پیشرفت 50 کیلومتری دیوار مرزی ایران و افغانستان؛ نگاهی به جزئیات اجرای طرح انسداد فیزیکی مرزها
افغانستان
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش اکوایران، امیر سرتیپ کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش امروز -30 دی- در حاشیه بازدید از طرح انسداد دیوار مرزهای مشترک ایران و افغانستان اظهار کرد: 50 کیلومتر از ساخت و دیوارگذاری انسداد مرزهای شمال شرق کشور در فاز نخست به پایان رسید.
او همچنین افزود: همچنین 30 کیلومتر دیگر انسداد دیوار مرزهای مشترک این 2 کشور در مرحله اول با تلاش و همت نیروهای مهندسی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران آماده دیوارگذاری و نصب شده است.
به گزارش ایرنا، فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی گفت: افزون بر 80 کیلومتر نیز از زیرساختهای لازم برای انجام مراحل مختلف این طرح بزرگ در این منطقه فراهم شده است.
او ادامه داد: با برنامه ریزی های انجام شده امیدواریم تا پایان سال جاری 100 کیلومتر از این طرح به اتمام و مورد بهره برداری قرار بگیرد.
سرتیپ حیدری با اشاره به اینکه انسداد دیوار مرزهای شمال شرق یکی از طرح های راهبردی کشور است، گفت: اجرا و مراحل مختلف ساخت و ساز این طرح به طول 300 کیلومتر در مرزهای مشترک جمهوری اسلامی ایران و افغانستان در مدت زمان سه سال به طول خواهد انجامید.
حیدری تصریح کرد: ساخت این طرح ملی کاملا هوشمند بوده و در آن از انواع فناوریهای مراقبتی در مرز استفاده شده و فقط به نصب دیوارهای بتی بسنده نشده است. در حال حاضر چهار گروه مهندسی نیروی زمینی ارتش و 6 کارگاه در مناطق مختلف مشغول به فعالیت هستند و به رغم شرایط سخت آب و هوایی عملکردی ماندگار از خود در نقطه از کشور به جا گذاشتهاند.
خبر مرتبط
ساماندهی اتباع غیرمجاز و انسداد مرز، اولویت اصلی وزیر کشور اسکندر مومنی، وزیر کشور از ابتدای تصدی بر این کرسی این وزارتخانه بر ساماندهی اتباع خارجی و بازگرداندن اتباع خارجی غیرمجاز تاکید کرده است؛ او انسداد فیزیکی مرزهای شرقی کشور را یکی از محورهای اصلی برای ساماندهی اتباع میداند و بارها بر آن تاکید کرده است.
وزیر کشور در 22 آبان در بدو ورود به استان کرمان اعلام کرد که با توجه به رویکرد دولت چهاردهم، از آغاز کار این دولت ساماندهی اتباع خارجی در دستور کار جدی قرار گرفته است. این برنامه شامل اقدامات داخلی و تدابیر در نقاط مرزی کشور میشود و مسدودسازی مرزها به طور کامل در دستور کار قرار دارد.
مومنی همچنین در 21 آبان نیز در استان چهارمحالوبختیاری در فرودگاه شهرکرد به خبرنگار «ایرنا» گفت: موضوع انسداد مرز سیستان و بلوچستان با جدیت دنبال میشود و اکنون شرایط عمومی و امنیتی خوبی در مرزهای منطقه حاکم است.
وزیر کشور در 21 آبان نیز در بدو ورود به استان چهارمحال و بختیاری در فرودگاه شهرکرد به خبرنگار «ایرنا» گفت: موضوع انسداد مرز سیستان و بلوچستان با جدیت دنبال میشود و اکنون شرایط عمومی و امنیتی خوبی در مرزهای منطقه حاکم است.
موضوع انسداد فیزیکی مرزهای شرقی موضوعی است که وزیر کشور بارها در اظهارات و مراسمهای گوناگون بر آن تاکید کرده است. در ادامه نگاهی انداختهایم به این اظهارات و روند اجرایی این طرح.
مومنی در 18 آبان در جریان سفر به استان مرکزی بهمنظور معارفه استاندار جدید این استان، درخصوص ساماندهی اتباع گفت: موضوع ساماندهی اتباع خارجی مراحل مختلفی دارد که بخشی از آن کنترل مرزهاست. در هفته گذشته از مرزهای شرقی بازدید شد، روند انسداد مرز شدت بیشتری گرفته و در یک فاصله زمانی مناسب، موضوع انسداد مرز به اتمام میرسد. در اولویت اول در این طرح، ساماندهی اتباع غیر مجاز است.
بخشی از انسداد مرز به صورت دیوار است وزیر کشور در حاشیه جلسه هیات دولت در 16 آبان نیز با اشاره به تداوم انسداد مرزهای شرقی عنوان کرد: «بخشی از انسداد مرز به صورت دیوار است و بخشی اقدامات اپتیکی و راداری البته سهم دادن و استفاده از مرزنشینها میتواند بهترین کمک برای امنیت پایدار مناطق مرزی باشد.»
بهرهبرداری از طرح انسداد مرزی در نیمه اول سال آینده وزیر کشور در 12 آبان در حاشیه بازدید از طرح انسداد مرز در شهرستان مرزی میرجاوه با اشاره به اینکه فاز نخست این طرح انسداد مرزی سیستان و بلوچستان حدود 90 کیلومتر بوده که از اواخر خردادماه آغاز شده است، اظهار داشت: بر اساس پیشبینیها این طرح انسداد مرزی در نیمه اول سال آینده به اتمام و مرحله بهرهبرداری میرسد.
ارتش، مسئول انسداد فیزیکی مرز سرتیپ نوذر نعمتی، جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش در 2 مهر در گفتوگویی با مهر با بیان اینکه مأموریت انسداد مرز با کشور افغانستان به نیروی زمینی ارتش واگذار شده است، اظهار داشت: اقدامات زیرساختی زیادی باید صورتگیرد تا کار عملی آن شروع شود.
پیش از این نیز سرتیپ دوم ستاد احمد اکبری، فرمانده گروه مهندسی 444 نیروی زمینی ارتش در دیدار با فرماندار تایباد، در 2 مرداد امسال، گفت که عملیات فنی انسداد در نوار مرزهای مشترک استان خراسان رضوی با کشور افغانستان به طول 300 کیلومتر در حال انجام است. او طول این دیوار را هم 4 متر عنوان کرده و توضیح داده بود: طرح انسداد مرزهای شمال شرق کشور با چهار گروه مهندسی ارتش و قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) در حال انجام است.
خبر مرتبط
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1332023/