ایرانیان جهان

آخرين مطالب

مذاکره مستقیم ایران و آمریکا در دستور کار است؟ ایالات متحده آمریکا

مذاکره مستقیم ایران و آمریکا در دستور کار است؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از انصاف نیوز، علی عبدالعی‌زاده، نماینده‌ رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور گفت که آمریکا می‌تواند پس از رفع تحریم‌ها در ایران سرمایه‌گذاری کند.
وی با تاکید بر ضرورت مذاکره‌ مستقیم میان ایران و آمریکا گفت: برنامه‌ی دولت در این باره کاملا شفاف اعلام شده و آماده‌ مذاکره هستیم.
با شروع این مذاکرات میان دو کشور دست یافتن به توافق دو تا سه ماه زمان خواهد برد.
عبدالعلی زاده در بخشی از گفت‌وگوی تفصیلی خود به مسائل مرتبط با ایران و آمریکا پرداخت و گفت: برنامه‌ی دولت در این باره شفاف است و با شفافیت اعلام شد که برای مذاکره آماده هستیم.
او ادامه داد: آمادگی ایران مشروط بر این است که ترامپ هم دغلکاری نکند. زرنگی در مذاکره طبیعی است و همه‌ی طرف‌ها به دنبال آن هستند اما دغل‌کاری یعنی وقتی که در مذاکره به این نتیجه می‌رسی که مجبوری امتیاز بیشتری بدهی زیر میز مذاکره بزنی.
عبدالعلی‌زاده با بیان اینکه «کشورهای مختلف حتی خود آمریکا با رفع تحریم می‌توانند به ایران بیایند و سرمایه‌گذاری کنند»، گفت: شرکت‌های آمریکایی که البته شرکت‌هایی چند ملیتی هستند می‌توانند در ایران سرمایه‌گذاری و همکاری اقتصادی داشته باشند. برای نمونه صنعت نفت و گاز ایران صنعت جذابی برای آنها جهت سرمایه‌گذاری است.
او ادامه داد: در میادین مشترک انرژی در حال از دست دادن منابع هستیم. برای نمونه قطر با کمک شرکت‌های چندملیتی اروپایی و آمریکایی در حال پیشروی است و ما به دلیل تحریم‌ها نتوانسته‌ایم حق خود را بگیریم و ممکن است وضعیتی ایجاد شود که ما از 10 درصد این منابع استفاده کنیم و طرف مقابل 90 درصد.
نماینده‌ی رئیس جمهور در توسعه‌ی دریامحور گفت: پس از برجام همه‌ی کشورها را برای همکاری به ایران راه دادیم اما مانع آمریکایی‌ها شدیم و برای آنها این سوال و ابهام ایجاد شد که چرا آمریکا امکان حضور در ایران برای همکاری اقتصادی را ندارد؟!
او در ادامه گفت: البته تیم اوباما چندان این موضوع را رسانه‌ای نکرد و گفتند با برجام خطر نظامی ایران و دست یافتن این کشور به بمب هسته‌ای به تاخیر افتاد اما ترامپ وقتی با چنین وضعیتی مواجه شد اعلام کرد که برجام را پاره می‌کند و ما هم گفتیم که آن را آتش می‌زنیم. حالا هر دو طرف پشیمان هستند.
شمار قربانیان تحریم بیش از شهدا و جانبازان جنگ است این فعال سیاسی میانه‌رو درباره‌ی آثار تحریم بر ایران گفت: شمار قربانیان تحریم بیشتر از شهدا و جانبازان جنگ تحمیلی است. تحریم عده‌ای را به فساد می‌کشاند و تبدیل به «کاسب تحریم» می‌شوند اما عده‌ای دیگر را هم می‌کشد، برای مثال آنهایی که به‌خاطر کمبود دارو جان خود را از دست دادند از این جمله هستند.
عبدالعلی‌زاده با بیان اینکه «تحریم فرصت توسعه را از کشور می‌گیرد»، گفت: همسایگان ایران در حال حرکت با سرعت بالا در مسیر توسعه هستند اما ما در محاصره‌ی تحریم باقی مانده‌ایم.
ما بیشتر از آمریکا از تحریم ضرر می‌کنیم او ادامه داد: روشن است که بخشی از ضعف‌های ما به دلیل سوء‌مدیریت افرادی است که تحریم را بهانه می‌کنند اما بخش عمده‌ای از مشکلات ناشی از تحریم‌هاست و دست کم سرعت ما را در مسیر توسعه کم می‌کند. ما بیشتر از آمریکا از تحریم ضرر می‌کنیم.
عبدالعلی‌زاده در پاسخ به این سوال که «آیا آمریکا هم برای مذاکره تمایلی دارد؟»، گفت: ترامپ اعلام کرده که می‌خواهد مذاکره کند زیرا او به دنبال منافع ملی آمریکاست. اگر صرفا ایران تحریم شده بود شاید آن طرف هم نیازی به مذاکره احساس نمی‌کرد اما در شرایطی که علاوه بر ایران با روسیه و چین و دیگر کشورها هم از سوی آمریکا چنین مواجهه‌ای را شاهد هستیم رفته رفته در جهان جریانی شکل می‌گیرد که می‌توان به حذف دلار از مناسبات بین‌المللی منجر شود.
او با بیان اینکه «تحریم نتوانسته ایران، روسیه و دیگر کشورها را شکست دهد» گفت: تحریم‌ها همانطور که برای ما مشکلات ایجاد کرده برای طرف مقابل نیز می‌تواند مشکل‌ساز شود و برای مثال در بلندمدت پول آمریکا را از مناسبات بین‌المللی حذف کند و این هزینه‌ی بزرگی برای آنهاست. آمریکا برای جلوگیری از این ضرر حاضر به مذاکره است. و همین یک فرصت برای ایران است.
این فعال سیاسی میانه‌رو گفت: دو طرف مذاکره با هدف‌های مختلف خود برای حاضر شدن در آن آمادگی دارند. «برد ایران» در چنین مذاکراتی رفع تحریم است و «برد آمریکا» نیز جلوگیری از انزوای دلار. از طرف دیگر او به دنبال آن است که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند و ما هم با جستن از تحریم و یافتن شرکای اقتصادی تازه نفع خود را به دست می‌آوریم.
تغییر فتوای هسته‌ای به این سادگی‌ها نیست او درباره‌ی برخی مباحث مطرح‌ شده درباره‌ی احتمال تغییر سیاست‌های هسته‌ای ایران گفت: ما فتوای رهبری را داریم که بر اساس آن ساخت سلاح‌های کشتار جمعی حرام است و تابع آن هستیم. تغییر فتوا هم به همین سادگی‌ها نیست. البته از دانش هسته‌ای می‌خواهیم استفاده‌ی کامل ببریم.
عبدالعلی‌زاده در پاسخ به این سوال که «آیا ایده‌ی مذاکره‌ی ایران و آمریکا شدنی است؟»، گفت: چرا نشدنی باشد؟ مذاکرات غیرمستقیم برای زمانی بود که می‌خواستیم با اروپایی‌ها مذاکره کنیم. اما در حال حاضر که ما از طرف شورای امنیت سازمان ملل تحریم نیستیم و از طرف آمریکا تحریم شده‌ایم منطقی است که به صورت مستقیم با این کشور مذاکره کنیم.
او با اشاره به برخی مخالفت‌ها با مذاکره با امریکا گفت: آنها باید بگویند که چرا مخالفت می‌‍‌کنید؟! ما پنج سال فرصت توسعه را از دست دادیم و بسیاری جان خود را از دست دادند و آنهایی که مانع تداوم برجام و باعث ایجاد زمینه برای حرکت ترامپ به سمت پاره کردن توافق شدند باید پاسخگوی آن باشند. در گذشته خطاهایی داشتیم و باید از آن درس بگیریم.
این تصور که در برابر کفار نباید دنبال «برد – برد» بود یعنی سیره پیامبر را قبول ندارید این فعال سیاسی میانه‌رو با اشاره به تاریخ اسلام گفت: با هر کافری هم می‌توان صحبت کرد. پیامبر کدام کافر را تحریم کرد و با او حرف نزد؟! با ابوسفیان که بزرگ کفار بود هم گفت‌وگو داشت و خانه‌ی او را خانه‌ی امن اعلام کرد. چگونه درباره‌ی نماز، وضو، غذا خوردن و … به سیره‌ی پیامبر توجه می‌شود اما در اینجا فراموش می‌کنیم که صلح حدیبیه و پذیرفتن شروط طرف مقابل از سوی پیامبر هم سیره او بوده است؟!
او در ادامه افزود: گفت‌وگو و قرارداد باید مورد رضایت هر دو طرف باشد تا به تفاهم برسند. ابوسفیان آمریکای آن زمان بود. اگر این سیره پیامبر است چرا ما این مسیر را نرویم؟!
عبدالعلی‌زاده گفت: اگر از شکست در مذاکره می‌ترسید خودتان را قوی کنید اگر تصور می‌کنید که در برابر کفار نباید به دنبال «برد – برد» بود به معنای آن است که سیره پیامبر و صلح حدیبیه را قبول ندارید. در هر مذاکره‌ای همه‌ی طرف‌ها مجبور هستند که امتیاز بدهند.
این بار باید با مردم شفاف حرف بزنیم او درباره‌ی توازن میان امتیازات رد و بدل شده در مذاکرات گفت: رفع تحریم و حرکت ایران به سمت توسعه وزنی به مراتب بیشتر از امتیازات دریافتی آمریکا در مذاکرات خواهد داشت.
این عضو دولت میانه‌رو چهاردهم گفت: برای نخستین بار باید با مردم در این باره شفاف حرف بزنیم. همواره پشت پرده تصمیم گرفتیم و تصمیم را برای مردم حاکم کردیم این بار اما باید با مردم حرف بزنیم و قانع‌شان کنیم.
او در این ارتباط تاکید کرد: بند به بند توافق را باید توضیح دهیم که چه امتیازاتی دادیم و گرفتیم تا مردم هم ببینند که امتیازات اخذ شده اهمیتی بیشتری داشته است.
به گفته‌ی علی عبدالعلی‌زاده، «اگر با امریکا مستقیم مذاکره کنیم شاید دو تا سه ماه بعد از شروع مذاکرات بتوانیم به توافق برسیم»

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1330514/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیدار هیئتی از اتحادیه عرب با جولانی

انرژی رایگان برای ژاپنی ها

تیم ملی والیبال ژاپن وارد بحران شد!

اتحادیه اروپا تحقیق درباره ایکس را عمیق تر می‌کند

ضرر 1 تریلیون یورویی قطع گاز روسیه برای اتحادیه اروپا

کنترل معادن لیتیوم اوکراین در دست روسیه

کاهش تولید فولاد خام چین به دلیل تقاضای داخلی پایین

دستاوردهای سفر قالیباف به پایتخت دیپلماسی آفریقا

کمک مالی اتحادیه اروپا به افغانستان

تسهیل تجارت ترانزیت افغانستان با تضمین بیمه‌ای پاکستان

رشد 83 درصدی صادرات ایران به افغانستان

انگلیس به ائتلاف طرح شکایت از طالبان پیوست

تیر افزایش قیمت انرژی به اقتصاد اروپا

بلینکن: هیچ ضمانتی وجود ندارد که ترامپ از سیاست‌های بایدن پیروی کند

هرگونه شبهه افکنی پیرامون سانحه سقوط بالگرد شهید رئیسی غیرمسئولانه است

ماجرای حراج سکه‌های باستانی ایران در آمریکا

واکنش کیهان به خودکشی طنزنویس معروف در امریکا: عبرت‌آموز است!

نزدیک‌ترین چهره به پزشکیان: آماده مذاکره مستقیم با آمریکاییم | تغییر فتوای هسته‌ای که ساده نیست | باید مردم را قانع‌ کنیم | شاید سه ماه بعد از مذاکره به توافق شد

سیگنال‌های توافق از راه رسید: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم!

پزشکیان برای مذاکره با ترامپ با رهبری هماهنگ کرده است؟

ترامپ برای اولین بار خاخام‌های یهودی مخالف رژیم صهیونیستی را به کاخ سفید دعوت کرد

بولتون: تصمیم ترامپ برای پایان جنگ، خبر خیلی بدی برای اوکراین است

فائزه هاشمی: چرا بمب هسته ای نداشته باشیم؟/ اصولگرایِ اصلاح‌طلبم/ خانواده علم الهدی درباره شهادت رئیسی ابهاماتی دارند/ قالیباف به وفاق ملی لگد زد

قراضه صادراتی آمریکا نزولی است

ناسازگاری «سوپرانقلابی‌ها» با FATF

هشدار سرایا القدس به صهیونیست‌ها در آستانه توافق آتش‌بس

تمرکز تورم خوراکی در مرکز ایران؛ سرعت افزایش قیمت در کدام استان بیشتر بود؟

نتایج قرعه کشی طرح فرسوده ایران‌خودرو اعلام شد

رفع توقیف کامل اموال فدراسیون وزنه‌برداری

زنان مشهدی پیشتاز در حماسه‌سازی و توسعه اقتصادی هستند

تفکیک پایتخت اقتصادی از تهران، تصمیمی بهتر از انتقال کامل پایتخت

جای خالی صنایع تبدیلی و تکمیلی در بردسکن

چرا پس از برجام مانع همکاری اقتصادی آمریکایی ها با ایران شدیم؟

اصلاح شاخص بورس تهران در ابتدای هفته

معاون رئیس جمهور: قالیباف کمک خوبی برای ‌دولت بود

جدایی آرمان رمضانی از استقلال

توافق ایران و روسیه در 4 حوزه ریلی، هوایی و دریایی و جاده‌ای

ابتکار آلومینای ایران- جاجرم در حل چالش انرژی

دستاوردهای سفر قالیباف به اتیوپی چیست؟

استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی اتیوپی برای افزایش صادرات و تراز تجاری

رویکرد سیاست‌زده عضویت در FATF  را به کشمکش جناحی بدل کرد/ مولوی: به جای گران کردن‌ها ردیف‌های زاید بودجه را حذف کنید

دیدار و گفت‌وگوی معاون پارلمانی رئیس‌جمهور با استاندار زنجان

سارا خادم‌ الشریعه با پرچم اسپانیا به نایب قهرمانی شطرنج اروپا رسید

تسلط چین بر بازار خودروهای چینی/ تعطیلی در کمین خودروسازان اروپایی و آمریکایی

بزرگترین و طویل ترین شبکه خطوط مترو و حمل ریلی درون شهری دنیا

رشد ترانزیت کالا از طریق کریدور ترانس کاسپین، سهم ایران همچنان صفر

آشنایی با 10 کشور برتر در صنعت حمل و نقل ریلی قاره آفریقا

قیمت نفت / برنت 80 دلار و 79 سنت شد

دو نوجوان 17 ساله در جنوب ایران 600 سکه‌ پیدا کرده اند؟ | ماجرای حراج سکه‌های تاریخی ایران در آمریکا + عکس

مکث (دفاع از آمریکا در کشورهای دیگر)