ایرانیان جهان

آخرين مطالب

معماهای دیپلماتیک آمریکا؛ استراتژی ترامپ برای مقابله با ایران ممکن است به تنش جدی با چین ختم شود +جزئیات ایالات متحده آمریکا

معماهای دیپلماتیک آمریکا؛ استراتژی ترامپ برای مقابله با ایران ممکن است به تنش جدی با چین ختم شود +جزئیات
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - انتخاب نوشت: نوشت: اواخر ژانویه، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، رافائل گروسی، هشدار داد که ایران در زمینه غنی‌سازی اورانیوم با درصد بالا «پدال گاز را فشار داده است». گروسی گفت که ایران در حال حاضر حدود 200 کیلوگرم (تقریباً 440 پوند) اورانیوم غنی‌شده تا سطح 60 درصد در اختیار دارد، که این میزان بیش از نصف راه تا رسیدن به مواد خام لازم برای ساخت یک بمب هسته‌ای است.
در ادامه این مطلب آمده است: بر اساس توافق هسته‌ای سال 2015، ایران پذیرفته بود که غنی‌سازی را به 3.67 درصد محدود کند – میزانی که در نیروگاه‌های هسته‌ای قدیمی استفاده می‌شود. در آن زمان، ایران حداقل یک سال یا بیشتر تا دستیابی به بمب فاصله داشت. اما امروزه، همان‌طور که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه وقت آمریکا، چند ماه پیش گفت، زمان گریز هسته‌ای ایران «احتمالاً اکنون یک یا دو هفته است.»
با این حال، ایران همچنان به زمان نیاز دارد تا اورانیوم با غنای بالا را به یک کلاهک قابل حمل با موشک تبدیل کند. کارشناسان تخمین می‌زنند که این فرآیند می‌تواند تا یک سال یا بیشتر طول بکشد، گرچه گفته می‌شود تهران در حال بررسی مسیر‌های سریع‌تری برای ساخت یک سلاح عملیاتی است، زیرا می‌خواهد در برابر تصور فزاینده‌ای که این کشور را در ضعیف‌ترین موقعیت خود از سال 1979 تاکنون نشان می‌دهد، بازدارندگی خود را دوباره برقرار کند.
این مطالب را از دست ندهید:
جنگ اقتصادی ترامپ با ایران رسما آغاز شد +جزئیات جواب عجیب نماینده حامی قانون حجاب موجب خنده حضار شد +ویدیو نقشه ترامپ برای فلسطین؛ آمریکا غزه را اسرائیل تحویل می‌گیرد «زمان گریز هسته‌ای» مدتی است که به جای ماه‌ها یا سال‌ها، بر حسب روز اندازه‌گیری می‌شود. اما داشتن مواد شکافت‌پذیر مورد نیاز فقط بخشی از فرآیند است و برآورد‌ها برای تکمیل سلاح هسته‌ای معمولاً بین 1 تا 2 سال متغیر است.» این را نیسان رفعتی، تحلیلگر ارشد امور ایران در گروه بحران بین‌المللی، بیان کرده است.
هنوز هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد ایران تصمیم گرفته است به‌سرعت به‌سمت ساخت بمب حرکت کند، اما چهره‌های تندروتر در ایران اخیراً خواستار بازنگری در دکترین هسته‌ای کشور شده‌اند. در همین حال، وضعیت منطقه این پرسش را مطرح کرده است که آیا اسرائیل ممکن است حملاتی را علیه تأسیسات هسته‌ای ایران انجام دهد؟ شاید با تأیید ترامپ.
اما ترامپ در یک پست در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» در تاریخ 5 فوریه، احتمال حملات پیشگیرانه علیه ایران را رد کرد. او نوشت: «گزارش‌هایی مبنی بر اینکه ایالات متحده، همراه با اسرائیل، قصد دارد ایران را به تلی از خاکستر تبدیل کند، به شدت اغراق‌شده‌اند.»
اگر دولت ترامپ بخواهد کمپین فشار حداکثری خود را عملی کند، می‌تواند با اجرای قانون SHIP که سال گذشته تصویب شد، شروع کند. این قانون به رئیس‌جمهور اختیار می‌دهد که علیه خریداران نفت ایران اقدام کند، خواه این خریداران بنادر چین باشند یا پالایشگاه‌های چینی. اگر این راهکار اجرا نشود، ایالات متحده می‌تواند مستقیماً نفتکش‌هایی را که این محموله‌ها را حمل می‌کنند یا در دریا به کشتی‌های دیگر منتقل می‌کنند، متوقف کند تا راه‌های دور زدن تحریم‌ها را ببندد.
«مسئله ساده است. برای کاهش صادرات نفت ایران، باید دامنه تحریم‌ها را گسترده‌تر کرد و نهاد‌های بیشتری را که در این تجارت دخیل هستند، هدف قرار داد.» این را متیو رید، معاون شرکت مشاوره انرژی «فارن ریپورتس» در واشنگتن، اظهار کرده است. «این کار می‌تواند با استفاده از اختیارات گسترده‌تر مانند قانون SHIP انجام شود، که [رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، جو]بایدن از اجرای آن خودداری کرد.»
صد‌ها نفتکش، حدود 250 فروند، برای ایران همان نقشی را دارند که ناوگان سایه روسیه دارد و این کشتی‌ها می‌توانند به‌راحتی هدف تحریم‌های آمریکا قرار گیرند. حتی امروز هم انتقال‌های کشتی‌به‌کشتی غیرقانونی نفت ایران از کشتی‌های بزرگ به کشتی‌های کوچک‌تر که از دید رادار‌ها پنهان هستند، همچنان ادامه دارد و این موارد نیز اهداف مشروعی برای تحریم محسوب می‌شوند. یادداشت ریاست‌جمهوری ترامپ به این اقدامات اشاره دارد، اما هنوز آنها را اجرا نکرده است.
مشکل بزرگ در مورد ایران این است که این موضوع به چین نیز مربوط می‌شود، زیرا پالایشگاه‌های مستقل و تحت فشار مالی چین، خریداران اصلی نفت خام ایران هستند. اما ترامپ نیازی به یک جنگ تجاری دیگر با چین ندارد، به‌ویژه پس از آنکه جنگ تجاری‌ای را که پنج سال پیش آغاز کرد، آخر هفته گذشته با اعمال تعرفه‌های اضافی بر صادرات چین به ایالات متحده، تشدید کرد.
پس چالش این است: چگونه می‌توان با دشمن شماره سه مقابله کرد بدون اینکه دشمن شماره یک را به‌شدت خشمگین کرد؟
متیو رید، معاون شرکت مشاوره انرژی «فارن ریپورتس» در واشنگتن این‌گونه نتیجه‌گیری کرد: «به نظر کلیشه‌ای می‌آید، اما تحریم‌ها واقعاً یک بازی موش و گربه هستند. وزارت خزانه‌داری ایالات متحده گربه است. باید بتواند همواره در این بازی جلوتر بماند.»

ایرانیان جهان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1355412/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

باکس آفیس رکوردار سینمای چین در سال نو شد

سفارت افغانستان در ترکیه به طالبان واگذار شد

قیمت افغانی افغانستان به تومان، امروز جمعه 19 بهمن ماه 1403

آیت‌الله علم‌الهدی: همافران، طلایه‌داران پیروزی انقلاب اسلامی/ آمریکا و متحدانش توان مقابله با انقلاب اسلامی را ندارند

گرینلند استقلال از دانمارک را به رای‌گیری می‌گذارد

تقدیر نتانیاهو از دستور اجرایی ترامپ برای تحریم دیوان کیفری بین‌المللی

واکنش ایران به اولین تحریم دولت ترامپ

ترامپ می‎خواهد هر روز 7 اکتبر باشد| چرا ایده کوچاندن مردم نوار غزه واقعی نیست؟

قیمت جهانی نفت امروز 1403/11/19 |برنت 74 دلار و 63 سنت شد

ترامپ فرمان تحریم جدید را امضا کرد

ترامپ، دیوان کیفری بین‌المللی را تحریم کرد/واکنش سازمان ملل

کانادا برای پیوستن به گنبد آهنین آمریکا ابراز تمایل کرد

بقائی تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران را محکوم کرد

تحریم‌های ترامپ به دادگاه لاهه هم رسید

بازگشت فشار حداکثری ترامپ علیه ایران؛ اهداف، ابزار‌ها و چشم‌انداز مذاکرات/ فشار حداکثری دوم چه نتایجی به همراه دارد؟

واکنش قاطع ایران به اولین تحریم ترامپ

روبیو: غزه غیرقابل سکونت است

محکومیت شدید تحریم های آمریکا علیه ایران

قیمت جهانی طلا امروز 1403/11/19

چالش‌آفرینی ترامپ

فرانسه اولین جنگنده‌های میراژ را به اوکراین تحویل داد

ترامپ، دیوان کیفری بین‌المللی را تحریم کرد

تولید کره تا پایان سال به 90 هزارتن می‌رسد

شرکت ملی گاز: هزینه تولید گاز 23 برابر رقم دریافتی در قبوض است

دینار عراق چقدر گران شد؟ / جدیدترین جدول قیمت دینار عراق امروز جمعه 19 بهمن ماه 1403

جذب بیش از 62میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در عرلق

هوای تهران پاک شد

سینمای چین سال نو را با رکوردشکنی شروع کرد

جدیدترین جدول قیمت افغانی امروز جمعه 19 بهمن ماه 1403 / افغانی چقدر شد؟

جدیدترین جدول قیمت دلار امروز جمعه 19 بهمن 1403 + قیمت انواع ارز ها + قیمت افغانی افغانستان

خودروسازی آمریکا به ایران نزدیک شد

محکومیت اقدام آمریکا در اعلام تحریم‌های جدید علیه ایران

آمریکا یک هواپیمای دیگر دولت ونزوئلا را توقیف کرد

اتحادیه دامداران: قیمت منطقی هر کیلو گوشت گوسفندی 580 هزارتومان است

باران‌چشمه:قهرمانان زورخانه‌ای ایران در عراق آموزش می‌دهند

افزایش 5 برابری تولیدات کشاورزی در ایران پس از انقلاب

خصوصی‌سازی در ایران؛ پیمایش میان کارایی اقتصادی و عدالت اجتماعی

40 تا 50 میلیارد دلار ارز خانگی در کشور وجود دارد

محبی: قلعه‌نویی مرا به فوتبال ایران معرفی کرد

قلعه‌نویی مرا به فوتبال ایران معرفی کرد

7 فوریه در تاریخ؛ از انتشار پول کاغذی در ایران تا تأسیس حزب کارگر انگلستان

مراجع بالادستی در مورد مذاکره با آمریکا تصمیم می گیرند

دولت ترامپ و تعطیلی دکان اپوزیسیون؛ پایان حمایت‌های مالی یا تغییر مسیر؟

محکومیت شدید، تحریم‌های آمریکا علیه ایران/ قلدرمابانه و مغایر با قوانین بین المللی است

از ترور نافرجام «جکسون» تا «ترامپ»؛ کدام رؤسای‌جمهور آمریکا از مرگ گریختند؟

جدیدترین جدول قیمت دلار آمریکا امروز جمعه 19 بهمن ماه 1403

نتانیاهو با سران سنای آمریکا ملاقات کرد

بیگدلی، تحلیلگر مسائل بین‌الملل: این بار ترامپ سعی دارد سخت‌گیرانه‌تر عمل کند/ باید مراقب سفر او به چین باشیم

باران‌چشمه خبر داد؛ قهرمانان زورخانه‌ای ایران در عراق آموزش می‌دهند

مراکز کار اشتراکی بانوان در اصفهان گسترش می‌یابد