ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پارک‌های فناوری، شریک استراتژیک شرکت‌های دانش‌بنیان در مسیر توسعه هستند اخبار ایران

پارک‌های فناوری، شریک استراتژیک شرکت‌های دانش‌بنیان در مسیر توسعه هستند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - معاون ارتباطات و بین الملل درصندوق نو آوری و شکوفایی گفت: بار‌ها پیش آمده که رؤسای پارک‌های فناوری پیگیر کار شرکت‌ها بوده‌اند و من واقعاً احساس می‌کنم که پارک‌ها، در بسیاری موارد البته شاید نه همیشه، شریک و همراه کسب‌وکار شرکت‌های دانش‌بنیان هستند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست روسای پارک های علم و فناوری در صندوق نو آوری و شکوفایی برگزار شد.
در این نشست سیاوش ملکی فر معاون ارتباطات و بین الملل درصندوق نو آوری و شکوفایی گفت: هیچ‌وقت ندیدم رؤسای شهرک‌های صنعتی، که تعدادشان مشخص نیست (سه‌رقمی یا چهاررقمی هستند و شاید الان چهاررقمی شده‌اند)، زنگ بزنند و بگویند فلان شرکت دانش‌بنیان ما مسئله یا مشکلی دارد. اما بار‌ها پیش آمده که رؤسای پارک‌های فناوری حضوری به اینجا آمده‌اند و پیگیر کار شرکت‌ها بوده‌اند. من واقعاً احساس می‌کنم که پارک‌ها، در بسیاری موارد (البته شاید نه همیشه)، شریک و همراه کسب‌وکار شرکت‌های دانش‌بنیان، فناور و خلاقی هستند که در این پارک‌ها مستقرند. آنها خود را واقعاً خادم و کارگزار توسعه این شرکت‌ها می‌دانند.
‌وی افزود: می‌دانید که صندوق فعلاً 10هزار میلیارد تومان منابع دارد و هیچ‌وقت به اندازه امروز، منابعش این‌قدر پایدار نبوده است. منابعی که از قانون جهش علم و فناوری می‌آید، همچنان در حال افزایش است. ما با انقباض مالی مواجه بودیم و محدودیت‌های مالی زیادی داشتیم. پول در دست شرکت‌ها بود و ما پاسخ دقیق و روشنی برای شرکت‌ها نداشتیم. وقتی پاسخ درست و واضحی نداریم، گاهی شرکت‌ها را ناخواسته دچار مشکل می‌کنیم. کمبود منابع مالی باعث می‌شد بهانه‌گیری کنیم. اما امروز که در خدمت شما هستم، خوشبختانه وضعیت بهبود یافته و رو به رشد است، چون منابع قانون جهش، منابع پایداری هستند.
ملکی فر گفت: دانشگاه MIT و دانشگاه کمبریج است. این موارد را با شما به اشتراک می‌گذارم تا بدانیم که دنیا در چه وضعیتی است، به کدام سمت حرکت می‌کند و ما در چه جایگاهی قرار داریم. در گزارش MIT خواندم که آنها سنتی دارند که کمتر در دانشگاه‌های ما مشاهده می‌شود. به‌ویژه در پارک‌های دانشگاهی که به دانشگاه‌ها نزدیک‌تر هستند، پرسیدم آیا این سنت در دانشگاه‌های ما وجود دارد یا نه؟ من چنین چیزی را ندیده‌ام. این سنت به این صورت است که فارغ‌التحصیلان خود را رصد می‌کنند؛ بررسی می‌کنند که آنها کجا هستند و چه می‌کنند. اگر خود دانشگاه این کار را انجام ندهد، انجمن فارغ‌التحصیلان آن را بر عهده می‌گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در این گزارش آمده است که دانشگاه MIT رصد کرده و نتیجه گرفته که فارغ‌التحصیلانش 30 هزار شرکت تأسیس کرده‌اند. این شرکت‌ها بیش از 4.6 میلیون نفر را در استخدام خود دارند. اگر تولیدات و فروش این شرکت‌ها را جمع بزنید، می‌بینید که اقتصاد دوازدهم دنیا را تشکیل می‌دهند، یعنی 1.9 تریلیون دلار (1900 میلیارد دلار) درآمد تولید می‌کنند. این یعنی تنها یک دانشگاه توانسته به اندازه اقتصاد دوازدهم جهان فعالیت کند. اگر اشتباه نکنم، اقتصاد کره جنوبی حدود 1700 میلیارد دلار است. البته باید توجه داشت که MIT یک استثنا است و نمی‌توان این وضعیت را برای همه دانشگاه‌ها تعمیم داد. در منطقه ما یا حتی فراتر از آن، چنین اعداد و ارقامی کمتر دیده می‌شود.
ملکی فر افزود: اما نکته جالب‌تر برای من، گزارش دانشگاه کمبریج بود. آنها مفهوم "اثر اقتصادی" (Economic Impact) دانشگاه را اندازه می‌گیرند. بررسی کرده‌اند که دانشگاه چه نقشی در اقتصاد انگلستان دارد. نتیجه این بوده که اثر اقتصادی دانشگاه 30 میلیارد پوند است که 23 میلیارد آن ناشی از تجاری‌سازی تحقیقات دانشگاهی است. نکته حیرت‌انگیز این است که هر یک پوند هزینه در دانشگاه کمبریج، 11.7 پوند اثر اقتصادی ایجاد می‌کند حال، وضعیت دانشگاه‌های ما چگونه است؟ آیا ما اثر اقتصادی دانشگاه‌ها را اندازه می‌گیریم؟ من فکر نمی‌کنم. دانشگاه‌هایی مثل شریف، تهران، خواجه نصیر، و سهند تبریز آیا چنین شاخصی را بررسی کرده‌اند؟ متأسفانه، دانشگاه در کشور ما بیشتر به‌عنوان یک مرکز هزینه تلقی می‌شود و همواره از نظر مالی به دولت وابسته است. اما باید بدانیم که دانشگاه‌ها می‌توانند به یکی از پیش‌ران‌های رشد اقتصادی تبدیل شوند.
وی در ادامه گفت: دانشگاه کمبریج نه‌تنها اثر اقتصادی خود را اندازه‌گیری می‌کند، بلکه آثار اجتماعی (Social Impact) و زیست‌محیطی خود را نیز می‌سنجد و برای آن‌ها اهدافی تعیین می‌کند. مثلاً در افق 2035 هدف‌گذاری کرده است که 60 هزار شغل مستقیم ایجاد کند، 40 شرکت چندملیتی جدید راه‌اندازی کند، و 20 میلیارد پوند سرمایه جسورانه جذب کند. آن‌ها حتی برای هیئت‌علمی، فارغ‌التحصیلان و دانشجویان خود اهدافی تعریف کرده‌اند، مانند دستیابی به رتبه نخست سرانه پتنت فعال، ایجاد 15 شرکت یک میلیارد دلاری (یونیکورن)، و راه‌اندازی 1500 شرکت زایشی جدید.
ملکی فر خاطرنشان کرد: ما نیز باید به این سمت حرکت کنیم و از نوآوری‌های محلی، که بخشی از اکوسیستم منطقه‌ای است، حمایت کنیم. این نوآوری‌ها نقش مهمی در توسعه پایدار دارند. شهر کمبریج بالاترین سرانه یونیکورن در جهان را دارد و این نشان می‌دهد که می‌توانیم از این الگوها درس بگیریم. در نهایت، پیشرفت‌های اخیر در حوزه هوش مصنوعی و فناوری نشان می‌دهد که فرصت‌های بی‌نظیری پیش روی ماست. امیدوارم بتوانیم در کنار شما به رشد اقتصادی تبدیل شوند.
وی در ادامه گفت: دانشگاه کمبریج نه‌تنها اثر اقتصادی خود را اندازه‌گیری می‌کند، بلکه آثار اجتماعی (Social Impact) و زیست‌محیطی خود را نیز می‌سنجد و برای آنها اهدافی تعیین می‌کند. مثلاً در افق 2035 هدف‌گذاری کرده است که 60 هزار شغل مستقیم ایجاد کند، 40 شرکت چندملیتی جدید راه‌اندازی کند، و 20 میلیارد پوند سرمایه جسورانه جذب کند. آنها حتی برای هیئت‌علمی، فارغ‌التحصیلان و دانشجویان خود اهدافی تعریف کرده‌اند، مانند دستیابی به رتبه نخست سرانه پتنت فعال، ایجاد 15 شرکت یک میلیارد دلاری (یونیکورن)، و راه‌اندازی 1500 شرکت زایشی جدید است.
ملکی فر افزود: ما نیز باید به این سمت حرکت کنیم و از نوآوری‌های محلی، که بخشی از اکوسیستم منطقه‌ای است، حمایت کنیم. این نوآوری‌ها نقش مهمی در توسعه پایدار دارند. شهر کمبریج بالاترین سرانه یونیکورن در جهان را دارد و این نشان می‌دهد که می‌توانیم از این الگو‌ها درس بگیریم.
وی در پایان گفت: در نهایت، پیشرفت‌های اخیر در حوزه هوش مصنوعی و فناوری نشان می‌دهد که فرصت‌های بی‌نظیری پیش روی ماست. امیدوارم بتوانیم در کنار شما به رشد اقتصاد دانش‌بنیان کمک کنیم و سهم این بخش را در تولید ناخالص داخلی کشور افزایش دهیم. این هدف مشترک همه ماست.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1332527/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تا سال 2050 هیچ کشور اروپایی جزو 10 اقتصاد برتر دنیا نیست

توافق واکر با میلان

تشدید بحران مسکن در چین

هشدار مدیرعامل بنز به اروپایی‌ها

ترانزیت از طریق راه‌آهن ایران و افغانستان افزایش می‌یابد

درخواست مقام طالبان درباره مدارس دخترانه

قیمت توکن میم فای امروز دوشنبه 1 بهمن

سفر عراقچی به نیویورک کنسل شد/ جایگاه ظریف در ساختار دولت روشن و مفید است

ترامپ: صلح جهانی می‌آورم/ هر فرمان احمقانه و رادیکال بایدن را لغو‌ می کنم

بقائی: آتش‌بس غزه مصداق دیگری از پیروزی است

آخرین فرود؛ پایان گاف‌های بایدن روی پلکان «ایرفورس‌وان»+ فیلم

اسناد مربوط به ترور کندی را افشا خواهیم کرد

آتش‌بس غزه مصداق دیگری از پیروزی در برابر اشغالگری بود

افزایش ارزش ترامپ‌ کوین در صبح روز مراسم تحلیف

افزایش ارزش ارز ترامپ‌ در صبح روز مراسم تحلیف

شیوه خنده‌دار اعتراض مهاجران علیه ترامپ لب مرز آمریکا: عروسک کتک خورد! | فیلم

استارمر تبریکات صمیمانه خود را به ترامپ ابراز کرد

واکنش به تصمیم گیری برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران

ببینید | پایان گاف‌ های بایدن روی پلکان «ایرفورس‌وان»

پایان گاف‌ های بایدن روی پلکان «ایرفورس‌وان»

سخنرانی یک روحانی شیعه در تحلیف ترامپ؛ یک ایرانی مهمان مراسم

دو سوم آلمانی‌ها انتظار دارند روابط آلمان با آمریکا بدتر شود

چرایی حضور ظریف در اجلاس داووس

سفر عراقچی به نیویورک کنسل شد

افزایش ارزش ارز ترامپ‌، صبح روز مراسم تحلیف

آتش‌بس در غزه یک پیروزی و نمونه‌ای از اراده و ایمان بود/ ایران در دفاع از تمامیت ارضی خود قاطعانه عمل خواهد کرد

درخواست وزیر آلمانی برای رویکرد سختگیرانه‌تر در قبال چین

واکنش چین به پیشنهاد ترامپ

احتمال بازگشت زلمی خلیلزاد به افغانستان با تحلیف ترامپ

پکن: چین مایل است ارتباط با دولت جدید آمریکا را تقویت کند

سرمقاله جوان/ این همه تغییر مقابل روسیه برازنده شما نیست!

دیدار رهبران گروه‌های فلسطینی با خانواده شهید هنیه بعد از آتش‌بس

هشدار حزب‌الله درباره عدم خروج به موقع اسرائیل

اسرای آزاد شده فلسطینی: با ما مثل حیوان رفتار می‌کردند

حماس: اسرای اسرائیلی را در سلامت کامل تحویل دادیم

از سرگیری حرکت کامیون کمک‌ها به غزه از سمت مصر

مقام اتاق بازرگانی: برای خرید موتورسیکلت 500 میلیون وام می‌دهند، ولی حاضر نیستند 150 میلیون برای پنل خورشیدی بدهند!

عارف: قبول داریم که دولت بنگاه دار خوبی نیست

تصویب قانون جرم‌انگاری عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی شایسته تقدیر است

سیمایی: به عراق خدمات مستشاری علمی خواهیم داد/ باید محصولات دانش بنیان را بین‌المللی کنیم + فیلم

هاشم الحیدری: حشدالشعبی و مرجعیت عراق در کنار غزه ایستاده‌اند/ اراده مردم فلسطین با وجود تخریب ظاهری غزه پیروز شد +فیلم

امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری دانشگاه شیراز با دانشگاه‌های عراق

صادرات 200 میلیون دلاری پارک‌های فناوری؛ ارائه خدمات مستشاری فناوری به عراق

قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا امروز دوشنبه 1 بهمن

محمدسعید اربابی مدیرعامل منطقه آزاد چابهار شد

وعده جنجالی ترامپ، صدای پاپ را درآورد

هلدینگ «ومعادن» به عنوان رتبه اول از نظر شاخص فروش یکصد شرکت برتر کشور معرفی شد

پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصادی کشورهای خاورمیانه

FATF فشارهای اقتصادی کاهش می دهد

«ومعادن» رتبه اول شاخص فروش یکصد شرکت برتر کشور شد