ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سه سناریوی احتمالی درباره تاثیر تعرفه‌های آمریکا بر اقتصاد چین ایالات متحده آمریکا

سه سناریوی احتمالی درباره تاثیر تعرفه‌های آمریکا بر اقتصاد چین
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش ، نهاد ارزیابی بریتانیایی " واحد اطلاعات اکونومیست" که خدمات پیش بینی و مشاوره را از طریق تحقیق، تجزیه و تحلیل از جمله انتشار گزارش‌های ماهانه، پیش بینی‌های اقتصادی پنج ساله، گزارش خدمات ریسک و گزارش‌های صنعتی ارائه می‌دهد در ارزیابی تازه خود به تاثیر تعرفه‌های مدنظر ترامپ بر روی اقتصاد چین و سناریوسازی در این باره پرداخته است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
"واحد اطلاعات اکونومیست" با اشاره به این که اگر دونالد ترامپ تهدید تعرفه 60 درصدی را علیه چین اعمال کند (که بعید به نظر می‌رسد)، کل تأثیر آن بر رشد تولید ناخالص داخلی پکن می‌تواند کاهش 2.5 درصدی در سال‌های 2025 تا 2027 میلادی باشد می‌نویسد:"همچنین، لغو وضعیت تجارت ترجیحی چین نشانه وخامت قابل توجهی در روابط دوجانبه خواهد بود. چین احتمالا از طریق اقدامات تلافی جویانه از جمله وضع تعرفه‌های هدفمند به تصمیم ترامپ واکنش نشان خواهد داد. با این وجود، اساس رفتار چین مبتنی بر اقدامات غیر تعرفه‌ای خواهد بود".
"واحد اطلاعات اکونومیست" در ادامه با اشاره به این که غیر قابل پیش بینی بودن سیاست‌های ترامپ آن نهاد ارزیابی داده را مجبور ساخته تا سه سناریوی تعرفه‌ای طراحی کند می‌نویسد:"ارزیابی ما تا حدی بر اساس جنگ تجاری ایالات متحده و چین در دوره نخست ریاست جمهوری بوده که میانگین نرخ تعرفه آمریکا علیه محصولات وارداتی از چین از کمتر از 3 درصد در سال 2017 به 10.3 درصد در سال 2023 رسید. همچنین، ما تغییرات شرایط را از اواخر دهه 2010، از جمله در دوره کم‌تر قرار گرفتن چین در معرض تعرفه‌های آمریکا در نتیجه کاهش تجارت مستقیم دوجانبه (که در نتیجه آن، سهم چین از واردات مستقیم ایالات متحده از 21.9 درصد در سال 2017 به درصد در سال 2023 کاهش یافت) در ارزیابی خود لحاظ کردیم. در این میان، کشور‌هایی که می‌خواهند ارتباط خود را با آمریکا و چین حفظ کنند و تعرفه‌های بالقوه آمریکا علیه سایر اقتصاد‌های جهان، تلاش‌های تجاری برای تنظیم مجدد زنجیره تامین آنان را پیچیده‌تر می‌سازد". 

ایرانیان جهان

سناریوی اول؛ پیش بینی افزایش تعرفه بر کالا‌های چینی تا 30 درصد این واحد پیش بینی و ارزیابی اقتصادی درباره میزان احتمالی تعرفه‌های وضع شده از سوی ترامپ بر کالا‌های وارداتی از چین در سناریوی اول می‌نویسد:"در سناریوی پایه ما فرض می‌کنیم که ایالات متحده تعرفه موثر خود را در برابر کالا‌های چینی در مجموع به میزان 20 درصد در فاصله سال‌های 2025 تا 2027 میلادی افزایش خواهد داد. ما انتظار داریم که نرخ موثر تعرفه بر چین در سال 2025 به دلیل اعمال تعرفه‌های مربوط به قاچاق فنتانیل، 5 تا 10 درصد افزایش یابد. ترامپ تعرفه‌ها را از اواخر سال 2025 با طیف وسیع‌تری از بهانه‌ها و ابزار‌های سیاستگذاری اعمال خواهد کرد و در نهایت، تعرفه موثر بر صادرات چین را تا سال 2027 میلادی به حدود 30 درصد خواهد رساند". 
"واحد اطلاعات اکونومیست" درباره پیش بینی میزان کاهش صادرات چین به آمریکا در این سناریو می‌نویسد:"ما پیش‌بینی می‌کنیم صادرات چین به ایالات متحده در فاصله سال‌های 2025 تا 2027 میلادی 20 درصد کاهش یابد. صادرات چین در سال 2025 در ابتدای راه از خود انعطاف پذیری نشان خواهد داد. با این وجود، به مرور زمان انقباض صادرات چین به ایالات متحده به خودی خود رشد تولید ناخالص داخلی چین را در سال‌های 2025 تا 2027 میلادی به میزان 0.6 درصد کاهش می‌دهد که بخش عمده تاثیر آن در فاصله سال‌های 2026 تا 2027 میلادی احساس خواهد بود. عقب‌نشینی اقتصاد در سال 2025 بیشتر از شوک وارده به سرمایه‌گذاری و مصرف خصوصی ناشی می‌شود که بازتاب دهنده احساسات ضعیف مصرف کننده خواهد بود. با تسریع جایگزینی تجارت، اثرات آن آشکارتر خواهد شد و رشد تولید ناخالص داخلی چین را در طی سال‌های 2028 تا 2029 میلادی کاهش خواهد یافت. البته این تاثیر تا حدی با کاهش ارزش یوان جذب خواهد شد. با این وجود، به دلیل اولویت بیشتر چین برای ثبات ارز، ارزش یوان بیش از حد کاهش نخواهد یافت. در آن صورت یوان بی ثبات‌تر شده و تا پایان سال 2026 میلاید ارزش آن در برابر دلار (به نسبت 7.45 یوان بازای هر 1 دلار) کاهش خواهد یافت. در آن شرایط در چین سیاستگذاران در سطوح بحرانی در مورد نرخ ارز مداخله خواهند کرد تا از مارپیچ کاهش ارزش واحد پول ملی جلوگیری کنند. چین به احتمال زیاد از اوایل سال 2025 محرک‌هایی را با تمرکز بر سطوح بیشتر توسعه مالی و کاهش پولی اجرا خواهد کرد. حجم کل بسته محرک به میزان 4.1 تریلیون یوان در سال یا 3.2 درصد از تولید ناخالص داخلی اسمی در سال 2023 خواهد بود. در نهایت، رشد تولید ناخالص داخلی چین به میزان 4.6 درصد در سال 2025، 4.3 درصد در سال 2026 و 4.1 درصد در سال 2027 کاهش خواهد یافت، زیرا محرک ارائه شده تا حدی شوک‌های تعرفه را کاهش می‌دهد".

ایرانیان جهان

ایرانیان جهان

ایرانیان جهان

واحد اطلاعات اکونومیست در ادامه پیش بینی خود درباره بخش‌هایی که ممکن است تعرفه چین بر کالا‌های آمریکایی اعمال شود می‌نویسد:"ما معتقدیم که چین تعرفه‌های خود را بر کالا‌های کشاورزی و انرژی ایالات متحده با افزایش 10 درصدی تعرفه بر هر دو نوع محصول هدف قرار می‌دهد و در عین حال، در مورد کالا‌های دیگر صرفه جویی خواهد کرد. چین با توجه به تنوع استراتژیک واردات کالاهایش از موقعیت خوبی برخوردار است. برای مثال، آن کشور به طور فزاینده‌ای سویای برزیل را جایگزین سویای آمریکا می‌کند. هر گونه افزایش در تعرفه‌های چین تدافعی خواهد بود، مشروط بر این که دولت ترامپ چگونه با برنامه‌های تعرفه‌ای خود پیش خواهد رفت". 
این واحد ارزیابی داده‌های اقتصادی با اشاره به احتمال اقدامات ضد تعرفه‌ای چین برای مقابله با تعرفه‌های وضع شده از سوی ترامپ می‌نویسد:"چین احتمالا بر روی اقدامات غیرتعرفه‌ای برای وارد کردن خسارت به ایالات متحده تمرکز خواهد کرد. فضای سیاستگذاری برای چنین اقداماتی گسترده‌تر است، زیرا چین بازار قابل توجهی برای کسب و کار‌های آمریکایی در بسیاری از صنایع محسوب می‌شود. اقدامات بالقوه ضد تعرفه‌ای چین می‌توانند مواردی از این نوع باشند: جایگزینی سریع برای محصولات آمریکایی در حوزه‌هایی از جمله هوانوردی غیرنظامی و نرم افزار، گسترش کنترل‌های صادراتی علیه ایالات متحده به کالا‌های استراتژیک‌تر از جمله فلزات خاکی کمیاب و گرافیت، هدف قرار دادن شرکت‌های آمریکایی که در این مناقشه آشکارا طرفدار دولت ایالات متحده هستند از جمله از طریق انجام تحقیقات و اعمال رفتار تبعیض‌آمیز در تدارکات عمومی یا آغاز تحقیقات ضد تراست و ضد دامپینگ در مورد شرکت‌های آمریکایی". 
"واحد اطلاعات اکونومیست" با اشاره به احتمال نتیجه مذاکرات دوجانبه میان آمریکا و چین می‌نویسد:"مذاکرات دوجانبه از سر گرفته خواهد شد، اما احتمال دستیابی چین و ایالات متحده به توافق برای مثال، از طریق پذیرش خواسته‌های ایالات متحده از سوی چین در ازای حذف تعرفه‌ها اندک خواهد بود. ترامپ به استفاده از تهدیدات تعرفه‌ای برای کشاندن چین پای میز مذاکره ادامه خواهد داد، اما اختلافات عمیق در چندین زمینه مانع پیشرفت معنادار خواهند شد. مذاکره مجدد در مورد مرحله اول توافق تجاری آمریکا و چین، که توسط هر دو طرف به شکلی ضعیف اجرا شد، برای شهروندان عادی و سیاستمداران جذابیتی ندارد. همچنین، کنترل صادرات ایالات متحده بر چین، به ویژه در حوزه تراشه‌های پیشرفته و ماشین آلات تولیدی، همراه با دغدغه چین در مورد امنیت زنجیره تامین ظرفیت بالقوه حصول یک معامله را محدودتر خواهد ساخت".

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1339155/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بن بست فشار حداکثری

تحلیل متفاوت روزنامه‌نگار صهیونیست به طرح کوچاندن فلسطینیان

افزایش هزینه‌های ساخت خانه در ایالات‌متحده !

واکنش تند طالبان به سخنان ترامپ درباره بازپس‌گیری پایگاه بگرام و سلاح‌های آمریکایی

طراح ایده تخلیه غزه کیست؟ | او می‌خواهد غزه را به استراحتگاه تبدیل کند

17 بهمن؛ طلا یک نفس تا 6 میلیون، سکه یک قدم تا 70 میلیون

تایمز اسرائیل: داماد ترامپ طرّاح ایده کنترل آمریکا بر غزه است

گزاره‌برگ کاخ سفید درباره یادداشت ترامپ علیه ایران

گزاره‌برگ کاخ سفید درباره یادداشت ریاست جمهوری ترامپ علیه ایران

ترامپ و دمیدن بر دوگانه «مذاکره یا فشار» حداکثری علیه ایران

بازی توتی و دل پیرو در دنیای مارول! (عکس)

درخواست گرینلندی‌ها از اروپا با هدف فرار از تهدید ترامپ

چرا ترامپ به عناصر کمیاب در خاک اوکراین چشم طمع دارد؟

مشاور رهبری: اگر آمریکا حقوق ملت را به رسمیت بشناسد، ممکن است مذاکره به نتیجه برسد

نشنال اینترست: آیا اسرائیل باید نگران شهر موشکی ایران باشد؟

زمزمه حذف تابعیت قهری در بهارستان

جراحی در جاده مخصوص

قسد: از طرح عقب‌نشینی آمریکایی‌ها از سوریه مطلع نیستیم

انفجار 180 منزل مسکونی در اردوگاه جنین

فرماندهان ترور‌شده حماس زنده شدند

العربی جدید: اوجالان آماده انحلال پ‌ک‌ک می‌شود

محتوای نامه شدید اللحن رئیس اسبق اطلاعات عربستان به ترامپ

تایمز اسرائیل طراح اصلی طرح جنجالی ترامپ را معرفی کرد

دریافت 10 واحد سهام هدیه با بیش از 31٪ سود سالانه

وزیر نیرو: مشترکان پرمصرف کنترل پذیر می‌شوند

توسعه همکاری‌های مشترک بیمه دی و بانک دی

مدیریت ایران خودرو به بخش خصوصی واگذار شد/ ترکیب هیئت مدیره جدید+ عکس

بند کمال خان به بهره‌برداری سپرده شد

معاون عتبات سازمان حج و زیارت: در ماه شعبان برای سفر 52 هزار زائر ایرانی به عتبات ظرفیت‌سازی شده است

147 هزار یورو برای تأمین و خرید دستگاه ماموگرافی «گناوه» اختصاص یافت

مخالفت چین با جابه‌جایی اجباری مردم غزه

اکران 10 فیلم در سومین روز جشنواره فجر مشهد

واکنش عارف به پیشنهاد دیدار ترامپ و پزشکیان | امروز دیدار با ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در دستور کار جمهوری اسلامی نیست

آلمان: غزه متعلق به فلسطینیان است

آماده‌سازی پنتاگون برای خروج کامل از سوریه

پزشکیان: اتحاد اعضای اوپک مانع تحریم آمریکا خواهد شد

معاون وزیر نفت در پاسخ به تهدید ترامپ: تجربه ما هم بیشتر از گذشته است / باید برای هر نوع احتمالی برنامه ریزی داشته باشیم

تمایل دونالد ترامپ برای توافق هسته ای با ایران

مجاهد: بازپس‌گیری پایگاه بگرام و سلاح‌ها رویا و خیال پردازی است

مقصد سفر جدید پزشکیان مشخص شد

قیمت طلا اوج گرفت/ طلا به 3000 دلار می‌رسد؟

مجاهد: بازپس‌گیری پایگاه بگرام خیال پردازی است

مارکو روبیو: آمریکا آماده رهبری و زیبا کردن غزه است

سازمان ملل: کوچ اجباری فلسطینیان ممنوع است

ترامپ: توافق هسته‌ای راستی‌آزمایی‌ شده با ایران را ترجیح می‌دهم

رئیس‌رئیس‌جمهور: اعضای اوپک متحد باشند، آمریکا نمی‌تواند یکی از اعضا را تحریم کند

قسد به احتمال خروج آمریکا از سوریه واکنش نشان داد

آرژانتین از سازمان جهانی بهداشت خارج می‌شود

رئیس‌جمهور: اعضای اوپک متحد باشند، آمریکا نمی‌تواند یکی از اعضا را تحریم کند

ظریف: آمریکا باید موانع را بردارد +ویدیو