ایرانیان جهان

آخرين مطالب

فرمانده «قسد» از دیدار با جولانی و گفت‌وگو درباره آینده کردها در سوریه خبر داد خواندنی ها

فرمانده «قسد» از دیدار با جولانی و گفت‌وگو درباره آینده کردها در سوریه خبر داد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا /فرمانده نیروهایی «قسد»، اصلی‌ترین گروه شبه نظامی کُرد مورد حمایت ایالات متحده در سوریه خواستار تداوم حضور نظامیان آمریکایی در خاک سوریه شد، البته به این بهانه که خروج این نظامیان به نفع گروه تروریستی داعش تمام می‌شود.
«مظلوم عبدی»، فرمانده گروه شبه‌نظامی «نیروهای سوریه دموکراتیک» (قسد) در مصاحبه‌ای عنوان کرد که اخیرا به دیدار «احمد الشرع» معروف به «ابومحمد الجولانی»، سرکرده تحریرالشام که از سوی این گروه به عنوان رئیس موقت سوریه تعیین شد، رفته است. او عنوان کرد طرفین مشغول مذاکراتی با کمک میانجی‌گرها هستند تا مصالحه‌هایی را در قبال آینده سوریه و همچنین آینده کردها در این کشور برقرار کنند.
به گزارش آسوشیتدپرس، فرمانده شبه‌نظامیان «قسد» همچنین خواستار تداوم حضور نظامیان آمریکایی در سوریه شد چون به ادعای وی گروه تروریستی داعش از خروج نظامیان آمریکایی نفع برده و این رویداد بر امنیت کل منطقه تاثیر می‌گذارد.

فرمانده «قسد» در ادامه این مصاحبه عنوان کرد باید بعد از سقوط بشار اسد، رئیس جمهور سابق سوریه «یک کشور غیرنظامی سکولار و تمرکز زدایی شده که با همه شهروندان به شکلی برابر صرف نظر از مذهب یا قومیت آنها رفتار کند، تشکیل شود.»
اوایل دسامبر در پی پیشروی‌های گروه‌های شبه نظامی مخالف بشار اسد تحت رهبری هیات تحریرالشام در شهرهای مهم سوریه و نهایتا تسلط آنها بر دمشق بشار اسد، رئیس جمهور سابق سوریه به همراه همسرش سوریه را به مقصد روسیه ترک کرد.
هفته گذشته گروه‌های شبه‌نظامی در سوریه نشستی را در دمشق برگزار کرده و احمد الشرع را به عنوان رئیس موقت سوریه معرفی کردند.
این گروه‌ها همچنین اعلام کردند که قانون اساسی سوریه را که در سال 2012 از سوی بشار اسد تصویب شده بود، معلق کرده و ارتش و آژانس‌های امنیتی دیگر سوریه را رسما منحل کرده‌اند.
مظلوم عبدی درخصوص حزب بعث سوریه، حزب حاکم سابق متعلق به بشار اسد در این کشور که آن هم هفته گذشته منحل اعلام شد ادعا کرد: «سقوط حکومت یک گام تاریخی بود و بر مبنای آن باید یک سوریه جدید بدون بازیابی حزب بعث یا ایدئولوژی آن ساخته شود. ما می‌خواهیم با همکاری یکدیگر سوریه را به جلو ببریم.»
عبدی در پاسخ به سوالی درباره نشست چند روز پیش شبه‌نظامیان متحد با گروه تحریرالشام در دمشق که طی آن احمد الشرع به عنوان رئیس موقت سوریه معرفی و پارلمان، قانون اساسی و ارتش منحل اعلام شدند، گفت:‌ «ما در آنجا حاضر نبودیم و درباره آن اظهار نظر نخواهیم کرد.»
عبدی در ادامه خاطرنشان کرد: «با ما بر سر این موضوع بحث نشد. مذاکراتی بین الشرع و نیروهای قسد وجود دارد و موضع ما بر مبنای نتایج این مذاکرات تعیین خواهد شد.»
فرمانده نیروهای قسد عنوان کرد: سفرهای مقام‌های نیروهای «قسد» به دمشق با هدف تلاش برای دستیابی با تفاهمی با مقام‌های جدید سوریه ادامه خواهند یافت. ما همچنین به طور مداوم تلاش خواهیم کرد تا ببینیم آینده سوریه چگونه به نظر خواهد رسید. دیدگاه گروه قسد مبتنی بر گفتگو و تفاهم است.
عبدی همچنین فاش کرد که اعضای ائتلاف مبارزه با داعش تحت رهبری آمریکا شامل خود آمریکا، انگلیس و فرانسه مشغول میانجی‌گری بین نیروهای قسد و مقام‌های حاکم در دمشق هستند اما جزئیاتی بیشتری درباره آن مطرح نکرد.
عبدی گفت، گروه او خواستار آن است که سوریه همچنان یک کشور متحد دارای یک دولت مرکزی در دمشق باقی بماند.
او با اشاره به گروه‌های مذهبی مختلف حاضر در سوریه شامل سنی‌ها، علوی‌ها، مسیحی‌ها، دروزی‌ها و ایزدی‌ها در کنار قومیت‌های متعدد این کشور همچون اعراب، کردها، ترکمن‌ها و ارمنی‌ها اظهار کرد: «دیدگاه ما نسبت به سوریه شامل یک کشور مدنی سکولار تمرکز زدایی شده مبتنی بر دموکراسی است که در آن حقوق همه اجزا حفظ شود.»
عبدی در ادامه این مصاحبه عنوان کرد: سوریه یک کشور مرکب از گروه‌های مختلف بوده و تنها متشکل از سنی‌ها نیست. در این کشور هویت‌های دیگری هم وجود دارند.
فرمانده قسد همچنین گفت، کردهای سوریه جدایی‌طلبی یا تشکیل دولت خودمختار و پارلمان خودشان همچون مورد اقلیم کردستان عراق را خواستار نیستند. او بیان کرد مردم شمال شرق سوریه می‌خواهند امور محلی خودشان را در یک کشور تمرکززدایی شده اداره کنند.
او که نیروهای شبه‌نظامی تحت امرش 25 درصد خاک سوریه را در کنترل دارند، گفت: سوریه، عراق نیست و عراق، سوریه نیست و شمال شرق سوریه نیز کردستان عراق نیست.
به نوشته آسوشیتدپرس اکثر گروه‌های شبه‌نظامی سابق سوریه موافقت کرده‌اند تا منحل شده و تبدیل به بخشی از ارتش و سرویس‌های امنیتی حاکمیت جدید این کشور شوند اما هنوز مشخص نیست که این برنامه چطور در عمل کارکرد خواهد داشت و گروه قسد نیز تا کنون با این که منحل شود موافقت نکرده است.
عبدی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا گروه قسد حاضر به منحل شدن است، گفت، این گروه اساسا خواستار تبدیل شدن به بخشی از وزارت دفاع و بخشی از راهبرد دفاعی سوریه است. او ادامه داد که جزئیات مربوط به آینده همچنان باید مورد بحث قرار بگیرند و آنها طرح پیشنهادی خود پیرامون این مساله را به دمشق فرستاده‌اند.
او اظهار کرد: «ما منتظر دریافت پاسخ هستیم.»
او بیان کرد که شبه‌نظامیان گروه قسد 12 سال است که با داعش جنگیده‌اند و حقوق این شبه‌نظامیان باید تضمین شود.
به گفته عبدی گروه تروریستی داعش بعد از سرنگونی بشار اسد از وضعیت به وجود آمده به نفع خود بهره‌برداری کرده و حجم زیادی از تسلیحات به جای مانده از جانب نیروهای دولت بشار اسد در پاسگاه‌ها و ایست بازرسی‌ها را تصرف کردند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1350078/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مخالفت اتحادیه عرب با طرح گستاخانه ترامپ

تاثیر تحریم کشتی‌های اتحادیه اروپا بر صادرات غلات روسیه

درخواست ظریف از آلمان برای صدور ویزای اروپا برای خود و همسرش

چرا ایران رابطه با شرق را انتخاب کرده است؟ | دشمنان دشمن

◄ رکورد حمل 451 میلیون تن زغال در 2018، داتونگ شین‌ هوانگ‌ دائو چین

چرا صادق خرازی سفیر ایران در چین نشد؟/سفیر جدید ایران در چین کیست؟

سفر عراقچی در چارچوب رفت و آمدهای دیپلماتیک با قطر است/احضار سفیر سوئد به وزارت خارجه

ترامپ موضع هند را به ارز دیجیتال تغییر داد

تکیه بر آمریکایی‌ها، تکیه بر دیوار کاغذی است

روزنامه صهیونیستی استراتژی ترامپ در غزه را فاش کرد

ترامپ: دیگر احمق نخواهیم بود؛ ساخت پایگاه‌های جدید حشد شعبی در مرز سوریه؛ عقب‌نشینی اسرائیل از سوریه؛ الجزایر به دنبال عادی سازی روابط با اسرائیل

واکنش بقایی به قطع کمک مالی مخالفان جمهوری اسلامی توسط امریکا

مشکلات آمریکا قبل از اجرایی شدن تعرفه های ترامپ علیه کشورهای دیگر آغاز شد

حمله فعال اصلاح‌طلب به سخنان اخیر معاون وزیر اطلاعات: پیامی جز «هیچکاره بودن» پزشکیان ندارد

تعرفه‌های جنجالی ترامپ به اتحادیه اروپا هم می‌رسد!

ژست‌گیری نتانیاهو روی پلکان هواپیما برای ورود به آمریکا | فیلم

رئیس سازمان جهانی بهداشت خواستار بازگشت آمریکا به این نهاد شد

پیش‌بینی قیمت نفت در هفته جاری

تصمیم فرستاده ترامپ برای اداره مذاکرات آتش‌بس غزه به روش کیسینجر

سخنگوی وزارت خارجه: سفر عراقچی به قطر ربطی به انتقال پیام بین ایران و آمریکا ندارد

چگونه رابطه ترامپ و نتانیاهو تیره و تار شد؟/ آیا نتانیاهو دوباره ترامپ را عصبانی خواهد کرد؟

تعرفه 10٪ آمریکا علیه واردات چینی «نقض قواعد» تجارت جهانی است

سرمقاله فرهیختگان/ مردم رادیکال نیستند

سرمقاله وطن امروز/ برخورد اتمی با هوش مصنوعی

خانواده‌های اسرای صهیونیست: نتانیاهو توافق آتش‌بس غزه را خراب می‌کند

مانور شگفت انگیز هزار پهپاد در چین

وزیر جهاد کشاورزی: جلوی ضرر کشاورزان را می‌گیریم

انتقاد یک اقتصاددان از صادرات و واردات بی ضابطه سیب‌زمینی

افشاگری نماینده مجلس در مورد مکاتبات برخی نمایندگان با خودروسازان

توضیحات گمرک در مورد روغن‌های آلوده موجود در بنادر هرمزگان

جزئیات وام ازدواج 1404

اسرار جنگ تحمیلی به روایت اسرای عراقی- 134

پوستر استقلال برای دیدار با الشرطه عراق رونمایی شد

خدمات‌رسانی اتوبوسرانی به تماشاگران مسابقه استقلال و الشرطه عراق

قالیباف: ایران و عراق در اوج هماهنگی و همکاری هستند

تجلیل از پاسداران فرزند شهید و جانباز در حرم مطهر بانوی کرامت به مناسبت روز پاسدار

دولت چهاردهم با کاسبان تحریم چه می‌کند؟ | همان همیشگی

افزایش قیمت نان در سال آینده کذب محض است

2 سئوال از وزیر اقتصاد اعلام وصول شد/ همنی به مجلس فراخوانده می شود

86 هزار میلیارد تومان از اموال صنعت آب و برق به‌فروش می‌رسد

ادعایی بحث‌برانگیز درباره مدیریت اقتصادی کشور/ سیاست‌های اقتصادی با تحریم‌ها همخوانی ندارند؟

2 سئوال از وزیر اقتصاد اعلام وصول شد/ همتی به مجلس فراخوانده می شود

سایپا، تسلیم افزایش قیمت‌ها | قیمت محصولات سایپا دوشنبه 15 بهمن 1403 + پیش بینی قیمت خودرو در بازار خودرو

بیش از 600 واحد تولیدی در سراسر کشور احیا شد

افتتاح و کلنگ‌زنی هم‌زمان 78 پروژه دهه فجر در بشرویه

انتقال 1.5 تن طلای سکوهای اینترنتی به بانک‌ها

افزایش قیمت نان در سال آینده کذب است

حجت الاسلام موحدی آزاد: بیش از 600 واحد تولیدی در سراسر کشور احیا شد

اروپا باید در پاسخ به تهدیدات اقتصادی ترامپ متحد باشد

مکران یا تهران؟