ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ماجرای تعرفه های ترامپ علیه کشورهای مختلف و سردرگمی دولت ها ایالات متحده آمریکا

ماجرای تعرفه های ترامپ علیه کشورهای مختلف و سردرگمی دولت ها
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به نقل از یورونیوز، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا که اواخر هفته‌ گذشته در اقدامی سریع و غافلگیرکننده از وضع تعرفه‌های سنگین گمرکی بر کالاهای وارداتی مکزیک، کانادا و چین خبر داده بود صبح دوشنبه اعلام کرد که اعمال این تعرفه‌ها، دست کم آن بخش که به مکزیک مربوط می‌شود را به تعویق انداخته است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
کشمکش بر سر تعرفه‌ها و تهدید به اقدامات تلافی‌جویانه، به نوعی «بازی جرئت» یا «بازی ریسک» بین آمریکا و نزدیک‌ترین همسایگانش تبدیل شده است.
کلودیا شینباوم، رئیس‌جمهوری مکزیک نیز صبح امروز پس از گفتگو با همتای آمریکایی خود این خبر را تایید کرد و یادآور شد که تعرفه‌های جدید بر کشورش که قرار بود از نیمه‌شب دوشنبه اعمال شود، به مدت یک ماه به تعویق افتاده است.
استقرار 10 هزار سرباز مکزیکی در مرز آمریکا
به نظر می‌رسد که اقدام کلیدی صورت گرفته از سوی مکزیک که سبب تعویق اعمال تعرفه‌های سنگین علیه این کشور شده، استقرار 10 هزار نیروی نظامی اضافی در مرز بوده است.
دونالد ترامپ با انتشار پستی در شبکه اجتماعی خود موسوم به «تروث سوشال» اعلام کرد: «سربازان مکزیکی اعزامی به مرز به‌طور ویژه قرار است جلوی قاچاق ماده مخدر فنتانیل و مهاجران غیرقانونی به کشور ما را بگیرند.»
ترامپ با تعلیق تعرفه‌ها بر کانادا برای یک ماه موافقت کرد
ترامپ روز دوشنبه همچنین تهدیدهای تعرفه‌ای خود علیه کانادا را برای 30 روز به تعویق انداخت. کانادا نیز توافق کرد که تلاش‌های خود را برای تأمین امنیت مرزی افزایش دهد.
جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا در بیانیه‌ای در پلتفرم اجتماعی ایکس اعلام کرد که در تماس تلفنی با ترامپ، بر همکاری بیشتر در زمینه امنیت مرزی تأکید کرده است. این اقدام پس از تصمیمات مشابه مکزیک، همسایه جنوبی آمریکا در اوایل روز دوشنبه صورت گرفت.
ترودو گفت: «تعرفه‌های پیشنهادی حداقل برای 30 روز متوقف خواهند شد، در حالی که ما با یکدیگر همکاری می‌کنیم.»
ماجرای جنگ تعرفه‌ها
ترامپ روز شنبه دستور داده بود که تعرفه 25 درصدی بر اکثر واردات از هر دو کشور همسایه‌اش و 10 درصدی بر محصولات انرژی کانادا از نیمه‌شب سه‌شنبه اعمال شود. این دو کشور نیز تهدید به اقدامات تلافی‌جویانه کردند؛ موضوعی که احتمال وقوع یک جنگ تجاری منطقه‌ای گسترده‌تر را افزایش داد.
گزارش‌ها حاکی از آن است که چین نیز در حال آماده‌سازی پاسخ خود برای جلوگیری از اعمال تعرفه‌ها است.
این تحولات و تغییرات سریع باعث شده است که دولت‌ها و کسب‌وکارها در مورد آینده سیاست‌های تعرفه‌ای همچنان در تردید، سردرگمی و بلاتکلیفی به سر ببرند.
رئیس جمهوری جدید ایالات متحده شنبه شب گذشته تهدیدات خود مبنی بر اعمال تعرفه‌های سنگین علیه چند کشور را عملی کرد و با استناد به آنچه وی «تهدید فوق‌العاده ناشی از ورود مهاجران غیرقانونی و مواد مخدر، از جمله ماده مرگبار فنتانیل» به کشورش خواند، وضعیت اضطراری ملی اعلام کرد.
دلیل اعلام‌شده برای اعمال تعرفه‌ها، بیشتر بر موضوعات غیرتجاری مانند مهاجرت و قاچاق مواد مخدر متمرکز بود و با رویه‌ی همیشگی ترامپ در تهدید به محدود کردن دسترسی به بازار آمریکا به عنوان اهرم فشاری به منظوردستیابی به اهداف سیاسی دیگر، همخوانی داشت. او ضمن اذعان به پیامدهای دردناک احتمالی این اقدامات، تاکید کرد که این هزینه‌ها در برابر دستاوردهای آن ناچیز خواهد بود.
بر پایه اعلام کاخ سفید، تعرفه 25 درصدی بر تمامی کالاهای وارداتی از کانادا و مکزیک اعمال خواهد شد؛ البته واردات نفت خام از کانادا، از این قاعده مستثنی بوده و مشمول تعرفه 10 درصدی می‌شود. افزون بر این، 10 درصد تعرفه اضافی نیز بر تمامی کالاهای وارداتی از چین وضع شده است. اجرای این تعرفه‌ها به جز آن بخش که به مکزیک تعلق دارد و یک ماه به تعویق افتاده است از روز سه‌شنبه آغاز خواهد شد.
کانادا با تعرفه‌های تلافی‌جویانه به اقدام آمریکا پاسخ می‌دهد
جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا با اعلام جزئیات تعرفه‌های تلافی‌جویانه کشورش برای پاسخ به اقدام صورت گرفته از سوی دولت جدید آمریکا به تهدید‌های ترامپ واکنش نشان داد.
در فرمان اجرایی مفصل‌ امضا شده توسط دونالد ترامپ که به «مرز شمالی» مربوط می‌شود، معیارهای لغو تعرفه‌ها، حداقل در مورد کانادا، به تفصیل شرح داده شده است (در وب‌سایت کاخ سفید تنها یک فرمان اجرایی کامل در مورد کانادا وجود دارد و سایر کشورها تنها در یک برگه اطلاعاتی نام برده شده‌اند).
بر اساس این فرمان، در صورتی که «وزیر امنیت داخلی اعلام کند که دولت کانادا اقدامات کافی را برای کاهش بحران سلامت عمومی از طریق اقدامات اجرایی مشترک انجام داده است»، تصمیم در مورد تعرفه‌ها می‌تواند لغو شود.
تعرفه‌ها علیه مکزیک و کانادا، دو شریک تجاری مهم آمریکا را هدف قرار می‌دهد که در 11 ماه نخست سال 2024 حدود 30 درصد از کل تجارت آمریکا (1.475 تریلیون دلار صادرات و واردات) را تشکیل می‌دادند.
این تعرفه‌ها در منطقه تجارت آزادی اعمال می‌شوند که ریشه در توافقنامه نفتا دارد، قراردادی که از سال 1994 به اجرا درآمد. نفتا در ژوئیه 2020، پس از مذاکرات مجدد در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ، جای خود را به توافق جدیدی به نام «یو اس ام سی ای» یا «توافق ایالات متحده-مکزیک-کانادا» داد که هدف آن به‌روزرسانی روابط تجاری بین این سه کشور بود.
همانطور که رئیس‌جمهوری ایالات متحده در برگه اطلاع‌رسانی خود یادآور شده، تجارت تنها 24 درصد از تولید ناخالص داخلی آمریکا را تشکیل می‌دهد و این امر حکایت از آن دارد که ایالات متحده در مقایسه با کانادا (67 درصد از تولید ناخالص داخلی) و مکزیک (73 درصد از تولید ناخالص داخلی) اقتصاد نسبتاً بسته‌تری دارد.
این نشان‌دهنده اطمینان ترامپ از این امر است که تعرفه‌ها هر دو کشور را مجبور به دادن امتیاز خواهد کرد. در عین حال، 30 سال ادغام اقتصادی باعث شده بسیاری از صنایع، به ویژه از طریق بخش خودروسازی قاره‌ای با زنجیره‌های تأمین فرامرزی، عمیقاً در هم تنیده شوند. این می‌تواند به این معنا باشد که اثرات منفی یک نبرد طولانی مدت بر سر تعرفه‌ها تنها محدود به اقتصادهای کوچک‌تر در شمال و جنوب آمریکا نخواهد بود.
این نشان‌دهنده اعتماد ترامپ به این موضوع است که تعرفه‌ها، هر دو کشور را وادار به امتیاز دادن خواهد کرد. در عین حال، 30 سال ادغام اقتصادی، منجر به درهم‌تنیدگی عمیق بسیاری از صنایع، به‌ویژه در بخش تولید خودرو در آمریکای شمالی شده است، جایی که زنجیره‌های تأمین، مرزهای بین سه کشور را در می‌نوردند. این می‌تواند بدان معنا باشد که اثرات منفی یک نزاع طولانی بر سر تعرفه‌ها، تنها به اقتصادهای کوچک‌تر در شمال و جنوب ایالات متحده محدود نخواهد شد.
بر اساس برخی برآوردها، قطعات یک خودرو ممکن است تا هشت بار در طول فرایند تولید، از مرزهای مشترک بین کشورها عبور کنند. اعمال تعرفه‌ها می‌تواند به اختلال در این زنجیره تأمین پیچیده و افزایش قیمت تمام‌شده خودرو تا سقف 3000 دلار منجر شود.
انجمن ملی سازندگان خانه نیز هشدار داده است که این اقدامات می‌تواند با افزایش قیمت مصالح ساختمانی و کاهش عرضه مسکن همراه باشد و بازار مسکن را با چالش جدی مواجه کند، چرا که بیش از 70 درصد از چوب نرم و گچ (مورد استفاده در دیوارها) وارداتی آمریکا، به ترتیب از کانادا و مکزیک تامین می‌شود. همچنین، دفتر کشاورزی آمریکا با ابراز نگرانی از تعرفه‌های تلافی‌جویانه و افزایش قیمت کودهای شیمیایی، خاطر نشان کرده است که 80 درصد پتاس وارداتی این کشور از کانادا تامین می‌شود. 

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1352028/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تور سیاحتی «سندباد» به توکیو

ربات پرنده «هوشمند» چینی «قیف» برای جستجوی آب در قطب جنوبی ماه

اتوبان عجیب زیر آب در چین + ویدیو

افزایش خطر مرگ و میر زنان افغانستانی‌

علی ‌رغم تلاش‌های دشمنان متحد باقی می‌مانیم

ازبکستان به‌دنبال واردات زغال سنگ از افغانستان

تاکید وزاری خارجه اردن و یونان بر راه حل دو کشوری و بهره‌برداری از تحولات مثبت منطقه

آماده‌سازی گوانتانامو برای انتقال مهاجران آمریکا

نتانیاهو با ایلان ماسک دیدار کرد/ درخواست بی بی چیست؟

بعید است مذاکره ایران و آمریکا زود شروع شود/ نتانیاهو نمی‌تواند حمایت آمریکا برای حمله نظامی به ایران را به دست آورد/ «کنگره» توافق احتمالی را به هم نمی‌زند

دیدار نتانیاهو و ایلان ماسک در آمریکا

خبر جدید درباره مذاکره ایران و آمریکا

دعوای چین و آمریکا بالاگرفت

انتقام از گوگل به سبک چینی‌ها

ترامپ خطاب به اوکراین: منابع‌تان را بدهید تا کمکتان کنم

پاکستان برای آمریکا و کشورهای غربی ضرب الاجل تعیین کرد/ تکلیف مهاجران افغانستانی را روشن کنید؛ در غیر این صورت اخراجشان می کنیم

اهداف سفر نتانیاهو به آمریکا

رویکرد انرژی آمریکا در دوره «ترامپ»؛ راهبرد افزایش تولید نفت و گاز در دستور کار

ترامپ، چالشی برای نظم لیبرال جهانی

تاریخ سفر السیسی به آمریکا اعلام شد

فرمانده سپاه صاحب‌الامر (عج): 22 بهمن رونمایی از انسانیت بود

قیمت یورو به دلیل نگرانی از تعرفه‌های آمریکا سقوط کرد

محمد مایلی‌کهن: چه اشکالی دارد با آمریکا مذاکره کنیم

پاسخ دندان شکن ایران به تهدید آمریکا درباره بریکس

ادعای سیاستمدار فرانسوی درباره کودتای ماکرون

اعتراض روسیه به اتحادیه اروپا

شرط ترامپ برای حمایت از اوکراین

ابتکار گرینلند برای مواجه با تهدیدات ترامپ

مسکو: واشنگتن هنوز پیشنهادی درباره اوکراین نداده است

مخالفت ایتالیا با طرح ترامپ درباره ناتو

انتقام‌گیری ارتش اشغالگر از غزه

درخواست روسیه از حماس

هلاکت 2 نظامی صهیونیست

مشاور وزیر ورزش: کمترین وام که برای ازدواج است را هم نمی‌دهند

وزیر کار: مزد کارگران در سال آینده را بر اساس تورم تعیین می‎کنیم

عیدی امسال کارمندان چقدر افزایش یافته است؟

آیا راه آهن شلمچه بصره، تهدیدی برای پروژه «بندر فاو» است؟

شکایت الشرطه از استقلال به فیفا

الشرطه از استقلال شکایت کرد!

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان با سه تن از جانبازان سرافراز شهرستان سمنان دیدار و گفت و گو کرد.

کار به‌جایی رسیده که اتباع در اسنپ هم کار می‌کنند/ برخی‌شان را 28 بار طرد کردیم و برگشتند/ اتباع برای برخی منفعت اقتصادی دارند

پیوستن به FATF؛ ادعای بی اساس در گره‌گشایی اقتصادی و رفع تحریم‌ها

نگاهی به عواقب تمدید نشدن گواهی سپرده 30 درصدی

جراره: کلید حل مشکلات اقتصادی کشور FATF و پالرمو نیست

قزوین صاحب میدان تره بار مرکزی می‌شود؛ کلنگ‌زنی در هفته جاری

«توسعه و تعاون» ضامن شکوفایی اقتصاد ایران

حوزه باید در عرصه‌های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی پاسخ‌های مستدل و اجرایی ارائه کند

غلامرضا انصاری، مقام پیشین وزارت خارجه: جمهوری اسلامی نیاز به بازنگری و تصمیمات جدیدی در حوزه داخلی و مراودات خارجی خود دارد/ تحریم‌ها آثار عمیق و مخربی بر اقتصاد و زیرساخت‌های کشور وارد کرده است

حریق پتروشیمی مارون 6 مصدوم بر جا گذاشت

پتروشیمی مارون در ماهشهر آتش گرفت/ 6 نفر مصدوم شدند