ایرانیان جهان

آخرين مطالب

مختصات جدال جدید در دولت فیل‌ها ایالات متحده آمریکا

مختصات جدال جدید در دولت فیل‌ها
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ترامپ در حالی دوران جدید ریاست‌جمهوری خود را آغاز کرد که همگون‌سازی نگاه‌ها، استراتژی‌ها، تاکتیک‌ها و گفتارهای تیم سیاسی همراه او حتی نسبت به دوره نخست ریاست‌جمهوری‌اش بین سال‌های 2017 تا 2021 میلادی دشوارتر به نظر می‌رسد. - اخبار رسانه ها -
به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، حنیف غفاری در یادداشتی نوشت: جمهوری‌خواهان آمریکا در انتخابات ریاست‌جمهوری و کنگره نوامبر 2024، شکست سنگینی را بر دموکرات‌ها تحمیل کردند و ضمن تصاحب سند استیجاری 4 ساله کاخ سفید، کنترل اکثریت نسبی مجلس نمایندگان و سنا را نیز در دست گرفتند.
اگرچه مطابق معیارهای کمی (وفق نتیجه انتخابات ماه نوامبر)، باید جمهوری‌خواهان را پیروز مطلق و دموکرات‌ها را بازنده مطلق این آوردگاه تلقی کرد اما منازعات درونی حلقه ترامپ بسیار زودتر از حد تصور مخاطبان تحولات داخلی آمریکا شکل گرفت. ترامپ در حالی دوران جدید ریاست‌جمهوری خود را آغاز کرد که همگون‌سازی نگاه‌ها، استراتژی‌ها، تاکتیک‌ها و گفتارهای تیم سیاسی همراه او حتی نسبت به دوره نخست ریاست‌جمهوری‌اش بین سال‌های 2017 تا 2021 میلادی دشوارتر به نظر می‌رسد.
در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ، منازعات داخلی حزب جمهوری‌خواه حول اختلافات 3 جریان اصلی این حزب، یعنی تی‌پارتی، جمهوری‌خواهان سنتی و نومحافظه‌کاران شکل گرفته بود. محصول این روند در گام نخست، حذف جمهوری‌خواهان سنتی مانند مک مستر و مهم‌تر از آن، رکس تیلرسون بود. ترامپ پس از یک سال، این دو را با جان بولتون و مایک پمپئو جایگزین کرد تا شاهد شکل‌گیری ترکیبی از قدرت نومحافظه‌کاران و تی‌پارتی در راس هرم قدرت سیاسی واشنگتن باشیم. در سال پایانی ریاست‌جمهوری ترامپ، جان بولتون نیز هدف انتقادات رئیس‌جمهور جنجالی آمریکا قرار گرفت و از سمت خود برکنار شد. پس از پیروزی اخیر ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری نوامبر 2024، این سوال مهم در ذهن تحلیلگران مسائل سیاسی آمریکا شکل گرفت که این بار ترامپ چگونه منازعات داخلی حزب جمهوری‌خواه را مدیریت خواهد کرد؟ نباید فراموش کرد در انتخابات 2020، گردش آرای جمهوری‌خواهان سنتی منتقد ترامپ و حتی نومحافظه‌کاران در ایالاتی مانند جورجیا و آریزونا به سبد رای بایدن، پیروزی غیرمنتظره‌ای را برای دموکرات‌ها رقم زد اما در انتخابات ماه نوامبر، چنین پدیده‌ای تکرار نشد.
اکنون منازعاتی که در اردوگاه جمهوری‌خواهان شکل گرفته، لزوما ناظر بر جریان‌ها و شاخه‌های داخلی این حزب نبوده و در آن، «افراد» به مراتب موضوعیت بیشتری دارند. مهم‌ترین این افراد، ایلان ماسک است؛ میلیاردر آمریکایی که ترامپ خود را بابت پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر به وی مدیون می‌داند. ماسک پس از اعلام نتایج انتخابات، در کسوت یک سیاست‌گذار و شخصیت کلیدی در تیم رئیس‌جمهور جنجالی جدید آمریکا ظاهر شده و حتی مواضع صریحی را درباره نحوه مواجهه واشنگتن با اوکراین، اتحادیه اروپایی، کانادا و گرینلند اعلام کرده است. بدون شک بسیاری از نزدیکان ترامپ - حتی کسانی که از گزند تسویه حساب‌های دوره نخست ریاست‌جمهوری وی در امان مانده بودند - بسادگی زیر بار یکه‌تازی‌های ماسک نمی‌روند. تحلیلگران معتقدند این بار خلأ قدرت در حزب جمهوری‌خواه ظهور و بروز بیشتری خواهد داشت، زیرا برجسته‌سازی نقش ماسک در دولت ترامپ منجر به کاهش بیشتر ضریب و شدت کنترل‌پذیری وی از سوی شاخه‌های گوناگون حزب جمهوری‌خواه خواهد شد. استیو بنن، مشاور دیرینه ترامپ اخیرا نتوانست رفتارهای ماسک را تحمل کند.
اقدام اخیر مالک اسپیس ایکس در حمایت از صدور ویزای H-1B که برای استخدام کارگران ماهر خارجی ضروری است، بنن را آشفته کرده است. بنن معتقد است ایلان ماسک بر برخی قواعد متعارف حکمرانی تیم سیاسی ترامپ اشراف ندارد و فراتر از آن، خود را محق به مداخله‌گری در مهم‌ترین تصمیمات اجتماعی، اقتصادی و سیاست خارجی دولت جدید آمریکا تلقی می‌کند. ترامپ فعلا به بهانه استقرار در کاخ سفید و تمرکز بر امور اجرایی اولیه دولت خود، وارد این مناقشه نشده و به نوعی در برابر آن سکوت کرده است. با این حال به نظر می‌رسد در درازمدت ترامپ ناچار به موضع‌گیری علیه منتقدان ماسک شود، زیرا بقای ایلان ماسک در دولت، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های ترامپ محسوب می‌شود. البته در این میان نظرات مخالفی نیز وجود دارد؛ اینکه ترامپ به واسطه اینکه دومین دوره حضور خود در کاخ سفید را (هر چند به صورت منقطع) سپری می‌کند، احتیاجی به تکرار این پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری آتی ندارد! قانون اساسی آمریکا اجازه نامزدی مجدد ترامپ در انتخابات را نمی‌دهد و همین مساله، می‌تواند مصادیق قدرت مواجهه وی در برابر برخی زیاده‌خواهی‌ها و مداخله‌گرایی‌های ماسک را پررنگ‌تر کند.
ماسک خود را از ترامپ طلبکار می‌داند و به سبب روحیات خاص خود، حاضر به عقب‌نشینی از مواضع و مطالبات خود در دولت جدید آمریکا نیست. از این رو طی ماه‌ها و حتی هفته‌های آتی، شاهد تشدید مجادلات درونی جمهوری‌خواهان (حتی نزدیک‌ترین حلقه ترامپ) نسبت به روش و اصول حکمرانی داخلی و خارجی وی خواهیم بود. مهار ماسک در دولت دوم ترامپ، خواست و هدف مشترک همه شاخه‌های اصلی حزب جمهوری‌خواه محسوب می‌شود؛ دغدغه‌هایی که مشخص نیست دقیقا تبلور و تصدیق آنها از کدام جریان داخلی در لانه جمهوری‌خواهان آغاز می‌شود.
کاسبی با ماسک
منبع: وطن امروز
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1339154/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش منفی عمان و اتحادیه عرب/ طرح ترامپ نسخه بی‌ثباتی است

بیانیه اتحادیه عرب درباره طرح ترامپ درباره کوچ اجباری

سفر خسروی وفا به چین برای حضور در افتتاحیه بازی های آسیایی زمستانی

پادشاه اردن: با تلاش برای الحاق اراضی و انتقال فلسطینیان مخالفیم

بن بست فشار حداکثری

تحلیل متفاوت روزنامه‌نگار صهیونیست به طرح کوچاندن فلسطینیان

افزایش هزینه‌های ساخت خانه در ایالات‌متحده !

واکنش تند طالبان به سخنان ترامپ درباره بازپس‌گیری پایگاه بگرام و سلاح‌های آمریکایی

طراح ایده تخلیه غزه کیست؟ | او می‌خواهد غزه را به استراحتگاه تبدیل کند

17 بهمن؛ طلا یک نفس تا 6 میلیون، سکه یک قدم تا 70 میلیون

تایمز اسرائیل: داماد ترامپ طرّاح ایده کنترل آمریکا بر غزه است

گزاره‌برگ کاخ سفید درباره یادداشت ترامپ علیه ایران

گزاره‌برگ کاخ سفید درباره یادداشت ریاست جمهوری ترامپ علیه ایران

ترامپ و دمیدن بر دوگانه «مذاکره یا فشار» حداکثری علیه ایران

بازی توتی و دل پیرو در دنیای مارول! (عکس)

درخواست گرینلندی‌ها از اروپا با هدف فرار از تهدید ترامپ

چرا ترامپ به عناصر کمیاب در خاک اوکراین چشم طمع دارد؟

مشاور رهبری: اگر آمریکا حقوق ملت را به رسمیت بشناسد، ممکن است مذاکره به نتیجه برسد

نشنال اینترست: آیا اسرائیل باید نگران شهر موشکی ایران باشد؟

زمزمه حذف تابعیت قهری در بهارستان

جراحی در جاده مخصوص

قسد: از طرح عقب‌نشینی آمریکایی‌ها از سوریه مطلع نیستیم

انفجار 180 منزل مسکونی در اردوگاه جنین

فرماندهان ترور‌شده حماس زنده شدند

العربی جدید: اوجالان آماده انحلال پ‌ک‌ک می‌شود

محتوای نامه شدید اللحن رئیس اسبق اطلاعات عربستان به ترامپ

تایمز اسرائیل طراح اصلی طرح جنجالی ترامپ را معرفی کرد

دریافت 10 واحد سهام هدیه با بیش از 31٪ سود سالانه

وزیر نیرو: مشترکان پرمصرف کنترل پذیر می‌شوند

توسعه همکاری‌های مشترک بیمه دی و بانک دی

مدیریت ایران خودرو به بخش خصوصی واگذار شد/ ترکیب هیئت مدیره جدید+ عکس

بند کمال خان به بهره‌برداری سپرده شد

معاون عتبات سازمان حج و زیارت: در ماه شعبان برای سفر 52 هزار زائر ایرانی به عتبات ظرفیت‌سازی شده است

147 هزار یورو برای تأمین و خرید دستگاه ماموگرافی «گناوه» اختصاص یافت

مخالفت چین با جابه‌جایی اجباری مردم غزه

اکران 10 فیلم در سومین روز جشنواره فجر مشهد

واکنش عارف به پیشنهاد دیدار ترامپ و پزشکیان | امروز دیدار با ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در دستور کار جمهوری اسلامی نیست

آلمان: غزه متعلق به فلسطینیان است

آماده‌سازی پنتاگون برای خروج کامل از سوریه

پزشکیان: اتحاد اعضای اوپک مانع تحریم آمریکا خواهد شد

معاون وزیر نفت در پاسخ به تهدید ترامپ: تجربه ما هم بیشتر از گذشته است / باید برای هر نوع احتمالی برنامه ریزی داشته باشیم

تمایل دونالد ترامپ برای توافق هسته ای با ایران

مجاهد: بازپس‌گیری پایگاه بگرام و سلاح‌ها رویا و خیال پردازی است

مقصد سفر جدید پزشکیان مشخص شد

قیمت طلا اوج گرفت/ طلا به 3000 دلار می‌رسد؟

مجاهد: بازپس‌گیری پایگاه بگرام خیال پردازی است

مارکو روبیو: آمریکا آماده رهبری و زیبا کردن غزه است

سازمان ملل: کوچ اجباری فلسطینیان ممنوع است

ترامپ: توافق هسته‌ای راستی‌آزمایی‌ شده با ایران را ترجیح می‌دهم

رئیس‌رئیس‌جمهور: اعضای اوپک متحد باشند، آمریکا نمی‌تواند یکی از اعضا را تحریم کند