جنگ تعرفه ؛ گل به خودی که ترامپ به مردم آمریکا زد
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - - تجربه نشان داده است که دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ بر آمریکا همواره آبستن تحولات مختلفی در آمریکا و سایر کشورهای مختلف بوده است. موضوعی که به خوبی از همان سخنرانی ابتدایی وی در کاخ سفید خود را نشان داد و حالا جنگ تعرفه ای دولت دونالد ترامپ علیه چین، کانادا و مکزیک یکی از اصلی ترین اخبار رسانه ها شده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
تصمیمی که آتش تلافی جویی را روشن کرد
موضوع از این قرار بود که ترامپ با امضای یک فرمان اجرایی، تعرفههای 25 درصدی بر کالاهای وارداتی از کانادا و مکزیک و تعرفههای 10 درصدی بر انرژی اعمال کرد. وی دلیل اعمال تعرفه علیه این دو شریک تجاری آمریکا را توقف قاچاق مواد مخدر و مهاجرت به ایالات متحده اعلام کرد و البته وعده تعرفه های بیشتر بر روی کالاهای بیشتر را در آینده نزدیک نیز داد.
موضوعی که از همان ابتدا به تیتر یک رسانه های تبدیل شد؛ برای مثال روزنامه فایننشال تایمز با اشاره به وضع تعرفهها از سوی ترامپ نوشته است: « اقدام ترامپ برای وضع تعرفه، اقتصاد آمریکای شمالی را دچار اختلال میکند و دههها ادغام روابط تجاری این منطقه را بر هم میزند.»
رویترز نیز با اشاره به این تصمیم ترامپ نوشته است: « پیشبینی میشود تصمیم ترامپ برای اعمال تعرفههای جدید، اقدامات تلافیجویانه را به همراه داشته باشد و بهطور بالقوه بیش از 2.1 تریلیون دلار تجارت سالانه ایالاتمتحده با کانادا، مکزیک و چین را مختل کند.»
پیش بینی که رویترز انجام داده به نظر درست میرسد چرا که از همان دقایق ابتدایی این اقدام ترامپ واکنش های بسیاری در پی داشت.
برای مثال جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا گفته است که که این کشور فورا با اقدامات متقابل قهرآمیز بر اعمال تعرفهها، پاسخ خواهد داد و افزود که کاناداییها ممکن است در روزها و هفتههای آینده، با روزهای دشواری روبرو شوند.
کلودیا شینبائوم، رئیسجمهور مکزیک نیز اعلام کرد که با خونسردی منتظر تصمیم ترامپ برای تعرفه خواهد بود و آماده ادامه گفتوگوهای مرزی است. شینبائوم قبلا نیز گفته بود مکزیک، تلافی خواهد کرد و استدلال کرده بود تعرفههای ترامپ، به قیمت 400 هزار شغل در ایالاتمتحده تمام میشود و قیمتها را برای مصرفکنندگان آمریکایی افزایش میدهد.
سخنگوی سفارت چین هم در واشنگتن با انتقاد از تعرفههای جدید گفت: در جنگ تجاری یا جنگ تعرفهای که به نفع هیچ یک از طرفین و جهان نیست، برندهای وجود ندارد.
آمریکا جنگی را شروع کرده که پایانش با خودش نیست
از سویی اما کارشناسان نظر دیگری دارند.
«جیمز نایتلی» اقتصاددان ارشد بین المللی در آمریکا معتقد است: این ضربه بزرگی به خانوارهای آمریکایی به ویژه کارگران است که خود از جمله رای دهندگان به ترامپ بودند.».
«ران وایدن» سناتور دموکرات ایالت اورگان نیز ضمن مخالفت با این اقدام گفت: «اعمال تعرفه های هنگفت بر روی گاز، خواربار، تلفن، تلویزیون و خودرو به این معناست که خانواده های آمریکایی باید برای مایحتاج خود هزینه بیشتری بپردازند. از منظر طبقاتی، تعرفه ها درواقع سبب جنگ طبقاتی می شود و آمریکایی های معمولی را مجبور می کند تا هزینه های دور دیگری از معافیت های مالیاتی ترامپ و رفقای ثروتمندش را بپردازند.»
ابوالفضل میعادیان کارشناس مسائل سیاست خارجی در این باره معتقد است: آمریکا جنگی را شروع کرده که پایانش با خودش نیست. زمانی آمریکا از دلار به عنوان یک سلاح استفاده کرد که نتیجهاش این شد که بسیاری به خودکفایی ارز ملی رسیدند. الان هم در تلاش است تا همین امر را مجدد در برابر کشوری نظیر کانادا تکرار کند در حالی که مجدد باعث میشود که بسیار دیگری از کشورها به این سمت کشیده شوند.
وی ادامه داد: آمریکا در حال حاضر درگیر افراد و قدرت هایی شده است که بیش از هرچیز به فکر فرصت های خود هستند نظیر ایلان ماسک. حداقل ضرری که این جنگ تعرفهای میزند چیزی حدود هزار دلار بر هزینههای هر خانوار آمریکایی اضافه میکند که مساله بسیار مهمی است. علاوه بر این در برابر این اقدام ترامپ کانادا میتواند تعداد شرکای اقتصادی خود را بیشتر کند و مورد دوم اینکه در امری مانند گردشگری و .. فعال باشد یعنی ابعاد دیگر اقتصادی خود را نیز افزایش دهد؛ تمام این تصمیمات بیش از هر چیز به ضرر آمریکاست.
حال سوال اصلی این است که این تعرفه ها را ترامپ بر علیه خود تصویب کرده است یا سایر کشورها؟
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1350504/