ایرانیان جهان

آخرين مطالب

روز جهانی مبارزه با ختنه زنان؛ در کدام کشورها رایج است؟ اروپا

روز جهانی مبارزه با ختنه زنان؛ در کدام کشورها رایج است؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرآنلاین، ناقص‌سازی اندام جنسی زنان یا همان ختنه زنان شامل تمام روش‌هایی می‌شود که به‌طور عمدی و به‌دلایل غیر پزشکی تغییراتی در اندام‌های تناسلی زنانه ایجاد کرده یا به آن‌ها آسیب می‌زند.
بنابر گزارش یورونیوز، ختنه‌ی زنان یا «اف‌جی‌ام» به دلایل فرهنگی، مذهبی و اجتماعی انجام می‌شود و عمدتاً بر روی دختران جوان بین سنین نوزادی تا 15 سالگی صورت می‌گیرد.
این عمل نه تنها هیچ منفعتی برای سلامت زنان ندارد، بلکه می‌تواند تأثیرات جدی بر سلامت و رفاه فرد داشته باشد، حتی باعث مرگ شود و هزینه‌های بهداشتی قابل توجهی را به همراه دارد.
آمار دقیق دختران و زنانی که تحت تأثیر ناقص‌سازی اندام جنسی قرار گرفته‌اند، مشخص نیست، اما صندوق کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف تخمین می‌زند که در سطح جهانی، دست‌کم 200 میلیون زن و دختر «ختنه» شده‌اند، و هر ساله حدود 4 میلیون دختر در معرض خطر انجام آن قرار دارند.
این عمل بیشتر در 28 کشور آفریقایی رایج است و در برخی مناطق خاورمیانه و آسیا نیز مشاهده می‌شود، اگرچه در سایر نقاط جهان به‌طور کمتری گزارش شده است.
تجزیه و تحلیل‌های یونیسف و صندوق جمعیت سازمان ملل نشان می‌دهد که در برخی کشورها این عمل به شدت کاهش یافته است، اما در دیگر کشورها همچنان ثابت مانده است. رشد جمعیت در مناطق پرخطر، بحران‌های متعدد و مخالفت‌ها با تلاش‌های مقابله با ختنه زنان تهدیدی برای پیشرفت در این زمینه است.
انجام اقدامات بهداشتی توسط افراد متخصص در برخی کشورها در حال افزایش است، اما این عمل آسیب آن را کاهش نمی‌دهد و همچنان برخلاف اصول اخلاقی پزشکی است.
شیوع ختنه زنان در اروپا
اطلاعاتی در مورد شیوع ختنه زنان در اروپا موجود نیست. اما چهار مطالعه‌ای که توسط «موسسه اروپایی برای برابری جنسیتی» بین سال‌های 2012 تا 2020 انجام شد، نشان داد که قربانیان (یا قربانیان بالقوه) ختنه زنان در دست‌کم 16 کشور اتحادیه اروپا از جمله بلژیک، دانمارک، آلمان، ایرلند، یونان، اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، قبرس، لوکزامبورگ، مالتا، هلند، اتریش، پرتغال، فنلاند و سوئد وجود دارند.
«شبکه اروپایی مبارزه با ناقص‌سازی اندام جنسی زنان» تخمین می‌زند که بیش از 600 هزار زن و دختر که از ختنه جان سالم به در برده‌اند در اروپا زندگی می‌کنند و فقط در 13 کشور اروپایی 180 هزار دختر در معرض خطر ختنه شدن قرار دارند.
هر ساله حدود 20 هزار زن و دختر از مبدا کشورهای انجام‌دهنده ختنه زنان به اتحادیه اروپا درخواست پناهندگی می‌دهند که حدود هزار درخواست آن به‌طور مستقیم با ختنه زنان مرتبط است. این تعداد از سال 2008 به طور پیوسته افزایش یافته است.
تعهدات و اقدامات برای مقابله با ختنه زنان
ختنه زنان یک نوع سوءاستفاده از کودکان و خشونت مبتنی بر جنسیت است و در سطح بین‌المللی به‌عنوان نقض حقوق بشر دختران و زنان شناخته شده است. مضافا اینکه این عمل «حقوق فردی سلامت، امنیت و تمامیت جسمی»، «حق آزادی از شکنجه و رفتارهای ظالمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز» و «حق زندگی در مواردی که این عمل منجر به مرگ می‌شود» را نقض می‌کند.
با این حال، ختنه زنان در برخی از کشورها و در میان برخی اقوام یک سنت قدیمی محسوب می‌شود و نه تنها به صورت سنتی صورت می‌گیرد بلکه بسیاری از مردم این کشورها در پی آن هستند که آن را قانونی کنند.
در سطح بین‌المللی، استانداردهای سازمان ملل، اتحادیه آفریقا و شورای اروپا به‌عنوان معیارهایی برای مقابله با ختنه زنان محسوب می‌شوند. پیمان‌های کلیدی، از جمله کنوانسیون حذف تمام اشکال تبعیض علیه زنان، کنوانسیون حقوق کودک و کنوانسیون ژنو، به‌طور غیرمستقیم به ختنه زنان پرداخته و راهنمایی‌هایی در خصوص حفاظت و پناهندگی برای قربانیان ارائه می‌دهند.
در آفریقا، 15 کشور امضاکننده پروتکل ماپوتو متعهد شده‌اند که ختنه زنان را ریشه‌کن کنند.
در اروپا نیز کنوانسیون شورای اروپا در خصوص پیشگیری و مقابله با خشونت علیه زنان و خشونت خانگی (کنوانسیون استانبول) اولین پیمانی است که در آن ختنه زنان در این قاره به‌رسمیت شناخته شده است. این کنوانسیون الزامات خاصی را در زمینه پیشگیری و مقابله با این عمل و همچنین ارائه حمایت به قربانیان و کسانی که در معرض خطر هستند، مشخص می‌کند.
تلاش‌های طولانی‌مدت سازمان ملل برای پایان دادن به این عمل در سال 2012 به اولین قطعنامه خاص این سازمان در مورد ختنه زنان منتهی شد. سند 2030 سازمان ملل برای توسعه پایدار، ختنه را به‌عنوان یک عمل مضر شناسایی کرده و هدف‌گذاری کرده است که تا سال 2030 این عمل برچیده شود.
شیوه‌های ختنه زنان
براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت ختنه کردن زنان به چهار شیوه صورت می‌گیرد:
نوع اول: برداشتن کلی یا جزئی کلیتوریس نوع دوم: برداشتن کلی یا جزئی کلیتوریس و لب‌های کوچک آلت تناسلی همراه یا بدون بریدن لب‌های بزرگ آلت نوع سوم: هرگونه تنگ کردن مجرای مهبل با ایجاد یک مهر و موم پوششی با قطع کردن لب‌های کوچک یا بزرگ آلت با یا بدون بریدن کلیتوریس نوع چهارم: هرگونه عمل آسیب‌زای دیگری مانند سوراخ کردن، سوزن زدن و شکافتن قانون‌گذاری، سیاست و تأمین مالی اتحادیه اروپا
پیمان‌های اتحادیه اروپا و منشور حقوق بنیادی آن، بر اصول برابری جنسیتی و عدم تبعیض تأکید می‌کنند و حق کرامت انسانی را تضمین کرده و شامل مواردی درباره حق تمامیت جسمی و روانی می‌باشند.
اتحادیه اروپا در سال 2024 دستورالعملی برای مقابله با خشونت علیه زنان تصویب کرد که باید تا ژوئن 2027 به قوانین ملی کشورها تبدیل شود. این دستورالعمل کشورهای عضو را ملزم می‌کند که ختنه زنان را به‌عنوان یک جرم خاص جرم‌انگاری کنند، مجازات حداکثری زندان برای مرتکبین تعیین کرده و حمایت از قربانیان را بهبود بخشند.
قوانین جدید دیگری که قرار است در سال 2026 به اجرا درآید، قربانیان ختنه زنان را به‌عنوان پناهجویانی با نیازهای ویژه شناسایی کرده و تصریح می‌کند که باید حمایت خاصی به آن‌ها ارائه شود.
بسیاری از اقدامات مورد نیاز برای پایان دادن به ختنه زنان در حیطه اختیارات کشورهای عضو قرار دارد. در تمامی کشورهای عضو ختنه زنان به‌عنوان یک جرم قابل پیگرد - چه به‌عنوان یک عمل مجرمانه خاص یا به‌عنوان یک آسیب جسمی یا جراحت - است. با این حال، تعداد کمی از این موارد به دادگاه کشیده می‌شود.
برخی از کشورهای عضو، برنامه‌هایی در سطح ملی برای مقابله با ختنه زنان تدوین کرده‌اند.
پارلمان اروپا نقش مهمی در افزایش آگاهی و فشار برای اقدام قاطع در مورد ختنه زنان ایفا کرده است. پارلمان اروپا خواستار حمایت مناسب از زنانی است که به‌دلیل ختنه زنان درخواست پناهندگی می‌کنند.
47236
کد خبر 2021367

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1354995/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قهرمانی یوونتوس در سوپرجام اروپا 1997 با برتری 9-2 در مجموع مقابل پاری سن ژرمن

آمادگی قطر برای میانجی‌گری میان تهران و واشنگتن

جوادی‌آملی: آمریکا اصالت ندارد/ باید قدر ایران را بدانیم‌

پاسخ فوری حماس به ادعای ترامپ | درخواست اتحاد همه‌جانبه علیه آمریکا

آمریکا اصالت ندارد/ باید قدر ایران را بدانیم‌

نخست وزیر اسراییل در واشنگتن: تمرکز بر جلوگیری از هسته‌ای شدن ایران؛ سکوت درباره اظهارات ترامپ

واکنش حماس به درخواست ترامپ مبنی بر واگذاری غزه به آمریکا

اگر قوی شویم آمریکا کاری از پیش نخواهد برد

واکنش حماس به اظهارات ترامپ درباره تسلط واشنگتن بر نوار غزه

واکنش حماس به طرح ترامپ

عقب‌نشینی ترامپ از طرح مالکیت آمریکا بر غزه + فیلم

ریاست جمهوری آمریکا، بازی را به زمین ایران کشاند؛ آغاز دور تازه فشارها

طلای جهانی همچنان در صدر

آیت الله جوادی‌آملی: آمریکا اصالت ندارد

رام الله بر فروشی نبودن فلسطین تاکید کرد

فرصت‌ها و تهدیدهای کمپین فشار

عقب‌نشینی ترامپ از طرح تصرف و مالکیت آمریکا بر غزه

اجبار به زندگی مردم غزه در میان اجساد شهدا در زیر آوار

چین: غزه ابزار معامله سیاسی نیست، بلکه بخشی جدایی ناپذیر از خاک فلسطین است

پاسخ فلسطینیان نسبت به طرح ترامپ درباره کوچ اجباری ساکنان غزه

محصولات مدرن گروه زم (ZEM) ترکیبی از زیبایی و عملکرد فوق‌العاده؛ استفاده از لوستر و چراغ سقفی چه تاثیری در دکوراسیون دارد؟

صیدی: بورس 100 میلیارد دلاری در شأن اقتصاد ایران نیست

سهمیه 4.6 میلیارد دلاری واردات ملوانی؛ شوتی‌ها حذف می‌شوند

ادامه رایزنی‌های دیپلماتیک ظریف در بغداد/ تاکید بر حمایت ایران از حاکمیت عراق در دیدار با عبداللطیف جمال رشید

تاکید ایران و عراق بر پیگیری توافقات گذشته

نخست‌وزیر عراق: برای واردات گاز از ایران معافیت تحریمی داریم

جزئیات دیدار ظریف و رئیس جمهور عراق + عکس

مزار شهدای ادیان الهی با حضور نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران گلباران شد

حسینیه‌های شهید پایگاه ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت است

4 طرح گردشگری و اقتصادی در خمام به بهره برداری رسید

کلید گشایش اقتصادی ایران در دستان FATF و رفع تحریم‌ ها

واکنش حساب رهبر انقلاب به اظهارات ترامپ درباره فلسطین

سقوط آزاد قیمت دلار

واکنش حماس درباره سپردن غزه به واشنگتن/ جایگزینی یک اشغالگر با اشغالگری دیگر را نمی‌پذیریم

قیمت دلار و یورو پنجشنبه 18 بهمن؛ جدول نرخ‌های ارز بازار رسمی

پاسخ به سوال مهم؛‌ایران توانایی ساخت بمب اتم را دارد؟ + عکس

ترامپ: نوار غزه در پایان جنگ، توسط اسرائیل به آمریکا تحویل داده خواهد شد

شوک عربستان به آسیا؛ بیشترین افزایش قیمت نفت از سال 2022

چشم ترامپ دنبال غزه است؟

دیدار جامعه قرآنی بسیج تهران بزرگ با خانواده شهید «مهدی رجب‌بیگی»+ فیلم

ترامپ: اسرائیل غزه را پس از پایان جنگ به آمریکا تحویل می‌دهد

ترامپلماسی

فشار حداکثری؛ کاتالیزور توافق؟

انتقاد اتحادیه اروپا از طرح مهاجرتی بروکسل؛ نقض مشخص حقوق بشر است

انگلیس سفیر روسیه را احضار کرد

حماس: جایگزینی یک اشغالگر با اشغالگری دیگر را نمی‌پذیریم

اوج‌گیری اعتراضات در آمریکا به مواضع ضد فلسطینی ترامپ

شورشیان سوریه به روستاهای همجوار مرز لبنان یورش بردند

اتحادیه اروپا: غزه باید بخش اساسی دولت فلسطینی باشد

بورس در بزنگاه تصمیمات کلان