ایرانیان جهان

آخرين مطالب

هزینه‌های نتانیاهو بر واشنگتن؛ قمار ترامپ روی اسب بازنده ایالات متحده آمریکا

هزینه‌های نتانیاهو بر واشنگتن؛ قمار ترامپ روی اسب بازنده
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - شکست‌های اسرائیل در غزه و لبنان البته مختص رژیم صهیونیستی اسرائیل نیست و دولت ایالات متحده هم به دلیل حمایت‌های همه جانبه سنگین از اسرائیل در جنگ غزه در شکست‌ها، رسوایی‌ها و جنایات آن شریک است. - اخبار بین الملل -
گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اخیراً با هواپیمای رسمی «بال صهیون» راهی واشنگتن شد تا با مقام‌های دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور ایالات متحده در همان هفته‌های اول حاکمیت آنها در آمریکا دیدار کند.
برخی منابع غیررسمی مدعی شده‌اند نتانیاهو به دلیل صدور حکم بازداشت بین‌المللی از سوی دیوان بین‌المللی کیفری مستقر در لاهه مجبور شد قاره اروپا را دور بزند و از مسیری غیرعادی به سمت آمریکا حرکت کند مقصد سفرش را از دید رادار کشورهای اروپایی پنهان نگاه دارد.
اگر همه عوامل دیگر را کنار بگذاریم همین یک مسئله نشان می‌دهد نتانیاهو نه به عنوان یک مقام عادی بلکه به عنوان یک عنصر شکست‌خورده وارد واشنگتن شده است. نخستین هزینه سنگین نتانیاهو بر واشنگتن در این مسافرت ارسال پیام بدنامی میزبانی آمریکا از او است که به ارتکاب جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی در نوار غزه روبرو است و پیام دوم، بدنامی نقض قوانین بین‌الملل از سوی ایالات متحده است.
نکته سوم این که نتانیاهو علاوه بر این در شرایطی پای به واشنگتن گذاشته است که آتش‌بس غزه به یک شکست بزرگ برای اسرائیل تفسیر می‌شود. نهاد نظامی رژیم صهیونیستی که در زمان تأسیس اعلام کرده بود هدف آن محافظت از همه اسرائیلی‌ها و همچنین همه یهودیان در سراسر جهان است، بعد از مشاهده ناتوانی خود در محافظت از جبهه داخلی رژیم صهیونیستی و گسترش روزافزون تلفات انسانی میان اسرائیلی‌ها، کابینه این رژیم را برای توقف جنگ تحت فشار قرار داد.
4 نکته در مورد سفر بنیامین نتانیاهو به آمریکاتوصیه نتانیاهو به ترامپ: پرونده ایران بر اسرا اولویت داردنتانیاهو دیرتر به تل آویو باز می‌گردد
طی سال‌های گذشته شواهد زیادی از سقوط نظریه توهمی اسرائیل مبنی بر «ارتش اسطوره‌ای و شکست‌ناپذیر» این رژیم مشاهده شده بود و در جنگ 16 ماهه غزه هم بار دیگر ناتوانی ارتش اسرائیل و به‌طورکلی نهاد نظامی این رژیم در تحمیل معادلات خود اثبات شد.
رژیم صهیونیستی علاوه بر این از شرایط ناپایدار سیاسی-اجتماعی برخوردار است و پذیرش آتش‌بس باعث به اوج رسیدن اختلافات داخلی در این رژیم شده به گونه‌ای که هر لحظه امکان آن می‌رود که کابینه نتانیاهو دچار فروپاشی شود.
فنای حیثیت آمریکا بخاطر اسرائیل
مهم‌تر از همه اینکه رژیم صهیونیستی در حال حاضر به دلیل راه‌اندازی جنگ به منفورترین موجودیت سیاسی در دنیا تبدیل شده است. چندی پیش روزنامه صهیونیستی هاآرتص هشدار داده بود که اسرائیل در حال تقویت کردن نسل جدیدی از نفرت از خودش در میان مردم جهان است.
این شکست‌ها البته مختص اسرائیل نیست و دولت ایالات متحده هم به دلیل حمایت‌های سنگینی که از اسرائیل در جنگ غزه در زمینه‌های مختلف سیاسی، نظامی، امنیتی و مالی کرده در آن شریک است. دانشگاه براون اکتبر سال 2024 در یک سالی جنگ غزه گزارش داده بود که آمریکا رقم بی‌سابقه‌ای معادل نزدیک به 18 میلیارد دلار به اسرائیل کمک نظامی ارائه داده است.
روزنامه گاردینگزارش داده بود که آمریکا از مکانیسم‌های ویژه‌ای برای کمک‌رسانی به اسرائیل استفاده کرده و حتی قوانین داخلی ایالات متحده را هم در این راستا دور زده است. علاوه بر این، گزارش پایگاه «پروپابلیکا»نشان داد که وزارت خارجه آمریکا گزارش‌ها درباره نقض حقوق بشر توسط ارتش اسرائیل را نادیده گرفته است.
این اتفاقات باعث شد که جنگ غزه تقریباً به همان اندازه رژیم صهیونیستی به ایالات متحده هم لطمات حیثیتی وارد کند. این جنگ به ارزش‌هایی که ایالت متحده ادعا می‌کرد شاکله فکری جهان غرب را تشکیل می‌دهد ضربه وارد کرد و باعث شد ارزش‌هایی مانند حقوق بشر و دموکراسی آمریکایی مقابل چشم جهانیان بی‌اعتبارتر از گذشته شوند.
علاوه بر این بسیاری از کارشناسان این استدلال را مطرح کردند که حمایت آمریکا از کارزار نظامی اسرائیل می‌تواند باعث مخاطرات امنیتی طولانی مدت برای ایالات متحده شود و ناامنی‌ها در منطقه را تشدید کند.
کاهش هزینه‌ آمریکا در همه جهان خوب است به جز اسرائیل
همه این حمایت‌ها از رژیم صهیونیستی در حالی صورت گرفت که ایالات متحده آمریکا درگیر مسائل و مشکلات داخلی بود. بسیاری از منتقدان می‌گویند میلیاردها دلاری که آمریکا در قالب کمک‌های نظامی به اسرائیل ارائه کرده می‌توانست صرف رسیدگی به مشکلات داخلی نظیر بهداشت، آموزش، زیرساخت‌ها و جلوگیری از فجایعی مانند آتش‌سوزی کالیفرنیا شود.
نکته جالب‌تر آنکه سفر نتانیاهو به واشنگتن در حالی انجام می‌شود که ترامپ یکی از منتقدان پلیس‌‌بازی‌های آمریکا در جهان است و بارها گفته که ایالات متحده هزینه‌هایی که می‌تواند صرف شهروندان این کشور شود را در جاهایی صرف کرده که هیچ آورده‌ای برای این کشور به همراه نداشته است.
ترامپ و قمار روی اسب بازنده
در چنین شرایطی سفر نتانیاهو به آمریکا با تمام هزینه‌هایی که به ایالات متحده تحمیل کرده قمار ترامپ روی اسب بازنده است. نتانیاهو در شرایطی با ترامپ هم‌‌سفره نشده است که پیروزی‌هایش در منطقه را با او به اشتراک بگذارد بلکه برای تقسیم شکست‌ها و ناکامی‌هایش در منطقه است که در واشنگتن حضور پیدا کرده است.
با وجود اینها شواهد حاکی است که دونالد ترامپ علی‌رغم همه وعده‌هایی که به شهروندان آمریکا برای پایبندی به آنها داده قصد دارد همانند روسای جمهور پیش از خود همچنان به حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد. او در روزهای گذشته علی‌رغم لغو همه کمک‌های خارجی تا زمان بررسی مجددش در کاخ سفید کمک‌های نظامی به رژیم صهیونیستی را ابطال نکرده است.
در روزهای اخیر و در پی حصول توافق آتش‌بس در قالب جنگ غزه و آغاز روند مبادله اسرا میان حماس و رژیم‌صهیونیستی، بسیاری از تحلیلگران و منابع غربی مدعی بودند که دولت ترامپ فشارهای جدی را به نتانیاهو وارد کرده تا توافق مذکور را بپذیرد.
پس از آتش‌بس اینطور وانمود شد که ترامپ اراده خود را به صهیونیست ها تحمیل کرده و موجب ایجاد آتش بس و آرامش شده است. این در حالی است که دعوت ترامپ از نتانیاهو جهت سفر به آمریکا به عنوان نخستین مسئول سیاسی خارجی پس از برگزاری مراسم تحلیف وی این واقعیت بزرگ را فریاد می زند که ترامپ حتی خود را بیش از جو بایدن رئیس جمهور پیشین آمریکا معتقد به حمایت از اشغالگران اسرائیلی می‌داند در همان حال که او هم در رابطه با جنگ غزه نیز به این درک راهبردی رسیده که امکان پیروزی اسرائیل بر مقاومت فلسطین وجود ندارد.
درست به همین دلیل بسترهای لازم برای توافق آتش بس را به سهم خود فراهم کرده است. به بیان ساده تر، آنچه وی در قالب مذاکرات آتش بس جنگ غزه انجام داده، نه از روی حسن نیت بلکه از سرِ ناچاری و بن‌بست در مواجهه با مقاومت فلسطین بوده است.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1352440/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

10 نقل و انتقال بزرگ زمستانی فوتبال اروپا/ حضور پررنگ سیتی و عربستان

چراغ سبز «ترامپ» به رژیم صهیونیستی برای اشغال کرانه باختری

ادعای رویترز: ترامپ یک فرمان اجرایی برای احیای «فشار حداکثری» بر ایران امضا می‌کند

ترامپ یک فرمان اجرایی برای احیای «فشار حداکثری» بر ایران امضا می‌کند

نگرانی از تعرفه‌های ترامپ، چالش اصلی اجلاس سرمایه‌گذاری در معادن آفریقا

ترامپ سیاست فشار حداکثری علیه ایران را احیا می‌کند

با دوست دختر کش پاتل آشنا شوید

سقف و کف مطالبه‌های بی‌بی از ترامپ درباره ایران

واکنش دیوان لاهه به عدم بازداشت نتانیاهو در آمریکا

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: با تدبیر و شجاعت می‌توان وارد مذاکره با آمریکا شد

واکنش عفو بین الملل به عدم بازداشت نتانیاهو در ایالات متحده

بیانیه عفو بین الملل در پی عدم بازداشت نتانیاهو در آمریکا

ادعای رویترز از اقدام تازه ترامپ/ امضای یک فرمان اجرایی برای احیای «فشار حداکثری» بر ایران

واکنش عفو بین‌الملل به عدم بازداشت نتانیاهو در آمریکا

لیبرمن: از انتقال ساکنان غزه به مصر حمایت می‌کنیم

سفر نتانیاهو به واشنگتن؛ اولویت ترامپ چیست؟

نماینده سابق مجلس: اینکه «ایران تا وقتی در قعر جهنم قرار نگرفت، مذاکره نکند» تفکری ویرانگر است

امیدواری دولت ترامپ برای احیای توافق ابراهیم

قطر: در بازسازی لبنان مشارکت خواهیم داشت

اعلام کشته‌شدن 10 نفر در حادثه تیراندازی سوئد

روایت رویترز از دستورکارهای دیدار ترامپ و نتانیاهو

به پیامک‌های واریز سهام عدالت بدون شماره معتبر رسمی اعتماد نکنید!

فرزین: تسهیل ارتباطات بانکی و پولی بین‌المللی برای بازرگانان و تجار با کشورهای مقصد را دنبال می‌کنیم

پیش بینی بورس چهارشنبه 17 بهمن 1403

واریزی ویژه برای این گروه از بازنشستگان کشوری

علی لاریجانی، در دیدار رئیس مجلس عراق: آمریکایی‌ها می‌خواستند رژیم صهیونیستی را ژاندارم منطقه کنند؛ طوفان‌الأقصی این نقشه را برهم زد/ هوشیاری و وحدت داخلی هر یک از کشورهای منطقه می‌تواند بار دیگر جلوی این نقشه را بگیرد

تجلیل از سه جانباز سرافراز دفاع مقدس در دیدار مدیرکل بنیاد شهید قم

وزیر کار و رفاه اجتماعی زمان توزیع کالابرگ را اعلام کرد

اتمام 462 طرح اقتصادی در چهارمحال‌وبختیاری نیازمند 5/7 همت اعتبار است

خراسان جنوبی سرشار از بسترهای اقتصادی است

سرخس دروازه تجارت اوراسیا با رشد 35 درصدی صادرات

سخنگوی دولت در کاخ رسانه جشنواره فیلم فجر حضور یافت + فیلم

30 میلیون نفر بزودی کالا برگ می‌گیرند

پادکست|جنگ داخلی سودان و روند پیش رو

توزیع کالا برگ به 30 میلیون نفر/ زمان قطعی توزیع اعلام شد

میدری: 30 میلیون نفر قبل از ماه رمضان کالا برگ می‌گیرند

ظرفیت‌های معدن، صنعت و کشاورزی در رونق اقتصادی قروه استفاده شود

مشکل سالمندی جمعیت ژاپن در یک چارت

کشف 121 کیلو متامفتامین در مرز افغانستان و تاجیکستان

زندان و جریمه مالی سنگین در آمریکا بخواطر استفاده از هوش مصنوعی چینی

یک دست تبر کابوس و یک دست فانوس رویا/ مرد دیوانه در راه تهران؟

ترامپ فرمان تحریم‌های جدید را امضا می‌کند | بازگشت فشار حداکثری علیه ایران

ترامپ فشار حداکثری را علیه ایران از سر می‌گیرد

معامله آمریکا و اسرائیل درباره ایران؟/ رونمایی از 2 اولویت مهم دیدار نتانیاهو و ترامپ

ایلان ماسک: مردم آمریکا، پول ساخت کرونا از مالیاتی که شما دادید جور شد!

روبیو: باید فشار بیشتری به ایران وارد کنیم

تصمیم ترامپ درباره ایران اعلام شد

تأثیر توافق آمریکا و مکزیک بر بازار رمزنگاری: تعرفه‌های ترامپ به تأخیر می‌افتد

دیپلمات روس: آمریکا برای کاهش هزینه جنگ اوکراین نیاز به پایان این مناقشه دارد

ترامپ حریف نتانیاهو می‌شود؟