ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نماینده مجلس: شأن ایرانی فراتر از یارانه است/ مشکلات اقتصادی فعلی دستپخت مدیران دولت سیزدهم است نه دولت پزشکیان!/ نتیجه نطق‌های احساسی خالی شدن دل مردم است/ استیضاح وزرا بیشتر ناشی از نگاه سیاسی است اخبار ایران

نماینده مجلس: شأن ایرانی فراتر از یارانه است/ مشکلات اقتصادی فعلی دستپخت مدیران دولت سیزدهم است نه دولت پزشکیان!/ نتیجه نطق‌های احساسی خالی شدن دل مردم است/ استیضاح وزرا بیشتر ناشی از نگاه سیاسی است
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - در همین ارتباط، مصطفی پور دهقان عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در پاسخ به این سوال که اظهارنظرها پیرامون یارانه 10 میلیون تومانی برای حل مشکلات معیشتی مردم را چطور ارزیابی می کنید؟ به خبرنگار جماران گفت: شأن و جایگاه ایران و ایرانی فراتر از دریافت یارانه یا پرداخت‌های کمیته امدادی است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اگر مدیریت کشور مبتنی بر علم و توزیع عادلانه منابع باشد، لازم است اسناد بالا‌دستی نظیر قانون برنامه هفتم، سند چشم‌انداز توسعه، و بودجه‌های سنواتی به گونه‌ای تنظیم شوند که رفاه مردم و توزیع عادلانه اعتبارات به بهترین نحو تضمین شود. این اقدام می‌تواند سطح معیشت و قدرت خرید جامعه را افزایش دهد؛ بنابراین ارائه پیشنهادهای پوپولیستی مانند افزایش یارانه یا توزیع سبد کالا راه‌حل نیست. در حقیقت این رویکردها شبیه به اقدامات ناکارآمد کشورهایی با اقتصاد کمونیستی است.
کشور ما درگیر نظام اقتصادی بیمار است وی با اشاره به اصلاحات اقتصادی و سیاسی در کشورهای توسعه یافته برای حل مشکلات معیشتی، موفقیت کشورهای توسعه‌یافته را نتیجه اصلاحات یادشده دانست و تصریح کرد: اگر نظام های اقتصادی و سیاسی در کنار یکدیگر قرار بگیرند نتیجه ترکیب آن تعامل و نظام علمی است بنابراین، تا زمانی که کشور ما درگیر نظام اقتصادی بیمار است، بدین گونه که دولت تمایل دارد تصدی‌گری حوزه های اقتصادی و مدیریتی را در اختیار داشته باشد، در نهایت این بیماری هم ادامه خواهد یافت. در واقع تنها راهی که می تواند کشور و مردم را در گرفتاری ها و مشکلات نجات دهد که خروجی آن را در بحث معیشت مردم و حوزه ناکامی های حوزه تولید شاهد هستیم این است که کشور به سمت یک نظام اقتصادیِ مردم محور، سرمایه محور، بخش خصوصی محور حرکت کند و از سوی دیگر، دولت کمترین حق دخالت را در امور اقتصادی را داشته باشد.
ضرورت تغییر در ساختار اقتصادی و دکترین سیاسی وی درباره وضعیت بودجه 1404 گفت: دولت در این لایحه شش هزار همت برای اداره کشور بودجه نوشته است که از این میزان، دو هزار همت از مردم در قالب مالیات دریافت می شود و چهار هزار میلیارد تومان نیز بودجه نفت چه به طور مستقیم چه به طور غیر مستقیم است. نتیجه آن نیز وضعیت نامطلوب کنونی است که یقینا راه حل آن تغییر ساختار اقتصادی و از سوی دیگر نیز در دکترین سیاسی باید تأملاتی صورت گیرد مبنی بر اینکه با کشورهای جهان تعاملات بهتری داشته باشیم، این دو مولفه در کنار هم یقینا خروجی مطلوب تری نیز در پی خواهند داشت.
شرایط فعلی اقتصادی دستپخت مدیران اقتصادیِ دولت سیزدهم است پور دهقان در پاسخ به این سوال که استیضاح وزرا به ویژه نفت و اقتصاد را با توجه به شرایط کنونی کشور چطور ارزیابی می کنید؟ گفت: طبیعتاً این اقدامات بیشتر ناشی از نگاه‌های سیاسی است. اتفاقات و شرایط فعلی اقتصادی دستپختی است که در دولت سیزدهم به واسطه سیاست‌گذاری‌های اقتصادی نادرست به ویژه در رابطه با افزایش قیمت کالاها رخ داد. بنابراین، وضعیت کنونیِ اقتصاد خروجی دولت فعلی نیست، بلکه خروجی عملکرد سه ساله مدیران اقتصادی دولت قبل است که اکنون خودش را نشان داده است. وقتی نمایندگان نتوانستند در آن دوره، وزیر اقتصاد وقت که از جریان سیاسی خودشان بوده است را استیضاح کنند، اکنون تلاش می کنند وزیر اقتصاد این دولت را استیضاح کنند.
مدل‌های اقتصادیِ نروژ و ژاپن، در اقتصاد دولتی ما جوابگو نیست وی تأکید کرد: طبق قانون اساسی و همچنین به باور حقوقدانان و سیاستگذاران اقتصادی، وزیر اقتصاد مسئول سیاست‌های مالی است، نه سیاست‌های پولی و ارزی. نکته دوم این است که اگر مشکلات ارزی وجود دارد نمایندگان باید از رئیس بانک مرکزی پاسخ و توضیح بخواهند نه اینکه وزیر اقتصاد، پاسخگوی سیاست‌های بانک مرکزی باشد. نکته سوم اینکه اینکه برخی می‌گویند از نروژ و ژاپن الگوبرداری کنیم باید گفت که بحث اصلی مربوط به ساختار است به بیان دیگر اجرای مدل‌های اقتصادی کشورهای دیگر، مانند نروژ و ژاپن، در اقتصاد دولتی ما جوابگو نیست، زیرا این مدل‌ها به ساختارهای متفاوتی وابسته هستند.
برخوردهای سیاسی، استیضاح و نطق‌های احساسی راه‌حل مناسبی نیستند پوردهقان همچنین تصریح کرد: موضوع استیضاح موضوعی سیاسی است هر چند بنده هم به سیاست‌های بازار توافق ارزی و غیره انتقاداتی دارم، اما باید گفت برخوردهای سیاسی، استیضاح و نطق‌های احساسی راه‌حل مناسبی نیستند؛ چرا که خروجی آن خالی شدن دل مردمی است که در حال حاضر نیز در شرایط سختی به سر می‌برند و ناراضی هستند. در واقع جمع آوری امضاها توسط کسانی که اقتصاددان نیستند و در حوزه های غیرکمیسیون اقتصادی فعالیت می‌کنند، نشان دهنده این است برای حل مشکلات کشور به دنبال عزم جدی برای گفت‌وگو و همکاری در کمیسیون‌های تخصصی نیستیم، بلکه به دنبال زدوخوردهای سیاسی هستیم.
برای تعامل با جهان باید به سمت تصویب FATF برویم این نماینده مجلس در خصوص تصویب FATF گفت: در حقیقت درباره این مسئله نه بزرگ نمایی صورت گیرد و نه کم‌اهمیت جلوه داده شود. در واقع نکته مهم این است که برای انجام فعالیت‌های اقتصادی بین‌المللی و بانکی، رعایت استانداردهای جهانی ضروری است. کنوانسیون‌هایی مانند FATF شفافیت مالی، مبارزه با پول‌شویی و قاچاق را دنبال می‌کنند. اگر مدعی هستیم که باید با جهان تعامل و ارتباط داشته باشیم باید به سمت تصویب FATF برویم مانند بسیاری از کنوانسیون‌ها و معاهداتی که به آن پیوستیم به عنوان مثال در حوزه هسته‌ای ایران عضو NPT شده است و اعلام کرده که قوانین و دستورالعمل‌های آن را اجرا می‌کند. FATF نیز همین گونه است.
او ادامه داد: اینکه گفته شود اگر FATF امضاء شود همه مسائل اقتصادی حل می‌شود و یا اگر امضاء نشود مسائل دیگری رخ می‌دهد نمی‌توان تحلیل دقیقی باشد. در حقیقت موضوعی است که باید به سمت آن برویم و مشکلاتمان را کمتر کنیم. یقینا در مراوداتمان و تسریع آنها موثر است. اما باید گفت به طور کلی پیوستن به FATF به‌تنهایی تمامی مشکلات اقتصادی را حل نمی‌کند، اما می‌تواند گشایش‌هایی موقت ایجاد کند و بر مراودات مالی بین‌المللی اثرگذار باشد. اینکه انتظار کاهش نرخ دلار از 80 هزار به 40 هزار تومان با اجرای FATF را داشته باشیم، تحلیل‌های اشتباهی است، اما این اقدام می‌تواند بخشی از مشکلات را کاهش دهد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1330448/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیدار هیئتی از اتحادیه عرب با جولانی

انرژی رایگان برای ژاپنی ها

تیم ملی والیبال ژاپن وارد بحران شد!

اتحادیه اروپا تحقیق درباره ایکس را عمیق تر می‌کند

ضرر 1 تریلیون یورویی قطع گاز روسیه برای اتحادیه اروپا

کنترل معادن لیتیوم اوکراین در دست روسیه

کاهش تولید فولاد خام چین به دلیل تقاضای داخلی پایین

دستاوردهای سفر قالیباف به پایتخت دیپلماسی آفریقا

کمک مالی اتحادیه اروپا به افغانستان

تسهیل تجارت ترانزیت افغانستان با تضمین بیمه‌ای پاکستان

رشد 83 درصدی صادرات ایران به افغانستان

انگلیس به ائتلاف طرح شکایت از طالبان پیوست

تیر افزایش قیمت انرژی به اقتصاد اروپا

بلینکن: هیچ ضمانتی وجود ندارد که ترامپ از سیاست‌های بایدن پیروی کند

هرگونه شبهه افکنی پیرامون سانحه سقوط بالگرد شهید رئیسی غیرمسئولانه است

ماجرای حراج سکه‌های باستانی ایران در آمریکا

واکنش کیهان به خودکشی طنزنویس معروف در امریکا: عبرت‌آموز است!

نزدیک‌ترین چهره به پزشکیان: آماده مذاکره مستقیم با آمریکاییم | تغییر فتوای هسته‌ای که ساده نیست | باید مردم را قانع‌ کنیم | شاید سه ماه بعد از مذاکره به توافق شد

سیگنال‌های توافق از راه رسید: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم!

پزشکیان برای مذاکره با ترامپ با رهبری هماهنگ کرده است؟

ترامپ برای اولین بار خاخام‌های یهودی مخالف رژیم صهیونیستی را به کاخ سفید دعوت کرد

بولتون: تصمیم ترامپ برای پایان جنگ، خبر خیلی بدی برای اوکراین است

فائزه هاشمی: چرا بمب هسته ای نداشته باشیم؟/ اصولگرایِ اصلاح‌طلبم/ خانواده علم الهدی درباره شهادت رئیسی ابهاماتی دارند/ قالیباف به وفاق ملی لگد زد

قراضه صادراتی آمریکا نزولی است

ناسازگاری «سوپرانقلابی‌ها» با FATF

هشدار سرایا القدس به صهیونیست‌ها در آستانه توافق آتش‌بس

تمرکز تورم خوراکی در مرکز ایران؛ سرعت افزایش قیمت در کدام استان بیشتر بود؟

نتایج قرعه کشی طرح فرسوده ایران‌خودرو اعلام شد

رفع توقیف کامل اموال فدراسیون وزنه‌برداری

زنان مشهدی پیشتاز در حماسه‌سازی و توسعه اقتصادی هستند

تفکیک پایتخت اقتصادی از تهران، تصمیمی بهتر از انتقال کامل پایتخت

جای خالی صنایع تبدیلی و تکمیلی در بردسکن

چرا پس از برجام مانع همکاری اقتصادی آمریکایی ها با ایران شدیم؟

اصلاح شاخص بورس تهران در ابتدای هفته

معاون رئیس جمهور: قالیباف کمک خوبی برای ‌دولت بود

جدایی آرمان رمضانی از استقلال

توافق ایران و روسیه در 4 حوزه ریلی، هوایی و دریایی و جاده‌ای

ابتکار آلومینای ایران- جاجرم در حل چالش انرژی

دستاوردهای سفر قالیباف به اتیوپی چیست؟

استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی اتیوپی برای افزایش صادرات و تراز تجاری

رویکرد سیاست‌زده عضویت در FATF  را به کشمکش جناحی بدل کرد/ مولوی: به جای گران کردن‌ها ردیف‌های زاید بودجه را حذف کنید

دیدار و گفت‌وگوی معاون پارلمانی رئیس‌جمهور با استاندار زنجان

سارا خادم‌ الشریعه با پرچم اسپانیا به نایب قهرمانی شطرنج اروپا رسید

تسلط چین بر بازار خودروهای چینی/ تعطیلی در کمین خودروسازان اروپایی و آمریکایی

بزرگترین و طویل ترین شبکه خطوط مترو و حمل ریلی درون شهری دنیا

رشد ترانزیت کالا از طریق کریدور ترانس کاسپین، سهم ایران همچنان صفر

آشنایی با 10 کشور برتر در صنعت حمل و نقل ریلی قاره آفریقا

قیمت نفت / برنت 80 دلار و 79 سنت شد

دو نوجوان 17 ساله در جنوب ایران 600 سکه‌ پیدا کرده اند؟ | ماجرای حراج سکه‌های تاریخی ایران در آمریکا + عکس

مکث (دفاع از آمریکا در کشورهای دیگر)