ایرانیان جهان

آخرين مطالب

دنیا در حال حرکت به سمت ائتلاف‌های منطقه‌ای است ایالات متحده آمریکا

دنیا در حال حرکت به سمت ائتلاف‌های منطقه‌ای است
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - حمیدرضا غلام‌زاده کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص موضوع مذاکره با آمریکا و بدعهدی‌های این کشور، گفت: سخنرانی اخیر مقام معظم رهبری که در مورد آمریکا صحبت کردند دو نکته داشت. ابتدا مسئله خود آمریکا و آن کینه شتری که این کشور از ما دارد و دوم بحث دروغ پردازی که آمریکا به عنوان دشمن اصلی ما دارد و این دو مورد به یکدیگر پیوسته است.
وی افزود: آن‌ها از یک سو دروغ پردازی که می‌کنند و از سویی دیگر روی افکار عمومی و روی مسئولین یک کشوری مثل ما که جامعه هدفشان است کار کرده و سعی می‌کنند، تأثیر گذاری داشته باشند تا خطای محاسباتی ایجاد کرده و ناامید سازی انجام دهند.
این کارشناس مسائل بین‌المللی با تشریح رویکردهای آمریکا، اظهار داشت: آمریکا رویکردهایی را از سال 2020 به طور مشخص در حوزه دیپلماسی عمومی‌اش وارد کرده است، شاهد این ماجرا هم نشست‌ها و گزارشی است که کمیسیون آمریکا با دانشگاه ملی جنگ آمریکا با هم داشتند که چگونه می‌توانند، در فضای امروز که تحت تاثیرشبکه‌های اجتماعی است و افکار عمومی آسیب پذیر است، روی ذهن مخاطب کار کنند و به اصطلاح موضع تهاجمی نسبت به جامعه هدف بگیرند، لذا هدف گذاری آنها این است که هم مردم و هم مسئولین را تحت تأثیر قرار دهند.
غلامزاده گفت: ایجاد خطای محاسباتی در مسئولین و ناامید سازی مردم بخشی از این ماجراها است، لذا وقتی شما نا امیدی را ایجاد کردید، موضوع به سمت این می‌رود که تنها راه حل را در مذاکره ببینند. آنها از یک طرف در آن دروغ پردازی‌ها به دنبال آن هستند که ذهن مخاطب را تحت تأثیر قرار دهند و از سویی یک هیمنه و ابهت دروغین برای خودش می‌سازند و خودشان را به عنوان تنها راه حل معرفی می‌کنند.
وی ادامه داد: البته منکر قدرت نسبی آمریکا نیستیم ولی آمریکا تصویری که ارائه می‌دهد بسیار فراتر از قدرت واقعی است که دارد و خود را به عنوان یک منجی و تنها راه حل برون رفت از مشکلات، معرفی می‌کند و این دو مورد، در راستای همدیگر است، لذا آن وقت است که ما شاهد این می‌شویم که نه تنها در ایران خیلی از چهره‌های سیاسی در دنیا فکر می‌کنند که تنها راه حل این است که باید با آمریکا کار کنیم و حتماً باید از او حرف‌شنوی داشته و در تیم آنها کار کرده و به تعبیر خود آمریکایی‌ها کارگزار آنها باشیم و اگر این نباشد حتماً وامانده خواهیم بود؛ در نتیجه این تصور غلطی است که آمریکایی‌ها در آن کمپین توهم سازی و تصویرپردازی غلط، دنبالش هستند.
غلام‌زاده بیان کرد: حال در این برهه زمانی خاص که ما ترامپ را داریم که هم 2016 هم 2024 که پیروز شد. او همان رویکرد را استفاده می‌کند و آن این است که قبل از آنکه بر سر کار بیاید، با هیاهو و سر و صدا سعی می‌کند دیگران را مرعوب کرده تا بخشی از کارها را پیش ببرد. او به دنبال ترساندن دیگران است تا از این هیاهو بترسند، و فکر کنند که آمریکا یک ابهتی است، تا آن چیزی که می‌خواهد را محقق کند. همین باعث خطای محاسباتی می‌شود و این فقط مسئله ایران نیست و در جهان وجود دارد.
آمریکا اگر بتواند کاری کند بدون هیاهو انجام می‌دهد
این کارشناس مسائل آمریکا خاطر نشان کرد: متأسفانه در ایران هم برخی از مسئولین را داریم که نگران این به اصطلاح ارعاب ترامپ هستند و فکر می‌کنند که اگر او بیاید دیگر روز خوش نخواهیم داشت و او قدرتی است که می‌تواند هر کاری خواست انجام دهد، لذا به دنبال آن هستند تا امتیازی بدهند تا بتوانیم از این مخمصه نجات پیدا کنیم، اما این قطعاً خطای محاسباتی است. بخاطر اینکه اولاً اگر آمریکا قدرت داشت و واقعاً می‌توانست کار واقعی کند، حال چه آمریکای ترامپ چه آمریکای هر کس دیگر فرقی نمی‌کرد، اگر می‌توانست کاری کند آن را انجام می‌داد و اصلاً سروصدا نمی‌کرد.
وی ادامه داد: شخص ترامپ که الان بعضی‌ها نگرانش هستند و می‌خواهند با او مذاکره کنند، کسی است که در دوره قبل همه توان خود را به اذعان خودش گذاشت و هر آنچه می‌توانست را انجام داد و به ایران فشار حداکثری آورد. اتفاقاً تیم تندروی خود ترامپ در سپتامبر 2020 قبل از انتخابات ریاست جمهوری دوره قبل، اذعان کردند که ما هر کاری انجام دادیم و فشار حداکثری شکست خورده است، لذا اعترافی بالاتر از این برای شکست وجود ندارد.
غلامزاده گفت: باید گفت که هندسه قدرت در دنیا به طور جدی تغییر کرده است که اتفاقاتی را هم اکنون مشاهده می‌کنیم. حالا در منطقه ما و حتی خارج از منطقه ما، متفاوت از یکی دو قرن معمول گذشته است و الان ترامپ دم از گرفتن گرینلند و کانادا می‌زند و این ادبیات و رویکردی است که متعلق به 200 سال گذشته و دوران کشورگشایی‌های قدیم است. این ادبیات در سیاست مدرن هیچ وقت وجود نداشته ولی بخاطر همان نظم نوینی که در حال شکل‌گیری است، هرکس سعی می‌کند سهم خودش را بگیرد، لذا آن ادبیات در حال رنگ باختن است، اما در این نظم جدید، آمریکا جزو کشورهایی است که نسبت به قبل ضعیف شده و دیگر آن قدرت خودش را ندارد که بخواهد مانند قبل تأثیرگذار و فعال باشد.
این کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به افول قدرت ایالات متحده تاکید کرد: به عنوان نمونه باید بگویم همین ترامپ تهدید کرد که اگر ارز بریکس ایجاد شود تعرفه 100 درصدی را وضع می‌کند و فارغ از اینکه به لحاظ اقتصادی تعرفه‌ها در میان مدت و بلند مدت به ضرر خود اقتصاد آمریکا می‌شود مدعی شد این کار را می‌کند ولی این نشان می‌دهد که فارغ از این ماجرا، ارز جایگزین دلار موضوع مؤثری است و او احساس خطر می‌کند و مجبور می‌شود که تهدید کند. همچنین او در مناظرات گفته بود که تحریم‌هایی که آمریکا در خصوص دیگر کشورها وضع می‌کند اثر معکوس می‌گذارد و دیگر کارایی خود را ندارد و به ضرر آمریکا تمام می‌شود، لذا این نشان می‌دهد که آمریکا ضعیف شده است.
آمریکایی‌ها می‌خواهند با تصویرسازی، تضعیف خودشان را پنهان کنند
وی گفت: آمریکا آن قدرت سابق را ندارد و به اصطلاح قدرت اقتصادیش که به عنوان یک سلاح از آن استفاده می‌کرد، دیگر بی اثر شده؛ لذا با او نیاز به مذاکره وجود واقعی نداشته و این نیاز، حقیقی نیست زیرا آمریکا دیگر قدرت چندانی مانند سابق ندارد. چون هیچ کشوری مانند قبل قدرت مطلق نیست و نخواهد بود و دنیا به سمت ائتلاف‌ها و گروه‌های منطقه‌ای و موضوعی در حال حرکت است. آمریکایی‌ها می‌خواهند تضعیف خودشان را پنهان کنند و آن قدرتی را که از دست داده‌اند را با تصویرسازی القا کنند که جایگاه خودشان را حفظ کنند.
این کارشناس مسائل بین‌المللی در پاسخ به سوال دیگر مهر مبنی بر آنکه اگر بنا باشد بر اساس برخی مصالح مانند برخی موارد گذشته از جمله گفتگوهای ایران و آمریکا در دهه 80 بر سر موضوع عراق، گفتگوهایی با آمریکا صورت بگیرد چه ملاحظاتی را باید در نظر بگیریم، گفت: فارغ از موضوع برجام، در گذشته و دهه 60 بر سر گروگانگیری در لبنان وساطت کردیم و آمریکایی‌ها گفتند حسن نیت، حسن نیت می‌آورد اما این اتفاق نیفتاد و ما بدقولی‌های زیادی را از سوی آمریکایی‌ها داشتیم و همه این‌ها زمانی اتفاق افتاده است که ما از موضع برابر با آمریکایی‌ها مذاکره نکردیم.
مذاکره موفق باید در عمل و با جایگاهی برابر باشد
غلامزاده با اشاره به مذاکرات سابق ایران و آمریکا بر سر افغانستان و عراق، گفت: عراق و افغانستان مثال‌های خوبی از مذاکره است زیرا ما در آنجا از موضع برابر با آنها مذاکره کردیم و به نتیجه رسیدیم، چون در خصوص موضوعی مشخصی، با جایگاه و شأنیت مشخص وارد گفتگو شدیم و توانستیم موضوع را به سرانجام برسانیم، لذا تنها زمانی مذاکره با آمریکا می‌تواند موفق باشد که نه در حرف بلکه در عمل و در صحنه دیپلماسی با موقعیت برابر مذاکره کنیم.
وی با اشاره به برجام عنوان کرد: در خصوص موضوع برجام هم نمی‌شود گفت که این شرایط وجود داشت، هر چند اکنون نمی‌خواهم وارد بحث برجام و نقد آن شوم که جایش اینجا نیست، ولی اکنون با 2015 هم که مذاکره برجام را داشتیم، تغییر کرده است. 10 سال از آن زمان گذشته است و به طور کلی شرایط در جهان تغییر کرده است. در مورد آمریکا هم متقابلاً همین است و اگر موضوعی باشد باید به طور مشخص و در شرایط برابر مذاکره کنیم. در این صورت می‌شود با فنون مذاکره و گفتگو دیپلماسی رفت مذاکره کرد به نتیجه رسید ولی باید موضوع مشخص و محدود باشد.
غلامزاده با بیان آنکه مسئله این نیست که نیت و ادبیات ما چیست. بخشی از ماجرا برداشت طرف مقابل است که برداشت ضعف از ما می‌کند، مطرح کرد: در این صورت طرف مقابل حتماً امتیاز نخواهد داد و امتیاز بیشتر خواهد گرفت و اتفاقاً فشار بیشتر خواهد آورد. این قاعده فرمول سیاست خارجی آمریکا است.
مذاکره از موضع ضعف غلط است
وی ادامه داد: در کتاب «چشم انداز سیاست خارجی آمریکا» که در 2009 است توسط چند نفر از دیپلمات‌های سابق آمریکا نوشته شده است، بحث این است که آمریکا به کشوری فشار می‌آورد و اگر توانست، با زور و نظامی‌گری تغییر رفتار را در او ایجاد می‌کند و امتیاز می‌گیرد و اگر نشد، با تحریم فشار می‌آورد تا آنها پای میز مذاکره بیایند، لذا اگر پذیرفتند پای میز مذاکره یعنی اینکه فشار مؤثر بوده است و در مقابل به آن کشور کمی امتیاز می‌دهند و دوباره فشارها را نگه می‌دارند تا امتیازات بیشتری را بگیرند و این کار را آنقدر ادامه می‌دهند تا تغییر رفتار مورد نظرشان را به دست آورند. این روال سیاست خارجی آمریکاست که اگر شما از موضع ضعف با آنها مذاکره کنید حمل بر این می‌کند که فشارها مؤثر بوده است.
غلامزاده گفت: متأسفانه برخی از مسئولین ما فکر می‌کنند بله تحریم‌ها رفع بشود مشکلات اقتصادی ما کاهش پیدا می‌کند اما رفع تحریم تنها راه حل رفع مشکلات اقتصادی نیست. شاید تحریم‌ها برداشته شود راحت‌ترین راه باشد ولی قطعاً تنها راه حل و لزوماً بهترین راه حل نیست، چون راحت‌ترین راه برای حل مشکلات اقتصادی است می‌خواهند میانبر بزنند و حتی در این راه امتیازاتی هم بدهند. راه حل‌های دیگر و از درون کشور ما می‌تواند راهبردی‌تر و بلند مدت‌تر باشد. موضوعی که در دولت قبل شاهد بودیم که به دنبال حل راهبردی و طولانی مدت مسائل اقتصادی کشور بودند و به موفقیت‌هایی هم رسیده بودند.
کد خبر 6345044

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1331522/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کتاب «فوتبالیست‌ها و خورشید گویان» منتشر شد

افت تولید پالایشگاه‌های چین برای نخستین بار در 2 دهه اخیر

یک دروغ ترسناک درباره «ویروس جدید چینی»

تداوم روند رو به رشد مراودات تجاری ایران و افغانستان

9 دستور اجرایی دونالد ترامپ در نخستین روز کاری

فقیر بودن چه ارتباطی با رنگ پوست دارد؟ | فقر سفید

واکنش چهره نزدیک به سعید جلیلی به احتمال مذاکره دولت پزشکیان با ترامپ/ آمریکایی‌ها تمایلی به انجام مذاکره با ایران ندارند

حریف پرسپولیس به دنبال جذب مدافع لیورپول

واکنش اولیانوف به از سرگیری گفت‌وگوهای ایران و اروپا

9 فرمان اجرایی ترامپ در نخستین روز از دولت جدید آمریکا

نباید آینده ایران را ویران کنیم؛ با کنترل آمریکا می‌توانیم…

پیش بینی بورس در صورت مذاکره با آمریکا | بورس به قله 3 میلیونی خواهد رسید؟

آماده برداشتن گام نهایی برای آزادسازی بیت‌المقدس هستیم

اپل فهرست اپلیکیشن‌های حذف شده در آمریکا را منتشر کرد

ارز ترامپ و مشتی که میم کوین شد

سردار نقدی: آماده برداشتن گام نهایی برای آزادسازی بیت‌المقدس هستیم

موسویان، دیپلمات پیشین: ترامپ حمایت خود را از مذاکره با ایران اعلام کرده/ برای یک توافق عادلانه هر دو طرف باید منافع مشروع یکدیگر را به رسمیت بشناسند

رونمایی ترامپ از یک ارز دیجیتال به نام «$TRUMP»

سرمقاله جوان/ تفاوت شگفت و معنی‌دار نقل‌قول‌ها در دولت

نیروهای «کتائب عزالدین القسام» شاخه نظامی حماس در میان مردم غزه

رژۀ کتائب القسام با خودروهای نظامی در جنوب نوار غزه همزمان با آتش‌بس

برگزاری رزمایش مشترک آمریکا و فیلیپین در دریای جنوبی چین

قهر جنجالی خانم وزیر

شادی کودکان غزه از توقف جنگ

سجده شکر، تکبیر و شادی در خیابان‌های غزه پس از اجرای آتش بس

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: هزینه خیلی بالایی برای آزادی اسرای خود پرداخت می‌کنیم

­اسقاط خودروهای فرسوده راهی برای کاهش آلودگی

حادثه کاخ دادگستری چه اهداف پنهانی دارد؟ / ترورهایی که پیشکش به ترامپ شده است!

وزیر علوم خواستار تعریف پروژه های مشترک پژوهشی با عراق شد

دینار عراق با قیمت 62 هزار تومان / نرخ درهم امارات و سایر ارزها در بازار امروز 30 دی 1403 + جدول

تاکید بارزانی و بن زاید بر تحکیم روابط اقلیم کردستان عراق و امارات

تندیس مدیریت مالی در آغوش بانک صادرات ایران

اتابک: برخی مدیران به دنبال قطع کامل برق و گاز صنایع بودند

حذف دلار از مبادلات ایران و روسیه/ دلارزدایی عملیاتی می‌شود؟

تعیین تکلیف 36 همت اموال تملیکی از ابتدای 1403

آمادگی بانک توسعه صادرات برای ارائه خدمات جامع به فعالان اقتصادی

برگزاری تظاهرات حامی فلسطین در سراسر اروپا در آستانه آتش بس

ظریف و ربیعی را هم وارد کابینه ترامپ کردند!

سبقت آمریکا از چین به عنوان مهمترین شریک تجاری آلمان

چهره نزدیک به سعید جلیلی: مذاکره پزشکیان با ترامپ ناممکن است/ آمریکایی‌ها تمایلی به انجام مذاکره با ایران ندارند

ترامپ به واشنگتن بازگشت؛ رئیس جمهور آمریکا در انتظار مراسم تحلیف

مهم‌ترین اولویت‌های دولت ترامپ در شروع کار

جنگ‌طلب نیستیم اما مقابل مقابل هر تهدید و توطئه می‌ایستیم

غیرقابل پیش‌بینی بودن به مزیت استراتژیک ترامپ تبدیل شده است | تهران، باید منتظر چه نسخه‌ای باشد؟

کانادا پیگیر راهکار‌های مقابله با سلطه چین بر بازار مواد معدنی حیاتی

اقدام ترامپ مردم آمریکا را غافلگیر می‌کند؟

گل لیونل مسی به کلاب آمریکا روی پاس سوارز (اینتر میامی – کلاب آمریکا)

سرمقاله جمهوری اسلامی/ بازگشت به اعتدال هاشمی

دختر شهید نصرالله: از انتشار شایعات و گمانه‌زنی‌هایی که به زنده بودن پدرم اشاره دارند، خودداری کنید

دوست انگلیسی ترامپ: می‌توانم نخست‌وزیر شوم