ایرانیان جهان

آخرين مطالب

چالش‌های غول‌های فناوری آمریکا در برابر دیپ‌سیک چینی ایالات متحده آمریکا

چالش‌های غول‌های فناوری آمریکا در برابر دیپ‌سیک چینی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - موجی که هوش مصنوعی چینی دیپ سیک در بازار ایجاد کرد، چنان آمریکا را ترسانده که سعی دارد به هر بهانه ای چین را به نقض تحریم های صادرات تراشه متهم و همزمان این اقدامات را سخت تر کند.
دیپ سیک هفته گذشته یک دستیار هوش مصنوعی رایگان عرضه کرد که در مقایسه با مدل های آمریکایی از داده کمتری استفاده می کرد و با هزینه پایین تری نیز ساخته شده بود.
این مدل در عرض چند روز به پر دانلودترین اپ در اپ استور اپل تبدیل شد و از سوی دیگر در بازار سهام نیز غوغایی به پا کرد به طوریکه یک هزار میلیارد دلار از ارزش سهام شرکت های فناوری کم کرد. یکی از بزرگترین بازندگان این روند شرکت انویدیا بود که با کاهش قابل توجه ارزش سهام خود روبرو شد.
به گزارش ایتنا از مهر، چینی ها به شدت از محبوبیت یکباره این سیستم استقبال کردند و حتی هند نیز برنامه های خود برای توسعه یک هوش مصنوعی ارزان مشابه چین اعلام کرد. کارشناسان چینی نیز معتقدند ساخت چنین مدلی نشان می دهد تحریم های آمریکا تاثیری بر پیشرفت صنعت فناوری چین نداشته است.
از سوی دیگر دونالد ترامپ توسعه دیپ سیک را زنگ هشداری برای شرکت های فناوری خواند و آنها باید فعال تر عمل کنند. در هرحال توسعه این مدل زبانی تمام معادلات آمریکا برای توسعه چنین ساختاری با بودجه کلان و تراشه های پیشرفته را بهم ریخت. این بهم ریختگی چنان وسیع بود که برخی شرکت های آمریکایی ادعاهایی درباره قاچاق تراشه ها به چین مطرح کردند. از سوی دیگر قانونگذاران و وزارتخانه های آمریکایی سعی دارند با وضع تحریم های جدید تر و سختگیرانه تر جلوی ضرر خود را بگیرند.
در همین راستا وزارت بازرگانی آمریکا مشغول بررسی آن است که آیا شرکت هوش مصنوعی چینی دیپ سیک که عملکرد آن جهان فناوری را دگرگون کرده، از تراشه های آمریکایی که صادرات آنها به چین تحریم شده، استفاده می کند یا خیر.
اتهام پشت سرهم آمریکا به چین برای پوشاندن عقب ماندگی اش
محدودیت های فعلی بر صادرات پردازشگرهای هوش مصنوعی شرکت انویدیا به چین به معنای آن است که این کشور نمی تواند تراشه های پیشرفته در اختیار داشته باشد. در این میان منابعی مدعی ردیابی قاچاق سازمان یافته تراشه به چین از طریق کشورهای مختلف از جمله مالزی، سنگاپور و امارات متحده عربی شده اند.
وزارت بازرگانی آمریکا و دیپ سیک از اظهار نظر در این باره خودداری کرده اند. همچنین یکی از سخنگویان انویدیا نیز اعلام کرد بسیاری از مشتریانش نهادهایی در سنگاپور دارند و از این نهادها برای محصولاتی که مقصد آنها ایالات متحده و غرب است، استفاده می کنند. همچنین این شرکت تراشه سازی آمریکایی اعلام کرد: ما تاکید داریم شرکایمان طبق قوانین عمل کنند و اگر هرگونه اطلاعاتی درباره نقض قانون دریافت کنیم، اقداماتی انجام خواهیم داد.
وزیر بازرگانی سنگاپور نیز در بیانیه ای با ارجاع به اظهارات انویدیا اعلام کرد هیچ دلیل وجود ندارد که بتوان ادعا کرد دیپ سیک به محصولات کنترل شده صادراتی از سنگاپور دسترسی داشته باشد.
این وزارتخانه تایید نکرد آیا دیپ سیک از طریق واسطه هایی در سنگاپور به تراشه های انویدیا که شامل قوانین تحریم صادرات به چین می شود، دسترسی داشته یا خیر، بلکه اعلام کرد به قانون عمل کرده است.
دیپ سیک مدعی شده از تراشه H800 انویدیا استفاده می کند که به طور قانونی در سال 2023 میلادی آنها را خریده است. همچنین این شرکت چینی ظاهرا از تراشه های کم قدرت تر H20 این شرکت استفاده می کند که هنوز هم به طور قانونی به چین صادر می شود. دولت جوبایدن تصمیم گرفته بود صادرات این تراشه ها را کنترل کند و اکنون مقامات دولت دونالد ترامپ نیز مشغول بررسی در این زمینه هستند.
داریو آمودی مدیر ارشد اجرایی شرکت هوش مصنوعی آنتروپیک چند روز قبل اعلام کرده بود بخش زیادی از ناوگان تراشه های هوش مصنوعی دیپ سیک از ابزارهایی تشکیل شده که تحریم نیستند. این تراشه ها قبل از وضع تحریم های آمریکا به چین صادر شده اند.
در این میان آمریکا تحریم های متعددی را وضع کرده که صادرات تراشه های هوش مصنوعی به چین و همچنین چند کشور دیگر را ممنوع کند.
قانونگذاران آمریکایی خواستار تحریم بیشتر
از سوی دیگر 2 عضو کنگره آمریکا از دولت دونالد ترامپ خواسته اند صادرات تراشه های هوش مصنوعی انویدیا که دیپ سیک به آنها اتکا دارد را تحریم کند.
جان مولینار و راجا کریشنامورتی دو سناتور آمریکایی که رهبری کمیته چین در مجلس نمایندگان را برعهده دارند، به عنوان بخشی از بازنگری وزارت خانه های امور خارجه و بازرگانی به دستور ترامپ برای بررسی دقیق سیستم کنترل صادرات آمریکا، خواستار این اقدام شده اند. آنها در نامه ای به مایکل والز مشاور امنیت ملی آمریکا نوشته اند:ما از شما می خواهیم در این بازنگری، مزایای احتمالی که تحریم صادرات تراشه های انویدیاH20 و همچنین تراشه هایی با قابلیت های مشابه برای امنیت ملی آمریکا دارد را بررسی کنید. آنها در این نامه مدعی شده اند مدل هوش مصنوعی دیپ سیک که اخیرا عرضه شده، به طور گسترده از تراشه H20 انویدیا استفاده می کند که هم اکنون شامل تحریم های صادراتی آمریکا نمی شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1348916/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رهبر انقلاب: ملّت ایران جرات دارد بگوید مرگ بر آمریکا / ملّت ایران صبر و تلاش کرده و به پیشرفت رسیده است

رهبر انقلاب: شرط عملی توکل، به میدان رفتن است – آفتاب نو | اخبار ورزشی

ملّت ایران جرئت دارد که بگوید مرگ بر آمریکا/ آمریکا متجاوز و دروغگو است

رهبر انقلاب: فرق ملت ایران با دیگران این است که جرأت گفتن مرگ بر آمریکا را دارد

تعرفه‌های آمریکا به نفع چه پالایشگاه هایی شد؟

نتانیاهو به دنبال تعمیق روابط با ترامپ راهی واشنگتن شد

برزیل جایگزین احتمالی سویای امریکایی در چین

تحریمهای چین آغاز شد

چرا ترامپ درباره ایران سکوت کرد؟

سرمقاله جوان/ اگر انقلاب‌ اسلامی یک قرن پیش پیروز شده بود

سکته پیشرفتِ آمریکا با وجود ترامپ!

سرمقاله فرهیختگان/ سینماگرِ جریان سوم

یورش جدید صهیونیست‌ها به اردوگاه جنین

رسانه عبری: پیش‌بینی می‌شود طی هفته جاری مذاکرات برای عادی‌سازی روابط با عربستان پیشرفت کند

مقصد بعدی جولانی کجاست؟

استقبال از الجولانی در عربستان

قطر: مرحله دوم مذاکرات غزه فردا آغاز می‌شود

معاون وزیر نفت: با جدیت به‌دنبال کاهش قاچاق سوخت هستیم

عضو کمیسیون صنایع: ناترازی ها ناشی از عملکرد مقطعی برخی از مسئولین است

رییس مرکز پژوهش های مجلس: ناترازی شبکه بانکی به 2 هزار همت رسیده است

دلایل طولانی شدن فرآیند پذیرش‌ها در فرابورس و بورس اعلام شد

رئیس کمیسیون کشاورزی: اگر به سند چشم انداز 1404 به خوبی عمل می شد مثل برخی کشورها به نقطه مطلوبی رسیده بودیم

سفر دیپلماتیک پر سر و صدا؛ تصاویر دیدار جمیله علم الهدی با بانوی اول عراقی‌ها

آزمون سرنوشت ساز استقلال؛ گزارش AFC در آستانه بازی آبی ها با الشرطه

آزمون سرنوشت استقلال؛ گزارش AFC در آستانه بازی استقلال و الشرطه

شروع بازی تعرفه‌ گمرکی ایالات متحده، کانادا، مکزیک و چین

روشنفکران چگونه توسعه صنعتی را زیر سوال بردند؟ | روشنفکران علیه صنعت

احیا شورای مشترک بازرگانان ایران و تونس با برقراری پرواز بین دوکشور

آکتائو پلی میان استان‌های شمالی ایران و بازار اوراسیا

کشف 4 حلقه انشعاب غیرمجاز سوخت در کشور

چهار تفاهم نامه‌ بین خراسان رضوی و پاکستان امضا شد

افتتاح و کلنگ‌زنی پروژه‌های عمرانی، فرهنگی و اقتصادی بیرجند

تغییر مسیر بسته‌بندی و آمادگی پسته برای صادرات

پیوستن رشفورد به استون‌ویلا قطعی شد

عکس/ چین از رادار غول‌پیکر استراتژیک خود رونمایی کرد

پل-تونل عظیم چین: شاهکاری از مهندسی با 10 رکورد جهانی

چراغ سبز توسعه هوش مصنوعی در ایران با دیپ سیک!؟ / هشام فیلی، استاد هوش مصنوعی دانشگاه تهران : چین ثابت کرد که علم از ثروت بهتر است / تامین زیرساختهای دیپ سیک دست یافتنی است

مسابقت تنیس روی میز سنگاپور؛ نوشاد عالمیان مقابل حریف چینی شکست خورد و حذف شد

32 فیلم سینمایی جشنواره فجر و سه انیمیشن در سینما‌های آفریقا، هویزه و سیمرغ اکران می شود

آزادی 141 شهروند افغانستان از زندان‌های پاکستان

تسریع در راه‌اندازی گمرک خواف با هدف توسعه ترانزیت ایران و افغانستان

ایران افغانستان را به گوشه رینگ برد

حمله ترامپ به مهاجران قانونی آمریکا

رسوایی دوباره اپوزیسیون ایران

کابل: خواستار آزادسازی دارایی‌هایمان هستیم

ادعای ماسک درباره کمک مالی دولت بایدن به گروه‌های تروریستی

مصاحبه «سالاد کلمات» هریس؛ شکایت 10 میلیون دلاری ترامپ به کجا رسید؟

دادخواهی شهروندان آسیب‌دیده در حادثه تروریستی شاهچراغ از دولت آمریکا

نواب: رهبری خواهان دیپلماسی به‌شدت فعال هستند/ ظریف یک سرباز فداکار برای کشور است/ از کسانی که امروز علیه مذاکره با دولت آمریکا هستند، باید پرسید مگر رئیسی مذاکره با دولت بایدن را شروع نکرده بود؟

پیام هشدار آمیز یمن خطاب به آمریکا