپلیتیکی بسیار جای کلیدی و مهمی در آفریقا است.
ورود به آدیس‌آبابا
هواپیمای رئیس مجلس شورای اسلامی ساعت 11 به وقت تهران از فرودگاه مهرآباد به هوا برخاست و سه ساعت بعد در فرودگاه بین‌المللی آدیس‌آبابا اتیوپی به زمین نشست. محمدباقر قالیباف در فرودگاه آدیس‌آبابا مورد استقبال تگسه چافو، رئیس مجلس نمایندگان اتیوپی و هیات همراه او قرار گرفت.
در این سفر، منوچهر متکی به عنوان رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و اتیوپی، عالیه زمانی کیاسری و رمضانعلی سنگدوینی نمایندگان مجلس و وحید جلال زاده معاون پارلمانی وزیر امور خارجه، رییس مجلس را همراهی کردند.
هدف هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران از این سفر تقویت روابط سیاسی و اقتصادی با اتیوپی و دستیابی و گسترش ایران به بازارهای آفریقا بود که به نوبه خود می‌تواند زمینه‌ساز نقش‌آفرینی فعال‌تر کشورمان در دیپلماسی اقتصادی و ساختارهای نوظهور جهانی باشد.
بازدید رئیس مجلس از موزه جنگ ادوا به‌عنوان نماد استقلال و مبارزه با استعمار
رئیس مجلس شورای اسلامی پس از ورود به آدیس آبابا از موزه جنگ ادوا بازدید کرد. این موزه به‌عنوان نمادی از مقاومت مردم اتیوپی در برابر استعمار، حفظ استقلال و روحیه خودباوری این ملت شناخته می‌شود.
در این موزه، اسناد تاریخی، تصاویر، اسلحه‌ها و ابزارهای جنگی آن دوران به نمایش گذاشته شده است که بازتاب‌دهنده عزم مردم اتیوپی برای دفاع از استقلال و مقابله با استعمارگران است. موزه جنگ ادوا یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های تاریخی این کشور بوده و نمادی از ایستادگی، آزادی‌خواهی و هویت ملی اتیوپی به شمار می‌رود.
دیدار با ایرانیان مقیم اتیوپی
قالیباف در نخستین جلسه کاریش عصر روز پنجشنبه به وقت محلی با جمعی از فعالان اقتصادی ایرانیِ مقیم اتیوپی دیدار و گفت‌وگو کرد.
این دیدار که با هدف بررسی چالش‌ها و فرصت‌های همکاری اقتصادی بین ایران و اتیوپی برگزار شد، به شناسایی موانع پیش‌روی تجار ایرانی در این کشور اختصاص یافت.
قالیباف در این نشست با تأکید بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت‌های بین‌المللی نظیر بریکس و شانگهای گفت: با وجود تحریم‌ها، حضور ایران در این سازمان‌ها فرصت‌های مهمی را برای توسعه همکاری‌های اقتصادی فراهم کرده است. اما متأسفانه بخش خصوصی و حتی بسیاری از فعالان اقتصادی ایرانی آشنایی کافی با این ظرفیت‌ها ندارند و از آن‌ها به‌درستی استفاده نمی‌کنند. باید تلاش شود اطلاع‌رسانی دقیق و جامعی در این خصوص انجام شود. از چالش‌های جدی در گسترش روابط اقتصادی با آفریقا، مشکلات حمل‌ونقل است. نبود زیرساخت‌های پایدار در حوزه حمل‌ونقل، روند تجارت با این قاره را دشوار کرده است. علاوه بر این، مشارکت بخش خصوصی در این حوزه محدود است و عمدتا نهادهای عمومی غیردولتی فعالیت دارند. باید زمینه‌ای فراهم شود که بخش خصوصی بتواند به‌صورت مستقل و فعال وارد میدان شود و توسعه همکاری‌ها را دنبال کند.
دیدار با شیخ طوفا
رئیس مجلس شورای اسلامی شامگاه پنج‌شنبه 27 دی‌ 1403 با شیخ ابراهیم طوفا، رئیس مجلس اعلای اتیوپی دیدار و گفت‌وگو کرد.
قالیباف در این نشست با تأکید بر اهمیت وحدت میان مذاهب اسلامی گفت: در ایران مذاهب مختلفی وجود دارند و در مجلس شورای اسلامی نیز نه تنها نمایندگان شیعه و سنی بلکه پیروان سایر ادیان نظیر مسیحیان، یهودیان و زرتشتیان نیز حضور دارند.
وی با اشاره به حضور اهل سنت در ساختارهای حکومتی ایران افزود: هم‌اکنون 26 نماینده اهل سنت در مجلس شورای اسلامی حضور دارند و در سطوح مختلف مدیریتی از جمله معاون رئیس‌جمهور، استانداران و معاونان وزرا نیز از اهل سنت استفاده شده است.
قالیباف همچنین به سخنان آیت‌الله سیستانی درباره ضرورت دفاع از اهل سنت در مقطعی که داعش در حال پیشروی و قتل مسلمانان بود، اشاره کرد و گفت: ایشان تأکید کردند که اهل سنت نه تنها برادران ما هستند بلکه جان ما هستند و باید از آنان دفاع شود. ایران نیز در راستای این وحدت، هزاران شهید در دفاع از اهل سنت تقدیم کرده است.
ملاقات با رئیس مجلس نمایندگان
رئیس مجلس شورای اسلامی در دومین روز سفر به آدیس‌آبابا، صبح روز جمعه با تاگسه چافو، رئیس مجلس نمایندگان اتیوپی دیدار و گفت‌وگو کرد.
قالیباف در این دیدار با تأکید بر اهمیت راه‌اندازی سفارت اتیوپی در تهران، گفت: این اقدام می‌تواند آغاز توسعه روابط در حوزه‌های اقتصادی و سیاسی باشد. امروزه مسائل میان کشورها، به‌ویژه در سطح مناطق و حوزه‌های بین‌المللی، تأثیرات سریع و قابل‌توجهی برجای می‌گذارد.
قالیباف با اشاره به آزادی 4 ملوان اتیوپیایی از زندان‌های ایران هم گفت: این موضوع با پیگیری داخلی در ایران انجام شد و می‌توانست با وجود سفارت اتیوپی در ایران سریع‌تر به نتیجه برسد. جایگاه اتیوپی در شرق آفریقا و شاخ این قاره، به‌ویژه در تأمین امنیت و ثبات منطقه‌ای، بسیار حائز اهمیت است. تحکیم روابط اقتصادی و امنیت منطقه ای در این راستا بسیار مؤثر خواهد بود. سیاست‌های قطعی جمهوری اسلامی ایران این است که به گسترش روابط با کشورهای قاره آفریقا، به‌ویژه اتیوپی، با توجه به سوابق فرهنگی میان دو کشور، اهمیت می‌دهد.
دیدار با نخست‌وزیر
رئیس مجلس شورای اسلامی عصر جمعه 28 دی 1403 با ابی احمد علی، نخست‌وزیر اتیوپی دیدار و گفت‌وگو کرد.
قالیباف در این نشست که رییس مجلس نمایندگان اتیوپی نیز حضور داشت، گفت: ایران و اتیوپی دو کشور مهم در آسیا و آفریقا هستند که متأسفانه به دلیل سیاست‌های استعماری برخی قدرت‌ها، با چالش‌هایی روبه‌رو شده‌اند. این رفتارها، از جمله خیانت‌های قدرت‌های استعماری نظیر انگلیس و آمریکا، علیه ایران از دوران مشروطه تا پیروزی انقلاب اسلامی ادامه داشته است. با این حال، ملت ایران همواره در برابر این فشارها ایستادگی کرده است. فرهنگ غنی دو کشور و جایگاه راهبردی اتیوپی در شرق آفریقا، فرصتی بی‌نظیر برای گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های اقتصادی، علمی و فناوری فراهم کرده است. ما باید از ظرفیت گروه بریکس برای توسعه روابط دوجانبه و تقویت همکاری‌ها استفاده کنیم و آدیس‌آبابا می‌تواند به یک قطب حمل‌ونقل هوایی در این منطقه تبدیل شود.
وی با اشاره به غیرفعال بودن کمیسیون اقتصادی مشترک دو کشور طی 10 سال اخیر گفت: راه‌اندازی مجدد این کمیسیون ضروری است. همچنین باید روابط اقتصادی، علمی و فناورانه را در حوزه‌هایی چون معدن، کشاورزی، انرژی، دانش‌بنیان و هوش مصنوعی گسترش دهیم. ایران با برخورداری از دانش پیشرفته در حوزه‌های بهداشتی و پزشکی، آمادگی دارد در این زمینه‌ها با اتیوپی همکاری کند.
گزارش سفر قالیباف
محمدباقر قالیباف بعد از این دیدار آدیس‌آبابا را به مقصد تهران را ترک کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی بعد از بازگشت به کشور در کریدور فرودگاه مهرآباد در جمع خبرنگاران به تشریح دستاوردهای سفرش به کشور اتیوپی پرداخت.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مدتی است کشور اتیوپی در ایران سفیر ندارد که توافق شد به سرعت سفیر اتیوپی در کشور ما مستقر شده تا بتوانیم همکاری نزدیکی داشته باشیم.
قالیباف با بیان اینکه اتیوپی دومین کشور پرجمعیت آفریقا و عضو بریکس است، گفت: اتیوپی 135 میلیون نفر جمعیت دارد که بیش از نصف آن مسلمان هستند، همچنین پنجمین اقتصاد آفریقا را داراست و در سال های اخیر روند توسعه و رو به رشدی را طی کرده است. می توانیم از طریق کردیورهای آدیس آبابا وصل شویم./پایان پیام

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1330382/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آشنایی با تاریخ ارز اروپا

کمک سخاوتمندانه اروپا به سوریه

ساعت مسابقات بازی های جام ملت‌های آسیا

پایان اعتکاف در جنوب افغانستان + فیلم

قیمت جهانی نفت امروز 1403/10/29

اولین واکنش ایلان ماسک به ماجرای تماس با مقامات ایران + عکس

عبدالعلی‌زاده مطرح کرد؛آمریکا می‌تواند در ایران سرمایه‌گذاری کند

تحلیل کارشناسان صهیونیست از روابط آذربایجان و اسرائیل

سیزدهمین همایش «غزه؛ نماد مقاومت» برگزار شد/ الحیدری:جنگ غزه تا نابودی کامل رژیم صهیونیستی ادامه خواهد داشت

توافقات محرمانه میان نیروهای آمریکایی و عناصر داعش در سوریه

بسکتبالیست ایرانی در آمریکا پیروز شد

اعتراف کارمند پیشین سازمان سیا/ مسئول انتشار برنامه حمله تل آویو به ایران بود

آتش بس غزه به معنای شکست راهبردهای آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه است

توافق با روسیه مانع بهبود روابط ایران و غرب نیست/ پوتین ایران را فدای آمریکا نمی‌کند

روزهای پایانی دولت کنونی آمریکا؛ 6 اشتباه بزرگی که بایدن مرتکب شد

خبر مهم دولت پزشکیان درباره مذاکره مستقیم با امریکا و انجام توافق جدید

ابوشریف: عمر رژیم صهیونیستی کوتاه است

فائزه هاشمی: طوری چیدند که پزشکیان برنده شود

ماجرای حراج سکه‌های تاریخی ایران در آمریکا

کتاهش 50 سنتی قیمت نفت

تا تضمین معتبری ندهند نباید وارد تاریکخانه FATF شد

سرمقاله جوان/ شکست جنگ جهانی علیه غزه

تبدیل اعتکاف به میتینگ سیاسی

معاهده‌ای برای دوران ترامپ

یون سرانجام در دادگاه حاضر شد

منهدم کردن یک خودروی نظامی اشغالگران اسرائیلی در غزه

حماس: اشغالگران را مجبور به توقف جنگ و عقب نشینی کردیم

سکوت تعزیرات در برابر واردات انبوه آیفون‌های رفرش

نوسان قیمت برنج ایرانی به 50 درصد رسید

3 مستند، 3 نگاه/ از تاریخ دفاع مقدس جنگ ایران و عراق تا قهرمانی یوزپلنگ‌های ایرانی

جشن «پدران آسمانی» با حضور مهندس اوحدی و نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

نامه مهم ربیعی به رییس جمهور: ما به اصلاحات سخت اقتصادی نیاز داریم

محمدجعفر قائم پناه: دولت مصرانه پیگیر تصویب FATF است

ظرفیت رشد بازار سرمایه در سال آینده/ صندوق‌ها، بهترین انتخاب برای پرتفو چینی

معاهده ایران و روسیه عمدتاً اقتصادی است

ترور «علی رازینی» و «محمد مقیسه» از قضات دیوان عالی کشور

اعلام جزئیات پیمان پولی و سند اقدام مشترک میان بانک‌های مرکزی ایران و روسیه

احیای نقش زنان در اقتصاد، از راه ابریشم تا امروز

وزیر جهاد کشاورزی: تجارت کشاورزی و غذا میان ایران و روسیه گسترش می‌یابد

مشرفی اعلام کرد: قطعی انرژی؛ عامل شکست قراردادهای چند میلیون دلاری صادراتی غیرنفتی ایران

راهنمای کامل سفر اقتصادی به قلب ترکیه با تور ارزان استانبول

سفر قالیباف به اتیوپی؛ فصلی جدید در روابط با قاره سیاه

معاهده مشارکت بین ایران و روسیه همه ابعاد روابط دو کشور را در برمی‌گیرد

مهاجرت نخبگان فرار سرمایه‌هاست

بارش برف و باران در جاده‌های 9 استان

ماهیت معاهده ایران و روسیه اقتصادی است

نامه ربیعی درباره مسائل مهم اقتصادی برای رئیس جمهور

هدیه 50 میلیاردی شیخ عرب برای بازیکن ایرانی؛ سردار آزمون غافلگیر شد + عکس

خودنمایی باشکوه ستاره‌ها در ژاپن

رمزگشایی از سفر پزشکیان به روسیه؛ معنای امضای پیمان چامع استراتژیک برای ترامپ/ هم‌صدایی تهران و مسکو روی گسل‌های غرب آسیا و شرق اروپا