ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ارزش صادرات غیرنفتی ایران سالانه چقدر است؟/ واردات 30 تن طلا از افریقا به ایران قاره آفریقا

ارزش صادرات غیرنفتی ایران سالانه چقدر است؟/ واردات 30 تن طلا از افریقا به ایران
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایلنا، مسعود برهمن، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آفریقا در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا از چالش‌های تجارت ایران و این قاره گفت و توضیح داد: مسائل مرتبط با کشتیرانی، مراودات مالی، ضمانت‌نامه‌های بانکی موردنیاز برای شرکت در مناقصات و پروازها چالش‌هایی است که در تجارت ایران با سراسر افریقا برقرار است، تنها مسیر ممکن برای حمل کالا از ایران به افریقا دریاست با این حال کشتیرانی ایران اکنون تنها به شرق افریقا حمل دریایی دارد و رفت و آمد کشتی‌ها در این مسیر هم به طور منظم صورت نمی‌گیرد، کشتی‌های ایرانی بیشتر به زنگبار می‌روند و گاه توقفی هم در مومباسا در کنیا دارند.
وی ادامه داد: با این حال نبود خطوط منظم کشتیرانی مانع مهمی بر سر توسعه تجارت با افریقا است و به دلیل نبود این زیرساخت بازرگانان ایرانی بار خود را از طریق بندر مرسین ترکیه به این مقصد ارسال می‌کنند و الزام به این کار هزینه تجارت را برای ایرانی‌ها بالا می‌برد. اعزام کشتی‌های ایرانی به افریقا مشروط به تکمیل شدن ظرفیت باری آن است و این نابه‌سامانی در تردد کشتی‌ها سبب می‌شود بازرگان ایرانی نتواند موفق به اجرای تعهدات صادراتی‌اش باشد و اعتبار خود را از دست می‌دهد، من خود شاهد بوده‌ام که در یک نمونه بازرگانان تانزانیایی حاضر به خرید نقدی کالاهای ایرانی بودند اما به دلیل نبود امکانات حمل و نقل از معامله منصرف شدند.
وی افزود: کشتیرانی جمهوری اسلامی قبول نمی‌کند برای ایجاد جریان مستمر تجارت ایران و افریقا کشتی را در شرایطی که هنوز ظرفیت آن تکمیل نشده اعزام کند و همچنین اظهار می‌کند که کشتی حامل بار به افریقا خالی بازمی‌گردد و در کل حمل بار به افریقا اقتصادی نیست، استدلال‌های کشتیرانی درست است اما راهکار مواجهه با این چالش‌ها توقف حمل نیست بلکه همچون کشورهای ترکیه و چین باید تدابیری اندیشید ضمن اینکه تداوم اعزام به موقع کشتی‌ها در طول یک سال به افزایش حجم کالاهای تجاری و تکمیل ظرفیت کشتی می‌انجامد و این در حالی است که بخش زیادی از حمل و نقل دریایی در ایران به کشتیرانی جمهوری اسلامی وابسته است و شرکت‌های حمل و نقل دریایی خصوصی کشور هم به دلیل بی‌ثباتی قوانین تجاری و ابلاغ بخش‌نامه‌های خلق‌الساعه در ایران رغبتی به حمل بارهای ایرانی ندارند، زیرا ممنوعیت یکباره صادرات کالاهای تجاری که امری معمول از سوی مسئولان ایرانی محسوب می‌شود و اطمینان لازم را برای سرمایه‌گذاری در حمل کالاهای ایرانی را به آنها نمی‌دهد.
برهمن اظهار کرد: ارزش صادرات غیرنفتی ایران سالانه حدود 50 میلیارد دلار است در حالی که ظرفیت احصاشده برای صادرات کشور 350 میلیارد دلار است و این به معناست که تنها یک هفتم ظرفیت صادراتی کشور ما بالفعل شده است.
وی در تشریح ارزش تجارت ایران و افریقا گفت: در سال گذشته ارزش تجارت طرفین یک میلیارد و 300 میلیون دلار بوده که یک میلیارد دلار آن شامل صادرات ایران به این قاره و 300 میلیون دلار واردات افریقا به ایران است.
رئیس اتاق مشترک ایران و اتیوپی در ادامه به سفر اخیر رئیس مجلس شورای اسلامی به اتیوپی اشاره و خاطرنشان کرد: این کشور افریقایی نسبت به دیگر کشورهای قاره از میانگین رشد بسیار بالایی برخوردار است و می‌تواند یکی از بازارهایی باشد که ارتباط با آن اقتصاد ایران را بیش از پیش رونق دهد، این کشور جمعیتی 125 میلیون نفری دارد و از ظرفیت مطلوبی برای توسعه تجارت با ایران برخوردار است؛ در میان کشورهای افریقایی افریقای جنوبی نیز اقتصاد توانمندی دارد و برای صدور محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی از پتانسیل خوبی برخوردار است همچنین گفتنی است که نیمی از سهام شرکت ایرانسل متعلق به افریقای جنوبی است.
وی اضافه کرد: افریقا با اینکه عقب‌افتاده‌ترین قاره جهان به شمار می‌آید اما رشد اقتصادی آن از میانگین رشد اقتصادی جهان بیشتر است و این رشد برآمده از این است که جهان افریقا را مورد هدف قرار داده، ارزش تجارت افریقا با جهان در نیم‌سال اول سال جاری میلادی 500 میلیارد دلار بوده که 143 میلیارد دلار آن به تجارت این قاره به چین اختصاص دارد.
برهمن بیان کرد: هیچ پروازی از ایران به افریقا صورت نمی‌گیرد، پیش‌تر توافقاتی با افریقای جنوبی و نیجریه برای راه‌اندازی پروازها انجام شده اما در عمل کاری صورت نگرفته است، همچنین ما در تجارت با افریقا یک نقشه راه که به تائید وزارت خارجه، سازمان توسعه تجارت و اتاق بازرگانی رسیده باشد در اختیار نداریم هر یک از این دستگاه‌ها برای خود نقشه راهی دارند و منفک از یکدیگر کار می‌کنند و این اتفاق به عملکرد جزیره‌ای انجامیده است.
وی درباره پتانسیل‌های تجارت ایران و افریقا گفت و یادآور شد: من از سال 1361 با افریقا کار می‌کنم و با اطمینان می‌گویم که برای انواع کالاهای ایرانی در این قاره برای تقاضا وجود دارد، از اجناس پلاستیکی و بدلیجات، لوستر، مبل، فرش و لوازم خانگی و شیرینی و شکلات گرفته تا فرآورده‌های پتروشیمی و ماشین آلات کشاورزی مانند تراکتور و کمباین و دارو و و تجهیزات پزشکی و در مقابل مواد معدنی افریقا موردنیاز صنایع ایران است در حال حاضر فسفات، بوکسیت، خاک منگنز، خاک روی، کاکائو، قهوه و چای افریقا به ایران وارد می‌شود بنابراین بستر مناسبی برای تهاتر کالا وجود دارد ضمن اینکه افریقا 15 کشور نفت‌خیز دارد.
رئیس اتاق مشترک ایران و آفریقا تصریح کرد: در سال گذشته حدود 30 تن طلا از افریقا به ایران وارد شده است.
منبع خبر

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1334041/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سفیر جدید چین و رئیس فرهنگستان هنر دیدار کردند

آتش بس غزه باید دائمی شود

اقتصاد دریا‌ محور بازار کشاورزی ایران و چین را گسترش می‌دهد

برای اولین بار، اکسیژن سوخت موشک در فضا ساخته شد

دنیامالی: در شنا باید از صربستان و چین یاد بگیریم

پوتین و شی جین پینگ از طریق تماس ویدیویی دیدار کردند

عضو شورای شهر تهران: ورود واگن‌ های مترو از چین به تعویق افتاد

آغاز فصل جدید همکاری‌ها بین ‌خراسان جنوبی و افغانستان

قیمت نفت امروز سه شنبه 2 بهمن 1403

خلاصه اخبار نبم روزی سه شنبه 2 بهمن 1403 | خلاصه اخبارنیم روزی

ترامپ:کره‌شمالی قدرت هسته‌ای و رهبرش دوست ما است

ابراز تاسف سازمان بهداشت جهانی از آغاز روند خروج آمریکا از این نهاد

مبادله زندانیان میان طالبان و آمریکا

تعلیق 90 روزه کمک‌های خارجی آمریکا با فرمان ترامپ

نظر تازه کریمی قدوسی درباره مذاکره با آمریکا: منحصر به «امام امت» است

ترامپ خرید نفت از این کشور را متوقف کرد

شوک ترامپ به بازار طلا

دو غول خودروسازی آمریکا و خشونت و تبعیض علیه کارگران

قشقاوی: مذاکره مستقیم ایران و آمریکا فقط با تایید رهبری و شورای عالی امنیت ملی انجام می‌شود +فیلم

ژست تازه ترامپ؛ پرتاب ماژیک‌های امضا فرمان‌ها به میان مردم | فیلم

چرا ترامپ سیاستمدار مرتبط با ایران را اخراج کرد؟

برخی از اقدامات روز اول ترامپ در حوزه نفت و گاز

واکنش سازمان جهانی بهداشت به اقدام ترامپ

ترامپ «بریکس» را با تعرفه‌های 100 درصدی تهدید کرد!

آقای پزشکیان! چرا کاسه چه کنم چه کنم برداشتی؟/ انگار راستی راستی آخرالزمان نزدیک شده، گرونی داره بیداد می‌کنه/ شترسواری که دولا دولا نمی‌شه!

شاخه‌های اقتصاد جهانی/از رشد تا رکود چه خبر است؟

زورگویی‌های ترامپ در اولین روز بازگشت به کاخ سفید

قالب‌های رسانه‌ای برای شکست توهم اقتدار و قدرت آمریکا

ایلان ماسک خریدار تیک‌تاک می‌شود؟

اولین واکنش‌های مقامات پاناما، کوبا و گرینلند به فرمان‌های اجرایی ترامپ

ژست تازه ترامپ؛ پرتاب ماژیک‌های امضا فرمان‌ها به میان مردم

افشای دروغگویی علیه عراقچی + عکس

گروسی: تفاهم هسته‌ای میان ایران و دولت جدید آمریکا امری ضروری است

تجربه های ایرانی ترامپ/ نقشه تازه برای محاصره ایران؟

عراقچی تصویر ویزای خود برای سفر به آمریکا را منتشر کرد

شما اخراج شدید! | اخراج بیشتری در راه است...

گروسی: تهران همچنان به غنی‌سازی اورانیوم ادامه می‌دهد/ با اروپا در تعامل هستیم، اما آمریکا ضروری است

کاهش قیمت نفت در آسیا به‌دنبال اعلام طرح ترامپ

احتمال خرید تیک‌تاک توسط ایلان ماسک

کاهش قیمت نفت به‌دنبال اعلام طرح ترامپ

حضور یک ایرانی در مراسم تحلیف ترامپ + غایب بزرگ مراسم

پیشنهاد گروسی به ایران و آمریکا

چرخش 180 درجه‌ای ترامپ درمورد پوتین

نصف مردم جهان زیر خط فقر؛ ثروت میلیاردرها جهش کرد

قیمت سیب زمینی کاهش می‌یابد

قیمت هرکیلوگرم سیب زمینی به 60 هزار تومان رسید

رشد 33 درصدی پرداخت وام ازدواج در دولت چهاردهم

حراج سکه در مرکز مبادله چه اثری بر قیمت و حباب سکه داشته است؟

پیام تسلیت رئیس شورای‌ عالی قضایی عراق به محسنی اژه‌ای

انتصاب مدیرکل دفتر نوسازی و تحول اداری بنیاد شهید و امور ایثارگران