نطق تحلیف ترامپ توأم با طعنه و بیادبی بود/ سخنان رئیسجمهوری جدید آمریکا از سوی دولتهای مدرن قابل پذیرش نیست
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - فریدون مجلسی، کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به صدور فرمانهای متعدد از سوی دونالد ترامپ در عرصه سیاست داخلی و خارجی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: واقعیت این است که سخنرانی ترامپ در روز تحلیف را باید استوار بر یک تفکر رادیکال قلمداد کرد. اظهارات ترامپ برخلاف تمام نطق تحلیف رؤسای جمهوری پیشین ایالات متحده توأم با طعنه و بیادبی بود و او در مقابل رئیسجمهور پیشین این کشور یعنی جو بایدن صراحتاً ادبیاتی را به کار برد که از سوی هیچ کدام از رؤسای جمهوری مرسوم نبوده و حتی هیچ اقدامی نسبت به پوشاندن اظهارات خود انجام نداد.
او حتی در مورد پرونده مختومه کانال پاناما مجدداً سخنرانی کرد که مواضع او را باید بر خلاف قوانین بینالمللی دانست و همچنین در مورد گرینلند هم مواضع مشابه را اتخاذ کرد. در مورد کانادا هم سعی کرد تا مواضع رادیکال اتخاذ نکند اما به صورت کلی شاهد بودیم که در مورد مهاجران و خلیج مکزیک مجدداً یک نگاه تند از خود به نمایش گذاشت و همانند اربابی که تمام دنیا باید به حرف او گوش فرا دهند، ظاهر شد.
وی ادامه داد: اظهارات ترامپ به حدی خارج از قاعده و تند بود که هیلاری کلینتون در مراسم تحلیف او پوزخندهای متعدد به لب آورد و همین موضوع نشان میدهد که مواضع رئیسجمهوری فعلی آمریکا هیچ مبنای سیاسی دقیق ندارد. او در جاهای دیگر بارها اعلام کرده است که اگر به جای بایدن در کاخ سفید بود هرگز اجازه نمیداد تا جنگ در خاورمیانه شکل بگیرد اما تمام دادهها نشان میدهد که ترامپ اصولاً در حال بلوف زدن بدون قاعده است. توجه داشته باشید که آمریکا 50 ایالت دارد و هر کدام استقلال خاص خود را دارند و در این میان همین مستقل بودن باعث میشود تا جلوی ترکتازی رؤسای جمهوری گرفته شود. ترامپ به دلیل اینکه به سادگی و با زبان عامیانه سخن میگوید عملاً نوعی از ناسیونالیسم در کف جامعه را تحریک میکند و زمانی که سخن از پوپولیسم به میان میآید، دقیقاً معنای آن همین مسالٔه است. نکته مهمی که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که ترامپ صرفاً از هزینهها صحبت میکند. او هیچگاه از ستون فقرات اقدامات یا آنچه قرار است انجام شود، سخن نمیگوید بلکه فقط هزینهها را برجسته میکند و میگوید که کدام کشور یا کدام شخص قرار است این هزینهها را تأمین کند.
این دیپلمات پیشین کشورمان تصریح کرد: راستگرا بودن در آمریکا صرفاً یک ایدئولوژی مشخص نیست و زمانی که راستها در واشنگتن روی کار میآیند، نباید انتظار داشت که اندیشه و منش آنها با جریانهای دست راستی اروپا یکجا جمع شود. اساساً ناسیونالیسم افراطی تخطی کردن از برخی از دستورها و زیادهخواهیها را درون خود دارد و همین امر در نقطه دیگری از دنیا میتواند واکنش تند و برخلاف آن را به نمایش بگذارد. به عنوان مثال در مکزیک یک رئیسجمهوری دست راستی بر سر کار نیست اما استفاده ترامپ از الفاظی علیه خلیج مکزیک صدای تمام دنیا را درآورده است. حتی حرفهایی که در مورد گرینلند مطرح کرده تمام کشورهای اروپایی و به خصوص ناحیه اسکاندیناوی را با نگرانی و خشم روبهرو کرده است. به صورت کلی سخنان رادیکال ترامپ از سوی هیچ کدام از کشورهای مدرن جهان قرن بیست و یکم پذیرفته شده نیست و حتی درون ایالات متحده هم مخالفان مشخصی دارد. توجه داشته باشید طرفداران او و عوام که در مراسم تحلیف وی حضور داشتند، حالا در خانههای خود هستند اما صفر تا صد ساختار سیاسی اقتصادی و امنیتی و نظامی ایالات متحده را به دست کسی سپردند که واکنشهای رادیکال و تصمیمهای غیر قابل فهم در مواجهه با دنیا خواهد داشت.
وی در پایان خاطرنشان کرد: به عنوان مثال اگر ترامپ قرار باشد به انصارالله یمن پاسخ دهد، ممکن است این پاسخ در صنعا باشد و در آبهای منتهی به این کشور هیچ اتفاقی رخ ندهد و همین موضوع باعث میشود که رفتارهای وی غیر قابل پیشبینی تلقی شود. ترامپ در مواجهه با ایران رفتار جدی از خود نشان خواهد داد اما او این توان را دارد که هم مذاکره کند و هم اینکه ضربه جدی وارد نماید.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1335252/