ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ایران سه هفته تا ساخت بمب هسته‌ای فاصله دارد آسیا و اقیانوسیه

ایران سه هفته تا ساخت بمب هسته‌ای فاصله دارد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش اقتصادآنلاین، نشریه تخصصی "بولتن دانشمندان اتمی" متعلق به یک سازمان غیرانتفاعی که به مسائل علمی و امنیت جهانی ناشی از شتاب پیشرفت‌های تکنولوژیکی که پیامد‌های منفی برای بشریت دارد می‌پردازد با گمانه زنی درباره مدت زمانی که ایران برای ساخت یک سلاح هسته‌ای نیاز دارد می‌نویسد:"اولین دولت ترامپ در مه 2017 میلادی از برجام خارج شد و محدودیت‌ها و نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران را به میزان قابل توجهی کاهش داد.
در نتیجه، ایران از اواسط سال 2019 میلادی زمان مورد نیاز برای دستیابی به سلاح هسته‌ای احتمالی را کاهش داد. اکنون مدت زمان مورد نیاز برای ایران به منظور تولید اورانیوم غنی شده با غلظت بسیار بالا به منظور کاربرد در ساخت یک سلاح هسته‌ای به تنها چند روز کاهش یافته است. پرسش اساسی این است: زمانی که ایران به اندازه کافی اورانیوم با غلظت لازم برای ساخت تسلیحات هسته‌ای به دست آورد تا چه اندازه می‌تواند با سرعت بمب اتمی بسازد؟ برخی از کارشناسان هسته‌ای استدلال می‌کنند که ایران بین چند ماه تا یک سال به زمان برای ساخت سلاح هسته‌ای نیاز خواهد داشت. با این وجود، تجربه چین نشان می‌دهد که تهران می‌تواند در مدت زمانی بسیار سریع‌تر بمب اتمی را تولید کند؛ ظرف مدت سه تا پنج هفته".
مدت زمانی که چین برای ساخت اولین بمب اتمی خود صرف کرد این بولتن تخصصی در حوزه مسائل هسته‌ای در ادامه می‌نویسد:" جدای از دستیابی به مواد شکافت پذیر لازم، ساخت کلاهک هسته‌ای شامل چندین مرحله حیاتی است. اجزای غیرهسته‌ای شامل طراحی سلاح، آغازگر نوترونی، سیستم تمرکز موج انفجار، مواد منفجره قوی، چاشنی‌ها و سیستم تسلیح، ذوب و شلیک مورد نیاز خواهند بود. تجربه سایر کشور‌های دارای سلاح هسته‌ای نشان می‌دهد که این قطعات غیرهسته‌ای می‌توانند به موازات تولید سوخت سلاح‌های هسته‌ای ساخته شوند. این بدان معناست که برای آماده سازی آن امکانات نیازی به صرف زمانی اضافی وجود ندارد. در مورد چین زمانی که اورانیوم غنی شده با غلظت کافی برای ساخت تسلیحات را در ژانویه 1964 میلادی برای اولین آزمایش هسته‌ای خود در پاییز آن سال تولید کرد تمام اجزای غیر هسته‌ای مورد نیاز برای ساخت دو بمب را در سال 1963 میلادی آماده کرده بود. سپس دانشمندان چینی در بازه زمانی یک تا دو هفته کار تبدیل گاز اورانیوم هگزا فلوراید به فلز و خالص‌سازی آن را انجام داده و دو تا سه هفته دیگر را صرف مراحل ذوب فلز و ریخته‌گری حفره‌ای کردند. پس از آن، آنان اولین هسته بمب (ساخته شده از دو نیمکره) را ظرف مدت چند ساعت در اوایل صبح روز یکم مه 1964 ساختند. مهندسان تسلیحات چینی در اوایل آگوست آن سال، مونتاژ نهایی دو بمب را آغاز کردند که در نهایت در تاریخ 20 آگوست 1964 در کارخانه تسلیحات هسته‌ای چینگ‌های به پایان رسید. سپس تنها سه روز به طول انجامید تا مونتاژ اولین بمب به پایان برسد. سپس به دنبال آزمایش‌های اولیه، دو بمب از یکدیگر جدا شدند تا برای ارسال به سایت آزمایش در شین جیانگ آماده شوند. سپس آن بمب در بازه زمانی ده ساعته در سایت چینگ‌های جمع آوری شد و برای اولین انفجار هسته‌ای چین آماده شده بود. در مجموع، برای چین تنها سه تا پنج هفته به طول انجامید تا اورانیوم هگزا فلوراید را تبدیل کند، قطعات فلزی را ریخته گری کرده، هسته را بسازد و بمب اتمی را مونتاژ کند". 

ایرانیان جهان

طراحی کلاهک اتمی ایران چگونه خواهد بود؟ این نشریه تخصصی در ادامه با اشاره به نامشخص بودن طرح احتمالی کلاهک هسته‌ای ایران می‌نویسد:"مشخص نیست که آیا اگر ایران بخواهد طرح‌های ساخت بمب اتمی را در دستور کار قرار دهد براساس طراحی بمب اتمی خارجی خواهد بود یا خیر. شبکه بازار سیاه هسته‌ای تحت هدایت "عبدالقدیر خان" پدر برنامه تسلیحات اتمی پاکستان ظاهراً طرح کلاهک چین را به لیبی انتقال داده بود. با این وجود، مشخص نیست که آیا ایران آن طرح را دریافت کرده است یا خیر". 

ایرانیان جهان

این بولتن علمی در ادامه درباره پیشرفت‌های هسته‌ای ایران می‌نویسد:"پیش از امضای توافق هسته‌ای ایران در سال 2015، دولت آمریکا ارزیابی کرد که تهران بر روی فناوری‌های لازم برای ساخت سلاح هسته‌ای تسلط ندارد. با این وجود، دفتر مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده در جولای 2024 تشخیص داد که ایران "فعالیت‌هایی را انجام داده که در صورت تمایل، موقعیت بهتری برای تولید یک سلاح هسته‌ای خواهد داشت". این ارزیابی جدید ایالات متحده تأیید می‌کند که ایران در طول یک دهه گذشته پیشرفت هسته‌ای قابل توحهی داشته و احتمالاً از سال 2018 به آن سرعت بخشیده است". 
چرا ایران ممکن است به ساخت سلاح هسته‌ای فکر کند؟ "بولتن دانشمندان اتمی" در بخش پایانی مقاله تحلیلی خود با طرح این پرسش که چرا ممکن است ایران به ساخت سلاح هسته‌ای فکر کند می‌نویسد:"هیچ گونه شواهد عمومی‌ای مبنی بر تصمیم ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای وجود ندارد. با این وجود، هدف قرار دادن بازدارندگی متعارف ایران در نتیجه حملات اسرائیل علیه خاک ایران و هم چنین علیه حماس و حزب الله لبنان به عنوان متحدان تهران ممکن است ایران را تحریک به دستیابی به بازدارندگی هسته‌ای سازد. ایران در آستانه تبدیل شدن به کشوری دارای سلاح هسته‌ای است چرا که اگر تصمیم بگیرد اولین سلاح هسته‌ای خود را بسازد حتی در شرایطی که با خطر حملات اسرائیل یا آمریکا به تاسیسات هسته‌ای خود مواجه است، قادر خواهد بود اولین بمب‌های خود را سریع و مخفیانه تولید کند. مقام‌های ایرانی از سال 2022 میلادی به این سو به طور فزاینده‌ای در مورد چشم انداز ساخت سلاح هسته‌ای و آمادگی فنی ایران برای این موضوع صحبت کرده‌اند. "کمال خرازی" مشاور مقام رهبری ایران اخیرا گفته بود که آن کشور ممکن است در دکترین هسته‌ای خود بازنگری کند. نتایج برخی از نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که نزدیک به 70 درصد از ایرانیان از این ایده حمایت می‌کنند که آن کشور باید سلاح هسته‌ای در اختیار داشته باشد". 
این بولتن در بخش پایانی مقاله با توصیه به دولت تازه امریکا می‌نویسد:"اگر دولت ترامپ امیدوار است که می‌توان از ساخت سلاح هسته‌ای توسط ایران جلوگیری کرد بهترین گزینه از سرگیری مذاکرات مستقیم دوجانبه چه به صورت خصوصی و چه به صورت علنی است. حملات نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران در درازمدت از تعقیب برنامه تولید تسلیحات اتمی از سوی ایران جلوگیری نمی‌کند (مگر آن که نیرو‌های خارجی ایران را اشغال کنند یا حمله باعث تغییر نظام سیاسی در ایران شود) و می‌تواند ایران را حتی بیشتر به سمت ساخت سلاح هسته‌ای سوق دهد و عزم ایران را در این باره راسخ‌تر سازد".

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1338052/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پاکستان اتهامات طالبان درباره استقرار داعش را رد کرد

کمک ها به افغانستان افزایش یابد

تأکید کمیسیون مرکزی امور امنیتی طالبان بر امنیت افغانستان

قیمت جهانی نفت به 78 دلار و 21 سنت رسید

تولید کراس‌اور برقی متوقف شد!

ترامپ: ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد/ فقط «یک هفته» تا توافق هسته‌ای فاصله داشتیم

ابهامات ترور جان اف کندی + عکس و لحظه ترور رئیس جمهور آمریکا (ویدئو)

ترامپ می خواهد با رهبر کره شمالی دیدار کند

سناریوهای تیم ترامپ برای خاورمیانه/ کمپین فشار حداکثری بر روی ایران احیا می‌شود؟

ترامپ برای ارتباط دوباره با رهبر کره شمالی تمایل نشان داد

ترامپ حفاظت از پامپئو هم را لغو کرد

طرح دادخواست حقوقی خانواده شهدای حمله تروریستی کرمان علیه آمریکا

معرفی طرح در آمریکا برای حفظ ترامپ در قدرت در دور سوم

تهدید جدید ترامپ علیه کسب‌ و کارها در جهان

چین اختلافات با آمریکا را می‌تواند از طریق گفت‌وگو حل کند

جزئیات دیدار رئیس جمهور با رهبر کره شمالی

افت قیمت نفت به‌دنبال در خواست ترامپ از اوپک

پیشنهاد قانونگذار آمریکایی برای مجوز دوره سوم ترامپ

تجمع ناوها و هواپیماهای چینی در نزدیکی تایوان

چادرهای آوارگان در خان‌یونسِ غزه

خواندن نماز در میان آوارهای به جا مانده از جنایت رژیم صهیونیستی

زندگی در نوار غزه در جریان است

کاهش خروج پول از بورس تهران

خروج 12 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه‌ها از مدار تولید با «قطعی برق»

برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای تنظیم بازار شب عید و ماه رمضان

جایزه بزرگ همراه اول رونمایی شد

دسته چک، ثبت در سامانه املاک و اسکان را 3 برابر کرد

وزیر خارجه عراق: نگران بازگشت داعش هستیم!

برگزاری اردوی یک روزه ویژه دانش‌آموزان شاهد و ایثارگر در زاهدلن

خدمت به ایثارگران، وظیفه‌ای مقدس و بی‌وقفه است

معاون اجرایی رئیس‌جمهور در اهواز: عملکرد شهردار این شهر مایه تأسف است

خبر مهم معاون وزیر نفت از کاهش سهم عوارض آلایندگی نفتی

افزایش نجومی همه قیمت‌ها در ایران از مواد غذایی تا دارو و درمان

حداقل حقوق 1404 کارگران به 30 میلیون رسید/ منتظر افزایش حقوق نجومی باشید

کشتیرانی ایران در محاصره بحران؛ تحریم‌های بی‌سابقه و چالش‌های داخلی

حداقل و حداکثر عیدی کارگران مشخص شد

قطار سریع السیر اصفهان تهران نیازمند 30 هزار میلیارد تومان اعتبار است

دبیرکل اتحادیه عرب خواستار حفظ توافق آتش بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی شد

پیام ایران به ترامپ از طریق اروپا: آماده توافق هسته‌ای جدید هستیم

لیختن‌اشتاین؛ مقصدی پنهان در قلب اروپا برای سفرهای 2025

فارن پالیسی: اروپا برای چالش‌های ریاست جمهوری ترامپ آماده نیست

سردار سلامی: استعفای مقامات صهیونیست نشانه بارز شکست ارتش اسراییل است

«میمون» ساخت چین سریع ترین پهپاد جهان می شود! + عکس

یان اگلند: عدم تعامل با افغانستان به بحران‌ها دامن می‌زند

ترامپ ایران را تهدید کرد

استقرار پرتابگرهای موشکی آمریکا در راستای روابط دفاعی دیرینه واشنگتن با مانیل است

پیام مقامات ارشد امریکا به اسرائیل: ترامپ قصد ندارد دوره خود را با جنگی علیه ایران آغاز کند / او معتقد است که می‌تواند با تهران به توافق برسد

ایرانی‌ها از اروپایی‌ها خواسته‌اند تا این پیام را به آمریکا برسانند

دوگانه ترامپ و مهاجران مکزیکی و ایران با مهاجران افغان + فیلم

ترامپ دستور هوش مصنوعی بایدن را لغو کرد