میتوان با آمریکا در فضای متفاوتی مذاکره کرد!
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - بخشایش اردستانی گفت: «بار روانی جامعه اکنون به قیمت دلار ارتباط پیدا کرده و دلار بهعنوان پیشران بحثهای اقتصادی کشور مطرح است، پس حداقل آغاز مذاکرات میتواند این بار روانی جامعه را کاهش دهد؛ از سوی دیگر، وقتی ما وارد اف. ای. تی. اف. نمیشویم و تحریم را تحمل میکنیم و وقتی تحریم هستیم؛ یعنی اینکه گران میخریم و ارزان میفروشیم یا اقداماتی که انجام میشود باعث فرار سرمایهها به کشورهای اطراف میشود.
»
احمد بخشایش اردستانی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، با اشاره به مباحث و دیدگاه های مطرح شده درباره موضوع مذاکره با آمریکا در حوزه هسته ای تاکید دارد که بر مبنای سه اصل عزت، حکمت و مصلحت و با تدبیر و شجاعت می توان وارد فرایند مذاکره شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: تا جایی که من اطلاع دارم رهبری با اصل مذاکره و گفتوگو برای حل مشکلات کشور مخالفتی ندارند و دلیل این موضوع را نیز میتوان در سابقه این بحث دید. رهبری در مذاکرات عمان، برجام و صحبتهای اخیر این مجوز را تایید کردند. البته ایشان درعین اینکه مذاکره کنندگان را درباره ذات خبیث و دسیسه و نیرنگ طرفهای مقابل انزار و عتاب میکردند در بطن این موضوع به نحوی مذاکره را نیز بیان فرمودند و در همان حال هشدار دادهاند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی است و ما دارای فرهنگ کلام و گفتوگو هستیم، گفت: در موضوع مذاکره دو بحث وجود دارد: مذاکره اگر به معنای تسلیم باشد هیچ کس خواستار چنین شرایطی نیست، اما مذاکره به معنای فهم مشترک از مباحث نیازمند گفت گوی مستقیم است. اینکه ما به عمانیها بگوئیم چه مشکلاتی با آمریکا داریم و آمریکا به عمان بگوید چه مشکلاتی در ارتباط با ایران دارد پس منظور از مذاکره به نظرم باید مذاکره مستقیم انجام شود تا حداقل فهم مشترک از مباحث ایجاد شود.
بخشایش اردستانی درمورد وضعیت کنونی مذاکرات نیز گفت:دولت چهاردهم تاکید دارد که بخشی از مشکلات به سیاستهای کلی و سیاست خارجی ارتباط دارد و اینکه ما اجازه نمیدهیم با آمریکا مذاکرهای انجام بگیرد یا وارد «افای تی اف» (FATF) بشویم، اما اگر وارد بشوبم و نتوانیم شرایط را درست مدیریت کنیم متاسفانه بار روانی بر جامعه وارد خواهد شد.
وی افزود: بار روانی جامعه اکنون به قیمت دلار ارتباط پیدا کرده و دلار به عنوان پیشران بحثهای اقتصادی کشور مطرح است پس حداقل آغاز مذاکرات میتواند این بار روانی جامعه را کاهش دهد. از سوی دیگر وقتی ما واردای تی اف نمیشویم و تحریم را تحمل میکنیم و وقتی تحریم هستیم یعنی اینکه گران میخریم و ارزان میفروشیم یا اقداماتی که انجام میشود باعث فرار سرمایهها به کشورهای اطراف میشود.
نماینده مردم اردستان در مجلس با بیان اینکه ایران به هیچ وجه گدایی مذاکره نمیکند، گفت: به نظر میرسد خود ترامپ علاقه دارد که با ایران مذاکره کند و ادعا کرده بیشترین هدفش اینست که ایران به سلاح هستهای دست پیدا نکند. مقام معظم رهبری هم استفاده از تسلیحات هستهای را حرام اعلام کردهاند.
اردستانی در ادامه با اشاره به اینکه در مذاکره با اروپاییها چیزی به دست نخواهیم آورد، گفت: سابقه نشان داده که اروپاییها دنباله رو آمریکا هستند شاید اروپاییها در مذاکره با ایران بخواهند از برگ برنده ما در مذاکره با آمریکا نیز استفاده کنند بنابراین اگر بخواهیم با اروپا بعد از آمریکا مذاکره کنیم به نظر میرسد که بتوانیم بعد روانی آن را آرام کنیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در پایان با اشاره به اولویتها در موضوع مذاکره گفت: به نظرم باید نخست در بحث هستهای وارد مذاکره شویم ما میتوانیم با آمریکاییها در فضای متفاوتی مذاکره کنیم. در شرایط کنونی ترامپ سیگنالهایی مبنی بر مذاکره ارسال میکند و رئیس جمهوری ایران هم درباره مذاکره شرافتمندانه سخن گفتهاند.
بخشایش اردستانی تاکید کرد: قرار نیست ما در مذاکره چیزی را ببازیم و مذاکره میکنیم، اگر نتوانستیم به توافق برسیم وضع کنونی را ادامه میدهیم. در حوزه دیگر نیز از لحاظ داخلی باید کشور را قوی کنیم، کشور باید یک فرمانده اقتصادی داشته باشد که حداقل اقتصاد کشور پیش بینی پذیر باشد و مهمترین نقطه ضعف اقتصادی ما بی ارزش شدن پول ملی است. همچنین جمهوری اسلامی ایران میتواند در یک فضای موازنه با وجود توافقهای بلندمدت با چین و روسیه، توافقهای عادی را با غرب نیز اجرایی کند./ایرنا
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1353804/